Přejít na obsah

Teraristicke okenko

Doporučené příspěvky

• Odpovědi 861
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

• po měsíci...
  • po 2 týdnech...

Smithku bych mozna jednu mel....

Muj novy prirustek, jedini ze dvou druhu jedovatych jesteru:

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Upraveno uživatelem nAscA
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

však vím,že nejsi žádná opice.Tak jak to vypadá s nástupcem Boženy?

Zatím není, ale asi bude. Bude to Božena III. První byla smithka, ale vypiplal jsem jí od malička a nakonec se mi z ní stal chlap ;). Tak jsem ho vyměnil za dospělou to byla ta co se mnou byla do teď. No a teď by měla přijít III.

Uvidím.

Odkaz ke komentáři

Teraristiku provozuji už déle a přiznam se nemam pocit, že by zvířátka byla nějak týraná. mám doma hady i ještěrky jak ze zverimexu ( což předem nedoporučuji mnohdy jsem sem spálila, že jsem v záchvatu "zakoukaného pohledu" dotáhla nerozkrmené zvíře) a i od známých chovatelů (spokojenost maximální).Samosebou taková zvěř není vhodná na každodenní "mazlení" (a hlavně pár dní před krmením) jako kočky.Ideální je nasimulovat přirozené prostředí např. hadi jsou v terku tim to hasne.... nedokážu si ani představit, že by "svobodný had šel na 10km tůru si užít svobody..omg) ano dá se mazlit i s hadem ale neni to o lásce, leč o příjemné teplotě těla.Zas naopak mam ješterku ze zverimexu (narozené a odchované v terárku a ta si vysloveně lebedí v pozornosti - tzn krmení, chrnění na pohovce a jiné srandičky. Každopádně moje ter.zvěř není týraná, spíš naopak, hadům jsou instinkty zachovány tak , že jsou vždy pod zámkem (zvlášť kdy koťata vypadala jako zajímavá krmě než dorostla). jinak jak už tu bylo řečeno mnoho druhů terarijní zvěře se ustálilo v domácích chovech tak že mu nehrozí vymření. Foto dodám později :)

Odkaz ke komentáři

Tak pridavam 3 fotky ruznych cinnosti co delaji nejradeji krome spanku :) No teda ony zvladaji se koupat a spat zaroven :)

Odkaz ke komentáři

Tak pridavam 3 fotky ruznych cinnosti co delaji nejradeji krome spanku :) No teda ony zvladaji se koupat a spat zaroven :)

jsou naprosto nádherní !!!jestli můžu, chtěla bych vědět jakým jedem disponují a jaké zkušenosti s nima máš. Přiznám se, že si doma nedovolim mít nic jedovatého a o to můj zájem rostě. Popravdně všechy ter.z. co se m nejvíc líbí jsou jedáci - bohužel. Do budoucna plánuji morelii viridis...ale to chce ještě čas :) (i když mít doma vše co chci tak mam asi 2m vlastního pr

oxtoru)

Odkaz ke komentáři

jsou naprosto nádherní !!!jestli můžu, chtěla bych vědět jakým jedem disponují a jaké zkušenosti s nima máš. Přiznám se, že si doma nedovolim mít nic jedovatého a o to můj zájem rostě. Popravdně všechy ter.z. co se m nejvíc líbí jsou jedáci - bohužel. Do budoucna plánuji morelii viridis...ale to chce ještě čas :) (i když mít doma vše co chci tak mam asi 2m vlastního pr

oxtoru)

Pry je to slozeni jedu dost podobne jedu kober. Akorat maji jed ve spodnich celistech a prece jenom pohyb jejich hlavy na tom silnem krku neni tak rychly.... no ale cetl jsem o pripadech ustknuti a nechtel bych to zazit. Uz jsem je mel i parkrat v rukou, ale ta samice je docela agresivni, tak jsem si zakoupil kozene rukavice a jsem dost obezretny. No vicemene jsem je mel v rukou jen kdyz jsem doopravdy potreboval je premistit.

Ani pavouky do rukou neberu. Vim co ten jejich jed muze zpusobit.

Jedaci me taky fascinuji. Takove mamby jsou napriklad moc paradni. Kamarad nejake ma a jsem z nich nadseny, to same z kober, pripadne gabunka, ta me ted laka nejvice. Nastesti nemam doma zadne misto na dalsi terarka :) ALe mam z nich fakt respekt.

M. viridis nad temi uvazuji tak 7x do tydne :) Nadherni hadi, akorat me stve na nich, ze si porad jen tak visi na vetvi a cele dny nic.

Upraveno uživatelem nAscA
Odkaz ke komentáři

Doma nic nechovám (psa, ten je občas taky pěknej "had"), ale když vidím ty fotky, tak si vždycky vzpomenu na to, když takovou potvoru potkám v přírodě...

Tenhle pavouk je zhruba v životní velikosti (byli i větší a netuším co je to zač). Problém s nimi byl, že dělají obrovské pavučiny mezi stromy a ty vlákna jsou tak tenká, že prakticky nejsou vidět... Foceno proti obloze (proto nic moc)...

Pavouk.jpg

No a potkat ještěrku je sice hezká věc, ale když běhá rychleji než vy, je skoro stejně veliká (některý podstatně větší, uloví i buvola) a na kousnutí se umírá (a pak vás sežerou) - a navíc je to zvědavá a vlezlá bestie... Taky nic moc :worried_anim:

Plaz1.jpg

Odkaz ke komentáři

• po měsíci...

Já to tady trochu oživim, poslední dobou celkem intenzivně přemejšlim o tom, že si v rámci oslavy společnýho bydlení (a testu oddanosti:)) s přítelkyní konečně pořídim krajtu královskou. Máte jí tady někdo? Tera-poradnu, ifaunu a fandovský weby atd mám pročetlý , spíš mi jde o osobní zkušenosti někoho, kdo s ní třeba taky začínal. A kdyby bylo foto terárka, super.

Odkaz ke komentáři

• po 5 týdnech...

Dneska mě nakrklo, že jsem musel zlikvidovat tohohle osminoha, protože seděl vedle dveří a žena odmítala jít ven z baráku :D.

Co je to zač, víte někdo? Teď se mi vůbec na zahradě vyrojilo mračno pavouků - křižáci, tihle - samý velký kusy...

EDIT: Tak prej je to křižák pruhovaný :)

Upraveno uživatelem KFL
Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...