skalis Odesláno 2. června 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. června 2009 Ten Expert Matte Black vypada podle fotek nejlip. V Brne se da neco vybrat u Vagnera v prizemi, ale tam to asi znas. Pak maji nejaka pera (slabsi vyber) na Masarykove, kdyz jdes ze Svobodaku na nadrazi, tak asi blok pred vyustenim k nadrazi po leve strane v prodejne se sklem/porcelanem. Neco malo maji i v papeterii (nebo jak se tomu papirnictvni rika) ve Vankovce. Ale ten Vagner je asi nejlepsi. Pokud vis i o jinych, tak se rad priucim a zajdu podivat. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
carpaccio Odesláno 2. června 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. června 2009 Ten Expert Matte Black vypada podle fotek nejlip. V Brne se da neco vybrat u Vagnera v prizemi, ale tam to asi znas. Pak maji nejaka pera (slabsi vyber) na Masarykove, kdyz jdes ze Svobodaku na nadrazi, tak asi blok pred vyustenim k nadrazi po leve strane v prodejne se sklem/porcelanem. Neco malo maji i v papeterii (nebo jak se tomu papirnictvni rika) ve Vankovce. Ale ten Vagner je asi nejlepsi. Pokud vis i o jinych, tak se rad priucim a zajdu podivat. Co treba tady? Osobne bych urcite doporucoval ten Bibelot, ale nemyslim, ze by ostatni obchody nemely stat rovnez za to... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
skalis Odesláno 2. června 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. června 2009 Co treba tady? Osobne bych urcite doporucoval ten Bibelot, ale nemyslim, ze by ostatni obchody nemely stat rovnez za to... Diky. Ja do tech obchodnich center moc casto nezavitam. Nemam to moc v oblibe a jeste bydlim na druhe strane mesta. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
grakij Odesláno 2. června 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. června 2009 @kibi diky za pocit :-) @carpaccio diky za postrehy @skalis diky za tipy pokud bych vcera nekam sel nebo i dnes tak to mel byt ten Vagner dole, ale nevzpomel jsem si jak se to jmenuje Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
cigi Odesláno 2. června 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. června 2009 Hele grakij - radši si ta pera vyzkoušej, jak ti jdou do ruky. A zkus i jiný tvary. Vypadaj všechna dobře, najlíp podle mě ale to hnědé. Taky záleží, jestli laque je skutečně lakovaný, nebo jen tak vypadá, co je lakovaný a podobně. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Andreas.ks Odesláno 2. června 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. června 2009 Zkusit pero je docela důležité - důležitý je pocit materiálu, který držíž mezi prsty, váha, délka,..... Waterman je fajn, používám na běžné psaní v práci, abych si psaní užil vytahuju Sailora nebo ještě raději Pelikana v ideální velikosti pro psaní "with unposted cap" (600) s customizovaným hrotem (0,4mm italic). Na vyblbnutí zase třeba 1,1 italic Pilota... Teď mám ale na cestě ze států Sheaffera z třicátých let a na toho jsem velice zvědav... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pavča Odesláno 2. června 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. června 2009 Tady jsem našel porovnání síly hrotů plnicích per, toto je pro Pilot, ale jako základní porovnání jak se liší síla hrotu by to mohlo pomoci. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pavča Odesláno 2. června 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. června 2009 Ještě odkaz na velice zajímavou stránku, je tam konkrétně u plnicích per Sailor krásné srovnání velikostí. Nabídka Japan Ujuku Shop Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
frista Odesláno 2. června 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. června 2009 Ještě odkaz na velice zajímavou stránku, je tam konkrétně u plnicích per Sailor krásné srovnání velikostí. Nabídka Japan Ujuku Shop Hustej krámek. Maki pera jsou něco nádhernýho, ale já bych docela zatoužil po Ebony. Jen se mi to nechce kupovat na blind. Tohle musím držet v ruce a zkusit. No a teď hajdy spát ... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
grakij Odesláno 3. června 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. června 2009 Tak jste me zlomili dnes pri obihackach po meste jsem se stavil u Vagnera. Postaral se tam o mne mladik (uz z minula byl velmi pomoci shopny) poradil predvedl... za me tedy spokojenost Zkusil jsem si poteskat toho Experta v matu zkusil neco napsat s Mkovym hortem. Mam rad silnejsi stopu. Vyber jsem teda zuzil na radu Expert a to dva kousky bud ten cerny mat nebo modry urban. Behem dneska to promyslim a brzy jedno z nich objednam. Uz se tesim Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
cigi Odesláno 3. června 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. června 2009 Já bych napsal členovi afrikab a koupil od něj sailora - nejlepší hroty - a to se počítá !! Já mám zoom hrot, co píše jinak tlustě podle úhlu pera k papíru - je to zázrak a velká bžunda Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
grakij Odesláno 3. června 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. června 2009 (upraveno) ...moje vira je pevna a neotresitelna... jsem rad ze jsem se dostal k nejakemu, ktere se mi tak nejak libi a ty mi to zacnes kazit ? Ten hrot muze byt opravdu sranda, ale ja budu muset nejdrive odepsat par normalnich nez si zvyknu a pak mohu divocit. edit: Jeste dotaz: Jak pera prenasite pokud jste k nim nedostali nejake kozene pouzdyrko ? K tomu urbanu je k matte ne tak asi nejake pohledam... Upraveno 3. června 2009 uživatelem grakij Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pavča Odesláno 4. června 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. června 2009 (upraveno) Rád bych se zeptal zkušených péráků, jak se jim jeví můj záměr objednat si pero SAILOR Professional Gear Gold Fountain Pen, v nabídce je za 215,- $ (cca 4.300,- Kč). Hrot bych volil F. V nabídce není uvedeno, zda má pero konvertor, takže tuším, jak jsem vyčetl z tohoto vlákna, problém se sháněním bombiček japonské velikosti. Nebo je s perem konvertor dodáván automaticky? Specifications: Item #: 11-2036 Materials: PMMA Resin Nib: 21K Gold with Gold/Rhodium plating Fine, Medium and Broad Please let us know which size. Color: Black Size: 18mm x 129mm (diameter x Length) Condition: Brand New Origin: Japan Vyzkoušel jsem si, jak silně píše hrot EF a F (Waterman), výše jsem nešel, protože píši poměrně drobným písmem a zdálo se mi, že limitní velikost pro mě je F. Díky za názor. pavča. P.S. Tak právě po odeslání zprávy se mi ozval prodejce, konvertor je s perem dodáván automaticky, takže snad o problém méně. Upraveno 4. června 2009 uživatelem pavča Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bandicoot Odesláno 4. června 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. června 2009 pavčo, konvertor tam je co se týče síly hrotu, tak tady je vše podstatné: http://www.nibs.com/TippingSizespage.htm vlevo jsou další odkazy doporučuju i Sailor inkoust, ten je dle ohlasů parádní http://www.nibs.com/Inks.htm P.S. mám Sailor Pro Gear Silver, hrot B a Sailor Red-Brown Ink:-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pavča Odesláno 4. června 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. června 2009 pavčo, konvertor tam je co se týče síly hrotu, tak tady je vše podstatné: http://www.nibs.com/TippingSizespage.htm vlevo jsou další odkazy doporučuju i Sailor inkoust, ten je dle ohlasů parádní http://www.nibs.com/Inks.htm P.S. mám Sailor Pro Gear Silver, hrot B a Sailor Red-Brown Ink:-) Díky, ještě bych rád věděl, jaký máš pocit z velikosti, ten průměr 18 mm není zrovna malý, a zda cena 215,- $ (včetně poslání) je rozumná. Díky, pavča. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JohnDoeX Odesláno 4. června 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. června 2009 (upraveno) Inkousty jsem kupoval tady v tech obchodech a oba v pohode. writingdesk andys-pens Edit: doplnen obrazek srovnani velikosti per Upraveno 4. června 2009 uživatelem JohnDoeX Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bandicoot Odesláno 4. června 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. června 2009 pavca: Odbornikem na Sailor je clen s nickem afrikab. Byl tak hodny, za mi zaridil dodavku i s perem na stul. Za vybornou cenu, myslim ze lepsi nez tu tvoji i s inkoustem. Zkus ho poptat. Muzu ti pero i predvest v Praze, pokud si nejsi jisty velikosti. Kde se pres den pohybujes? Demonstrator, ktery ma v nabidce Kuba (Jakubisko) se ti nelibi? Me jo, je to tusim Sailor 1911 tedy klasika. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
cigi Odesláno 4. června 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. června 2009 pavčo - ten sailor od jakubiska bych (minimálně) vyzkoušel, má hrot F jestli se nepletu, a velikost a jak padne do ruky stejně musíš zjistit osobně pohmatem, jako boty. Jinak afrikab mi sehnal mýho sailora a po všech stránkách přenáramná spokojenost. Lze naplňovat z lahvičky, i nasadit sailor bombičky. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JohnDoeX Odesláno 4. června 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. června 2009 Srovnani per Sailor Professional Gear F, M, B, Z FPN Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pavča Odesláno 4. června 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. června 2009 pavca: Odbornikem na Sailor je clen s nickem afrikab. Byl tak hodny, za mi zaridil dodavku i s perem na stul. Za vybornou cenu, myslim ze lepsi nez tu tvoji i s inkoustem. Zkus ho poptat. Muzu ti pero i predvest v Praze, pokud si nejsi jisty velikosti. Kde se pres den pohybujes? Demonstrator, ktery ma v nabidce Kuba (Jakubisko) se ti nelibi? Me jo, je to tusim Sailor 1911 tedy klasika. Díky za zprávu, afrikabovi jsem poslal SZ. Pero bych, samozřejmě, rád viděl, pracuji na Praze 8, ale není pro mě žádný problém přijet metrem do centra, nebo jinak dle dohody. Když tak se dohodneme přes SZ. Díky, pavča. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se