Bob Odesláno 28. dubna 2016 Nahlásit Odesláno 28. dubna 2016 Lot 23 je podle me chuti prumerne az lehce nadprumerne maduro s peprnym zacatkem a typickou Perdomo chuti. Pamatoval jsem si ho lepsi nez ve skutecnosti je. Ale porad je to dobry a v pohode kouritelny doutnik. Co se tyce nakupu v USAPokud bude na baliku uvedeno ze je to z obchodu tak ti zabavi i 1 ks a poslou zpet, pokud to bude jako darek od soukrome osoby tak muze byt 10 ks
RedAce666 Odesláno 28. dubna 2016 Nahlásit Odesláno 28. dubna 2016 Nákup z USA jsem tu řešil nedávno - pokud je zřejmé, že to je z obchodu (a Amíci nejsou uplně nakloněni tomu to deklarovat jako dárek od soukromé osoby), tak nepropustí ani jeden doutník. Koupil jsem cestovní humidor v akci, ve kterém byl sampler pěti doutníků jako bonus zdarma - a stejně to neprošlo a posílalo se to zpátky. Naštěstí jsou v USA tak féroví, že mi vrátili všechny prachy včetně poštovného, takže mě to nic nestálo.
Josef01 Odesláno 28. dubna 2016 Nahlásit Odesláno 28. dubna 2016 Na dováženou krabici je potřeba napsat "Dárek pro celníky"
Bob Odesláno 28. dubna 2016 Nahlásit Odesláno 28. dubna 2016 Josef: to Magnum by melo byt skvely, pak poreferuj :-)
Návštěvník vwtyp11 Odesláno 28. dubna 2016 Nahlásit Odesláno 28. dubna 2016 Hele, jeste nas tady narknou z toho, ze jim to nekdo vnucuje. Ja jsem to jen zminil... neni to nejlepsi doutnik na svete, ale za ty prachy je vynikajici. Ja mam s Kubou zkusenosti tak stridave - ale jak rikaji na Famous smoke - "Nicaragua je nova Kuba" Zatim se mi nestalo, ze bych mel dva nikaragujske doutniky jednoho typu, ktere by se chovaly, horely nebo chutnaly odlisne. U Kuby se mi to stalo... coz je v pohode, stat se muze kdykoliv... jen s tema cenama kubanske produkce to proste vic zamrzi. Lot 23 je pohodovka... a jeste za relativne dobre prachy. Takova jistota. Jeste kdyby byly za ceny, za jake se daji sehnat ve vyprodejovych akcich, tak by nebylo co resit... idealni doutnik na kazdy den za ceny LVH nebo FdO, akorat premiovej No co, snit muzu, ne?Souhlas s tebou, jak píšu nadhernej doutník a jak dodávám jeden jako druhý, se skvělou konstrukcí a nelze mu v tomto pohledu cokoli vytknout, jen me to proste nic neriká...A jak říkáš za tuhle cenu nebo cenu na Hatích OK, za cenu v etrafice nic pro me.
Josef01 Odesláno 28. dubna 2016 Nahlásit Odesláno 28. dubna 2016 Josef: to Magnum by melo byt skvely, pak poreferuj :-) Super, díky, tak ho dneska ochutnám, jsem na něj zvědav!
Návštěvník vwtyp11 Odesláno 28. dubna 2016 Nahlásit Odesláno 28. dubna 2016 > vwtyp11Dík za postřeh, možná se vykašlu i na ten jeden. Taky jsem kdysi kouřil jen Kubu, už jsi zkusil Ligu Privada?Subjektivní názor, no Zrovna jsem se s Bobem bavil o tom, ze všechny pokusy-moc jich nebylo- s čímkoli jiným než Kubou dopadají na 4, výjimka je nějaký davidoff geneva, který jsem teď dával s hokejkama On je ten rozdíl hlavně v tom kde nakupuji... A kvalitu kubánských doutníku v ČR kritizuji pravidelně. Proste tady nic nenakupuji a radši nakupuji v D, kde jsem více než často.Ale třeba partagas culebras, jsem v ČR koupil za skvělou cenu a v D je již 5 let nikdo neměl na skladě.
eskimak Odesláno 28. dubna 2016 Nahlásit Odesláno 28. dubna 2016 Tak vcera som odvazne dal normalne "dospele" Vcko - Torpedo. Mal som zatial maduro a 2x No4 co nieje uplne full size, v kazdom pripade tazko mi pisat zavery. Asi kvoli ocakavaniam, nie kazdemu vyhovuje to iste. Komplexna chut, urcite kakaova, kavova, zaujimave je ze vsetci v miestnosti chvalili ze pri horeni dobre vonia. Hned zo zaciatku bolo zrejme akou silou planuje udriet a tak som pripravil obranu v podobe kavy, coly a cokoladovej zmrzliny. Velmi dobre to spolu sadlo. Urcite vyborna cigara no vzdy k nej pristupujem tak nejak ako k svatemu gralu a asi cakam viac nez tam je. V kazdom pripade este jej sancu dam, no paradoxne ma No.4 oslovilo viac. Melanio Maduro bolo pre mna o 2 levely vyssie, proste ina liga. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Po chvili som uz mal pocit nesmrtelnosti tak som vytiahol este jednu, Vegas de Santiago El Secreto del Maestro (Don Luis Gold Label). Velke prekvapenie. Vzal som ju so sebou len tak z nudy ze ak ma Vcko nezabije nech nesedim naprazdno, no po skusenosti s VdS White Label som necakal nic. A nakoniec vyborna connecticut chut, kremova, jemna, v principe som nemal co vytknut. Kludne a rad este zopakujem. Zaciatocnikom mozem odporucit, sila ziadna. Horenie perfektne. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. A som rad ze som Vcko prezil, dokonca s dalsou cigarou v zavere, trochu mi to psychicky pomohlo - nemam rad tie nikotinove kolotoce.
eskimak Odesláno 28. dubna 2016 Nahlásit Odesláno 28. dubna 2016 Torpedo je v pohodě, zkus belicoso No urcite, od Teba si nechat poradit je naozaj dobry napad. Kolko si dal tych Vcok na rybacke za 2 dni - 17? Doteraz mam zle sny ked si to len predstavim.
little_w Odesláno 28. dubna 2016 Nahlásit Odesláno 28. dubna 2016 Problem s VdS je v tom, ze jeden doutnik je dobrej, druhej stoji za pendrek. Neda se na ne spolehnout. Nakupy z USA: Budu vam oponovat, ale mam za to, ze rozdil mezi "darek" a "obchodni balik" (nebo jak to je v ceskem celnim nazvoslovi) neni v puvodu, ale v zamyslenem uziti. Cili spravnejsi a mene matouci by asi bylo "pro soukrome ucely" versus "pro komercni ucely" - dalsi prodej. Limit je v tom prvnim pripade skutecne 10ks - celnici by meli naparit i tak dovozni clo (to je asi 0 nebo zanedbatelna castka) plus DPH z jakesi hodnoty, kterou jsem nikdy moc nepochopil - mela by to byt jakasi srovnatelna komercni hodnota... tezko rict, jak to urcuji u produktu, ktere v CR proste nejsou k mani. A jo, celnici to vraci, takze praxe vam dava zapravdu. Ale legislativa, myslim, ne. Celnici mozna jenom nejsou v obraze?
Bob Odesláno 28. dubna 2016 Nahlásit Odesláno 28. dubna 2016 (upraveno) Podle mne, soukromá osoba nemůže doutníky proclít, protože nemá jak přiznat spotřební daň. Proto projdou jen zásilky které nejdou do celního řízení. Upraveno 28. dubna 2016 uživatelem Bob
little_w Odesláno 28. dubna 2016 Nahlásit Odesláno 28. dubna 2016 Neprocli, to je pravda. Celnici to proste zadrzi, vypocitaji clo / dovozni dan / DPH... proste vse, co maji, aby zbozi mohlo legalne vstoupit do zeme. zaplatis - uvolni. Nezaplatis - smula. Je jen rikam, ze ten limit 10ks plati, a ze celnici nemaji pravo to zadrzet, pokud je to deklarovano jako GIFT a pokud jsi ochotnej zaplatit ty nesmyslne poplatky. Proste, kdyz to koupis, mas narok to oznacit jako DAR, pokud to neni urceno k prodeji. Ze to celnici vidi jinak, je podle me spatne. A kdyz to oznacis jako MERCHANDISE, pak ocekavaji, ze budes moct zahajit celni rizeni jako pravni subjekt atd. No... aspon tady to tak funguje. Teda, muzu si nechat poslat kolik kusu chci, ale jak rikam... koupil jsem velky vzorkovnik 40 doutniku a naprili mi 250 GBP na cle, DPH a poplatcich... takze uz si to necham posilat jenom po 10 kusech Poucil jsem se.
Bob Odesláno 28. dubna 2016 Nahlásit Odesláno 28. dubna 2016 Takhle to funguje v UK, nikoli v CR. Tady si proste nemuzes koupit zbozi v obchode mimo EU a pak ho zaplatit, dovazet zbozi podlehajici spotrebni dani muzou jen registrovane subjekty. Muzes si do 10 ks nechat poslat od kamarada pro osobni potrebu.
Josef01 Odesláno 28. dubna 2016 Nahlásit Odesláno 28. dubna 2016 Tak jsem odpoledne vyzkoušel ten H. Upmann Magnum 56 a asi jsem nějakej divnej, moc mě to nevzalo. Doutník špatně hořel, neustále jsem to korigoval a nakonec jsem to po první třetině odložil. Teď večer jsem si spravil chuť Gurkha Cella Limitada 15Y, který stál o 40% méně a chuťově výbornej. Popel držel celé kouření jako přibitej, jedinou vadou na kráse bylo, že se v poslední třetina začal odlepovat krycí list, takže pro mě byl o dost lepší než Magnum.
Bob Odesláno 28. dubna 2016 Nahlásit Odesláno 28. dubna 2016 Holt blbej kus, tak to u Kuby byva, i u te za 500,- Ted uz vis o cem piseme ...
Josef01 Odesláno 28. dubna 2016 Nahlásit Odesláno 28. dubna 2016 Jo třeba to byl fejk z banánovejch listů
Návštěvník Jagman Odesláno 28. dubna 2016 Nahlásit Odesláno 28. dubna 2016 Kouříš tu kubu moc čerstvou koupit a nechat uležet min měsíc lépe dva tři a nemám problém
Josef01 Odesláno 29. dubna 2016 Nahlásit Odesláno 29. dubna 2016 Ono se asi těžko pozná jak je čerstvá, prodejce ji můžeme mít na skladě týdny. Ten kdo byl na Kubě tak asi ví, že se tam dají doutníky (pár kousků) koupit i za 0,5 USD co pašujou z fabriky, ale krabice 25ks za 50-80 USD nakupují ecropští obchodníci, takže to je business jako prase.
little_w Odesláno 29. dubna 2016 Nahlásit Odesláno 29. dubna 2016 (upraveno) No... ukrast doutnik (skoro zarucene nejaky prumerny ci podprumerny kousek) a strelit ho za 0.5 USD... OK, ale fakt to chces srovnavat s oficialnimi cenami? Ty prece zohlednuji skutecne vyrobni naklady (vazne neni levne nechat ulezet tabak, zarucovat po celou dobu optimalni klima), potom to musis zpracovat, narezat, ubalit, nejak reprezentativne zabalit, vyexpedovat, prepravit... a v neposledni rade z nej zaplatit celkem dost na cle, dovoznich danich, DPH... a jsi na evropske cene. Navic tech historek o "pasovanych z fabriky" je na netu tolik... a z valne casti se potom pri pitve doutniku ukaze, ze to je proste odpad. Namichane z odrezku, balici listy z nezraleho tabaku... proste nic moc. I na Kube bych tedy radeji nakupoval z oficialnich zdroju. Vyrobni naklady v zadnem pripade nemuzou byt 0.5USD - tomu neverim ani ja... a to jsem vcelku prosty, naivni hoch Upraveno 29. dubna 2016 uživatelem little_w
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se