Roland Sands Odesláno 22. ledna 2017 Nahlásit Odesláno 22. ledna 2017 Kde založit účet určený primárně na cestovaní, platby a výběry v zahraničí (platby letenek atd.). Předem díky za každý tip.
Patrik Odesláno 22. ledna 2017 Nahlásit Odesláno 22. ledna 2017 Výběry v zahraničí má zdarma:ČS (služba Premier), ČSOB (služba Premium), Sberbank (Fér konto Optimal), KB (Top nabídka), Unicredit (Ukonto a Ukonto Premium) a asi bych sem zařadil i Equa, která má výběr za 9 Kč. To jsou tedy banky, které mám já, možná jsou i další. Co je ale rozhodující, tak jsou kurzy. Kurzy jednotlivých bank se mohou lišit až o cca 8 %! Takže třeba výběr kartou mBank (ta má výběry nad ekvivalent 2500 Kč zdarma) "bez poplatku", může úplně klidně vyjít dráže, než třeba výběr kartou Creditas s poplatkem! Pak je tu ještě Cetelem, která má kurzy MasterCard bez příplatku a umožňuje zvolit jeden ze čtyř bonusů, kdy jeden z nich je "výběr z bankomatu v zahraničí zdarma". Jde ale o kreditní kartu, takže výběr je okamžitě úročen. Ovšem karta lze "přebít", tedy poslat tam víc, než je vyčerpaná částka a tí pádem není co úročit. Pak záleží na tom, jestli chceš i nějaké služby navíc - cestovní pojištění, vstupy do letištních salonků (zde vychází nejlépe Erste Premier nebo ČSOB Premium), atd. Také je dobré mít karty obou asociací, už jsem se o tom několikrát přesvědčil. Jak moc složité řešení chceš? Jsou varianty připomínající drbání se pravou rukou za levým uchem, které ale ušetří dost peněz, nebo naopak varianty jednoduché, které jsou ale dražší. Pokud chceš jednoduchou variantu, rozhodoval bych se mezi Erste Premier a ČSOB premium. Erste má horší kurzy, ale zase umožní obě karty vydat jako debetky a tím pádem máš jak kartu Visa, tak kartu MasterCard a navíc lepší cestovní pojištění - až na 10 milionů. Jsi-li schopen akceptovat středně složitou variantu, tak Unicredit a Ukonto Premium. Kartu navázanou na CZK i EUR účet. EUR účet naplnit přes nějakou devizovku, co má účet u UCB, např. Roklen a vybírat a platit tou to kartou. Veškeré platby jsou konvertovány na EUR dle kurzu MasterCard a následně již bez konverze strženy z EUR účtu. Já pro placení používám Tankovací kartu České pojišťovny, má velmi dobré kurzy a ještě vrací 1 % z plateb (chtěl bych Cetelem, ale přes několik pokusů mi ji neschválili). Do zahraničí si vozím eura a dolary kupované u Arabů prakticky za střed a snažím se měnit ve směnárnách. V eurech platím vždy hotově.
Roland Sands Odesláno 22. ledna 2017 Nahlásit Odesláno 22. ledna 2017 Díky za rozsáhlou odpověď, zkusím prostudovat všechny možnosti a snad něco vyberu. Jen pro zajímavost, z jakého důvodu ti Cetelem neschválil žádost o vydání karty?
Patrik Odesláno 22. ledna 2017 Nahlásit Odesláno 22. ledna 2017 Důvod neschválení se neuvádí. Důvodů může být víc - již jsem nějaké kreditky měl (tak využívám služeb 14 bank, to by bylo, abych sem tam neměl nějakou kreditku) a také mám velmi nízké doložitelné příjmy (mám totiž více pracovních poměrů a některé jsou na dohodu, kterou Cetelem jako příjem neuznává).
Beet Odesláno 23. ledna 2017 Nahlásit Odesláno 23. ledna 2017 Tak se zdá, že nám zkrátí v RB bonusy https://www.rb.cz/attachments/PI/karty/program_vyhod_KK_20170401.pdf Tak mi právě přišlo do mailu od RB: "2 % z plateb kartou na Mall.cz, z plateb na internetu a v zahraničí ve formě Věrnostních prémií. Odměny tedy nebudou poskytovány za platby v domácích kamenných obchodech." Chci se zeptat na tu Tankovací kartu ČP. Je tam nějaký měsíční poplatek? A měsíční limit pro bonusy, nebo jen ten roční 5500Kč? Na těch jejich stránkách jsem se toho moc nedozvěděl http://www.cfh.cz/kreditni-karty/tankovaci-karta-ceske-pojistovnyStále lze použít na poště? A co Premia karta od HC? Změnilo se tam něco od doby co nám ji vypověděli? Uvažuju, že bych o ni znovu zažádal a používal ji "méně účelně".
Patrik Odesláno 23. ledna 2017 Nahlásit Odesláno 23. ledna 2017 Poplatek za obnovu karty je 220 Kč, jiný není. Na postě by měla fungovat, ale nejde zaplatit víc než je úvěrový rámec, který já mám jen 3000 Kč. Já ji používám na platby na internetu a v zahraničí, má velmi dobré kurzy.
xcmaniax Odesláno 23. ledna 2017 Nahlásit Odesláno 23. ledna 2017 Díky za tohle vlákno, docela mi otevřelo oči:-) Po přečtení si říkám, že je škoda nemít jako další účet buď ČSOB nebo Erste premium - točit ten základ 50 tisíc je očividně fungující a nabízí skutečně hodně. V jejich ceníkách jsem nenašel, zda je v ceně SEPA platba (třeba jak mělo Zuno)? Skutečně to cestovní pojištění řeší v klidu takovou tu klasiku? - tedy třeba lyžovačka v Alplách na sjezdovce, léto někde exotika u moře (Maledivy atd.). Doteď jsem měl pojištění ke kartě v KB a kvůli limitům jsem se radši na tyhle cesty vždy připojišťoval.
tenge Odesláno 23. ledna 2017 Nahlásit Odesláno 23. ledna 2017 Díky za tohle vlákno, docela mi otevřelo oči:-) Po přečtení si říkám, že je škoda nemít jako další účet buď ČSOB nebo Erste premium - točit ten základ 50 tisíc je očividně fungující a nabízí skutečně hodně. V jejich ceníkách jsem nenašel, zda je v ceně SEPA platba (třeba jak mělo Zuno)? Skutečně to cestovní pojištění řeší v klidu takovou tu klasiku? - tedy třeba lyžovačka v Alplách na sjezdovce, léto někde exotika u moře (Maledivy atd.). Doteď jsem měl pojištění ke kartě v KB a kvůli limitům jsem se radši na tyhle cesty vždy připojišťoval.Sepa neni v cene, platis standard..myslim ze 250 vyslo a 150 doslo u csob a u CS nevim..neco kolem 200. Na zahranicni platby airbank...zuno...fio...
Patrik Odesláno 24. ledna 2017 Nahlásit Odesláno 24. ledna 2017 Na zahraniční platby bych asi používal devizovky - např. Easychange (pokud nechceš uzavírat smlouvu, můžeš zkusit light variantu europlatba.cz). Ušetříš na poplatku i kurzu.Za rozumnou dvacku má SEPA platbu FIO. Já mám ty cestovní pojistky celkem tři - u KB, UCB, ČS a ČSOB. Spoléhám na to, že něco zafunguje
Boudy Odesláno 24. ledna 2017 Nahlásit Odesláno 24. ledna 2017 Celkem tři u čtyř ústavů? :-) Raiffka mě s tou Mall kartou naštvala ...
Patrik Odesláno 24. ledna 2017 Nahlásit Odesláno 24. ledna 2017 Jo, máš pravdu, čtyři . Divoká jízda končí, časy, kdy jsem točením karet vydělal víc, než prací, brzy skončí. Omezuje Raifka, Unicredit, omezení chystá ČSOB, další budou brzy následovat. MBank nedává z dobíjení předplacenek a z pošty. Podle mne to časem půjde podobně jako u Monety, tedy bonusy jen u partnerů, nebo jen v určitých odvětvích.
dan010 Odesláno 4. února 2017 Nahlásit Odesláno 4. února 2017 Zjistil jsem, jak zajímavě prodat pár ?. Nakoupil jsem na internetu pár věcí od Van Graafu v Německu, celkem za 2000?, platil jsem multiměnovou Mastercard od spořky, takže se mi to strhlo z ? účtu, přesná částka v eurech - ty jsem kupoval za rovných 27 ve směnárně. Dvě věci v hodnotě 700? jsem poslal zpět a Van Graaf mi vrátil 700? zpět na kartu... ale spořka, místo aby to připsala na ? účet, tak mi to dala na korunový v kurzu 27,696?... za to bych eura nikde neprodal. :-DDD Asi si objednám něco dalšího za 2.000? a pak to pošlu všechno zpět... :-DDD
dan010 Odesláno 4. února 2017 Nahlásit Odesláno 4. února 2017 Poštovné ke mně i zpět je zdarma, ale já si to nechávám posílat k otci který žije v Německu, 25 km od nás a jezdí tak 3x týdně k nám, takže mi to vždycky přiveze a zase zpět odveze a hodí na poštu v Německu. Pak je to zdarma, jak je to v ČR nevím. Ale určitě jde vymyslet nějaká jiná služba, která se dá z ČR platit v ? a pak se dají peníze vrátit zpět... třeba nějaká platba paypalem. Wave ceptor by nám třeba napsal na co to využívá.
sibirnaya Odesláno 4. února 2017 Nahlásit Odesláno 4. února 2017 Zjistil jsem, jak zajímavě prodat pár ?. Nakoupil jsem na internetu pár věcí od Van Graafu v Německu, celkem za 2000?, platil jsem multiměnovou Mastercard od spořky, takže se mi to strhlo z ? účtu, přesná částka v eurech - ty jsem kupoval za rovných 27 ve směnárně. Dvě věci v hodnotě 700? jsem poslal zpět a Van Graaf mi vrátil 700? zpět na kartu... ale spořka, místo aby to připsala na ? účet, tak mi to dala na korunový v kurzu 27,696?... za to bych eura nikde neprodal. :-DDD Asi si objednám něco dalšího za 2.000? a pak to pošlu všechno zpět... :-DDD nesekl ses? 27,696 je devizy prodej, devizy nakup je 26,345.. a v patek sem si u sporky prevadel eura na koruny-z eurovyho uctu na korunovej-a podle kalkulacky 26,344a nejaky drobny.
Rimmer Odesláno 4. února 2017 Nahlásit Odesláno 4. února 2017 Co byste mi doporučili jako primární soukromý účet? Výběry všude, kvalitní cestovní pojištění po celém světě, salonky jsou nice to have (letos budu hodně cestovat). Teď mám RB nějaký prastarý program, současné se mi nelíbí. A ideálně kreditku s % bonusem, i když ty teď po regulaci interchange fee asi vymřou - mám ex-Citi RB a tam je teď zatím afaik 1%. Pokud možno něco stabilního, abych to nemusel za rok zase měnit. Btw. mám tam vedeno své DPH, to bude taky opruz.
dan010 Odesláno 5. února 2017 Nahlásit Odesláno 5. února 2017 nesekl ses? 27,696 je devizy prodej, devizy nakup je 26,345.. a v patek sem si u sporky prevadel eura na koruny-z eurovyho uctu na korunovej-a podle kalkulacky 26,344a nejaky drobny. Nene nesekl. Je to jako bys tou kartou platil - to ti eura prodají v kurzu 27,696 a pokud se ti ta transakce vrátí zpět, tak ty eura zase vrátí na koruny ve stejném kurzu 27,696... jenže vtip je v tom, že eura mi banka strhla z eurového účtu, ale vrácená eura mi vrátila na korunový v kurzu 27,696 za euro
Beet Odesláno 5. února 2017 Nahlásit Odesláno 5. února 2017 Nene nesekl. Je to jako bys tou kartou platil - to ti eura prodají v kurzu 27,696 a pokud se ti ta transakce vrátí zpět, tak ty eura zase vrátí na koruny ve stejném kurzu 27,696... jenže vtip je v tom, že eura mi banka strhla z eurového účtu, ale vrácená eura mi vrátila na korunový v kurzu 27,696 za euro A jak ta Eura dostáváš efektivně na ten eurovy účet?
dan010 Odesláno 5. února 2017 Nahlásit Odesláno 5. února 2017 Koupím ve směnárně za 27 rovných a vložím hotově na účet. Vklad v hotovosti na přepážce je ve spořce zcela zdarma. Nevím jak ostatní účty, ale v Erste Premier to tak je.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se