Přejít na obsah

Jakou mate banku?

Doporučené příspěvky

Ověřeno to mít nemůžu, když to pro staré klienty bude platit až od nového roku. 

Pak ti můžu poradit ještě lepší recept, založ si VÚB, ta posílá ze sběrného účtu, tj. se tam neobjevuje jméno majitele účtu. A jako bonus solidní úrok (a pokud budeš mít úrokový výnos do 20 000 Kč za měsíc a žádné jiné "vedlejší příjmy" můžeš se úplně vyhnout zdanění).
A mají solidní úrok VÚB, a.s., pobočka Praha

image.png.ad452eb5a27bb58a212158fb59e2cd62.png

jediný rozdíl bude v tom čísle za SK (tam je IBAN tvého účtu) a možná specifický symbol a číslo transakce, to si nejsem jist. Jinak všichni klienti budou mít stejné číslo účtu

• Like 1
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Před hodinou, Muffik napsal:

OMG, platební náramek? To jako fakt někdo používá? :eek:

tak proč ne. Jde platit hodinkami, chytrým náramkem, tak proč ne tímhle. Oproti bateriové elektronice má výhodu ve vodotěsnosti. Já to třeba záviděl lidem, co měli Twisto, ti s tím přišli už před několika lety. Na rozdíl od hodinek se nemusí nabíjet a je 100 % vodotěsný.

Já mám teď prsten (i ten jsem vyhrál) a třeba se mi hodil (a na to přesně jsem to chtěl) v lázních, kdy jsem si kvůli jídlu nemusel odbíhat do skříňky pro kartu, prostě ho mám stále na prstě. Stejně tak při nákupech nemusím odnikud vytahovat kartu - moje typické nákupy jsou "za 2 stovky do ruky něco k večeři", to se "ruka navíc" hodí. Příští víkend jedu do lázní znovu a určitě budu opět platit prstenem.

Ten náramek je spíš pro ženské, kterým se příliš strohý prsten nemusí líbit. Nebo pro někoho, komu natékají prsty a prsteny nosit nemůže. Mají tedy i neutrální černý, tak si objednám ten, uvidím, jak to bude naživo vypadat.

Odkaz ke komentáři

KB+ a nový vzhled Moje banka.

Máte někdo Komerční banku a jejich nové internetové bankovnictví Moje banka?

Pro mě to je po 20 letech co jsem jejich klient totální opruz. Staré vzhled a funkcionalita byla pro mé osobní použití naprosto skvělé, to nové je naprostá tragedie.

Co mi chybí/vadí:

Nejde tam podrobně filtrovat platby, např. zaplacený úrok na kontokorentu, jen 2 měsíce zpátky a ještě přes textové vyhledávání. 

Nejde filtrovat podle data v platbách.

Nejde vyjíždět výpisy do excelu, resp. csv, jen pdf. 

Penzijko jen obecný náhled s 3 částkami, nejde vyjet detailní náhled nebo výpis.

Tvl. jestli to do pár týdnů nebude fungovat jinak tak odcházím. Na to nemám nervy.

Pokud víte o nějaké jiné bance, kde by mi to fungovalo, tak prosím o tipy, začnu to zvažovat.

Odkaz ke komentáři

Já KB mám a v tuto chvíli mám produkty ve starém IB (TOP nabídka) i v novém IB (účet Start + spořící účet)

image.thumb.png.a9a5287aab7658bec7e0c83ee6df44e2.png

Přiznám se, že ani jedno z rozhraní mi nevyhovuje. Mám to jen kvůli výhodám, TOP nabídka pro mne má kreditku se 4 vstupy Dragon Pass, cestovním pojištěním a asistencí na silnici (včetně jízdního kola), nic jiného od banky nechci. Na začátku měsíce vycucnu kreditku, dám na spořák, na konci měsíce splatím. 

Co se týče rozhraní IB, tak 100 lidí, 100 chutí. Já nedám dopustit na FIO, jejich IB považuji za nejlepší u nás. Mám to jako hlavní účet na "provoz", ale zase tam nedělám nic jiného. Spořák používám jinde, jejich platební kartu nepoužívám, kreditku snad ani nemají (tedy alespoň já ji nemám)....

Shrábni výhody (máš A-Kartu, abys každý měsíc získal na penzijko 5 stovek?, když už u nich penzijko máš?), proč hned rušit.

• Dát hlas 1
Odkaz ke komentáři

No napsal jsem jim, jestli to nějak nejde, alespoň ty exporty do excelu, pak už si poradím.

Kreditka A-karta a převod za platby do penzijka je jedna z mála výhod proč tam ještě zůstávám, jinak je to asi všude stejné.

No uvidíme co mi napíšou. 

Pokud má někdo další tipy, tak sem s nima.

Odkaz ke komentáři

před 4 hodinami, Patrik napsal:

Já KB mám a v tuto chvíli mám produkty ve starém IB (TOP nabídka) i v novém IB (účet Start + spořící účet)

image.thumb.png.a9a5287aab7658bec7e0c83ee6df44e2.png

Přiznám se, že ani jedno z rozhraní mi nevyhovuje. Mám to jen kvůli výhodám, TOP nabídka pro mne má kreditku se 4 vstupy Dragon Pass, cestovním pojištěním a asistencí na silnici (včetně jízdního kola), nic jiného od banky nechci. Na začátku měsíce vycucnu kreditku, dám na spořák, na konci měsíce splatím. 

Co se týče rozhraní IB, tak 100 lidí, 100 chutí. Já nedám dopustit na FIO, jejich IB považuji za nejlepší u nás. Mám to jako hlavní účet na "provoz", ale zase tam nedělám nic jiného. Spořák používám jinde, jejich platební kartu nepoužívám, kreditku snad ani nemají (tedy alespoň já ji nemám)....

Shrábni výhody (máš A-Kartu, abys každý měsíc získal na penzijko 5 stovek?, když už u nich penzijko máš?), proč hned rušit.

můžeš detailněji popsat "vycucnu kreditku, dám na spořák"?

Odkaz ke komentáři

před 36 minutami, Muffik napsal:

můžeš detailněji popsat "vycucnu kreditku, dám na spořák"?

všemi osmi kreditkami, které mám, dobiju Revolut a pak s ním zaplatím jednu dobírku na poště. Náklady 100 korun, výnos úroky z vybraných peněz za 1 měsíc + 1 % z částky, maximálně 350 kč (x 3 karty) z kreditek ČS. 

Jinak KB by neměla mít výběr kreditkou z bankomatu úročen, ale nevím, jak to je s poplatkem. Nabíjení Revolutu je zdarma.

Odkaz ke komentáři

Tohle je vlákno o bankách, jsou tu i jiná o investicích. Nakonec se zeptám tady - řešil někdo, kam - do jakého bankovního ústavu a na jaký produkt - uložit větší množství peněz tak, aby se co nejvíc zhodnotily? Spořící účty, termínované vklady, účty v různých měnách, účty v zahraničí atd.? 

Odkaz ke komentáři

před 5 minutami, Ivan Lelák napsal:

Tohle je vlákno o bankách, jsou tu i jiná o investicích. Nakonec se zeptám tady - řešil někdo, kam - do jakého bankovního ústavu a na jaký produkt - uložit větší množství peněz tak, aby se co nejvíc zhodnotily? Spořící účty, termínované vklady, účty v různých měnách, účty v zahraničí atd.? 

Pochybuji, že se dnes na těchto produktech dosáhne nějakého zhodnocení, chápu to tak, že chceš takřka nulové riziko a jen prostě největší % s nulovým rizikem? Ale chápu to - každý je "chytrý jak rádio" s pravidelným investováním, ale vložit někam víceméně jednorázově hodně peněz je jiná disciplína a špatné načasování je tam může na pár let přikovat aby to nebylo ztrátové. 

Odkaz ke komentáři

před 6 minutami, Ivan Lelák napsal:

Spořák aktuálně VUB.cz a Raifka. U Raifky lze očekávat výrazné snížení od ledna, protože aktuálně má na účtu garanci do 4,2 %. U VUB je to bez omezení výše, u Raifky dle typu běžného účtu,  Exkluzivního do 1,5 milionu.

Odkaz ke komentáři

Kamarád vede takovou databázi spořících účtů 

https://forum.finexpert.e15.cz/viewtopic.php?f=316&t=302027&st=0&sk=t&sd=a&start=8490

Co se týče investic, to není moje doména, ale určitě nedoporučuji přes banku, mají strašné poplatky, třeba u ČSOB mi nabízeli pravidelné investice s 3 % poplatkem.

Odkaz ke komentáři

V 13. 12. 2024 v 12:12, Patrik napsal:

všemi osmi kreditkami, které mám, dobiju Revolut a pak s ním zaplatím jednu dobírku na poště. Náklady 100 korun, výnos úroky z vybraných peněz za 1 měsíc + 1 % z částky, maximálně 350 kč (x 3 karty) z kreditek ČS. 

Jinak KB by neměla mít výběr kreditkou z bankomatu úročen, ale nevím, jak to je s poplatkem. Nabíjení Revolutu je zdarma.

Mít 8 kreditek je už docela úspěch ne? To ti to při zakládání nové systém nezamítá když tě prožene registrem a zjistí kolik už toho máš?

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...