Patrik Odesláno 25. května 2013 Nahlásit Odesláno 25. května 2013 (upraveno) F.B. : V Německu mají zase pořekadlo - kaum gestohlen schon in Polen (sotva ukradeno, již v Polsku) Upraveno 25. května 2013 uživatelem Patrik
straspol Odesláno 25. května 2013 Nahlásit Odesláno 25. května 2013 (upraveno) Já jsem vlastně strašně šťastnej protože banku řeším jen okrajově, kvůli platu, aby byl kam posílat (mBank) a kvůli hypotéce (Raiffeisen) Obecně z principu, okamžitě jakmile mi nějaké peníze přijdou, vybírám všechno co nestačím utratit na trvalých příkazech a utrácím. Rezervu držím dobře schovanou ve štrozoku a v hodinkách. Dost na tom, že mě tahle shnilá republika nutí k založení účtu kvůli výplatě (ze zákona na to podle mně právo nemá), abych bance půjčoval svoje peníze a ještě jim za to platil, to mě ani nenapadne . V obchodech platím zásadně cash (míchají mne ty dlouhé fronty u pokladen kvůli zdržování lidí s kartama- mělo to původně šetřit čas, ale je to ŠÍLENEJ vo.er) a z kravaťáků na přepážkách a v kancelářích co jim ještě teče mlíko po bradě a chtějí mi radit co s úsporama se mi dělá šoufl, jsou to lidi kteří za celý život nevytvoří něco za čím by se člověk alespoň rád ohlédnul, banky si je drží jen na oblbování lidí a proto, že umí báječně lhát nebo vysvětlit, jak něco ,,nejde" (zářivý příklad je ČSOB, někdy se tam zajděte podívat, je to úplné muzeum těchhle týpků). Finančního poradce jsem ocenil při jednání o hypotéce, je bezvadnej a je to kamarád co ho znám už 15 let- našel mi co jsem hledal a z těch vydřiduchů dostal maximum, na které jsem ve své situaci mohl dosáhnout. Je to chlápek co mě zná, je stejně starej, nedělá ramena a ví že dobře střílím. Takže dělá co od něj potřebuju a neotravuje vzduch neustálýma nabídkama jak mi udělat do kapes díry. Takového vřele doporučuju !!! Většina pojištění je jen past na prachy- skoro všechna jsem zrušil a svoje škody si platím sám. Je to neskonale levnější a mám při tom poměrně nízkou, pouze stoprocentní spoluúčast, což se o spolupráci s pojišťovnama říct nedá. Takže obrovskou lupu mám doma už zase jen na hodinky a ne na louskání stránek textů napsaných tak malým a šedivým písmem, že máte pocit že je ten papír jenom špinavej (a on vlastně je, což zjistíte hned při první pojistný události)... Upraveno 25. května 2013 uživatelem straspol
pikec Odesláno 25. května 2013 Nahlásit Odesláno 25. května 2013 Tak to doufám, že nebudeš jednou za mnou při nákupech Když berou karty, vždy platím i maličkosti. A to jsem si myslel, že bezkontaktní karty tyto maličkosti urychlí. Ale už se několikrát stalo, že při nákupu i do 500Kč chtějí pin ........V obchodech platím zásadně cash (míchají mne ty dlouhé fronty u pokladen kvůli zdržování lidí s kartama- mělo to původně šetřit čas, ale je to ŠÍLENEJ vo.er) ........
KFL Odesláno 25. května 2013 Nahlásit Odesláno 25. května 2013 straspol může bejt rád, že ještě u kasy nepotkal Patrika při nákupu papriky za 3,90 placenym kartou
Hasňa Odesláno 25. května 2013 Nahlásit Odesláno 25. května 2013 (upraveno) Jsem presny opak straspola. Ziju v prostredi tri az ctyr men, kartou platim vse, pojisteni na auto i dum i sebe mam, rezervu drzim v bankach a akciich, slamniku nemam nic, cash v penezence me nesmirne prudi a otravuje a kartou platim i zvykacky, nebo jizdenku v metru a trva to obycejne tak 15 sekunnd, bezhotovostni platby ze vsech bank delam v jejich aplikacich primo pres mobil. Jen ted jsem taxika v Anglii platil PayPalem, to bylo prijemne osvezeni. Taky nepotrebuju zesmesnovat zamestnance za prepazkama, kteri za par kovaku delaji nevdecnou praci, vim, ze se snazi prodat produkt, tak se podle toho chovam a jsem obezretny, ale taky vim, ze to nedelaji proto, ze to jsou svine a chteji mi udelat zlo, ale proto, ze je treba zaplatit najem a pozice rentieru jsou vetsinou uz obsazene. Upraveno 25. května 2013 uživatelem Hasňa
F.B. Odesláno 25. května 2013 Nahlásit Odesláno 25. května 2013 (upraveno) F.B. : V Německu mají zase pořekadlo - kaum gestohlen schon in Polen (sotva ukradeno, již v Polsku)Good one By ma ešte zaujímalo, aké porekadlo smerov k PL :-) Jo, a sotva existuje na svete iná krajina, kde viac platia všetko kartami, ako Island...to mňa, oldschool chlapca, z dediny poriadne šokovalo. Karty a online money sú pre mňa totiž predzvesťou jednej globálnej meny, čipovej totality atď., a to je nerád! F. Upraveno 25. května 2013 uživatelem F.B.
_Boss_ Odesláno 25. května 2013 Nahlásit Odesláno 25. května 2013 Kartou pomalu? To snad ne... Drobnosti prijdu - piip - 5s a odchazim i s vytistenym uctem (tisk je nejdelsi operace). 15 se zadanim PINu nebo 10 s podpisem. Oproti tomu A:"125 korun prosim" B:podava 500 A:"nemate drobne" B:prehrabuje se v mincich, fronta roste "pomuze vam 50?" A:"nemate 40?" B: dalsi hrabani ... Volitelne si mezi to vlozte pasaz "ja na to nevidim" a vysypani celeho mesce dvojkorun na pokladnu I kdyz se nestane vyse popsane, tak jenom vyzobat vracene penize z pultiku kolikrat trva dyl nez karta. Uznavam, ze u penez je cas konstantni, kdezto karty sou v 95% pripadu rychlejsi, ale kdyz se posere terminal, tak se to protahne o dost dele.
Návštěvník Zmizík Odesláno 25. května 2013 Nahlásit Odesláno 25. května 2013 Jó, jó, já se bojím, že ještě my se dožijeme trestných činu držení hotovosti, držení vlastního hardisku, neposkytnutí osobních dat atd. Teď si sami nadšeně nabíháme na vidle, mě nevyjímaje.
geometr Odesláno 25. května 2013 Nahlásit Odesláno 25. května 2013 Co jde, kartou. Co nejde kartou je opruz s penězma. Přesně tak - přehrabování v peněžence, přehrabování v kase a nedejbože, když chci pokladnímu pomoct a vyhrabu to i s drobnejma třeba tak, aby musel vrátit např. 50 Kč přesně a ne 23,50 a on neumí počítat. To je pak konec, odstaví ho to na 20 sec, než mu dojde že na to nemá, nacvaká obdrženou částku znovu do kasy, aby věděl, že mi má vrátit pade, nebo to vzdá a vyhrabe 23,50.Nemám s časem u pokladny při placení kartou problém a myslím si, že poslední dobou se terminály u pokladen hodně zrychlily (Tesco, Kaufland, hodně benzínek).
_Boss_ Odesláno 25. května 2013 Nahlásit Odesláno 25. května 2013 Jó, jó, já se bojím, že ještě my se dožijeme trestných činu držení hotovosti, držení vlastního hardisku, neposkytnutí osobních dat atd. Teď si sami nadšeně nabíháme na vidle, mě nevyjímaje.Pockej az bude Rolex delat hodinky v cloudu
sibirnaya Odesláno 25. května 2013 Nahlásit Odesláno 25. května 2013 cash je cash. v penezence mivam min desitku. rezervu mam hotove v sejfu v bance. neco v sutrech.neco ve zlatu. neco v roladach. karty nesnasim, kvuli hypo tim musim platit a je mi z toho na bliti. chybi mi doba, kdy sme si pro auto sli s igelitkou. ted me votravuje banka, kdyz platim neco nad 25 a voni resi co proc kde jak komu.. nas***. potesil me baker, kdyz mi poslal 140 litru cennym psanim
Pirx Odesláno 25. května 2013 Nahlásit Odesláno 25. května 2013 Zvlastni, pred deseti lety jsem vsude vsechno platil kartou, vzdycky to byl hroznej problem, prodavacky neumely s terminalama, pripadal jsem si tu jak v praveku.... ted, kdyz to je jednoduchy, naopak pouzivam zasadne cash.... protoze transakce v hotovosti se nemusi objevit na zadnejch vypisech, v nicim ucetnictvi... a tak.... :-)
geometr Odesláno 25. května 2013 Nahlásit Odesláno 25. května 2013 Zvlastni, pred deseti lety jsem vsude vsechno platil kartou, vzdycky to byl hroznej problem, prodavacky neumely s terminalama, pripadal jsem si tu jak v praveku.... ted, kdyz to je jednoduchy, naopak pouzivam zasadne cash.... protoze transakce v hotovosti se nemusi objevit na zadnejch vypisech, v nicim ucetnictvi... a tak.... :-) A vypni si ještě mobil, nos naraženou kšiltovku a tmavé brýle apod., aby vůbec nikdo nezjistil, žes v tom kterým krámu v tu kterou dobu byl :-)PS: To nemá být narážka, jen lehká nadsázka.
Pirx Odesláno 25. května 2013 Nahlásit Odesláno 25. května 2013 (upraveno) Nekaz mi radost, jooo ? Nejde prece jenom o obchody, je spousta dalsich lakadel pro mlade muze, kabarety, santany... nemusi vsechno prijit az domu dopisem z banky cerny na bilym... Upraveno 25. května 2013 uživatelem Pirx
geometr Odesláno 25. května 2013 Nahlásit Odesláno 25. května 2013 A jo, pravda. Pak doporučuji pro podobné případy "konto separato" :-)
Hasňa Odesláno 25. května 2013 Nahlásit Odesláno 25. května 2013 (upraveno) Tak to je v cele tehle nostalgicke a mirne paranoidni disuzi o retro placeni kovakama prvni dobry argument. To beru, v bordelu bych kartou taky neplatil, o tom zadna. :-) Upraveno 25. května 2013 uživatelem Hasňa
KFL Odesláno 25. května 2013 Nahlásit Odesláno 25. května 2013 Ja u sebe cash zasadne nenosim, protoze bych ji utratil . Takze vsude karta, popr. vybiram z masiny, kdyz je potreba. Proto ocenuju banku, ktery nevadi 10 vyberu tydne po dvou stovkach .
Návštěvník Zmizík Odesláno 25. května 2013 Nahlásit Odesláno 25. května 2013 Přidávám trestný čin placení hotovostí v bordelu. Odcházím do svojí oblíbené hospody, vožeru se tam a zaplatím kartou. To bude ran.
sibirnaya Odesláno 25. května 2013 Nahlásit Odesláno 25. května 2013 vetsina zakazniku plati hotove, proto tez platim hotove. kdybych mel vybirat z bankomatu, tak to by byla jina, ale z bankomatu sem nevybiral min tri roky..
Wanderer Odesláno 25. května 2013 Nahlásit Odesláno 25. května 2013 (upraveno) cash je cash. v penezence mivam min desitku. rezervu mam hotove v sejfu v bance. neco v sutrech.neco ve zlatu. neco v roladach. karty nesnasim, kvuli hypo tim musim platit a je mi z toho na bliti. chybi mi doba, kdy sme si pro auto sli s igelitkou. ted me votravuje banka, kdyz platim neco nad 25 a voni resi co proc kde jak komu.. nas***. potesil me baker, kdyz mi poslal 140 litru cennym psanim Jak jseš na tom s likviditou zlata? Resp. jak rychle se můžeš dostat prodejem zlata k hotovosti? Máš s tím zkušenosti? Zcela vážně o tom uvažuju... A když už na to přišla řeč, kde nejlíp nakoupit zlato? Upraveno 25. května 2013 uživatelem Wanderer
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se