Josef01 Odesláno 23. dubna 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. dubna 2016 Já jsem se ještě dnes vrátil k Liga No9 Robusto, ta poslední třetina byla asi nejlepší, ale více mě teda oslovil Perdomo LOT 23. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bob Odesláno 23. dubna 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. dubna 2016 Flor de Oliva je budget doutnik, je fajn, ale neni v nem extra vyzraly tabak, proto ta chut postrada treba hloubku Vecka, Melania, Ligy ... Lot 23 je velice povedeny doutnik, mozna i proto ze chutna trochu jinak nez zbytek Perdoma je fajn.Liga je castecne o zvyku, ja mel prvni, rikam si super doutnik, pak druhej - 50 a ted ji mam tak pod kuzi ze je to muj nejoblibenejsi doutnik vubec, ale na druhou stranu tim ze kourim temer pouze "sve" doutniky se trochu ochuzuju o zbytek produkce, ale zvyk je zvyk no :-) Dnes jsem mel Norteňo Lonsdale, taky paradni doutnik Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Jagman Odesláno 23. dubna 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. dubna 2016 Liga je Liga první doutník kde jsem konečně rozeznal chutě a poslední dobou jediné Maduro které můžu jinak jsem něak "zbělal" Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bohus76 Odesláno 23. dubna 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. dubna 2016 (upraveno) Bohusi, ja teda zatim porad cekam na balik od Boba s Flor de Oliva, ale myslim, ze se da celkem bezpecne ocekavat, ze az tak uplne srovnatelne to nebude. Perdomo Lot 23 je velmi povedeny kousek, vyborne hodnoceny na vsemoznych forech... a treba ja osobne ho pokladam za jedno z nejlepsich maduro dourniku... proto se k nemu taky porad vracim Bob bude mit vyhodu primeho srovnani, ale myslim, ze bude souhlasit, ze koncept FdO je kvalitni pokoureni za cenu, ktera te nezruinuje. Koncept Lot 23 je HODNE kvalitni pokoureni. Tecka. Bez toho dodatku o cene... Ale je to furt velmi vyhodny pomer cena/vykon... az moc. Cekam, kdy jim to v Perdomu dojde, a zvednou ceny... kvalitou, chuti i zazitkem to je tak dvakrat drazsi doutnik, nez opravdu je. P.S. Treba na famous-smoke ma FdO Maduro hodnoceni 79%, Lot 23 ma 90%. Moje osobni zkusenost s hodnocenim uzivatelu na FS je vcelku dobra, vetsinou to orientacne odpovida. Je to spis (podle me) dost podhodnocene... ja osobne to mam zapsane jako 92% - hodnotim to pro sebe podle toho klasickeho 100 bodoveho systemu - 15 bodu stavba / 25 bodu chut / 25 bodu horeni a kuracke vlastnosti / 35 bodu celkovy dojem. Jako ja vim, ze to nic neznamena, ale jak rikam, nejaky orientacni ukazatel to prece jenom je. Navic tyhle recenze maji tu vyhodu, ze je nedela particka snobu, ale bezni uzivatele jako my. Ty dovedeš potěšit Honzo Co když ty Perdoma LOT23 teď budu "nutně potřebovat " ? No,uvidíme a počkáme na informace od Boba :-) Upraveno 23. dubna 2016 uživatelem bohus76 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vwtyp11 Odesláno 23. dubna 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. dubna 2016 Jinak bohušu, jak ses mne ptal dříve na doutníky JLP a Guantanamera, které jsem získal od kámoše, již ve stáří několika let...mám pro tebe několik poznatků: JLP brevas a cremas- po odpočinku v mem humidoru cca 4 měsíce se nic oproti minule zkoušce nestalo, proste nepřekvapí, ale dam mu ještě šanci...Co mě moc překvapilo jsou Guantansmery- několik let u kámoše a nyní 4 měsíce u mě vyndané z tuby a ... No popravdě - cumel jsem:) tenhle sucháč se vyvinul, získal chuť, která se vyvíjí a musím rozhodne dále testovat! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Josef01 Odesláno 23. dubna 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. dubna 2016 Famous Smoke. Zatim to chodilo bez problemu, nakupuju tam od r. 2013. Ale anglicani jsou fakt totalni paka... jasne, je to ze zeme mimo EU, tak tam je limit 10 ks (kdyz jsem si v r. 2013 objednal asi 40 doutniku, prislo to i s fakturou na 250 GBP cla, dani a poplatku nenasytne britske korune). Ale v posledni dobe zacali tahle omezeni v praxi uplatnovat i na zasilky ze zemi EU. Je to nelegalni, je to nelogicke, je to na hlavu, ale nikdo s tim nic nedela. Takze nakoupim treba u Boba, zaplatim doutniky vc. DPH, proste normal, a britove si reknou: "no jo, ale my z toho nic nemame... co takhle to jeste zdanit... dvakrat." Cela myslenka jednotneho trhu je tedy od lonska uz jen na papire. Nevim, me to prote vytaci. Neni normalni platit z jedne veci dan dvakrat nebo trikrat. No, ale zpet k otazce. Objednano z famous-smoke.com, ale podle me to britove proste zabavi nebo znici nebo poslou zpet, kdyz to vyhmatnou. Jsou jak prasteni pres hlavu. Nějak se v tom ztrácím, ty objednáš z USA, přijde to místa k nám do UK? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vwtyp11 Odesláno 23. dubna 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. dubna 2016 Nějak se v tom ztrácím, ty objednáš z USA, přijde to místa k nám do UK? ne každy cech žije v Čechách Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bohus76 Odesláno 23. dubna 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. dubna 2016 Nějak se v tom ztrácím, ty objednáš z USA, přijde to místa k nám do UK?Honza bydlí v UK viz.jeho bydliště Norfolk. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bohus76 Odesláno 23. dubna 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. dubna 2016 ...mám pro tebe několik poznatků:.Co mě moc překvapilo jsou Guantansmery- několik let u kámoše a nyní 4 měsíce u mě vyndané z tuby a ... No popravdě - cumel jsem:) tenhle sucháč se vyvinul, získal chuť, která se vyvíjí a musím rozhodne dále testovat!Myslíš počítám tyto :Guantanamera Crystales v těch tubách 5ks v balení.Ty se mi líbí.tuby jsou jako bonus a líbily by se mi i jako dárek,píšu si :-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Josef01 Odesláno 23. dubna 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. dubna 2016 Díky za vysvětlení, to bydliště jsem přehlédnul. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
eskimak Odesláno 23. dubna 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. dubna 2016 Vyzera to tak ze mi nic ine neostane nez tu No9 skusit. Ked uz aj Bob vravi ze som pripraveny .Ak dnes neodpadnem od unavy skor tak testnem nieco dobreho.Ad Flor de Oliva: je vidiet vyrazny rozdiel v jednotlivych varkach. Najlepsie boli pre mna zatial Torpeda, mam v humidore uz dobrych par mesiacov jeden kus z mojej prvej objednavky od Boba (alebo druhej) a je mi luto ho spopolnit. Pamatam ze bol excelentny. Z neskorsej objednavky tam mam tiez Torpedo no je VYRAZNE svetlejsie nez to starsie. Ten starsi je takmer cierny, novsi tmavohnedy. Posledne Robusta su podla mna o kategoriu horsie no stale najlepsie dutniky za danu cenu co som skusal. Uvidim ako im prospeje zrenie. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bob Odesláno 23. dubna 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. dubna 2016 JLP stare tusim 4 roky daval Lord Kamilovi, pry prvni pulka super pak to slo dolu, ale celkove jim to velice prospelo, No.9 je fakt stred a ne full, jen vypada ze bude zlobit, je to jemnej doutnik FdO - myslim ze jako u vsech Oliv zrani vyrazne pomuze, cca 1 rok by mel stacit. Barva kryciho listu kazdej rok cca o odstin ztmavne, takze po 3-4 letech je fakt vyrazne odlisna Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Josef01 Odesláno 23. dubna 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. dubna 2016 Je jasný, že jako zelenáč budu muset pořídit humidor a naučit se jemné chutě rozeznávat, každý nějak začínal. Teď mě chutnají slabší jemné chutě, časem určitě přijde i něco jiného. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bob Odesláno 23. dubna 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. dubna 2016 Vim ze kopu tak nejak proti sobe, ale mozna zkus i klasickou Kubu - Partagas D2, Hoyo EP. No.2, H. Upmann Royal Robusto, Montecristo No.2Pak nejakou super Dominiku (A. Fuente, Ashton), z Nicaraguy samozrejme Oliva a Drew Estate :-)) a pak Padron, Perdomo, My Father ... at mas ucelenej obrazek, mozna jsem na neco zapomel Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bohus76 Odesláno 23. dubna 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. dubna 2016 Je jasný, že jako zelenáč budu muset pořídit humidor a naučit se jemné chutě rozeznávat, každý nějak začínal. Teď mě chutnají slabší jemné chutě, časem určitě přijde i něco jiného. Začne LP No.9 a bude mluvit o něčem slabším,mě picne :-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Josef01 Odesláno 23. dubna 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. dubna 2016 Ta Oliva V mě hodně láká, něco vyberu a objednám od Tebe! Jak jsem četl, někdo nedá bez nějakých vedlejších problémů ani jeden doutník? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bob Odesláno 23. dubna 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. dubna 2016 (upraveno) Ja se budu opakovat, tak Liga fakt neni silna Vecko je asi nejsilnejsi doutnik co mam v nabidce, ale zase tak silna neni, ja dam klidne 3 za sebou Upraveno 23. dubna 2016 uživatelem Bob Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bob Odesláno 23. dubna 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. dubna 2016 Btw dalsi sraz - utery, asi Sweet 60, Praha 10 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vwtyp11 Odesláno 23. dubna 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. dubna 2016 JLP stare tusim 4 roky daval Lord Kamilovi, pry prvni pulka super pak to slo dolu, ale celkove jim to velice prospěloProspělo, to ano, ale překvapeni, aby sis z toho "sedl na prdel" se nekoná ... No co chtít za 50,-Kč Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Josef01 Odesláno 23. dubna 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. dubna 2016 Btw dalsi sraz - utery, asi Sweet 60, Praha 10 Škoda jsem mimo Prahu Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se