Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Já šel jenom okolo, tak jsem si to cvaknul, mají to v otevřeném stojanu za dveřmi na Brumlovce. Bob mi zítra doveze 24 kousků jiných oblibenců :)

Odesláno

Peal ma walk-in humidory, treba jen vetrali ...

Ja mam Oliva samplery jen V a Special Release ..

Beru Josefovi LOT 23 Maduro

Odesláno

Teď na to koukám, teplota skoro 23°C, vlhkost by mohla být 63-65% což by šlo, schválně až půjdu okolo juknu na to.

Odesláno

Tak nám zabili Ferdinanda! FDA dneska v USA schválilo nejostřejší verzi návrhu nové regulace a jsem docela zvědav, co to celosvětově s doutníky provede. Sice nám to tady může připadat jako pitomej zákon v pitomej americe, ale třeba jen pro Drew Estate to musí bejt docela rána - musí si nechat "schválit" všechny blendy, které vznikly po únoru 2007 (takže všechny), což samo o sobě stojí statisíce dolarů a FDA se vyjádřilo, že nebudou schvalovat ochucené doutníky (komplet ACID třeba). Takže jim vypadne většina prodejů na většinovém trhu - mám pocit, že tohle se výrazně dotkne i nás. Minimálně cenově. Většina menších fabrik si prostě ani to schválení nebude moct dovolit a budou muset zavřít. Asi je načase koupit tu vinotéku a pořádně se zásobit.

Máš k tomu Bobe nějaký bližší info?

Odesláno

Nemam k tomu zadne blizsi info, ale je to zasadni pruser, zejmena pro male butikove znacky. Majoritni hrace to asi nepolozi, ale ten zakaz ochucenych doutniku uskodi hodne firmam. Drew Estate ma ochucene neco okolo 50% prodeju. Da se ocekavat ze se lhuta prodlouzi soudnimi spory na nekolik let nez se vyrobky schvali nebo stahnou z prodeje. Urcite to ale omezi priliv novych konceptu a blendu, ten proces bude dost drahy. Take se urcite zvedne cena v US a mozna i v EU, tezko rict. Nas by se to primo dotknout nemelo, ale je otazka casu kdy s necim podobnym prijde EU ...

Odesláno (upraveno)

Je to blby, ale jeste zdaleka ne definitivni. Dobre shrnuti je na Cigar Aficionado. To rozhodnuti jeste neni v platnosti - nejdriv v srpnu. A i potom to jeste nemusi byt nutne zakon. Porad se to resi, puvodni legislativni navrhy pocitaly s vyjimkou pro premiove doutniky. Na to ted budou tlacit. Jo, a Zemedelska komora taky prestane sponzorovat FDA, jestli tu vyjimku na doutniky odmitnou :) Nebyl bych uplne pesimista.

K tem ochucenym doutnikum: neni to zadna specialni legislativa nebo opatreni. Jenom jsou vyslovne uvedeny, tj. aby bylo zrejme, ze ochucene doutniky se povazuji za tabakove vyrobky uplne stejne, jako neochucene. To je pravdepodobne proto, aby vyrobce nerekl: tenhle doutnik je "ochuceny", na ten se to nevztahuje. Cili bohuzel to schalovani (retrospektivne od r. 2007, coz je naprosto stupidni - CRA se to taky snazi zvratit) se tyka ochucenych i neochucenych blendu. Ten clanek, ktery sem davam v tom odkaze, je celkem srozumitelne napsany. Jestli chcete procist plnou verzi toho rozhodnuti, tak tady je pdf (ma to 499 stran!).

Upraveno uživatelem little_w
Odesláno

Samozřejmě že nic není tak horké, jak se to uvaří a nehodlám (jako dost lidí v USA) hromadně nakupovat bedny doutníků v domnění, že v pondělí budou o 300% dražší nebo vůbec nebudou. Dlouho bude trvat, než se to finálně schválí, 2 roky potom mají firmy na přihlášení blendů ke schválení,...prostě pár let ještě bude klid. Ale nevěřím moc tomu, že to nebude mít žádný dopad a podaří se z toho doutníky úplně vyškrtat. Je to tak nesmyslné rozhodnutí, že na tom někdo musí mít enormní finanční zájem a když je něco takového v pozadí, tak se těžko argumentuje...

Odesláno

Dnes jsem šel podle jedné trafiky, docela zajímavá nabídka ochutnávky Oliva, ale bez humidoru to je zničené podle mě.

Tak jsem šel dnes okolo, omluva, je to komplet jeden velký humidor, udělil jsem si osobní trest a koupil ten Oliva sampler! Dnes tam mají 69% vlhkost.

Jeremy: to je slušný v průměru 3 kousky na den :)

post-11110-0-40293000-1462457467.jpg

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...