sgonza Odesláno 23. října 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. října 2010 vyrobit slusne mechanicke hodinky za naklady Seiko5 je tiez druh umenia. Osobne proti Seiko5 nemam nic, prave naopak. Su to idealne hodinky pre bezneho cloveka, ktory nechce nosit na ruke kardiostimulator. Ale porovnavat Seiko5 s top produkciou znacky je nemozne. Je to ako mysliet si ze Polo je taky isty VW ako Phaeton, pretoze obaja ich majitelia su velmi spokojni. Dovod preco Seiko vyraba najlacnejsie modely mimo Japonska je jediny a tym su naklady. Vyssie modely su v Japonsku vyrabane pochopitelne z prestiznych dovodov. "Made in Japan" sice nema striktne uzakoneny status ako u swiss produkcie, ale kazdy fanda spotrebnej elektroniky alebo automobilizmu vam povie, co to v praxi znamena. Avsak mysliet si, ze v nejaponskych destinaciach ich sklada armada deti za pasom alebo nieco podobne.. to by som asi nerobil. Ak chcete vidiet ako vyzera linka na produkciu kalibrov v Seiko Instruments Singapore, LINK. Niekolko detailnejsich zaberov z vyrobnych liniek produkujucich bezne kalibre a kompletne hodinky Seiko nizsie. tu je LINK. Tieto konkretne su z fabriky Morioka Seiko Instruments, co je pravdepodobne najvykonnejsia automatizovana linka na vyrobu hodiniek na svete /nachadza sa v Japonsku/. Na tie hodinky jednoducho ludska ruka nesiahne, vyraba sa tom kompletna produkcia seiko kalibrov a hodiniek v japonsku, okrem tych, ktore sa kompletizuju rucne. Pre zaujimavost, vacsina liniek, robotov a automatov, ktore na zaberoch vidite, su in-house produktom Seiko - spolocnosti Epson, ktora okrem toho ze vyraba spotrebnu elektroniku /tlaciarne, projektory atd/ je jednym z poprednych svetovych vyrobcov robotov. Povodne zacali vyvojom pokryvat vnutorne potreby Seiko, neskor zacali predavat aj mimo skupiny a dnes myslim tvoria vyznamnu cast zisku celeho koncernu. edit: preklep Když už, tak bych stále raději měl Seika přímo z Japonska než z Malajsie. Toyotě se taky nedaří udržet kvalitu aut, když je vyrábí v Turecku nebo ve Francii a Honda ze Swindonu v UK taky není zrovna moc kvalitně poskládaná dohromady. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
instant Odesláno 23. října 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. října 2010 Když už, tak bych stále raději měl Seika přímo z Japonska než z Malajsie. Toyotě se taky nedaří udržet kvalitu aut, když je vyrábí v Turecku nebo ve Francii a Honda ze Swindonu v UK taky není zrovna moc kvalitně poskládaná dohromady. nie ze by som nesuhlasil s tvrdenim o autach - auto aj motorky vlastnim made in japan /cielene/. Hodinky su z celeho sveta: swiss, singapur, malajzia aj japonsko - funguju vsetky bezchybne. s ruskymi je ostara, ale je to "????? ????" myslim ze auto a hodinky porovnavat nie je mozne - hodinky su oproti autu primitivne zariadenie. Neda sa porovnavat ani toyota a seiko, su to uplne ine firmy. toyota je globalna multinacionalna firma, seiko cisto japonska. A co tak ked k tomu pridame M-B "made in germany"... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Yvaine Odesláno 24. října 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. října 2010 Když už, tak bych stále raději měl Seika přímo z Japonska než z Malajsie. Toyotě se taky nedaří udržet kvalitu aut, když je vyrábí v Turecku nebo ve Francii a Honda ze Swindonu v UK taky není zrovna moc kvalitně poskládaná dohromady. Vycházíš z nějakých potvrzených informací? Co vím já používají uplně stejné díly, linku i výstupní kontrolu. Spíš jde o to že pracovní síla je tam placená 10x méně, a i celkové náklady na výrobu jsou nižší. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
instant Odesláno 24. října 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. října 2010 Vycházíš z nějakých potvrzených informací? Co vím já používají uplně stejné díly, linku i výstupní kontrolu. Spíš jde o to že pracovní síla je tam placená 10x méně, a i celkové náklady na výrobu jsou nižší. presne tak, je to nizsich nakladoch, inak je to to iste. vedu sa o tom stovky debat ale rozdiel v kvalite nikto nikdy nezistil. inak mi napadol jeden rusky vtip, co s tym trochu suvisi: dvaja drevorubaci sedia na kmeni zrezaneho stromu po tazkej sichte niekde vo vychodnej sibiri, popijaju svojich "300 gramm" a debatuju: - Voloďa, minule som na hajzli cital, ze tam strasne daleko na vychod, ale strasne daleko, je take mesto co sa vola "Los Angeles" a tam v tom meste ma kazdy clovek auto. Voloďa sa zamysli a hovori: -...Sergej, no to je riadna ch...ovina, povedz, naco by ti bolo v takej ri*i auto.. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Yvaine Odesláno 24. října 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. října 2010 Auta a hodinky bych nesrovnával Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kubson Odesláno 24. října 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. října 2010 nějaké seika mi rukama prošly a rozdíl bych tam nějaký viděl, minimálně v počtu reklamací určitě - jednalo se především o problémy právě s kvalitou výstupní kontroly. s "japan" modely bylo problémů skutečně minimum, ale je to už pár let Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
instant Odesláno 24. října 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. října 2010 nějaké seika mi rukama prošly a rozdíl bych tam nějaký viděl, minimálně v počtu reklamací určitě - jednalo se především o problémy právě s kvalitou výstupní kontroly. s "japan" modely bylo problémů skutečně minimum, ale je to už pár let zaujimave, to je prvy takyto nazor, navyse "od zdroja". nepredpokladam ze by bola poruke nejaka statistika..? len ze by ma to celkom zaujimalo. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
sgonza Odesláno 24. října 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. října 2010 Vycházíš z nějakých potvrzených informací? Co vím já používají uplně stejné díly, linku i výstupní kontrolu. Spíš jde o to že pracovní síla je tam placená 10x méně, a i celkové náklady na výrobu jsou nižší. Mám právě tu Hondu Made in UK, model CR-V r.v. 2005 a podle mého názoru to je lacině konstruované, mizerně poskládané auto, stejné vady ve výrobním zpracování jsem našel i na jiných kusech v autosalonu, takže to nebyl jenom problém mého, či lépe auta. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
cigi Odesláno 25. října 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. října 2010 Fotka ze srazu Seiko-magorů. Celkem hezky je vidět ta různorodost modelů - vintážní Seika, Seiko 5 za pár dolarů, TOP model tuňáků, nějaký Spring Drivery... Tak nějak čistě podle tý fotky a nezaujatě zvenčí, nevidím bohužel ani různorodost, ani nic, co by vypadalo jako TOP modely. Z toho náramku mi běhá mráz po zádech už z fotek, ale tam nejsem nezaujatej Jinak absolutně nerozumím tomu, že třeba honda je brána jako etalon super kvality - japonci přeci taky mají u svých značek kvalitativní úrovně, nezdá se mi, že honda je nahoře , a kdy byla. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník 12345 Odesláno 25. října 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. října 2010 Tak nějak čistě podle tý fotky a nezaujatě zvenčí, nevidím bohužel ani různorodost, ani nic, co by vypadalo jako TOP modely. Z toho náramku mi běhá mráz po zádech už z fotek, ale tam nejsem nezaujatej se podívej pořádně Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
cigi Odesláno 25. října 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. října 2010 (upraveno) A který jsou ty špičkový ?? Nemůžu si pomoct, všechny vypadaj jak z výlohy koskomu, nebo jak se to na Poříčí jmenuje. Moc pěkný a originální jsou ty černý potápky celý kulatý, co je myslím měl před nedávnem kubson ve slevě, ale na špičkový model ve srovnání s evropskými značkami to taky nějak nevypadá. Jediné od seiko, co tak vypadá, jsou ty instantovy Marinemastery - jasně (nejen) opticky dominují jejich kolekci už tak 4 desetiletí, ne? Tedy bez náramku, ten je snad ten samej, jako na těch pětkách za tři/čtyři litry, což je hrozná škoda. Upraveno 25. října 2010 uživatelem cigi Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
sgonza Odesláno 25. října 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. října 2010 Tak nějak čistě podle tý fotky a nezaujatě zvenčí, nevidím bohužel ani různorodost, ani nic, co by vypadalo jako TOP modely. Z toho náramku mi běhá mráz po zádech už z fotek, ale tam nejsem nezaujatej Jinak absolutně nerozumím tomu, že třeba honda je brána jako etalon super kvality - japonci přeci taky mají u svých značek kvalitativní úrovně, nezdá se mi, že honda je nahoře , a kdy byla. Myslel jsem to jinak, ale stejně to patří na jiné fórum, takže hodnotím sám sebe jako:offtopic: . Neříkám, že to je etalon kvality, říkám, že mají různou kvalitu z různých továren a že mimo Japonsko je to horší. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Chumpus Odesláno 25. října 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. října 2010 (upraveno) A který jsou ty špičkový ?? Nemůžu si pomoct, všechny vypadaj jak z výlohy koskomu, nebo jak se to na Poříčí jmenuje. Moc pěkný a originální jsou ty černý potápky celý kulatý, co je myslím měl před nedávnem kubson ve slevě, ale na špičkový model ve srovnání s evropskými značkami to taky nějak nevypadá. Jediné od seiko, co tak vypadá, jsou ty instantovy Marinemastery - jasně (nejen) opticky dominují jejich kolekci už tak 4 desetiletí, ne? Tedy bez náramku, ten je snad ten samej, jako na těch pětkách za tři/čtyři litry, což je hrozná škoda. Definuj "špičkový evropský model". Pokud jde o hodinky z toho srazu...kdybysme chtěli nějaký relevantní srovnání, asi by to chtělo brát hodinky ze stejný cenový kategorie (EU x JAPAN). A jen tak mimochodem, Alpinisty jsem srovnával s Omega SMP 2254.50 a mimo tah si je troufnu postavit vedle sebe. Jasně, SMP není špičkový model, to ani netvrdím (pouze to uvádím aby tím pak nebylo argumentováno). Cenový srovnání je pak taky zajímavý Upraveno 25. října 2010 uživatelem Chumpus Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
instant Odesláno 26. října 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. října 2010 A který jsou ty špičkový ?? Nemůžu si pomoct, všechny vypadaj jak z výlohy koskomu, nebo jak se to na Poříčí jmenuje. Moc pěkný a originální jsou ty černý potápky celý kulatý, co je myslím měl před nedávnem kubson ve slevě, ale na špičkový model ve srovnání s evropskými značkami to taky nějak nevypadá. Jediné od seiko, co tak vypadá, jsou ty instantovy Marinemastery - jasně (nejen) opticky dominují jejich kolekci už tak 4 desetiletí, ne? Tedy bez náramku, ten je snad ten samej, jako na těch pětkách za tři/čtyři litry, což je hrozná škoda. tie Marinemastre ale na fotke vobec nie su.. vyrabali sa na konci 60tych rokov iba kratko a re-launch bol v r2000. tych 40 rokov je tam diera, a bude aj v tvojej prd.li taka ista, ked sa nam tu neprestanes navazat do Seika k teme: spickove modely? Link GS SD GMT Link GS SD Chrono GMT tie "cierne cele gulate co mal kubson v zlave" si mal na mysli quartz potapky SBBN011 /Tuna Can Darth Vader). Spickovym modelom ich asi naozaj nikto nenazve, kultove - to skor. Kazdopadne tie na fotke zo zrazu su nieco uplne ine Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
cigi Odesláno 26. října 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. října 2010 (upraveno) Hele, instant, do ničoho se nevážim, prostě mi a nejen mi u seika zaráží, že ty jejich špičkový modely, který špičkový jistě jsou, jako špičkový nevypadaj, mají stejný styl, jako ty běžný. Takže musíš bejt fachman, abys to vůbec rozlišil, což já náhodou jsem a tak samo vím, že ty kubsónovy byly quartz, kdežto ty černý jsou mechaniky těsný tak do kilometru a asi tak za 3 tácy emerickejch, ale nevypadaj líp, než ty kubsonovy quartzky - a to je ta moje potíž. A není jediná, jděte už někam s tím fešáckým čtyřprocentním náramkem - to je hanba nipponu !! Zas na druhou stranu, ten ožralý kožedělník, co štrykoval lemování toho krokodýla to tedy nevylepšil :D asi malajec, co mu ta prachotěsná kapuce padala do očí.. Ty GS s GMT, co nemaskovaně kopírují Igeny se mi taky zamlouvají, že ono to má stejné pouzdro jako MM ?? Ten chronograf je vlastně taky naprosto boží, obojí až na ta třetiříšská písmenka, ale to je prostě japonské chápání luxusu, udělám asi z nouze cnost po našom primáckom a prohlásím tu kritizovanou vlastnost seika za nevtíravou nenápanou nonšalanci. Upraveno 26. října 2010 uživatelem cigi 1 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
instant Odesláno 26. října 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. října 2010 ale ANO, kapnul jsi na to sam - to je Grand Seiko. Dotiahnut praobycajne obycajne hodinky k "dokonalosti", technologiou a spracovanim vyrazne za hranicami potrebnosti /napr. detaily ktore volnym okom ani nejdu rozlisit, presnost atd/. . na machrovanie su ine znacky, nie Seiko. S tym sa treba zrovnat pred vstupom do japonskej sekcie.. Alebo potom Galante, to je japonsky metrosexozverinec . i ked uz rebrandovali pod Seiko, Cize Seiko Galante: Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
instant Odesláno 26. října 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. října 2010 Ty GS s GMT, co nemaskovaně kopírují Igeny se mi taky zamlouvají, že ono to má stejné pouzdro jako MM ??.. tu končím našu debatu.. najprv som si myslel že to berieš s humorom, ale ty si vážne hendikepovaný.. a tým nemyslím to že nemáš zrak. a priznaj sa, že si žiadne z tých hodiniek nikdy na vlastné oči nevidel - /nemyslím Igeny.. / Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Chumpus Odesláno 26. října 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. října 2010 instant, vzdej to Seiko může být sebelíp zpracovaný, ale holt jenom ty Primky mají ten správný spirit A to lemování řemenu je opravdu trapný, to se u Primu nestává Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
instant Odesláno 26. října 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. října 2010 instant, vzdej to Seiko může být sebelíp zpracovaný, ale holt jenom ty Primky mají ten správný spirit A to lemování řemenu je opravdu trapný, to se u Primu nestává no nevzdam, takyto ukaz clovek stretne raz za zivot. este uvidiet yetiho jazdit na jednorozcovi a mam na tento zivot vystarane Takže musíš bejt fachman, abys to vůbec rozlišil, což já náhodou jsem... úvodem své přednášky bych chtěl uvést, že všechny objevy jsem učinil já*... *voľne parafrazujem, doslovne sa mi to nechcelo hľadať 1 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
cigi Odesláno 27. října 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. října 2010 (upraveno) ber to s nadhledem instant, líbí se mi tvoje měřítka - dokonalost nad hranicí potřebnosti, která volným ??!! okem nelze rozlišit :D - proč bych je tedy měl vidět na vlastní oči (předpokládám, že je mám "volné" ??), abych je správně ocenil ? - na to my primáci kašlem, tomu říkáme "sebeuspokojování", nám stačí ten prima spirit, jak o něm píše chumpus !! a snaží se ho napodobit grand seiko, neúspěšně, páč křečovitě, kouzlo nechtěného nelze předstírat :D Ale na závěr musím smířlivě konstatovat, že skutečnost, že se grand seiko v některých ohledech nevyrovná primu ( kdo to zvládne, že) neznamená, že to nejsou prostě suprový hodinky a to nemluvím o MM, který se mi fakt líběj v podstatě jako primky. Ještěě ty bicolor galante - to bych nerad, kdyby tu zapadly, to je sííííla, jsou tak hnusný, až jsou krááásný, já to jinak napsat nedovedu Upraveno 27. října 2010 uživatelem cigi Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se