Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno (upraveno)

Rekni brachovi, at se zaregistruje na chronomag. A nejaka drobna sleva pro cleny by byl taky dobrej marketing ;) Ja taky pomalu redukuju nakupy jinde a resim to u Boba, protoze je to mistne a ten servis je neskutecnej!

Ahoj, takze jsem se dohodl s brachou, takze pro cleny chronomagu dava bracha 10% slevu na vse, krome tech Castro Robusto, ty jsou uz v akci, tam neni prostor pro slevu :-)

Jen uvedte do poznamky heslo "chronomag"

Byl tu jeste dotaz na zasilani na Slovensko, neni to problem. Pri zadani mailu je prvni postovne zdarma, vcetne Slovenska ;-)

Upraveno uživatelem varjag
Odesláno

Oliva O Robusto :-) no silnejsi ty doutniky jsou, radsi kourit po jidle, to vis kdyz nekouris pravidelne muze te to zamotat, Cohiba ale take neni uplne nejslabsi. Undercrown Shade je sice jemnejsi, ale srovnavat ho se Stanislavem :-(

Je jesny ze Kuba ma svoji nezamenitelnou chut a pokud jsi na ni zvyklej tak je tezky ocenit neco jinyho

Mame tu militantni zastance Kuby, lidi co kouri vsechno a pak taky lidi kterym Kuba nechutna

Mě Kuba chutná, ale nesmí být až moc jemná jako některé Cohiba,  rád dám i něco jiného jako RyJ apod. Pravda už tady nebudu recenzovat doutníky, které trochu připomínají zdejším hodnocením hodinky Damasko nebo Citizen, chápu, na "Rolex" nikdo plivat nebude.

Odesláno

Mě Kuba chutná, ale nesmí být až moc jemná jako některé Cohiba,  rád dám i něco jiného jako RyJ apod. Pravda už tady nebudu recenzovat doutníky, které trochu připomínají zdejším hodnocením hodinky Damasko nebo Citizen, chápu, na "Rolex" nikdo plivat nebude.

Jozef, neblazni, nenechaj sa odradit. Urcite tu vela ludi zaujme pohlad na kazdy dutnik, ja si teda s oblubou precitam vsetko. To ze ma niekto komplex zo vsetkeho okrem Kuby neznamena ze ma patent na rozum.

Ja osobne rad vyskusam vsetko, a ano, kuba ma svoje caro ale to neznamena ze nic ine neexistuje. Som sice proti tunajsim dlhorocnym expertom len amater zaciatocnik no svoj nazor na to co ma ako chut snad mozem mat tiez.

Pre mna je napr. na vrchole rebricka vsetkeho co som zatial skusil Oliva Melanio Maduro, ziadna Kuba to este v mojich ociach neprekonala. Co neznamena ze sa tak nestane.

Odesláno

O víkendu jsem zkusil Bolivar Belicosos Finos a dost mě zklamal. Naproti tomu Liga Privada n.9 a Perdomo Habano v maduru byly oba fantastické.

Odesláno

Mě Kuba chutná, ale nesmí být až moc jemná jako některé Cohiba, rád dám i něco jiného jako RyJ apod. Pravda už tady nebudu recenzovat doutníky, které trochu připomínají zdejším hodnocením hodinky Damasko nebo Citizen, chápu, na "Rolex" nikdo plivat nebude.

Sto lidí sto chutí :-) Já mám právě zrovna rád ty jemnější :-) A Rolexky se mi nelíbí :-) A ten Undercrown mi včera fakt sedl.

Odesláno

Herrera Esteli je vlastne puvodne odpoved Drew Estate na poptavku po Kubanskych doutnicich v US, takze ti to chuti spravne

Odesláno

Já jsem právě dojel robusto Oliva V. Lépe jsem se připravil a méně chlastal, tak mne to nevzalo tak po hubě. Celkem příjemná záležitost i když na mne pořád trochu silné :-) Nevím jestli to bylo Zacapou, ale přišlo mi, že má takovou ořískovo kávovou hořkou chuť.

Odesláno

Na chvilku se dnes odpoledne rozehnaly mraky, tak jsem si zapalil E.P. Carrillo, Dark Rituals. Pocasi nevydrzelo, do patnacti minut zase mraky, tma jako v deset vecer, slejvak... neuveritelne. No ale na rozdil od pocasi se doutnik povedl. Takhle komplexni chute jsem uz dlouho nemel na jazyku. Popisy slibuji "vyvazene tony tmaveho tabaku, prazenych kavovych zrn a poradnou porci polosladkych korenenych chuti". A rekl bych, ze to vsechno se tam da najit. K tomu husty, kremovy kour a skvela konstrukce.

Abych byl ovsem zcela uprimny, tak jsem bud precenil sve sily nebo podcenil doutnik. Posledni tretina me celkem sejmula. Musel jsem si na deset minut jit lehnout, motala se mi siska. Nebyl jsem od soboty tak uplne ve forme, jinak takova slabota nejsem. No, ale doutnik tedy famozni. Puvodni limitku z roku 2011 jsem nechutnal, ale tady si myslim, ze balici list Connecticut Broadleaf Maduro (jedina zmena proti puvodnimu doutniku) je velice povedena kombinace. Je to fakt zazitek.

epcarrillo-darkrituals01.jpg

Odesláno (upraveno)

eskimak :  no a jak to dopadlo ?

radis sa teda do tej prvej skupiny   tj. ludi co HE  chutna ?

ja som v tej druhej skupine  , tj. HE "nechutna" a patri k tomu slabsiemu od DE ,  ono naco  ala kubu  ked tu mame orig. kubu na kubanske zazitky  :-))))   ale  asi tu nebudem na chronomagu sam ,  na poslednom zraze aj abraka111 vravel ze od DE ho HE nijak zvlast neoslovila   :-)

ale inac sa asi vsetci zhodneme ze LP je naramne podarena :-)

vcera padol za vlast dalsi z darcekoveh balicku co so dostal pod sromcek

Davidoff Nicaragua Robusto Tubo  -  tu je pekne vydiet ze ked vyrobca chce tak vie spravit  luxusne ubaleny kusok,  podobne ako trebars Behike, Liga Privada, Opus X , ...  uhladeny tazky riadne nacpany kusok ale pritom idealny tah, clovek ma ten spravny pocit ze to kladie ten spravny odpor a strojovo rovnomerne horenie  ....

inac vyborna vec  , skoda tej ceny (zaplatite si aj znacku Davidoff   :-))))   )    chutovo komplexny  stredne vyrazny a minimum sily ...   ale ak by niekto ocakaval plnu naloz ako trebars AF OPUS X   pripadne aj intenzitu chuti a aromy ako OLIVA V  tak bude sklamany  .....

Upraveno uživatelem Lord*
Odesláno

Ta HE deli lidi na 2 tabory, jednem chuta a druhejm ne, ale tak je to spravne, nemuze vse chutnat kazdemu. U HE me mrzi cenova hladina, v US je hodne popularni prave priblizenim ke Kubanske chuti a cena je vyssi. Zastupci DE se divili ze u nas frci malo, v US je po nich velka poptavka. My holt mame pravou Kubu, Tabak Invest opet zdrazil nekdy v kvetnu, napriklad Hoyo de Monterrey No.2 ma doporucenou cenu 287,- coz mi prijde dost, zive pamatuju jak jsem ho kupoval v Makru za 166,-

Odesláno

jj cena kuby uz je neunosna  a  dobry priklad je   presne HdM epicure No.2  este v 2014 som ich nakupoval za 169 a 175 kc

teraz je to o 100kc viacej ... prebohaaaaaaaaa .....

podobne  RyJ short a wide churchill    sli zohnat za cenu okolo 199 kc  teraz je to skoro 300     ,  Bolivar Royal Coronas    sla zohnat za 189kc  teraz cez 260kc   .....   atd atd

podobne Cohiba  .. kde su tie casy ked  Siglo IV  slo zohnat za 309 kc   , Robusto za 319Kc , SIGLO VI za 450 kc  ..... 

a v pohode to slo zohnat    teraz uz ani to nie  ....

Odesláno

Bobe, chtěl bych zkusit něco od AJF, loni jsem něco kouřil, ale už si nepamatuju co :death:

Poraď, zatím jsem vybral San Lotano Oval Maduro v robustu, co dalšího, Bull? nebo je to hodně podobný?

díky

Odesláno

San Lotano Habano Lancero

San Lotano Bull Robusto

New World Connecticut Corona Gorda

New World Oscuro Navegante

Enclave Toro

Tehle 5 urcite stoji za zkousku, jeste mi ma prijit novinka Last Call, na tu jsem zvedav, ma reakce od super doutniku po nekouritelne tak nevim :-)

Jinak od 1.8. budu muset trochu zdrazit Olivu V, doslo ke zdrazeni u Olivy a nova varka Fernandeze bude taky o chlup drazsi, zmenil se tam distributor pro EU a je novy cenik pro EU. Bude to neco okolo 5%

Dobra zprava je ze Melanio zustalo stejne

Odesláno

V neděli jsem trochu slavil, tak přidávám malý fotoreport. Je teda dost monotematický, ale mimo slušnou řadu několika dýmek už od rána ta Liga Privada za to stála.

K tomu parádnímu pokouření ještě solidně zabouřilo, takže za mě naprostá spokojenost :)

post-28902-0-85191800-1466522280_thumb.jpg

post-28902-0-97984300-1466522292_thumb.jpg

post-28902-0-85243400-1466522304_thumb.jpg

post-28902-0-98429400-1466522319_thumb.jpg

post-28902-0-01060600-1466522331_thumb.jpg

Návštěvník Kamil
Odesláno

Hezky fotky, ale strihej to min :-)

Zrovna jsem se chtěl zeptat, jestli ho nekouřil z druhé strany. :)

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...