Waya03 Odesláno 23. září 2011 Nahlásit Odesláno 23. září 2011 Copak vyjmout, vytlačit jde zevnitř palcem každé sklo u Igenů, ale jak ho tam vrátit, i s tím armovacím kroužkem..... No, hodináři to řešili zabroušením obvodových hran a tedy zmenšením jeho průměru, ale dát ho tam v origo velikosti, to je docela oříšek.... Při tom zabroušení bych byl ohledně vodotěsnosti dost skeptický. A safra, začínám se děsit toho až budu svoje Igeny zpátky sestavovat. Mimochoden, jak rozebrat lunetu na dva díly, ten plastový a kovový. Moc mi to nejde, je to tam nějak zacvaknuté, přilepené našroubované nebo jak. Mám to zatím příšerně zasviněné a nechci na to jít moc silou.
JR_2010 Odesláno 23. září 2011 Nahlásit Odesláno 23. září 2011 A safra, začínám se děsit toho až budu svoje Igeny zpátky sestavovat. Mimochoden, jak rozebrat lunetu na dva díly, ten plastový a kovový. Moc mi to nejde, je to tam nějak zacvaknuté, přilepené našroubované nebo jak. Mám to zatím příšerně zasviněné a nechci na to jít moc silou. Ta luneta je přesně jak popisuješ, zacvaknutá a přilepená (lepidlem času), takže většinou, když ji odtrhneš, půlka potisku bude na plastu a půlka na kovu, tak držím palce
Waya03 Odesláno 27. září 2011 Nahlásit Odesláno 27. září 2011 Ta luneta je přesně jak popisuješ, zacvaknutá a přilepená (lepidlem času), takže většinou, když ji odtrhneš, půlka potisku bude na plastu a půlka na kovu, tak držím palce No, tak o tom jsem se nakonec přesvědčil na vlastní oči. Nechal jsem to všechno (kromě strojku ovšem) naložené dva dny v lihu, a zažraná špína šla dolů jako po másle (i s několika menšími částmi potisku lunety). Sklíčko jsem dle návodu vyžehlil šmirglem a pastou na zuby, zacvaknout zpátky šlo bez problémů. Takže vše je pěkně čisté, luneta se zase točí. Bohužel strojek pořád v pouzdře trochu "kloktá", zaaretovat ho nelze. No co dělat, asi nakonec půjdou na renovaci do Eltonu.
Honza.manta Odesláno 27. září 2011 Nahlásit Odesláno 27. září 2011 Jak píše Orlando - ještě jsem nepotkal strojek, který by nešel v hodinkách usadit pořádně. Maximálně je potřeba dát "nový" rámeček.
bohus76 Odesláno 27. září 2011 Nahlásit Odesláno 27. září 2011 Jak píše Orlando - ještě jsem nepotkal strojek, který by nešel v hodinkách usadit pořádně. Maximálně je potřeba dát "nový" rámeček. Honzo,pokud tam má neoriginální /menší rámeček/ teda vymezovací kroužek,tak to tam bude klechtat vždy,už jsem mu to psal.
Waya03 Odesláno 27. září 2011 Nahlásit Odesláno 27. září 2011 Jak píše Orlando - ještě jsem nepotkal strojek, který by nešel v hodinkách usadit pořádně. Maximálně je potřeba dát "nový" rámeček. Ale jo, nová vymezovací vložka by asi pomohla, na té co tam mám teď jsou totiž ulomené ty tenké drátky ve dvou ze tří výřezů na vložce. Mimochodem, ta vymezovací vložka, lze ji někde sehnat samostatně, popřípadě pasuje tam nějaká z jiného modelu?
Honza.manta Odesláno 27. září 2011 Nahlásit Odesláno 27. září 2011 Ve všech sportech a ve všech takzvaně prachotěsných primkách, kde je šroubovací dýnko, je ten samý rámeček strojku.
bohus76 Odesláno 28. září 2011 Nahlásit Odesláno 28. září 2011 (upraveno) Ale jo, nová vymezovací vložka by asi pomohla, na té co tam mám teď jsou totiž ulomené ty tenké drátky ve dvou ze tří výřezů na vložce. Mimochodem, ta vymezovací vložka, lze ji někde sehnat samostatně, popřípadě pasuje tam nějaká z jiného modelu? Z jiného modelu pasovat nebude,je podobný ale jak jsem Ti již psal cca o 0,3mm menší a to může způsobovat viklání.Jedině od někoho koupit starší originál.Dokonce se nedá prohodit ani mezi nerezem /renovované S1/ a starým originálem./vyzkoušeno osobně/. Pro Honzu mantu:ten rámeček z prachotěsných je podobný,ale menší cca o 0,3mm. Upraveno 28. září 2011 uživatelem bohumil.talak
Honza.manta Odesláno 28. září 2011 Nahlásit Odesláno 28. září 2011 Z jiného modelu pasovat nebude,je podobný ale jak jsem Ti již psal cca o 0,3mm menší a to může způsobovat viklání.Jedině od někoho koupit starší originál.Dokonce se nedá prohodit ani mezi nerezem /renovované S1/ a starým originálem./vyzkoušeno osobně/. Pro Honzu mantu:ten rámeček z prachotěsných je podobný,ale menší cca o 0,3mm. Hmm. Já ho vyndal z prachotěsných soudků a pasoval přesně. Asi je tedy opravdu víc rozměrů. Stále je co se učit.
pevo Odesláno 29. září 2011 Nahlásit Odesláno 29. září 2011 Neznám slovo "nejde" Připomnělo mi to moje oblíbené úsloví: Laik opraví všechno, protože netuší, že to nejde...
Mila_T Odesláno 7. srpna 2012 Nahlásit Odesláno 7. srpna 2012 Rád bych se vrátil k tomuto tématu, a to konkrétně k ručkám. Sundání a nandání ruček pomocí dvou šroubováčků a náplní do propisky jsem už zvládl. Chtěl jsem zkombinovat "dobré" ručky z dvou vraků a zjistil jsem že každé mají z výroby jiný odstín luminiscence. Minutová je do zelena a hodinová do žluta. Jsou oboje originál nebo už jsou opravované ? Oboje jsou ploché a vypadají jako původní. Vyfoceno na černém ciferníku ze kterého jsem sundal ty zelene. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
Mila_T Odesláno 7. srpna 2012 Nahlásit Odesláno 7. srpna 2012 ano to jsou ty "dobré" ručky. Ty špatné mají kompletně vypadlou luminiscenci. Ta fotka je hodně přiblížená a má špatný odlesk, z 30 cm už vypadají použitelně.
Honza.manta Odesláno 7. srpna 2012 Nahlásit Odesláno 7. srpna 2012 Rád bych se vrátil k tomuto tématu, a to konkrétně k ručkám. Sundání a nandání ruček pomocí dvou šroubováčků a náplní do propisky jsem už zvládl. Chtěl jsem zkombinovat "dobré" ručky z dvou vraků a zjistil jsem že každé mají z výroby jiný odstín luminiscence. Minutová je do zelena a hodinová do žluta. Jsou oboje originál nebo už jsou opravované ? Oboje jsou ploché a vypadají jako původní. Vyfoceno na černém ciferníku ze kterého jsem sundal ty zelene. Jojo - oboje jsou v pohodě, asi různé série výroby, navíc ještě ty zažloutlé mají různé odstíny - je to piplačka vybrat stejný odstín, když kombinuješ z různých párů.
Mila_T Odesláno 7. srpna 2012 Nahlásit Odesláno 7. srpna 2012 Jojo - oboje jsou v pohodě, asi různé série výroby, navíc ještě ty zažloutlé mají různé odstíny - je to piplačka vybrat stejný odstín, když kombinuješ z různých párů. Díky , budu hledat jiné zažloutlé, aby to odpovídalo barvě na ciferníku, a nazelenalá minutovka je tedy volná.
zekon7302 Odesláno 3. prosince 2013 Nahlásit Odesláno 3. prosince 2013 (upraveno) Hledal jsem vlákno co se týče leštění skel, tak to tu oživím.Bedjason zapůjčil, já odskoušel a výsledek bezkonkurenční, už žádne experimenty,zubní pasta, popel a zkouška trpělivosti. Dokonce ani není nutné na to nějak obzvlášť tlačit a nakonec, za málo peněz, hodně muziky. http://www.autolesk.cz/e-shop---renovace-svetel+plexi/index.php?item=27 Upraveno 3. prosince 2013 uživatelem zekon7302
Miroslávek Odesláno 22. února 2014 Nahlásit Odesláno 22. února 2014 Zdravím pánové, mám celkem zachovalé pouzdro na Igeny bez prokukující mosazi a potřeboval bych vyměnit popraskané sklíčko. Podle návodu v prvním příspěvku tohoto vlákna jsem se snažil sundat lunetu nějakým nožem , ale nemám tam žádnou škvírku a bojím se poškrábání, tak jsem to zkoušel všelijakým kuchaňským tvrdodřevěným náčím , a taky bez úspěchu. Poraďte mi ten správný grif , jak na to ??? M.V.
JaRooN Odesláno 22. února 2014 Nahlásit Odesláno 22. února 2014 Jednoduse tam mezi lunetu a pouzdro cokoliv vraz, trochu paceni a mezirka vznikne, neboj se toho. Delam to nozem na otvirani dynka, ale slo by to asi cimkoliv.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se