sodik Odesláno 1. ledna 2011 Nahlásit Odesláno 1. ledna 2011 Koupil jsem starší Seamastery, předchozí majitel, na začátku roku měnil po dvou letech baterku a v aut.servisu (Chomutov Provaznik) mu prý zaroven zkoušeli vodotěsnost. Byl jsem se zeptat na podrobnosti ohledne vodotesnosti hodinek u Dusaka, tam mi bylo receno ze vodotesnost se zkousi pouze u nich, ostatni aut. servisy posilaji hodinky stejne k nim. Prý, kdyz pouzivam hodinky do vody, mely by se kazdy rok menit vsechna tesneni (pod dynkem, helio. ventilu a korunky) cena 2100 kč, což je docela pecka, tak nevim jestli ho mam ted radeji vymenit, abych je nekde neutopil..., pozdejsi vymeny bych nechal treba po trech letech, koupat se s nima asi moc nebudu (spise prilezitostne) natoz se potapet, to uz vubec ne co mi poradite? diky. Ondra
Josef01 Odesláno 1. ledna 2011 Nahlásit Odesláno 1. ledna 2011 Já osobně s hodinkama jdu do vody zcela vyjímečně a ani Dušák nezaručí po kontrole nic než že v tuto chvíli jsou vodotěsné dle specifikace, což za týden nemusí být pravda - osobně jsem u tohoto rozhovoru v servisu byl a takto to doslova řekli.
farářskej Odesláno 1. ledna 2011 Nahlásit Odesláno 1. ledna 2011 Ti z nás, kteří chodí s hodinkama do vody, by teoreticky měli každej rok před koupací dovolenou udělat zkoušku těsnosti a tak každý tři roky pro jistotu přetěsňovat. Já osobně mám pět let Monstra, který jsem nikdy nepřetěsňoval ani nezkoušel a drží - chápu ale, že s výší ceny se zvedá péče a úzkost z utopení...
Návštěvník Odesláno 1. ledna 2011 Nahlásit Odesláno 1. ledna 2011 (upraveno) Mám svoje hodinky rád. Všechny mají min 200m WR. Teoreticky by všechny měly ve vodě být v pohodě. Protože však nevidím životní nutnost je do tý vody tahat, netahám je tam. V bazénu jsou hodiny na zdi, v koupelně je nepotřebuju, u stánku u kačáku nebo na pláži jsem dostanečně krásný i bez drahých mechanických hodinek. Pro všechny chronopřípady pro případ přežití jsem si pořídl casio frogman gw 200 a mám po starosti. Jsou velký jako prase, takže můžu machrovat, mají ty kecy vokolo (frogmany nosí na ruce Nuno Goméz, světový rekordman v potápění), děti je hrozně rády loví na dně bazénu, kam jim je mrskám, znalci si nad nimi neodplivnou a je to. A moje mechaniky si pěkně hoví na winderu nebo v krabičce a čekají, až se pánešek vrátí od vody. A na servis jdou tak po 5 letech svého života Jo, na tý fotce nejsem já, ale ten Goméz Upraveno 1. ledna 2011 uživatelem Roman I.
African Odesláno 1. ledna 2011 Nahlásit Odesláno 1. ledna 2011 Každej rok přetěsňovat je dle mého pěkná blbost, akorát s tebe chtějí dostat penízky" U starších s neznámou historií bych to asi doporučil, ale např. u mých Tissot, TH, Hamilton mě v autorizovaných servisech řekli, že zkouška vodotěsnosti se dělá každou výměnu baterií, výměna těsnění každou druhou" Samozřejmě je to dané modelem, ale zrovna u Semasterů, které jsou do 300m bych se nebál takto postupovat" A pokud se Seamastrama budeš pouze plavat, tak věřím, že jedno těsnění ti tam vydrží celej život :-)
vadim6 Odesláno 1. ledna 2011 Nahlásit Odesláno 1. ledna 2011 Mám Seamastery deset let.Nepozoruji,že by jim koupání a potápění (sladká+slaná) dělalo nějaký problém.Při výměně baterky(Dušák) absolvovaly pokaždé tlakovou zkoušku.Jestli dělá tlak.zk. jenom Dušák by mě taky zajímalo.
IWCmann Odesláno 2. ledna 2011 Nahlásit Odesláno 2. ledna 2011 Tlakové zkoušky dělají všechny (dva) autorizované servisy , které jsou v ČR, tj. Hanák Brno a Dušák Praha. O jiném autorizovaném servisním středisku v Česku nevím.http://www.omegawatches.com/customer-service/find-service-center?country=461&sc=2Jinak nevidím důvod, proč Seamastery nenamáčet, jsou na to dělané, samozřejmně při zachování základní péče o ně. Těsnění jako takové má podle hodináře, ke kterému jsem chodil, životnost asi 20 let, i když vyjímky se mohou vyskytnout.
PhoeniX Odesláno 2. ledna 2011 Nahlásit Odesláno 2. ledna 2011 7,5 roku mám quartzové TISSOT s WR 100 M, baterku jsem měnil 3x nebo 4x. Vždy jsem žádal o tlakovou zkoušku, která dopadla dobře a vždy jsem se ptal, jestli je nutné vyměnit těsní. A nutné to NEbylo. Myslím, že kolem potápěčských hodinek, jejich vodotěsnosti a životnosti těsnění vzniklo mnoho tradovaných nesmyslů alias "hlavně si udržet zákazníka".
Martz Odesláno 2. ledna 2011 Nahlásit Odesláno 2. ledna 2011 To by mě zajímalo, jak se liší metodika tlakové zkoušky v autorizovaném a v neautorizovaném servisu. Můj hodinář má přístroj na provádění tlakových zkoušek "poseidon" - hodinky se uloží do tlakové komory, přístroj to natlakuje a měří prohnutí sklíčka. Jestlipak to v autorizovaných servisech dělají nějak lépe?
kubson Odesláno 2. ledna 2011 Nahlásit Odesláno 2. ledna 2011 V 2. 1. 2011 v 19:45, 'Martz' napsal: Jestlipak to v autorizovaných servisech dělají nějak lépe? Pokud se nepletu, tak dle omega metodiky se po tomto suchém testu dělá test mokrý a následně ještě kondenzační.
Martz Odesláno 2. ledna 2011 Nahlásit Odesláno 2. ledna 2011 Díky, kondenzační test znám - jak probíhá test mokrý?
Josef01 Odesláno 2. ledna 2011 Nahlásit Odesláno 2. ledna 2011 http://www.bestfixwatch.com/Pressure_Testing.php
ramon Odesláno 2. ledna 2011 Nahlásit Odesláno 2. ledna 2011 (upraveno) V 2. 1. 2011 v 19:16, 'PhoeniX' napsal: 7,5 roku mám quartzové TISSOT s WR 100 M, baterku jsem měnil 3x nebo 4x. Vždy jsem žádal o tlakovou zkoušku, která dopadla dobře a vždy jsem se ptal, jestli je nutné vyměnit těsní. A nutné to NEbylo. Myslím, že kolem potápěčských hodinek, jejich vodotěsnosti a životnosti těsnění vzniklo mnoho tradovaných nesmyslů alias "hlavně si udržet zákazníka". Přesně tak, už jsem tady někde psal, že si měním baterku nebo prostě zavírám i vodotěsné hodinky sám, dýnko utáhnu, těsnění jsem nikdy neměnil, a vždy těsnily. Co se týče těch Omeg a jiných, dlabu na autorizovaný servis. Když se blíží koupací sezona a chci s nima mocí mermo lézt do vody-koupat se, mepotápím se hloubkově- jdu k místnímu hodináři na Poseidóna do 100m, pustím nějakou tu stovku, a když projdou, není se čeho bát. Pokud by u něj neprošly, tak bych to teprve nějak řešil. Ještě bych dodal že není moc radno zbytečně tlakovat hodinky na vyšší tlaky, někdy se stane že rupne sklo a rozbije to ciferník. Do 200m dělá test i p. Frýdl v Praze za cca 4 stovky i s baterkou. Upraveno 2. ledna 2011 uživatelem ramon
ramon Odesláno 2. ledna 2011 Nahlásit Odesláno 2. ledna 2011 V 2. 1. 2011 v 21:24, 'Josef01' napsal: http://www.bestfixwatch.com/Pressure_Testing.php No vida, tak jestli jsem to správně pochopil, tak pan hodinář taky řeší výměnu těsnění teprve až v případě, že hodinky neprojdou předchozím testem.
sodik Odesláno 5. ledna 2011 Autor Nahlásit Odesláno 5. ledna 2011 hmm, hmm... tak nakonec to vidim asi takhle: až dojde baterka...necham dam novou a zaroven i to tesneni.....pak budu mit treba na 2x výmenu baterky pokoj. Nechci jim zbytecne strkat penize, zase tak hodinky nezatezuji vodnim prostredim aby tesneni nevydrzelo
jogurt Odesláno 5. ledna 2011 Nahlásit Odesláno 5. ledna 2011 Mam potapky 10 let a pokazde kdyz menim baterku necham delat test a vzdy prosli. Zrovna vcera sem je vyzvedaval a tesneni jsou porad OK
railmaster Odesláno 5. ledna 2011 Nahlásit Odesláno 5. ledna 2011 Neviete niekto, ako to je s tesnením tlačítok u Seamaster Chrono, resp. menili vám okrem tesnenia víčka, korunky a heliového ventilu ešte iné diely a aké?
Seamaster Odesláno 6. ledna 2011 Nahlásit Odesláno 6. ledna 2011 Meni se i tesneni pod safirem. U chrona se meni i tlacitka. Cena servisu chronografu je i z tohodto duvodu podstatne vyssi.
ASV Odesláno 8. února 2011 Nahlásit Odesláno 8. února 2011 Hezky napsaný V 1. 1. 2011 v 13:36, 'Roman I.' napsal: Mám svoje hodinky rád. Všechny mají min 200m WR. Teoreticky by všechny měly ve vodě být v pohodě. Protože však nevidím životní nutnost je do tý vody tahat, netahám je tam. V bazénu jsou hodiny na zdi, v koupelně je nepotřebuju, u stánku u kačáku nebo na pláži jsem dostanečně krásný i bez drahých mechanických hodinek. Pro všechny chronopřípady pro případ přežití jsem si pořídl casio frogman gw 200 a mám po starosti. Jsou velký jako prase, takže můžu machrovat, mají ty kecy vokolo (frogmany nosí na ruce Nuno Goméz, světový rekordman v potápění), děti je hrozně rády loví na dně bazénu, kam jim je mrskám, znalci si nad nimi neodplivnou a je to. A moje mechaniky si pěkně hoví na winderu nebo v krabičce a čekají, až se pánešek vrátí od vody. A na servis jdou tak po 5 letech svého života Jo, na tý fotce nejsem já, ale ten Goméz
ASV Odesláno 8. února 2011 Nahlásit Odesláno 8. února 2011 Míval jsem Tissotky PRS200 (200m), koupal jsem se s nimi ve sladké i slané vodě, dokonce jsem je tahal i do sauny a nikdy nebyl problém s těsněním. Nyní mám Seamaster Chrono (300m) a nebojím se s nimi koupat. Jedniné co dělám po koupání v moři je to, že je pak pořádně opláchnu vlažnou vodou. A určitě nemám v plánu je každý rok nechat přetěsňovat či kontrolovat. Pokud se nestane nic nečekaného, tak je dám na kontrolu, tak po 3 letech.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se