Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Návštěvník YPO
Odesláno

Vidíš, Mechano, tohle jsem si nijak neuvědomil/nedal do souvislosti.

- Doufám, že nemáš nějakou chřipku :rolleyes:

tak on to dá rozum, že opravovat primky který mají dvě kolečka je trochu náročnější než opravovat vacherony se třema kolečkama a od toho se odvíjí i cena servisu
Odesláno

Informace od Piaget z Mnichova:

Vyčištění, seřízení, výměna těsnění, přeleštění Piaget Upstream gold, cal 504, bratru 800 éček, pokud všechno půjde dobře ...

Odesláno (upraveno)

Berte, netrap mě už s těma Piagetama, já jsem z nich úplně hotovej, mám je pořád před očima a ty mě s nima takhle provokuješ :(

Edit: 800 éček je O.K. V Brně u Hanáka je ceník na servis Brajtlí a mám pocit, že servisní prohlídka na chronografech je přes 12.000 Kč. Bez přeleštění a navíc to není zlato a tak prestižní značka.

Upraveno uživatelem NIGHTinGALE
Odesláno

me se libi, jak tady hezky pisete, ze vlastne rolex je znacka pro socky :D pritom i servis rolexu neni zas tak levna zalezitost, ale budiz. a ted konkretne, uz sem malem koupil AP Royal Oak nechrono Jumbo 39mm bratru za 5500GBP. Ovsem, hodinky byly z roku 2007, v roce 2009 delana nejaka vetsi oprava, takze jeste rok v zaruce - a to uz ve me nebudi duveru, pokud ocelovy hodinky s retailem kolem ctvrt mice jdou po dvou letech do kopru, to neni moc koser. A pokud se nahodou dozijou petiletyho servisniho intervalu bez uhony, tak pravidelnej servis je kolem 900-1200?. To bych uz prezil, spis ve me nebudily duveru ruzne poruchy behem dvou tri let provozu - je toho fakt docela dost na ruznejch forech :( A jiny hodinky nez AP me nelakaj, takze to mam vyreseny. Vlastne jeste hodne me hlodaj Nautily, ale dokud je neuvidim nazivo, tak su klidny :D

Odesláno (upraveno)

Souhlas pánové, AP jsou krásné kukačky, ale rád budu celý život vlastnit socka Rolexky :D Tím tedy nevylučuji kousky od AP, ale Rolády jsou můj úděl. Včera jsem tak polemizoval, jestli by v dohledné době mělo smysl koukat po AP, či VC. Zatím to nechám spát.

Sibir: to s těma Nautilusama máme stejně, já je i záměrně přehlížim ve výlohách...

Upraveno uživatelem volfda
Odesláno

Přikládám odkaz na stránky nově zřízeného servisního střediska Swatch Group v US; obsahuje ceník pro všechny značky skupiny:

Swatch Group Customer Service

Moc díky, super příspěvek.

Se zájmem jsem to všechno přečetl a musím říct, že ty ceny nejsou až tak strašné.

Servis turba za 1.800 dolarů mi přijde u HH značky docela v pohodě.

A pobavila mě cena za servis starých Omega kalibrů. Můj oblíbenej Hanák je opět dražší (to bude asi těma certifikátama na zdi) :)

Odesláno

Moc díky, super příspěvek.

Se zájmem jsem to všechno přečetl a musím říct, že ty ceny nejsou až tak strašné.

Servis turba za 1.800 dolarů mi přijde u HH značky docela v pohodě.

A pobavila mě cena za servis starých Omega kalibrů. Můj oblíbenej Hanák je opět dražší (to bude asi těma certifikátama na zdi) :)

A to nemluvíme o tom, kolik stojí v USA benzín, že jo? :sad01_anim:
Odesláno

A to nemluvíme o tom, kolik stojí v USA benzín, že jo? :sad01_anim:

Sorry, teď jsem tě nějak nepobral.

To, že je v USA levnější elektronika, oblečení, auta i benzín, je jasná věc. A celkem i pochopitelná.

Ale odborná lidská práce (hodinařinu nevyjímaje), by měla být dražší, než v ČR, ne?

A navíc - pokud je v oficiálním ceníku uvedena nějaká doporučená cena a českej servis ji natáhne jako prase a ještě má u toho blbý kecy, tak je něco špatně, ne?

Odesláno

To, že je v USA levnější elektronika, oblečení, auta i benzín, je jasná věc. A celkem i pochopitelná.

Ale odborná lidská práce (hodinařinu nevyjímaje), by měla být dražší, než v ČR, ne?

A navíc - pokud je v oficiálním ceníku uvedena nějaká doporučená cena a českej servis ji natáhne jako prase a ještě má u toho blbý kecy, tak je něco špatně, ne?

plat hodinara je v usa cca 35tis USD. u velkej firmy zarobi tolko zaciatocnik, ale "lesti tam sklicka" par rokov kym postupi vyssie. potom to je povedzme dvojnasobok. ak je v biznise dvadsat rokov a viac, vacsinou robi sam na seba a to uz sa potom v statistikach nevidi uplne objektivne.

netusim kolko je to u nas, ale zo skusenosti ktore mam mozem povedat, ze zijeme v pekne drahej casti sveta /a nejde ani tak o ceny co tu platime, ale co za to dostavame/.

Odesláno

No, myslel jsem to takhle: Ameriku nemám sježděnou ale z různých zdrojů mám dojem, že je tam všechno levnější, nebo srovnatelné. Příklad: tlumič na mojí motorku stojí v USA 3540,-a u místního dodavatele (který prodává zboží stejné firmy) je cena téhož 6150,-. Ten prodejce to omlouvá daňovou zátěží.

Cenu práce bych taky čekal vyšší než u nás ale asi to mají nastaveno jinak, nežli je to v tomhle z...veným bordelu. :angel:

Odesláno

Tak se pokusím taky přispět (opakovaný pokus) do této databáze cen (pokud mi Service Temporarily Unavailable dovolí), i když se vlastně nejedná o servis HH značky.

Zenith - ceny 2010 ve vídeňském servisním středisku.

Elite bez komplikace (jen datum) - kompletní servis ? 300 práce (rozborka, kontrola, čištění, sborka, mazání, regulování "nach Zenith Normen", opucování pouzdra ("Gehäuse auffrischen"), přetěsnění. Plus nějaké drobné za korunku a těsnění, celkem cca 315.

El Primero (také jen s datem, bez měsíčku, ale na ocelovém tahu) ? 408 kompletní servis, úkony jako výše. Včetně drobných položek za součásti ? 438. Mazat by měli i napařováním bisulfidu molybdenu, což prý na některých mistech El Primero vyžaduje, jinak se prý chová náladově.

Dodací lhůtu na kalkulaci ceny udávali do 1,5 měsíce s výhradou dostupnosti součástek, nebyl problém.

- Prosím opravte mne, ale tyto ceny mi přijdou plně srovnatelné s tuzemskými cenami oprav Omeg např. u Hanáka, v případě chronografu snad i nižší (i když záleží na kurzu eura).

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...