Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno (upraveno)

Poraďte co který údaj znamená a co o hodinkách jen tak pro zajímavost vypovídá.

Čistě ze studijních důvodů :-)

První ikonou je poloha hodinek při měření, poté odchylka jakou by hodinky udělaly za 24 hod v této poloze?

No a dál nevím, co ty stupně a poslední hodnota případně s šipkou.

Pravý sloupeček mi uniká taktéž.

post-92-072400400 1300391923.jpg

Upraveno uživatelem RomanP
Odesláno (upraveno)

tipuješ správě, to další je amplituda a kulhání? a teď už víš všechno, hehe :)

edit: mimochodem, kde používají ten přistroj (witschi M1)?

Upraveno uživatelem kubson
Odesláno

cau, v inom vlakne mi to Josef01 vysvetlil na identickom zazname z vibrografu od Dusaka.

Tie hodnoty su dost skreslujuce (mne sa v praxi neosvedcili), naviac Dusak netestuje siestu polohu, cize vertikalna na 6.

Josef01 mal pravdu, nakoniec tato poloha strojcek realne spomalila, cim je teraz presnost hodiniek s nocnom pauzou okolo 0 az +4 sek/mes.

Odesláno

:-) no vlastne nemas. Je to vystup jednech hodinek po oprave a druhych uplne novych po tretim kolapsu tech opravovanych.

Ten první test je dost mizerie a beat error (posledni sloupeček) musí být max 0.3, navíc to ukazuje na Velké rozdíly v přesnosti za den mezi jednotlivými polohami hodinek což je špatně.

Odesláno

Ten první test je dost mizerie a beat error (posledni sloupeček) musí být max 0.3, navíc to ukazuje na Velké rozdíly v přesnosti za den mezi jednotlivými polohami hodinek což je špatně.

musí? na reálný chod tak malá chyba vliv téměř nemá, ne? kdyby byly hodně kulhací, tak se ani nerozběhnou?

Odesláno

Ještě poznámka k interpretaci naměřených rozdílů denní odchylky mezi jednotlivými polohami: COSC předepisuje max. hodnotu denní odchylky mezi vertikálními a horizontálními polohami -6 / +8 sec.

Na prvním výtisku je vidět Delta v/h = + 3,4 sec.

Víc není co dodat.

Odesláno (upraveno)

musí? na reálný chod tak malá chyba vliv téměř nemá, ne? kdyby byly hodně kulhací, tak se ani nerozběhnou?

Měl jsem tím namysli, že nové hodinky nebo seřízené a vyčištěné by se měly pohybovat v této hodnotě, na reálný chod to velký vliv nemá.

Ještě k hodnotám na testu :

D maximální odchylka mezi testovanými pozicemi

Xh průměrná odchylka v horizontálních polohách

Xv průměrná odchylka ve vertikálních polohách

X průměrná odchylka ve všech polohách

Dvh rozdíl mezi průměrnými odchylkami vertikálních a horizontálních poloh

Dv maximální rozdíl ve vertikálních polohách

Upraveno uživatelem Josef01
  • Like 1
  • Po letech...
Odesláno

Nevím jestli mi tady ještě někdo poradí, ale zkusím to. Měl jsem svouje Omegy na velkém servise a mám záznam z vibrografu. Ve všech polohách jsou odchylky v + hodnotách. Hodinky nosím každý den, ráno je natáhnu a večer odkládám na korunku. Podle hodnot z vibrografu by se měli hodinky předcházet, ale je to naopak, spožďují se. Jak je to možné? Nedělám něco špatně? Díky za odpověď.

Odesláno

Neděláš špatně nic. Zkrátka: naměřené hodnoty jsou hodnoty v klidu. Hodinky však nosíš, a v tomto je mechanika hodinového strojku nevyzpytatelná, tedy málo vyzpytatelná.

Jen tak od pasu, co může být viníkem: blbé utužení, slabá magnetizace, nízká amplituda ... 

Odesláno
před 17 minutami, WhiteLion napsal:

Nevím jestli mi tady ještě někdo poradí, ale zkusím to. Měl jsem svouje Omegy na velkém servise a mám záznam z vibrografu. Ve všech polohách jsou odchylky v + hodnotách. Hodinky nosím každý den, ráno je natáhnu a večer odkládám na korunku. Podle hodnot z vibrografu by se měli hodinky předcházet, ale je to naopak, spožďují se. Jak je to možné? Nedělám něco špatně? Díky za odpověď.

Netuším o jaký typ strojku jde. Ruční nátah nebo automat? Na záznamu z vibrografu najdi nejvyšší hodnotu a takhle je na noc odkládej. Pokud je to automat, všeobecně všem automatům, denní natahování neprospívá, není na to ten strojek stavěný.    

Odesláno

Jsou to Omegy Seamaster 2231.80. Hodnoty z vibrografu viz. obr. Není možné, že po velkém servisu chtějí nějaký čas než se zaběhnou? Před servisem dělali pěkných 2-3s (+). Teď je to naopak. Nosím je stejně jako před servisem. Samozřejmě na štípání dřeva a podobné aktivity hodinky sundávám.

měření.jpeg

Odesláno
před 35 minutami, WhiteLion napsal:

Jsou to Omegy Seamaster 2231.80. Hodnoty z vibrografu viz. obr. Není možné, že po velkém servisu chtějí nějaký čas než se zaběhnou? Před servisem dělali pěkných 2-3s (+). Teď je to naopak. Nosím je stejně jako před servisem. Samozřejmě na štípání dřeva a podobné aktivity hodinky sundávám.

měření.jpeg

Záznam vypadá dobře. Amplitudy jsou v normě, jen netuším jestli je to plně natažené, tohle nám leze spíš po 24.hodinách od natažení. 

Odesláno

Ahoj, špatně neděláš nic. Podle hodnot z vibrografu Tvé hodinky dostaly výborný servis, jsou extra přesné,  neboť mají minimální odchylky mezi polohami, dobrou amplitudu a minimální kulhání - tohle definuje přesnost, odchylka jde upravit regulací. Máš perfektní hodinky a ještě lepší je, že jsi jim věrný .-)

Ale: nevíš, jestli pro měření hodinář hodinky  plně natáhl, vibrograf může ukazovat jiný stav, než ve kterém jsou po většinu dne na ruce. (Neuvažujme možnost, že někdo prohodil výtisky z měření.) Při plném nátahu hodinky zpravidla jdou víc "do pomala". Navíc vibrograf ukazuje statický stav, na ruce jsou hodinky v pohybu. Přestaň je ráno natahovat přes korunku, jsou to automaty, dotáhnou se pohybem, a na noc je zkus odkládat sklíčkem nahoru (podle vibrografu odchylka víc do plusu). 

Podstatné je, jestli se chovají konzistentně. Kdybys s denní odchylkou nemohl žít, vždycky můžeš hodináře poprosit o regulaci podle odchylky dosahované v reálu na ruce.

• Like 1
Odesláno

Zkusím tedy vynechta ranní natahování. Třeba je to tím, že jsou skoro pořád nataženy na max. Před tím jsem je natahoval jen pohybem a nestalo se, že by se mi zastavily. Takže uvidíme jestli to na ně bude mít vliv.

Co se týká servisu, tak byly u Hanáka v Brně, tam snad vědí co a jak. Jestli byly natažené při měření zkusím zjistit, ale vzhledem k tomu, že je už zkoro týden sleduji, ráno dotahuji a jejich zpoždění se zvyšuje tak asi nebyly. Možná bude problém v maximálním nátahu, jak psal sery.vlk. Ještě je ve hře ta záměna výtisku z měření. Ptal jsem se a prý ne, ale kdo ví mohlo se stát. Na výtisku není číslo hodinek nebo název.

Zpožďování je sice maličkost, ale byl jsem zvyklí, že ani po měsíci nepřijdu pozdě kvůli zpožďujícím se hodinkám. Takže jednou za čas je posunou zpět aby za se ukazovali přesně bylo fajn.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...