Přejít na obsah

Plnicí pera a doplňky

Pepino65

Doporučené příspěvky

Dekuji vsem za rady ohledne Parkera, zkusila jsem Activu, maji pobocku v Brne, tak to treba nebude tak slozite. Pokud to nepujde tak zkusim i penshop. Dam urcite vedet, jak jsem dopadla. A samozrejme jakmile si znovu navyknu na pero, rozhodne jsem prijdu pro rady, jake dalsi zakoupit :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak jsem zase hledal problém, kde není. Dík za reakce.

No já k tomu mám ještě praktičtější důvod - trochu se obávám opotřebení toho hrdla konvertoru a následného úniku inkoustu. Možná je to obava zbytečná, ale ten kousek plastu na mne moc důvěryhodně nepůsobí.

Odkaz ke komentáři

No já k tomu mám ještě praktičtější důvod - trochu se obávám opotřebení toho hrdla konvertoru a následného úniku inkoustu. Možná je to obava zbytečná, ale ten kousek plastu na mne moc důvěryhodně nepůsobí.

Obavu naprosto chápu, také kontroluji, jestli se kovertor neuvolňuje, ale zatím jsem u všech lahviček s inkoustem našel návody a ve všech bylo zakresleno plnění přes hrot. Tak proč bych to dělal jinak? Hrot otírám papírovým kapesníčkem a je stále čistý.

Odkaz ke komentáři

• po 2 týdnech...
V minulosti tady proběhla zpráva o nových perech z řady Hardtmuth. Nezná někdo přibližnou cenovou relaci? Zajímá mě, zda stojí víc nebo míň než Montblanc Meisterstuck. Díky

Vzhledem k tomu, že pera jsou jen na doporučení, tak cenu nevím, ale mají jen 3 řady, avšak z kvalitních materiálů, takže nejlevnější MB (Monte Rosa) bude určitě levnější, ale vyšší řády MB budou určitě dražší (LE).

Odkaz ke komentáři

mimochodem, je někde nějaká betelná onlajn šopa s montblankama?

Zkus třeba www.pensquare.com

Ale je to divné, oficiálně Montblanc prodej po netu povoluje pouze pro spotřební materiál (inkousty, tuhy, náplně apod.) a obvykle zakazuje byť jen zveřejňování cen (musí se to pak posílat mailem na vyžádání apod.)

Odkaz ke komentáři

Zkus třeba www.pensquare.com

Ale je to divné, oficiálně Montblanc prodej po netu povoluje pouze pro spotřební materiál (inkousty, tuhy, náplně apod.) a obvykle zakazuje byť jen zveřejňování cen (musí se to pak posílat mailem na vyžádání apod.)

díky (ty ceny v indonézské měně (jestli to dobře chápu) jsem matoucí :-))

EDIT: podle cen Parkerů bych řekl, že na koruny je to přibližně krát dvě

Upraveno uživatelem mengelis
Odkaz ke komentáři

tak jsem dnes dostal tip na zajímavý web a nedá mi to se nepodělit.

"Diamante by Aurora" může být jistě zajímavý druh investice, ale osobně mne zaujaly spíše některé extravagantní modely od Faber-Castell a nebo řada Porsche Design.

Mohl by mi někdo ze zdejších znalců sdělit, jak jsou na tom F-C s kvalitou "psacího komfortu" pro uživatele? Hodlám si jej někde "osahat" v reálu, ale zatím se mi to nepoštěstilo :-(

Odkaz ke komentáři

tak jsem dnes dostal tip na zajímavý web a nedá mi to se nepodělit.

"Diamante by Aurora" může být jistě zajímavý druh investice, ale osobně mne zaujaly spíše některé extravagantní modely od Faber-Castell a nebo řada Porsche Design.

Mohl by mi někdo ze zdejších znalců sdělit, jak jsou na tom F-C s kvalitou "psacího komfortu" pro uživatele? Hodlám si jej někde "osahat" v reálu, ale zatím se mi to nepoštěstilo :-(

Nez se tu snazit popisovat subjektivni dojmy, bude lepsi odkazat Te na penshop.cz - v jejich kamenne prodejne v Praze na Kacerove si muzes vesele osahavat, co se Ti zlibi (obsluha vzorna, ceny mirne) a od Faber-Castell tam vzdy mivaji nekolik modelu skladem...

Ja jsem si pred nejakou dobou jeden Faber-Castell poridil (kulickove pero) - a nadseni z designu casem opadlo kvuli nedokonalemu zpracovani (drobna odchylka tam a tuhle, ktera napr. zpusobuje mirny pohyb nekterych kovovych obroucek od pryskyrice cca o 0.1 mm apod.

Nemohu ale z jednoho kousku soudit celou znacku - doporucuji tedy urcite vyzkouset, osahat a detailne prozkoumat.

Odkaz ke komentáři

• po měsíci...

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...