Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Ahoj, včera jsem okukoval za výlohou jednoho obchodu pera Cartier a Dupont ... jak jsou na tom tyhle značky v porovnání třeba s Visconti nebo Deltou? Nemáte někdo tušení?

Odesláno

Ahoj, včera jsem okukoval za výlohou jednoho obchodu pera Cartier a Dupont ... jak jsou na tom tyhle značky v porovnání třeba s Visconti nebo Deltou? Nemáte někdo tušení?

Cartier pro mě není perař a u ostatních značek je to o vkusu a padnutí do ruky. Dupont má krásný pera v modernějším střihu, Delta je pryskyřicová královna a Visconti je tuším nejmladší a pryskyřice je mu taky blízká. Já třeba u Viscontiho nemusím jejich klipy, mě to přijde jak poznávací značka z historický motorky, ale to je věc vkusu.
Odesláno (upraveno)

Tak to já ty klipy žeru, ale tohle přirovnání je luxusnÍ :D

Záleží na celkovém vzhledu. Ale jinak musím říct, že takhle na obrázcích se mi ty klipy také líbí.

Upraveno uživatelem VasekN
Odesláno

Cartier pro mě není perař a u ostatních značek je to o vkusu a padnutí do ruky. Dupont má krásný pera v modernějším střihu, Delta je pryskyřicová královna a Visconti je tuším nejmladší a pryskyřice je mu taky blízká. Já třeba u Viscontiho nemusím jejich klipy, mě to přijde jak poznávací značka z historický motorky, ale to je věc vkusu.

Díky, už delší dobu pokukuju právě po něčem od Visconti, ale nemůžu se rozhodnout jestli mi stačí třeba Rambrandt nebo se mám plácnout přes kapsu a pořídit třeba Homo Sapiens. Ještě se mi hodně líbí Delta Dolce Vita, ale neviděl jsem jak vypadá na živo.

Odesláno

Díky, už delší dobu pokukuju právě po něčem od Visconti, ale nemůžu se rozhodnout jestli mi stačí třeba Rambrandt nebo se mám plácnout přes kapsu a pořídit třeba Homo Sapiens. Ještě se mi hodně líbí Delta Dolce Vita, ale neviděl jsem jak vypadá na živo.

Rembrandta ma pritelkyne, pro chlapa nic moc. Ja mam Homo Sapiens a mam vystarano. To pero ma koule. A hlavne to neni zase jenom nejaka variace plastu. Nosim ho v baglu jen tak a na peru nic neni poznat. Ani skrabanec. To s plastem ci pryskyrici neudelas :)

Odesláno

Rembrandta ma pritelkyne, pro chlapa nic moc. Ja mam Homo Sapiens a mam vystarano. To pero ma koule. A hlavne to neni zase jenom nejaka variace plastu. Nosim ho v baglu jen tak a na peru nic neni poznat. Ani skrabanec. To s plastem ci pryskyrici neudelas :)

Já teď píšu s obyč perem Balmain na bombičky, dostal jsem ho kdysi k Vánocům, používám ho hlavně k podpisům a sem tam k psaní nějakých poznámek. Mám k tomu koženej futrál a pokud koupím nějaké lepší pero tak na něj zase nějaký futrál pořídím takže těch oděrků bych se nebál :-)

Teď mám tohle, pero a propiska:

Posted Image

.... na občasný podpis to stačí, ale na poznámky a erotickou korespondenci by to chělo něco s lepším a tenčím hrotem :-)

Odesláno

Jeden přírůstek, průhledná pryskyřice, button plnění a paradoxně zimní kreace :smile_anim:

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Odesláno

Jeden přírůstek, průhledná pryskyřice, button plnění a paradoxně zimní kreace :smile_anim:

Krasavec, odkud pochází? Já kupoval Deltu paradoxně z USA, bo byla za 1/2 evropské ceny.
  • po 3 týdnech...
Odesláno

Tak se musím taky pochlubit. Pořídil jsem si po dlouhém promýšlení plnicí pero Lamy Studio Blue. Mě prostě dostal ten jednoduchej design a hlavně ten povrch je úplně bezvadnej na dotek...

Sice to není takovej luxusní kousek jako třeba Visconti a tak, ale mě úplně sedlo.

• po 4 týdnech...
Odesláno

A není třeba se bát toho, že čedičová hmota saje pot?? Co praktické zkušenosti? Dík, Radim

Odesláno

Nazývají to "hydroskopický efekt" a byl to účel, aby to pero sálo pot. Není třeba se toho bát. Mám ho už asi rok a pohoda.

Kdysi jsem na zbrani měl neoprenové pažbičky, taky sály pot a nikdy mi ho nevrátily zpátky :-)

Jinak praktické zkušenosti ... mně se s ním píše suprově. Mám hrot F a je tak akorát. Plnění pohodlný, dokoupil jsem k němu cestovní kalamář Visconti, ze kterého se plní úplně nejlépe. Budí zájem a dost mě baví, že opět nejdu s proudem.

Perlička - ušetřil jsem jeho nákupem spoustu peněz bo jsem si rovnou koupil - pro mě - absolutně nejlepší pero a nepropracovával jsem se k němu přes "x" modelů :-D

Takže tak.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...