Přejít na obsah

Elegance is an attitude  

53 hlasů

1. 1. Které se vám nejvíc líbí

• Rolex Datejust II blue arabic
      7
    • Eterna Vaughan Big Date
      17
    • Zenith Elite Utra Thin
      0
    • IWC Portuguese Small Second Black
      6
    • JLC Master Grande Ultra Thin
      23

• Prosím přihlaste se nebo zaregistrujte, abyste mohl hlasovat v této anketě .

Doporučené příspěvky

Odesláno

Uvažuju o hodinkách na každodenní nošení do práce, k formálnímu (oblek, ne nutně kravata) a poloformálnímu (košile, sako) oblečení, výběr je veliký a líbí se mi toho hodně, zajímal by mě váš favorit. Cenově je to velmi podobné, 5 - 7 tis. EUR, vše v oceli, jen Zenith v bílém zlatě (v oceli stojí polovinu, ale nedělá se s šedým cifrem). Nemají to být vyloženě oblekovky (malý s bílým ciferníkem) pro slavnostní příležitost, spíš takový elegantní hodinky pro všední pracovní den. Všechny jsem měl na ruce a sedí mi dobře, i ty IWC, který jsou výrazně větší. Vše automat, mimo IWC, tam je ruční nátah.

1. Rolex Datejust II blue arabic

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

2. Eterna Vaughan Big Date

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

3. Zenith Elite Utra Thin

4. IWC Portuguese Small Second Black

5. JLC Master Grande Ultra Thin

Odesláno (upraveno)

No, je to těžký kalibr, z čeho vybíráš, ale za mě DJ II. Jsou to nejen oblekovky :) Sice jsem zvolil jiné provedení, ale tak když tě omrzí, cifr se dá vždy změnit. Pokud se rozhodneš pro ty DJ, pošl mi SZ, doporučím ti dobrého prodejce ;)

Upraveno uživatelem volfda
Odesláno

jlc, eterna, ... iwc.

pokud jsi Kocka, tak muze byt i Rolex ;)

Vtipný, ale trochu vedle :whistle: . Tam bych viděl spíš velký Brajtlingeny. Ale jsou ty Rolády jiný, než všechny ostatní ve výběru, to jo. Já tu značku mám rád, a do zadání by se vešly.
Odesláno (upraveno)

Nuda, nuda, šeď´:D Chápu tvůj požadavek jako business casual, tudíž myslím, že tohle už máš pokrytý PAM vzor 1950. Dej je na krokouše a máš to, byť na hraně.

Rolády nevím, nevím. Jinak jsou samozřejmě super, ale na business casual v tvojí branži už možná moc free.

Tedy za mě a pro tebe IWC - jsou výraznější díky subciferníku, vnitřně považuju manuály za větší hračku.

Navíc ta značka tak nějak do tvého světa patří.

edit: uf, sám čumím, že jsem se dokázal povznést nad vlastní momentální Rolex opojení

Upraveno uživatelem bandicoot
Odesláno

Za mě jednoznačně ty JLC, ty mě vzaly hodně. Druhý v pořadí IWC. Ty Rolexy mi k danýmu zadání moc nesednou, i když ono to možná v reálu na ruce bude vypadat jinak.

Odesláno (upraveno)

Jsem pro JLC - jsou fajnovy. Budou se dobre nosit a znacka ma zvuk (pro me z vyberu nejvetsi).

Upraveno uživatelem Dantechno
Odesláno

jednoznacne ten rolex a jednoznacne BICOLOR :goof: to bude davat jasny statement...

a teraz vazne, jednoznacne tie eterny. triezvost ciferniku spojena s drzo vyzerajucim big date ja uzasna.

Odesláno

jednoznacne tie eterny. triezvost ciferniku spojena s drzo vyzerajucim big date ja uzasna.

Přesně to se mi líbí na Eternách, podobně jako bílý subciferník s čevenou šedesátkou u IWC, není to tak dokonale nudný (klasicky krásný?) jako ty ty JLC a Zenithy.
Odesláno

Vtipný, ale trochu vedle :whistle: . Tam bych viděl spíš velký Brajtlingeny. Ale jsou ty Rolády jiný, než všechny ostatní ve výběru, to jo. Já tu značku mám rád, a do zadání by se vešly.

sorry, ale na me rolex takto vzdycky pusobil. Kdyz je polozis vedle JLC, tak musis uznat, ze jiste rozdily v eleganci tu jsou. Nekdo preferuje jednoduchost a udernost designu ... jiny treba barvy ... a jiny zdobeni.

Ja mam rad, specialne u oblekovek, jednoduchost a strizlive barvy (de facto bila, cerna, mozna sedo-stribrno-bila) a tam Rolex proste nezapada.

Návštěvník Tada
Odesláno (upraveno)

A jako obvykle to máte všechno špatně a já přicházím na pomoc:

Posted Image

Upraveno uživatelem Tada
Odesláno (upraveno)

Díval jsem se na ty značky a našel jsem tam jistou paralelu mezi "svými" značkami.

Když trochu ubereme na požadavku na tmavší šedou...

Co takhle Breguet Marine Steel Big Date? Na 7k? to vyjde.

Jsou zábavný, krásný, propracovaný, nenudí a značka samotná je imho do kategorie společenských hodinek etabluje.

http://www.chrono24.com/cz/breguet/marine-steel-big-date--id1721421.htm?urlSubpath=/breguet/ref-5817st125v8.htm&manufacturerIds=30&searchResultIndex=6

edit: hezčí foto: http://www.europeanwatch.com/14260.htm

Upraveno uživatelem bandicoot

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...