Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Black Market je tedy vyráběn v Hondurasu (krycí list je pěstován v Nikaragui) takže je to jen v poměru 1:1:3 - ale máš samozřejmě pravdu. Budu na tom pracovat :-). 

Návštěvník Kamil
Odesláno

Nuda :-)))

Kde vlastne jste? A jaka je tam vlhkost, asi ani nepotrebujes humidor.

Odesláno

Ko Lanta, vlhko tu moc neni, tak neco mezi 50-60, lehce mi vysychaji, ale zatim se da kourit v pohode, uvidime jak to bude dal ... Jinak ty doutniky u more jsou tak dobry! :-)

Odesláno

Závidím ti ani nevíš jak :). Já navíc po sobotní Olivě tak chrápal, že mě žena dvakrát naštvaně budila. Tvrdí že po doutnících chrápu strašně a jinak vůbec (navíc to koresponduje s Olivou) tak si teď budu muset dát z politickejch důvodů pauzu :).

Odesláno (upraveno)

Tak dnes na plazi Alec Bradley Black Market, jako dobry, ale sorry Franto s Olivou se to neda srovnat ani nahodou, je tam vzdu na patru pachut ktera tam nema co delat ...

Ted vecer H. Upmann No.2 a to je panove jiny kafe, super zazitek ...

post-22496-0-31341200-1391611616_thumb.jpg

Upraveno uživatelem Bob123
Odesláno

Rád bych se zeptal zdejších zkušenějších členů na plíseň v humidoru. Nemyslím tím na doutnících, ale na samotném dřevě v humidoru, které ohraničuje zvlhčovač na odklápěcím vrchním víku a prostoru pod samotným zvlhčovačem. Zavlhčil jsem nový humidor, vše bylo o.k., vše podle postupu a rad v různých článcích jak zde tak na dalších stránkách různých webů. Postupem, cca. za 3 dny se mi na tomto dřevě udělaly černé skrvny, teď jsou z nich zelené a vypadají jako plísňové skvrny, respektive si myslím, že je to samotná plíseň. Doutníky v humidoru jsou všechny v pohodě a v dobré kondici. Dá se s tím něco udělat či rovnou mám začít shánět humidor nový? Děkuji za případné rady a tipy...

Odesláno

možná je bude vypadat trochu jako brutál, ale já to v jednom humidoru v práci vyřešil houbičkou napuštěnou Jamesonem. Byl to momentální nápad s omezenými zdroji, ale zabralo to. Alkohol vypálil plíseň, místo alespoň krátkodobě dezinfikoval a problém už se neobjevil. Ale byla to jen plíseň na povrchu, pokud by to bylo zažrané do dřeva, tak to je asi na nový humidor....

Odesláno

Zkusím tedy použít alkohol na chycená místa a uvidím, co se stane :eek: ...do mrazáku se mi moc dávat nechce, hlavně kvůli obavě, že by mohl popraskat vnější povrchový lak..ale děkuji za tipy.

Odesláno

Koloidni stříbro ! Vytrit nechat uschnout a opakovat několikrát. Pak znovu zavlhcit a tradá fachá dál

Přesně tak koloidní stříbro. Ke koupi je v lékárnách. Já jsem nedávno kupoval lahev v lékárně Dr. Max ve Vodičkově ulici v Praze. Preventivně ho přidávám i do zvlhčovače.

Odesláno

Přesně tak koloidní stříbro. Ke koupi je v lékárnách. Já jsem nedávno kupoval lahev v lékárně Dr. Max ve Vodičkově ulici v Praze. Preventivně ho přidávám i do zvlhčovače.

Díky za radu, ráno ho hned dojdu koupit do Dr. Maxe :clap: ..a já už chtěl vyhazovat humidor :lol2:

Odesláno (upraveno)

Hlavne si hlidej vlhkost aby se pohybovala mezi 67-70 cca, jakmile mas 80+ v kombinaci s teplem (pokojova teplota) mas plisen hned, jinak cerna a zelena plisen je uz fakt velkej problem, zkus to vzit bud tim stribrem nebo alkoholem, nech ten humidor otevreny alespon tyden dva at ti poradne vyschne, jo a vytri ho celej, ne jen zasazeny mista, plisen nemusi byt zatim videt ale uz tam muze byt ...

Upraveno uživatelem Bob123

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...