Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Tomášku, to už je jasný. Prim, popshop, bubák i jiní tu pochopitelně v první řadě obchodují a je to tak správně. Volání po oddělení obchodních a neobchodních sdělení chápu a připojuji se k němu, možná námět do diskuze o foru. Ale neznám žádný způsob, jak na to, protože celé tohle forum je vlastně jedna velká skrytá reklama. Spíš tady od toho jsou ti (hodináři), co mlčí, a měli by okamžitě zakročit, když někdo ujede, jako to udělal popshop primovi. To by nám, laikům moc pomohlo a rozhodujícím způsobem by to zvedlo úroveň fora.

S MPM to jsou známá fakta, jen jsem nevěděl, že si hodinky nechávají dělat podle vlastní specifikace z nakoupených dílů, myslel jsem, že jen přetiskují na hotové modely svojí (ano, dosud právem nabytou) obchodní značku. Jestli je to tak, jak říkáš, patří sem na forum se vším všudy, protože tenhle retail je dneska standartní i u velkých značek. (víme, že některé nejmenované si nechávají dělat pouzdra u ostksindlu v eltonu a v pohodě na to píšou swiss made). Kvalita nebo cena konečného produktů v tomhle nehraje roli.

Pořád ale tápu v tom paksvilu. Myslím, že paskvil je spíše něco jako ozdoba ála turbuillion (MPM), pravda u těch heuerů - pozlacené potápěčské hodinky - taky paskvil, budeme-li náležitě přísní, ale čechíno? Nechápu tu souvislost. Jediné, co bych nazval paskvilem, jsou ty nepatřičné samoúčelné modré tečky na minutové stupnici. Jinak pro mě vynikající sportovní quarzky. Možná se stanou paskvilem s mechanikou, toho rizika jsem si vědom - viz sportovní l.e. Abych byl otevřený a nemlčel, já za paskvil (estetický) považuji mnohem spíše kupka l.e. a nejspíše ten podnikatelsko barokní soliter ála calatrava (detaily v příslušných vláknech věnovaných těmto typům).

• Odpovědi 232
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno
S MPM to jsou známá fakta, jen jsem nevěděl, že si hodinky nechávají dělat podle vlastní specifikace z nakoupených dílů, myslel jsem, že jen přetiskují na hotové modely svojí (ano, dosud právem nabytou) obchodní značku. Jestli je to tak, jak říkáš, patří sem na forum se vším všudy, protože tenhle retail je dneska standartní i u velkých značek.

To jako že jsme jim celou dobu křivdili? :o No by byl trapas! :(

Odesláno

1) Také bych se připojil k diskuzi o paskvilu protože abych pravdu řekl tak se mi Čechíno na obrázku také moc nelíbylo ale v pátek mi je pan Prokop ukázal na živo a musím říci že jsem docela změnil názor protože ty hodinky opravdu nejsou špatné možná že bych kapku předělal ty již zmiňované indexy ale to je vše a hlavně mě mile překvapilo jak jsou ty hodinky velké což není na netu poznat.

2) Od velikosti se odvíjí další má reakce a nad tou bych se opravdu zamyslel pane Prokope protože jak jste mi při odchodu ukázal ty Jawa Rider tak jsem se popravdě řečeno nadtchnul a musím říci že jsem se kapku zamiloval protože to jsou opravdu hodinky neskutečně dokonalého desigenu a atraktivního provedení.Problém je však v tom že na netu nemá čitatel možnosti porovnání velikosti s ničím v okolí a pak to dopadá při první reakci tak jako u mě a jak říkám ta má reakce opravdu napoprvé nebyla příliš kladná!!!:-)

3) Pane Prokope nemyslíte si že by stálo za pokus zkusit začít vyrábět pro hodimky Prim sport IIgen. dýnko s průhledem na strojek???

Já si myslím že to pro Vás nemůže být nic nákladného prostě a jednoduše do stávajícího vysoustružíte otvor vyfrézujete drážku a vložíte do něj sklíčko nehledě na to že by se pak dalo použít i na Letecké a tam by to mělo efekt ještě větší protože to jsou automati.

Já osobně bych si toto dýnko koupil hned a myslím že bych určitě nezůstal sám!!!

Odesláno

A teď vážně ... netuším, jak drahé je vyrobit to dýnko, ale nejdražší na tom bude to navrhnout, odzkoušet a pod ... takže pokud se bude vyrábět víc než 10-15 kusů, tak by cena nemusela být nijak šílená. Co na to PRIM? Šlo by to? A co na to my? Už máme čekatele na 4 kusy, tak?

Odesláno
3) Pane Prokope nemyslíte si že by stálo za pokus zkusit začít vyrábět pro hodimky Prim sport IIgen. dýnko s průhledem na strojek???

Já si myslím že to pro Vás nemůže být nic nákladného prostě a jednoduše do stávajícího vysoustružíte otvor vyfrézujete drážku a vložíte do něj sklíčko nehledě na to že by se pak dalo použít i na Letecké a tam by to mělo efekt ještě větší protože to jsou automati.

Já osobně bych si toto dýnko koupil hned a myslím že bych určitě nezůstal sám!!!

No nechci ti do toho kecat, ale prave u automatu nema pruhled vubec zaden vyznam. Specialne ne u Prim automatu. Stare Prim strojky jsou jen malo dekorovane, jestli vubec, a pokud ti vzhledove "hnusny" rotor automatu prekryva vic jak 1/4 strojku, jaky ma pruhled vyznam? Nehlede na to, ze pruhled na hodinky typu Sport (teda pracovni hodinky!) je nesmysl uplne ;)

Jen malo PRIM strojku a vetsinou tech starsich, ma cosi, cemu se da rikat dekorace. Napriklad tady pruhled ma vyznam..

IMG_9390_DCE_.jpg

Ovsem timhle urcite neuchvatis nikoho...

96.jpg

Odesláno

Leda tak nacpat ještě nějakou individualizaci na ten rotor - ritina, intarze ... co já vím ...

Zatím mě to průhledné dýnko lákalo právě k ručnímu nátahu a kalibru, kde je ještě nápis PRIM Czechoslovakia ... a přiznám se, že právě u sportu bych to měl docela rád. Já vím, jsou to pracovní hodinky, ale ...

Odesláno
Takže cigi! Tady Ctiba! A ten poslední návrh je super, ale možná ta tradiční MODRÁ !!!!! Co vy na to, kluci? :)

proč je čechíno paskvil,

třeba proto

to neni fer - ty tagy jsou poradne stary - uz to davno nedalaji a 80. leta byla divna :)

Odesláno

proč je čechíno paskvil,

třeba proto

to neni fer - ty tagy jsou poradne stary - uz to davno nedalaji a 80. leta byla divna :)

Jsou starý 16 let a právě proto jsem je sem dal! A ne proto, že bych si myslel, že jsou paskvil, ale to pouzdro - já tam vidím téměř kopii.

Odesláno
Jsou starý 16 let a právě proto jsem je sem dal! A ne proto, že bych si myslel, že jsou paskvil, ale to pouzdro - já tam vidím téměř kopii.

Já tam teda moc velkou podobnost pouzder nevidím - jiný tvar nožek, jiné křivky u ochrany korunky, jiný otočný kroužek... :rolleyes:

Odesláno

Já tam teda moc velkou podobnost pouzder nevidím - jiný tvar nožek, jiné křivky u ochrany korunky, jiný otočný kroužek... :rolleyes:

Přesně tak to by pak muselo být kopií vše na světě co se nosí s řemínkem na ruce.Ano jsou podobné ale určitě né okopírované a popravdě řečeno podobné jsou si všechny hodinky co mají pásek ciferník a ručičky.

Odesláno

Tak zatím jsem napočítal asi 6 zájemců o průhledné dýnko na Sporty IIgen. takže by asi možná zájem byl.

Pravdou je ale skutečnost že jsem dnes mluvil po telefonu s p.Prokopem a není si zcela jist jestli to půjde ze stávajícího udělat prý spíš nee leda že by se dýnko udělalo úplně nové protože podle jeho slov je zadní strana stávajícího dýnka příiš hubená na to aby se do ní dalo vložit sklíčko a zároveň ho i přichitit aby drželo.

No uvidíme a myslím že pokud se ještě někdo ozve tak že se možná i p.Prokop nechá přesvědčit nehledě na to že by pak mohl dýnko s průhledem dále nabízet jako součást jedné varianty renovace pro Sport IIgen. popřípadě leteckých primek.

Odesláno
Čistě z technického hlediska bych připodotkl, že Sport II jsou poměrně nízké hodinky, takže dle mého soudu by se tam pro vyšší dýnko prostor našel.

Ano já taky myslím protože letecké jsou úplně stejné akorád kuli automatu podstatně vyšší a tudíš by mohly být vyšší i Sporty.

Odesláno
....že by se dýnko udělalo úplně nové....

Ani na chvilku jsem si nemyslel, že by to šlo jinak. pku, budeš-li časem dělat tabulku, rovnou mě tam napiš jako zájemce o jeden kus.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...