Přejít na obsah

Jakou mate banku?

Doporučené příspěvky

PŘÍCHOZÍ platby má zdarma ještě Zuno a Citibank (ta má nyní nový účet, kde při obratu 25 000 Kč je zdarma vedení + karta + 10 transakcí a 4 výběry z jakéhokoliv bankomatu, ale nemohl bys ho mít na firmu, ale jen na soukromou osobu). Co se odchozích plateb týče, tak moc konkurence není. U větších částek ale zase záleží spíše na kurzu (který FIO nejlepší nemá :( ), než na poplatku.

Já osobně používám pro platby v ? devizovou společnost Easychange, zrovna dneska jsem posílal 2,61 ? a stálo mě to 66,89 Kč, tedy jen kurz (a lepší než u jakékoliv banky), poplatek žádný.

Takže pokud můžu, doporučil bych založit si účet u nějaké německé nebo rakouské banky (máš-li problém s němčinou, tak rozhodně VR Bank Zittau, která komunikuje i česky a je schopna založit účet i v Praze, jinak je kousek od Liberce za hranicemi). No a tenhle účet "dotovat" nebo naopak "vysávat" pomocí devizovky podle toho jestli ti tam budou peníze spíše scházet nebo přebývat.

Poslední článek o devizovkách jsem psal zde: http://trhy.mesec.cz...tere-neprezily/, ale mám i starší, kde jsem se zabýval jejich přesnými podmínkami.

Pro platby v PLN a HUF je zase skvělá Akcenta.

ucet budu mit v Rakousku, ale to na veci nic nemeni ... ta devizovka je dobry napad, diky moc.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No účet u FIO mají, tedy v CZK určitě (moje práce, tak dlouho jsem otravoval, až si ho zřídili :) ), jestli i EUR nevím, za dotaz nic nedáš. Mají účty i u jiných českých bank. Samozřejmě po směně peníze pošlou už v CZK do jakékoliv české banky.

Ale proč to nepošleš z AT EUR účtu rovnou na Easychange (ušetříš si poplatek 1 ? za příchozí transakci u FIO). Pokud to není tvůj účet a nechceš odesilateli vysvětlovat jak poslat platbu na účet devizové společnosti (musí se vyplnit do zprávy pro příjemce něco, podle čeho devizovka pozná, že jde to platba pro tebe, protože má jeden sbětný účet pro všechny klienty), můžeš využít variantu:

AT EUR ucet (dodavatel, odběratel) -> EUR ucet v Německu u VR Bank Zittau -> easychange -> CZ CZK ucet kdekoliv (musí jít o tvůj účet registrovaný u Easychange, ale u kterékoliv české banky)

http://www.vr-bank-zittau.cz/inhalt/

Ještě mě vypadla jedna možnost: Citfin. Je to devizová společnost a záložna dohromady. Měl bys vlastní číslo účtu. Mají dobré kurzy (vyplatí se u každého většího obchodu trochu handlovat) a rozumné poplatky (ale zadarmo jako u Easychange to není)

http://citfin.cz/cz/homepage.html

Odkaz ke komentáři

ucet budu mit v Rakousku, ale to na veci nic nemeni ... ta devizovka je dobry napad, diky moc.

Aha, tohle jsem si nepřečetl, takže to je ještě jednodušší:

AT EUR ucet -> easychange -> CZ CZK ucet (u kterékoliv české bank, vlastní) -> CZK účet (dodavatele)

Odkaz ke komentáři

Jen abys viděl, jaký jsem "super zákazník", moje platby za minulý měsíc :) Většina kolem 20-30 ?

EBAY1000-6487-27 Nákup 265,60 6 625,92 EUR CZK 0,00 24.10.2011 10:44

kattu-123 - Hansjürgen Kalus Nákup 64,90 1 624,90 EUR CZK 0,00 24.10.2011 10:44

crauti7344 - Dr. Burkhard Günther Nákup 25,40 637,49 EUR CZK 0,00 21.10.2011 09:29

colani81 - Christoph Forch Nákup 59,90 1 503,49 EUR CZK 0,00 21.10.2011 09:29

karling1934 - Heike Bernau Nákup 26,00 648,41 EUR CZK 0,00 20.10.2011 10:00

joypot46 - Jürgen Poppitz Nákup 22,80 570,05 EUR CZK 0,00 19.10.2011 09:52

Enrik Toth Nákup 240,00 5 973,84 EUR CZK 0,00 18.10.2011 09:49

karling1934 - Heike Bernau Nákup 8,50 210,73 EUR CZK 0,00 17.10.2011 09:23

karling1934 - Heike Bernau Nákup 16,79 416,24 EUR CZK 0,00 17.10.2011 09:17

karling1934 - Heike Bernau Nákup 16,10 399,09 EUR CZK 0,00 14.10.2011 11:21

drbig-blue - Michael Tritt Nákup 28,00 698,01 EUR CZK 0,00 10.10.2011 09:47

karling1934 - Heike Bernau Nákup 26,23 645,36 EUR CZK 0,00 10.10.2011 09:47

18wolfi - Erika Jäger Nákup 153,50 3 828,29 EUR CZK 0,00 4.10.2011 09:01

Odkaz ke komentáři

• po měsících...

Kdyby sis (nebo kdokoliv) zakládal účet u Akcenty, dejte vědět. Doporučím tě a dostanu jako klient pětikilo :D

Tak Akcentě nejspíše došla trpělivost s klienty jako jsem já :( http://www.mesec.cz/aktuality/akcenta-zvysuje-poplatky-u-drobnych-plateb/

No a aspoň jedna pozitivní zpráva - Equa zrušila poplatky za výběry z bankomatu - nově jsou výběry ze všech bankomatů zdarma!

http://www.mesec.cz/aktuality/equa-bank-zavadi-vybery-z-bankomatu-v-cr-zdarma/

Odkaz ke komentáři

No, je to jedna z mých 11 :) bank. Jako spořák je super (2,5 %, navíc já mám jako jeden z prvních klientů 0,2 % bonus, takže 2,7 %). Tomu můžou konkurovat jen záložny (Moravský peněžní ústav s 2,55 % a navíc do konce roku bez daně, takže efektivně 3 %, a Metropolitní spořitelní družstvo s 2,8 %, ale MSD nemá (MPU má) internetové bankovnictví).

Na transakční účet je ale Air Bank drahá, buď 5 Kč za odchozí transakci, nebo 150 Kč / měsíc. To jsou na trhu lepší nabídky (FIO, mBank, Equa, Zuno dokonce i Poštovka, GE nebo Česká spořitelna umí nabídnout při splnění podmínek účet zdarma; zdarma myšleno kompletní provoz, ne "zdarma" v podání Rajfky, která si to vybere v poplatcích za transakce)

Upraveno uživatelem Patrik
Odkaz ke komentáři

Díky za odpověd, právě řeším přechod ze studentského účtu u ČS. Air Bank mě zaujala právě tím spořícím účtem. Upřímně mě předtím nikdy nenapadlo, že se může reálně vyplatit mít více účtu, ale asi budu tedy víc zkoumat kandidáty, které jsi zmínil, Mám relativně nizké pohyby na účtu, max v jednotkách odchozích/příchozích plateb měsíčně. Hledám hlavně komfort, jako slušné internetové bankovnictví + možnost vybírat si z jakéhokoliv bankomatu zdarma, nebo s minimálním poplatkem (nebaví mě hledat, kde je bankomat mé banky).

Odkaz ke komentáři

Tak zdarma má výběr ze všech bankomatů Equa bank. A účet je zdarma (včetně převodů v rámci ČR), pokud máš obrat na účtu 10 000 Kč měsíčně. I když si nejsem jist, jak dlouho jim to vydrží :).

Co se týče internetového bankovnictví, tak nedám dopustit na FIO. Má 10 výběrů v měsíci z vlastní sítě (není moc rozšířená) a za každé 4000 Kč utracené kartou jeden výběr z cizího. Účet včetně tuzemských transakcí je zdarma.

Přehled bezplatných účtů jsem dělal zde:

http://www.mesec.cz/clanky/vyberte-si-bezpoplatkovy-bankovni-ucet-zadarmo-na-miru/ (od té doby došlo k nějakým změnám, a to zlepšení u mBank (zrušeno omezení na 10 transakcí), FIO (už nevydává karty přes ČSOB, ale má vlastní a přibyla zmíněná Equa).

Ono i účet v ČS můžeš mít zdarma, když tam protočíš 100 000 Kč - http://www.mesec.cz/clanky/osobni-ucet-ceske-sporitelny-za-vernost-slevy/ (stačí si přeposílat z účtu u jiné banky tam a sem :), ale kdo by to dělal, když je tolik bezplatných účtů, ne?)

Odkaz ke komentáři

• po 2 týdnech...

Také zvažuji změnu banky. Nevíte, která banka má internetové bankovnictví, které by fungovalo nativně z Maca a umožňovalo přitom zadávání hromadných příkazů importem dávky. ČS Servis 24 umožňuje zadávání příkazů jen s použitím certifikátu na čipové kartě a to funguje jen v IE na MS Windows Ve Spořce nás namíchli i jinak, ten internet banking není jediný důvod.

Odkaz ke komentáři

Také zvažuji změnu banky. Nevíte, která banka má internetové bankovnictví, které by fungovalo nativně z Maca a umožňovalo přitom zadávání hromadných příkazů importem dávky. ČS Servis 24 umožňuje zadávání příkazů jen s použitím certifikátu na čipové kartě a to funguje jen v IE na MS Windows Ve Spořce nás namíchli i jinak, ten internet banking není jediný důvod.

z maca dobře funguje fio a v podstatě i komerčka, která ale nesmyslně lpí na javě - což někdy dělalo problémy. jak je to s dávkama netuším.

Odkaz ke komentáři

z maca dobře funguje fio a v podstatě i komerčka, která ale nesmyslně lpí na javě - což někdy dělalo problémy. jak je to s dávkama netuším.

Naprosta vetsina bank funguje dnes na jakemkoliv prohlizeci. Na mem soukromem notebooku mam Linux (pouzivam Chromium), v praci WinXP (IE 6 a 7) a Win7 (IE 8) a na mobilu Windows mobile (Opera mini 5) a jedina z mych 11 bank , se kterou je problem (a to jen na mobilu) je Axa. Muze byt ale problem s temi hromdnymi importy, to nevim, jestli ty nove banky umi.

Fio bankou urcite nic nezkazis, umi i hromadne importy, nepotrebuje certifikaty (jako Komercka) ani Javu. A navic je oficialne zdarma i pro podnikatele, jak OSVC, tak i pravnicke osoby. Autorizace prikazu muze byt pres SMS nebo certifikat (jak si zvolis).

Odkaz ke komentáři

jo a čsob je taky ok funkční pod macem, má i pěknou ios aplikaci

Odkaz ke komentáři

Naprosta vetsina bank funguje dnes na jakemkoliv prohlizeci.

No, zcela zodpovědně mohu říci, že Servis 24 ČS a.s. pod OSX s čipovou kartou nefunguje a jak jsem psal, bez čipové karty neumožňuje zpracování dávek.

Asi mrknu na tu ČSOB.

Odkaz ke komentáři

dknespl: psal jsem většina, ne všechny :). Já využívám: Air Bank, Axa, Citi, Equa, Fio, GE, ING, mBank, Poštovní spořitelnu (má stejné internetové bankovnictví jako ČSOB jen v jiné barvě, ale jde přepnout i do modré), Wüstenrot, Zuno a záložnu MPU a všechny mě fungují na všem (Linux, Win7, WinXP, Windows mobile) a to v různých prohlížečích (Chromium, Opera, IE, Firefox), kromě té Axy, kterou nerozběhnu na mobilu - nenačte se mi ten jejich příšerný Captcha kód.

Když už ČSOB, tak možná raděj Poštovku a její on-line konto (všechny aplikace by měly být stejné, když je to jedna banka). Při průměrném zůstatku 15000 Kč je vedení účtu zdarma a zdarma jsou všechny bezhotovostní transakce a výběry z bankomatů ČSOB. Tedy pokud to chceš jako osobní účet a ne na firmu. Také se dost prodraží vklady a výběry na přepážce, i když vkládat jde zdarma přes některé bankomaty.

Na firemní účet bych určitě doporučil FIO.

Samozřejmě záleží na tom, jakým způsobem hodláš banku využívat, pro některé způsoby využití může být vhodná jiná, jindy se zase vyplatí mít více ústavů na různé činnosti (tak to mám já, i když já se přiznám, že jsem extrém, pro mě nepřichází v úvahu platit za tak samořejmou věc jako jsou bankovní služby a naopak chci ještě od bank něco dostat, takže využívám různé akční a věrnostní akce, při platbě v cizí měně využívám kartu s nejlepším kurzem (rozdíl mezi nejlepší a nejhorší bankou je i 5 %), v tuzemsku zase platím kreditkou, která mi jednak část útraty vrátí zpět a peníze zatím "suším" na spořáku, kde mi přinášení úroky, atd).

Odkaz ke komentáři

Dobry den, potreboval bych poradit, po precteni tohoto vlakna koukam ze Patrik do toho oboru vidi hodne- v rodine jeden bank ucet mame, spokojenost a nehodlam menit, ma ho manzelka na sebe je na nej zvykla a zadnej problem, potreboval bych zalozit u nejake banky ucet kde bych tak nejak udrzoval castku cca 10 tis abych mohl nakupovat z ruznych eshopu , platba vetsinou euro, libra, vyjimecne dolar, pri vetsim nakupu vlozim castku a hned ji utratim, z bankomatu vybirat nehodlam, nepotrebuji, pouze platba po netu,co by bylo nejvyhodnejsi pro muj ucel? Dekuji za radu

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...