jebiga Odesláno 22. června 2017 Nahlásit Odesláno 22. června 2017 chlapci mam dotaz,mate někdo přehled o vedení fimnich účtu ? Hledám banku pro OSVC výběr ze všech bankomatu zdarma vedených ve třech měnách za rozumnou cenu ? Dekuji
VasekN Odesláno 23. června 2017 Nahlásit Odesláno 23. června 2017 chlapci mam dotaz,mate někdo přehled o vedení fimnich účtu ? Hledám banku pro OSVC výběr ze všech bankomatu zdarma vedených ve třech měnách za rozumnou cenu ? DekujiZajímavý multiměnový účet měla Raifka, ale nevím jestli to ještě nabízí.
Patrik Odesláno 23. června 2017 Nahlásit Odesláno 23. června 2017 Pokud chceš firemní účet zdarma bez dalších podmínek, tak FIO. Vedení účtu krom CZK i v EUR (karta k němu jde taky), USD a GPB (k těm karty nejdou). Velmi levné SEPA platby - za dvacku. Výběr zdarma jen z vlastních bankomatů (maximálně 9 za měsíc, ale mají i pobočky, kde lze vybírat a vkládat zdarma), v tuzemsku za každé utracené 4000 Kč je jeden výběr z cizího bankomatu zdarma. Druhou variantou je používání nepodnikatelského, tedy osobního účtu. Je to sice v rozporu s podmínkami banky, nicméně většinou to neřeší. Tam už se dá vybírat, to by mohl pomoci můj starší článek goo.gl/YmABuX, došlo k některým změnám (zhoršení u mBank, zlepšení u ČS - není potřeba obrat kartou) a není tam Creditas). Multiměnový účet umí Raifka, účty ve více měnách zdarma má ČS (Erste Premier), ČSOB (Premium), ale i další. Když už jsem u té Creditas, ta mě napadá, že by vlastně nemusela být špatná, podle mne, stejně jako FIO nebudou mít odlišné podmínky pro firemní a soukromé účty. Možná bys mohl trochu upřesnit způsob použití, ono je sice hezké, když má banka vedení účtu v EUR, USD, GBP, ale když je drahé tam ty peníze dostat (vysoké poplatky za mezinárodní platby, vysoké poplatky za vklad a výběr), tak je to naprd. Takže v jakých měnách, jak budou provozovány (např. převažující příchozí nebo naopak odchozí platby, případně cca vyvážené), protože někdy se vyplatí kombinace více produktů, např. banka + devizová společnost.
Patrik Odesláno 23. června 2017 Nahlásit Odesláno 23. června 2017 Bobisky: hrozně moc závisí na obratu, kdysi jsme měli od Unicredit 1,2 %, ale to byl řetězec i když ne úplně velký a obrat na jednom terminálu byl měsíčně třeba jen několik desítek tisíc. Zkusil bych nejdříve banky, co nabízejí terminály: UCB, ČSOB, ČS, Raifka, KB. Ta FIO vyšla s terminály nedávno, asi budou konkurovat cenou.
Patrik Odesláno 23. června 2017 Nahlásit Odesláno 23. června 2017 jebiga: ještě doplním - jak už jsem psal výše, velmi záleží na skutečném způsobu používání. Opravdu potřebuje OSVČ tak často vybírat z bankomatu a to kdekoliv? Nebude potřebovat spíše vkládat hotovost (protože zatímco vybrat můžeš z jakéhokoliv bankomatu a je jen otázkou ceníku tvojí banky, jak to bude účtovat, vkládat můžeš pouze přes "vlastní" bankomat a ne všechny banky to umí a pokrytí "vkladomaty" je výrazně menší, než pokrytí běžnými bankomaty)? Stejně tak můžeš mít příchozí či odchozí cizoměnovou (ať už ze zahraničí nebo z tuzemska) platbu za stovku, ale i za více než tisícovku (záleží i na částce,některé banky to mají jako paušál, jiné procentem z platby s určitými limity pro minimální a maximální poplatek). Chceš vybírat jen v tuzemsku, nebo i v zahraničí - některé banky cizoměnové platby účtují vůči korunovému účtu i když tam máš i cizoměnové účty. Zkrátka tohle všechno je potřeba vzít do úvahy. Pak se chce rozhodnout, jestli raději ušetříš výměnou za nějaké omezení, nepohodlí nebo i nutnost využívat více produktů, nebo jestli trváš na jediném účtu.
jartop Odesláno 25. června 2017 Nahlásit Odesláno 25. června 2017 Zdar borci. Prosím o tip na směnárnu v Pze, kde nejlepe směním kč na eur (cca 2800?). Díkec J. Odesláno z mého ALE-L21 pomocí Tapatalk
ava Odesláno 25. června 2017 Nahlásit Odesláno 25. června 2017 Já měním exchange.cz , vytiskni VIP kupon, nebo stačí ukázat v mobilu.
Patrik Odesláno 26. června 2017 Nahlásit Odesláno 26. června 2017 (upraveno) Pokud chceš vybírat jen z těch, které mají kurzy na webu, tak Alfaprague - aktuální VIP kurz (s kuponem z webu) je 26.25/26.35 (nákup/prodej), mají dvě pobočky, jedna na Náměstí Republiky (mají samostatný vchod, vlevo od hlavního vchodu do Palladia), druhá v Pánské pasáži (spojiice Příkopů a Ovocného trhu). Ale já většinou chodím do Prahaexchange v Jindřišské ulici, vedle hlavní pošty. Tam dostanu ještě o pár haléřů lepší kurz (třeba ve čtvrtek jsem tam kupoval Polské zloté - všude nejméně za 6,50, já je koupil za 6,25).Zmiňovaná Exchange má aktuálně 26,100 / 26,400, tedy třikrát takový spread , pochopitelně beru VIP kurz. Upraveno 26. června 2017 uživatelem Patrik
Maxmillian Odesláno 14. července 2017 Nahlásit Odesláno 14. července 2017 Po Revolut karte jsem objevil dalsi vychytavku a to je Curve karta. https://www.imaginecurve.com Umoznuje v aplikaci zadat vsechny svoje karty a pro platbu tou Curve kartou vybrat tu spravnou kartu, kterou chce clovek platit. Dokonce rikaji, ze 14 dni zpetne jde ta platba zmenit na jinou kartu, kdyz se clovek splete. Aplikace sice tvrdi, ze to jeste neni dostupne v Ceske republice, nicmene support uz mi minuly tyden potvrdil, ze uz umi CZK jako vstupni menu a banka tedy nemusi CZK prevadet treba na EUR, aby bylo mozne kartu pouzit. Navic by meli mit lepsi kurzy, nez banka, ale to musim jeste overit, protoze karta mi prisla vcera a az dneska jsem ji aktivoval. Musel jsem si ji nechat poslat pres UK Office, protoze zatim primo do CR neposilaji, ale je to uz jen otazka updatu aplikace. Kamarad si ji nechava ted preposlat pres Mailboxde... No a kdyby to nekdo chtel zkusit, tak kdyz pouzijete kod "DPRJF" pri registraci, tak oba dostaneme pri prvni transakci zpatky ?5 :-) Jo a baleni taky pecka! Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
wizard-ov Odesláno 15. července 2017 Nahlásit Odesláno 15. července 2017 (upraveno) A jak je to s 3d secure? Přijde ti sms? Upraveno 15. července 2017 uživatelem wizard-ov
Maxmillian Odesláno 16. července 2017 Nahlásit Odesláno 16. července 2017 SMS nemaj. Ta karta jde jednim cudlikem v ty aplikaci "zapinat/vypinat", takze v pohode.
sery.vlk Odesláno 16. července 2017 Nahlásit Odesláno 16. července 2017 Má to nějakou výhodu oproti kartě vydané tuzemskou bankou, u níž se cizoměnové platby účtují kursem Mastercard (teď přes léto mi vždy vyšel pár haléřů pod středem mojí banky, možná proto, že je větší obrat od zahraničních turistů v Česku než od Čechů v cizině)?
Maxmillian Odesláno 16. července 2017 Nahlásit Odesláno 16. července 2017 Kurzovou vyhodu nevim. To jsem zatim nestudoval, ale ma tam byt vyhodnejsi kurz podle nich. Kazdopadne se mi libi, ze mam jednu kartu a nemusim jich nosit pet. A v aplikaci si jen vyberu ze ktere karty to chci strhnout.
wizard-ov Odesláno 16. července 2017 Nahlásit Odesláno 16. července 2017 No a jak to tedy funguje, když zaplatíš za kartu, která vyžaduje kód, který ti přijde na mobil?
Maxmillian Odesláno 16. července 2017 Nahlásit Odesláno 16. července 2017 Kdyz pridavas kartu poprvy, tak to chce verifikaci. Strhne si asi libru a to prijde ta sms a musis to povolit a pak z vypisu prepsat nejakej kod. Podle me po ty prvni autorizaci uz zadnou dalsi nechce. Kdyz nekde platim podruhy, tak ne vzdycky mi ty sms chodi a staci mi zadat ten 3 mistnej kod (cvv?). Dneska sem tim platil 2060,- zadna sms neprisla a z uctu z te karty mi to strhlo 2060,-
Patrik Odesláno 17. července 2017 Nahlásit Odesláno 17. července 2017 Na ty kurzy jsem fakt zvědav - bohužel většinou to u takových systémů dopadá tak, že marže je skryta právě v kurzu. Tak až zaplatíš něco v cizí měně, dej vědět. Je tam nějaká zúčtovací měna, nebo to jde z měny platby rovnou do korun? Jak to tam nastavuješ?
Maxmillian Odesláno 17. července 2017 Nahlásit Odesláno 17. července 2017 Neco objednam a kurzy porovnam. Ona na podobnem principu byla zalozena i Supercard od Travelexu, ktera prave skoncila, protoze se jim nevyplatila, takze je otazka jak dlouho vydrzi tahle. Nicmene Supercard myslim nemela moznost mit na sebe napojeno vic dalsich karet. Jako vstupni (to bude to cemu ty rikas zuctovaci) meny jsou: GBP, EUR, USD, AUD, BGN, BRL, CAF, CHF, CNY, CZK, DKK, HKD, HKR, HUF, ILS, INR, ISK, JPY, NOK, NZD, PLN, RON, RUB, SEK, SGD, ZAR. CZK je tam teprve od predminuleho tydne. Ta mena se nastavuje pri pridani karty a pripadne se da i zmenit. Nezkousel jsem pridat stejnou kartu nekolikrat s ruznou menou.
Patrik Odesláno 17. července 2017 Nahlásit Odesláno 17. července 2017 Tak to vypadá, že kurz bude MasterCard + 1 %. Což není vyloženě špatné (většina bank u nás má kurz horší), ale ani vyloženě skvělé (např. Cetelem má čistý MasterCard a ještě vrací 2-4 % z platby, dle zvoleného bonusu). Suma sumárum to (zatím, než se objeví další informace) vidím jako zajímavou možnost pro ty, co nedosáhnou na kreditky (které umí lepší kurzy - Cetelem, Miles and More, Tankovací karta a/nebo mají nějaké vratky).
Maxmillian Odesláno 17. července 2017 Nahlásit Odesláno 17. července 2017 Diky za informaci. Alespon to nemusim hledat. Mne se na tom libi, ze to funguje jako proxy karta, kterou nemusim nijak dobijet nebo splacet apod. A to 1% jsem schopen jim zkousnout. Vetsinu sluzeb pouzivam od RB. Jaky kurz maji proti MC oni vlastne taky netusim.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se