Návštěvník Odesláno 7. května 2019 Nahlásit Odesláno 7. května 2019 Filip J: v tomhle má Vojta1 pravdu. Rizikovost klienta má vliv na úrokovou sazbu. Zkrátka každá banka chce co nejméně rizikové klienty, takže u těch, co vypadají nejjistěji má tendenci jim vyjít vstříc více, než těm, kde nějaké riziko je. Ale je to jen jedno z kritérií, úplně stejnou roli (ne-li větší) hraje snaha získat nového klienta (tomu jsou ochotny vyjít vstříc více, než stávajícímu), atd.Tohle není pravda a ani to předchozí. Záleží na nastavení risku a policy jednotlivých institucí. Jediné co je pravdivé je to, že konkurenční nabídka většinou zlevní nabídku. A tučně označené je už úplná hloupost..
Patrik Odesláno 7. května 2019 Nahlásit Odesláno 7. května 2019 Já mám známé v různých bankách, vlastně většinu mého okruhu přátel tvoří lidé kteří jsou nebo byli zaměstnanci bank a od nich tuhle informaci mám. Možná to není přímo záměr banky, ale různé bonusové systémy jsou nastavené tak, že je pro pracovníka výhodnější ulovit nového klienta, který si zřídí účet a následně hypotéku, než poskytnout hypotéku stávajícímu klientovi. Jsou tak ochotni vyvinout více aktivity, třeba i to zvednout (_)|(_) a zaklepat na dveře svého šéfa, aby posvětil "vstřícnější" postup, než je běžné. Každopádně nikomu není bráněno, aby si ten postup vyzkoušel. Nechte si udělat nabídku od vlastní banky a pak zkuste pár konkurenčních. Jak jsem psal, velmi vstřícná vyjednávání je Sberbank.
Filip.J Odesláno 7. května 2019 Nahlásit Odesláno 7. května 2019 Dobré vědět, díky oběma. Do těch risk modelů nevidím až tolik, jenom jsem něco zaslechl :-)
Patrik Odesláno 7. května 2019 Nahlásit Odesláno 7. května 2019 Kdo máte nějaký produkt od Hello Bank, tak mají aktuálně drobnou soutěžhttps://www.hellobank.cz/microsites/hello_soutez/ Já si vytočil poukázku do Kauflandu za 500 Kč, ale lze vyhrát i tablet.
Beet Odesláno 7. května 2019 Nahlásit Odesláno 7. května 2019 Kdo máte nějaký produkt od Hello Bank, tak mají aktuálně drobnou soutěžhttps://www.hellobank.cz/microsites/hello_soutez/ Já si vytočil poukázku do Kauflandu za 500 Kč, ale lze vyhrát i tablet. O téhle jsem nevěděl. Pochopil jsem z podmínek správně, že stačí změnit email? Mě přišlo do mailu tohle https://www.hellosoutez.cz/
Patrik Odesláno 7. května 2019 Nahlásit Odesláno 7. května 2019 Přesně tak, jedna z možností je změnit kontaktní mail. Také jsem využil zrovna tuto možnost Ty soutěže jsou dvě, účastním se obou .
sibirnaya Odesláno 7. května 2019 Nahlásit Odesláno 7. května 2019 Ja budu vod patku premier, tak su zvedavej, k cemu mi to bude..
DavidLC Odesláno 7. května 2019 Nahlásit Odesláno 7. května 2019 Ja budu vod patku premier, tak su zvedavej, k cemu mi to bude..Jestli místo Bureše, tak asi jedny FG denně.. :-)
Mareka01 Odesláno 7. května 2019 Nahlásit Odesláno 7. května 2019 Jestli místo Bureše, tak asi jedny FG denně.. :-)A jestli Erste, tak (kromě pár vstupů do letištních salónků a cestovního pojištění) celkem k ničemu.
sibirnaya Odesláno 8. května 2019 Nahlásit Odesláno 8. května 2019 Erste. A primarne se mi libi to pojisteni. A snad vyssi limit na karte. Uvidime.
Patrik Odesláno 10. května 2019 Nahlásit Odesláno 10. května 2019 Dnes mi vyšel článek o kurzech platebních karethttps://www.mesec.cz/clanky/maly-test-kurzu-platebnich-karet/
sibirnaya Odesláno 10. května 2019 Nahlásit Odesláno 10. května 2019 Patriku, bezva clanek, jak funguje to DCC? Ja se teda v zahr. kartam vyhejbam jak cert krizi, litam s paklem bankovek, ale manzelka jede jen kartama. Uz se mi ji podarilo vysvetlit, ze platit chce vzdycky v mistni mene, ale dal nevim..
Patrik Odesláno 10. května 2019 Nahlásit Odesláno 10. května 2019 Platí furt to samé. Bohužel tady se dotaz na volbu DCC objevil až po zadání PIN a to už měla terminál v ruce obsluha a volbu za mne odklepla. Takže další rada - nedávat terminál z ruky, dokud neprojde ověření PIN a terminál nezahlásí OK nebo jiný displej. neodevzdávat v momentě, kdy tam běhají tečky s tím, že se ověřuje.
Jarett Odesláno 10. května 2019 Nahlásit Odesláno 10. května 2019 Chlapci, kolik je tak prostor pro transakční poplatek bance za akceptaci karet v maloobchodě ? Platím teď 1,25% a říkám si, jestli a kolik jít dolů. Obrat kolem 6mil.
Patrik Odesláno 10. května 2019 Nahlásit Odesláno 10. května 2019 Tohle jsme měli u Schleckera u Unicredit před více než 10 lety (a k tomu nulové poplatky za terminály, pokud obrat na prodejně dosáhl 20 000 Kč). Podle mne to bude nyní pod 1 %. Pamatuji, kdy obchod Kasa účtoval za platbu kartou příplatek 1 %, dnes už to tam nevidím, tak jim poplatky asi snížili.
tikzot Odesláno 10. května 2019 Nahlásit Odesláno 10. května 2019 Unicredit loni 0,85%. Ale bolelo to vyjednat. Ale jde to.
tikzot Odesláno 10. května 2019 Nahlásit Odesláno 10. května 2019 Dnes mi vyšel článek o kurzech platebních karethttps://www.mesec.cz/clanky/maly-test-kurzu-platebnich-karet/Ale kdyz mas karty k jednotlivym uctum v jednotlivych menach, tak to neresis nee? Resp. ja to tak pouzivam- eurem platim z eur uctu a dolarovym dolary. Jinak prepocty vzdy nesmysl, o tom zadna.
Patrik Odesláno 10. května 2019 Nahlásit Odesláno 10. května 2019 Eura nejsou problém, ty si koupím i výhodně u Arabů a když zbudou, nevadí, použijí se příště. Jenže já platím v mnoha různých měnách. Jen ten velikonoční víkend jsem platil v EUR, GBP a PLN. Za rok platím i v desítkách měn, udržovat v nich (neúročené) zůstatky nedává moc smysl. Vzhledem k tomu, že kreditky od Hello Bank mají kurz velmi blízko středu (a s 1 % vratkou i pod střed), je to docela dobrá kombinace pohodlí vs. výhodnost.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se