lefty Odesláno 8. března 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. března 2009 Chtěl bych si koupit menší humidor. Jde mi především o funkčnost, na mahagonový intarze kašlu :-) Poradíte, kde začít hledat? Nebo jinak, jak přechovávat doutníky tak, aby za dva dny nebyly vyschlý? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
carpaccio Odesláno 9. března 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. března 2009 Chapu, pred nedavnem jsem jako darek pro kamarada resil na chlup stejny problem. Nakonec jsem (po nespravne volbe v podobe neznackoveho kusu, ktery nedokazal vlhkost udrzet ) dospel k rozhodnuti, ze z mne znamych typu je pro lidi nenarocne na design, ale narocne na funkci, asi nejvhodnejsi tenhle kousek od firmy Marconi. Kupoval jsem ho prave v tom obchode, kam vede uvedeny odkaz, ale musim Te jeste navrch upozornit, ze panove, kteri ten kramek vedou, se sice tvari, ze vsemu nadmiru rozumi, ale specificky o humidorech, ktere nabizi, nevedi ani zbla. Takze me doporuceni - prostudovat diskuse, zvazit pomer cena/vykon, vybrat konkretni kus a tam ho zakoupit, s obsluhou rozhodne nekonzultovat (a kdyz, tak jedine pro zabavu ). Lovu zdar! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Leclerc Odesláno 9. března 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. března 2009 Mám něco podobnýho, jak píše carpaccio, tedy celkem levný (do 4000 Kč), neznačkový (Marconi není žádná značka) a funguje. Asi nejdůležitější při výběru je ten humidor vidět a osahat si ho... jestli je materiál cedr, jestli vše dobře lícuje a vůbec zpracování hodně napoví... Jestli chceš "humidor" za stovku, tak si kup v Ikei takovou sklenici (snad na těstoviny), která má hliníkovo-plastový víčko do kterýho dáš zevnitř nějakou houbičku a je to. Funguje mi to pár let a doutníky jsou ve svěží kondici... Dobrý pokouření. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lefty Odesláno 9. března 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. března 2009 (upraveno) @carpaccio - který konkrétně? Ten za 1495? Ten link mě vyhodí na přehledu sekce. @Leclerc - možná půjdu touto cestou - přecejenom humidor za 5000 neodpovídá vykouřeným objemům :-) Jo, ještě - nebyla by cesta použít běžnou cedrovou krabici od doutníků s volně loženým zvlhčovátkem? Oběma díky! Upraveno 9. března 2009 uživatelem lefty Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Leclerc Odesláno 9. března 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. března 2009 Jo, ještě - nebyla by cesta použít běžnou cedrovou krabici od doutníků s volně loženým zvlhčovátkem? Ta ti to neutáhne. Krom toho, že krabice od doutníků, byť cedrová, moc netěsní, tak jsou hlavně jednotlivý stěny z jednoho kusu, kdežto právě u humidoru je to dřevo profilovaný (myslím tím slepených víc kusů k sobě), takže humidor pak dokáže odolávat rozdílným vlhkostem uvnitř a venku, aniž by se to celé rozlezlo... To už bude lepši ta sklenice... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Harry Odesláno 9. března 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. března 2009 Humidory (respektive skladování doutníků) bych radil nepodceňovat... Doutníky jednak nejsou nijak levnou záležitostí a jsou vcelku choulostivé. Aby měly dobrou a hlavně pokaždé stejnou chuť, je třeba na jejich skladování nešetřit. Stejně obsah humidoru cenově mnohonásobně převyšuje schránku, takže ušetřit pár korun na humidoru a pak zaplakat nad nedobrými doutníky opravdu nestojí za to... Po vlastních zkušenostech nedoporučuji takové ty malé a levné humidory. Raději nějaké střední. Sám mám takový a používám v něm dvě zvlhčovadla (pro každé patro jedno), protože jedno které bylo dodané s humidorem nestačilo. Pokud by byl zájem, klidně ho prodám, protože už se mi do něj zásoby nějak nevejdou a potřebuji větší... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
carpaccio Odesláno 9. března 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. března 2009 (upraveno) @carpaccio - který konkrétně? Ten za 1495? Ten link mě vyhodí na přehledu sekce. Ano, hned ten prvni, za 1.495,-. Jak tu jiz nekdo uvedl, Marconi skutecne neni zadna zavedena znacka a jejich produkty jsou "nizsi stredni trida" - nicmene pro zacatecnika podle meho nazoru plne dostacuji. U vyssich modelu si, podle vseho, nepriplacis za kvalitnejsi zpracovani, ale spise za design (leskly povrch, druhy laku nebo kryciho dreva, atd...) - pokud bys vsak chtel za neco z toho priplacet, doporucil bych jiz nejspis poohlednout se po humidorech od nejakeho renomovanejsiho vyrobce. V teto cenove kategorii bych se ale zn. Marconi vubec neobaval. A dodatek uplne mimo - at se rozhodnes pro jakekoli reseni, nezapomen na antibakterialni roztok, ktery se pridava do zvlhcovace, abys predesel poniceni doutniku plisni. Tak preji stastnou ruku pri nakupu. EDIT: preklep Upraveno 9. března 2009 uživatelem carpaccio Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Titan Odesláno 9. března 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. března 2009 jukni sem http://www.edoutniky.cz/index.php/vypis/64...ory_do_1_500_kc Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Leclerc Odesláno 9. března 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. března 2009 panove, tak vam "pekne dekuju" - vypada to na dalsi narocny "konicek"... No nemáš zač... To já byl včera na filmu Che Guevara - revoluce, takovou chuť na doutník jsem už dlouho neměl... a bohužel jsem u sebe žádný neměl... Jinak obecně: zas bych to s tím humidorem nepřeceňoval - přeci jde jen o to simulovat přirozenou vlhkost vzduchu karibských oblastí (tzn. asi 70 %). To je celé. Je jasný, že když někdo nakoupí doutníky Davidoff za desetitise a už se veze v mašinerii snobství, tak je mu blbý dát doutníky do "neznačkovýho" humidoru, ale v podstatě se tam mají stejně jak v zavařovací sklenici... Co se týče nějakých přídavných roztoků, tak ty jsou v podstatě k ničemu. Plíseň na doutnících vzniká, když se to s vlhkostí přežene a hlavně když tam ten vzduch necirkuluje. Proto jsou i k plísním náchylnější doutníky balený v tubách (plechových, skleněných). Ten roztok je spíš myšlen proti parazitům, ale ani na to nemá velkou účinnost. Ty "paraziti" se vyskytují hlavně v kubánských doutníkách... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lefty Odesláno 9. března 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. března 2009 Proto jsou i k plísním náchylnější doutníky balený v tubách (plechových, skleněných). Ten roztok je spíš myšlen proti parazitům, ale ani na to nemá velkou účinnost. Ty "paraziti" se vyskytují hlavně v kubánských doutníkách... Tubo můžu při umísťování do humidoru z té tuby vlastně vyndat, ne? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
carpaccio Odesláno 9. března 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. března 2009 Co se týče nějakých přídavných roztoků, tak ty jsou v podstatě k ničemu. Plíseň na doutnících vzniká, když se to s vlhkostí přežene a hlavně když tam ten vzduch necirkuluje. Proto jsou i k plísním náchylnější doutníky balený v tubách (plechových, skleněných). Ten roztok je spíš myšlen proti parazitům, ale ani na to nemá velkou účinnost. Ty "paraziti" se vyskytují hlavně v kubánských doutníkách... Jakkoli s Tebou souhlasim v prvni casti Tveho prispevku o neprecenovani drahych humidoru, zde musim oponovat. Nevim, jestli Ty si do humidoru davas jen Cohiby, ale rekl bych, ze vetsina "beznych" kuraku doutniku si tam nasklada cokoli - od Cohib za peknych par stokorun az po susena cigarilla, aby zjistili, jestli jsou lepsi sucha, nebo vlhka. A prave tam zacina kamen urazu - ja osobne jsem se jiz s plisni setkal nekolikrat na beznych konzumnich doutnicich v cenove relaci od 100,- do 300,- CZK za kus. Po zakoupeni plisen patrna nebyla (alespon ne memu amaterskemu oku), ale casem se rozvinula - s ohledem na stejne skladovaci podminky jinych doutniku se evidentne nejednalo o nespravnou skladovaci vlhkost. Potom nastupuje budto smireni s osudem a vyhozeni doutkniku (muj pripad), nebo babske recepty (predevsim premrazovani, popisovane na vetsine webu zabyvajicich se doutniky). At tak ci onak, pri pouziti antibakterialniho roztoku zuatava plisni ohrozen jen "infikovany" doutnik, ne zbytek humidoru. Naopak, neni-li antibakterialni roztok pouzit, je vcelku pravdepodobne, ze se od jednoho druhoradeho kousku nakazi i ostatni doutniky - a skoda splha do tisicu, nez bys rekl svec. Nechci se tu na toto tema hadat, prezentuji to jako svuj nazor a jsem presvedcen, ze nejakych 200,- CZK z lahvicku roztoku, ktery muze zachranit doutniky za tisice (u nekterych fajnsmekru i vyssi rady) korun, neni spatna investice... Kazdy necht se vsak rozhodne podle sveho presvedceni. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
carpaccio Odesláno 9. března 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. března 2009 jukni sem http://www.edoutniky.cz/index.php/vypis/64...ory_do_1_500_kc Tak nevim. Prave tenhle je ten, o nemz jsem psal vyse. Vypada, alespon podle mne, krasne - ale nedrzel vlhkost a zabudovany vlhkomer nestandardniho rozmeru (tedy velmi obtizne nahraditelny) nefungoval (resp. byl zaseknuty nekde kolem 55%). Tak nevim - mozna jsem mel smulu na kus... Ty s nim mas dobrou zkusenost? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Leclerc Odesláno 9. března 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. března 2009 Tubo můžu při umísťování do humidoru z té tuby vlastně vyndat, ne? No jasně. Doutníky v tubě jsou dobrý tak akorát na to, aby ti vydržely pár dní svěží, když jseš někde na cestách a nemáš cestovní humidor... A ještě jsou dobrý na to, že může bejt každej doutník jinej, ale v krabici vypadaj všechny stejně... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Harry Odesláno 9. března 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. března 2009 Nemůžu tak úplně se vším souhlasit... Nejsem teoretik, moje poznatky vycházejí z praxe - ročně vykouřím skoro stovku doutníků, všechno Havana... Vlhkost v humidoru je dobré udržovat na zhruba 80%. Právě proto že vzduch v nich příliš necirkuluje. Koupené doutníky u nás, i když jsou v klimatizovaných místnostech v prodejnách, je lepší alespoň na týden uložit ve svém humidoru, aby měly stejnou chuť jak je člověk zvyklý. Opravdu, na humidoru není dobré šetřit. Samozřejmě pokud vykouřím deset doutníků ročně, rozdíl asi nepoznám. Ale pokud si je chci vychutnat naplno a třeba i některé dražší a plnější typy (Cohiba, Trinidad atd...), šetřit na humidoru není dobrý nápad. A nemluvím tu o značkových humidorech, ale o slušných a dostatečně velikých (je lepší aby humidor byl zaplněn maximálně zpoloviny a bylo tam dostatek vzduchu) a také s dostatečnými zvlhčovači. Do humidoru (respektive do zvlhčovačů) se dává destilovaná voda (kvůli plísním) a občas je dobré naplnit tím roztokem. Plíseň na doutnících není jen fáma a může se to klidně stát. Ostatně při kupování doutníků je opravdu třeba je prohlídnout, zvláště ty co jsou balené extra v papírových krabičkách. Viděl jsem celou sérii plesnivých Trinidadů za mnoho tisíc přímo na prodejně (v klimatizované místnosti)... Ale je pravda, že doutníky nejlépe chutnají v prostředí s přirozenou vlhkostí, ideálně tropické ostrovy . Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Titan Odesláno 9. března 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. března 2009 Tak nevim. Prave tenhle je ten, o nemz jsem psal vyse. Vypada, alespon podle mne, krasne - ale nedrzel vlhkost a zabudovany vlhkomer nestandardniho rozmeru (tedy velmi obtizne nahraditelny) nefungoval (resp. byl zaseknuty nekde kolem 55%). Tak nevim - mozna jsem mel smulu na kus... Ty s nim mas dobrou zkusenost? ja sem si pred casem poridil velkej skrinovej, ale nezaplnim jej stejne cely, tento jsem nezkousel,ale sem tam od nich bravam doutniky Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Cyber Odesláno 29. března 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 29. března 2009 Mám něco podobný**, jak píše carpaccio, tedy celkem levný (do 4000 Kč), neznačkový (Marconi není žádná značka) a funguje. Asi nejdůležitější při výběru je ten humidor vidět a osahat si **... jestli je materiál cedr, jestli vše dobře lícuje a vůbec zpracování hodně napoví... Jestli chceš "humidor" za stovku, tak si kup v Ikei takovou sklenici (snad na těstoviny), která má hliníkovo-plastový víčko do který** dáš zevnitř nějakou houbičku a je to. Funguje mi to pár let a doutníky jsou ve svěží kondici... Dobrý pokouření. Přesně takhle, ve sklenici teď skladuju zásoby z Kuby...ale humidor nutne potřebuju. Nemůžete mi někdo z Prahy, ** pomoct koupit na eBayi, nebo nechcete se někdo zbavit starší**? Díky. Cyber sice ne humidor, ale velmi prijemne pouzdro jsem si koupil v sobotu ve Sterboholich... a par doutniku po letech... Taky dobrý, na úterý by se mi šiklo....kde se dá koupit ú za kolik? Díky. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kulix Odesláno 3. srpna 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. srpna 2009 Po rocni odmlce bych chtel znovu ozivit toto tema. Narazil jsem v par obchodech na doutniky s Costa Ricy a musim rict, ze jsou vyborne.. Nepamatuji si ted presne nazev.. Mate nekdo delsi zkusenost s Costa Ricou? Klasicke kubanske znacky znam, ale ktere dalsi doutniky upoutaly vase chutove bunky? Nedavno mi take kolega doporucil mexico a chut velmi zajimava.. Jsem totiz ve stadiu hledani chuti, ktere budou idealni pro delsi sprateleni.. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
31682 Odesláno 7. dubna 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. dubna 2010 Pokud si někdo chcete udělat radost, mohu vám nabídnout krabičku Cohiba Siglo IV, 5 ks za 1 600 Kč a Montecristo No. 3, také 5 ks za 950 Kč. Oboje čerstvé, neotevřené a opatřené neporušenými ochrannými prvky. Žádný strach, nejedná se o padělky. Pouze osobní předání v Praze. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Harry Odesláno 7. dubna 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. dubna 2010 SZ Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Kamil Odesláno 7. dubna 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. dubna 2010 Já bych chtěl taky. Bereš si všechny Harry? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se