Diamondking Odesláno 1. července 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. července 2009 Já používám asi cca tři roky obligátní Parker..ale naprostá spokojenost Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jakubisko Odesláno 3. července 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. července 2009 Za to muzu ja. Nevim, co se to deje. Byl jsem ted dost zaneprazdneny, tak to budu v nejblizsich dnech resit. Nicmene to neni zadne nebezpeci. Jen moje webovky jsou presmerovane na jinou adresu, aniz by si toho ctenar vsiml. Antivir to hlasi jako pokus o utok no... Tak by to melo byt opraveno. Presnul jsem web na solo server, uz tam neni zadne kriticke presmerovani Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JohnDoeX Odesláno 3. července 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. července 2009 Vyprodej per Visconti za polovicni ceny. Postovne 6 liber. Tady Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tomsoyer Odesláno 7. července 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. července 2009 (upraveno) prosím o radu zkušenějších. Používám na psaní Parker Frontier - hrot F s konvertorem a černo modrý inkoust Parker. Rád bych si koupil nějaký kvalitní zápisník s papírem vhodným pro inkoustová pera formát A5. Nepotřebuji plánovač "organiser" ale pouze zápisník pro zachycování myšlenek, výpisků z knih a podobně. Hlavním požadavkem je aby nebyl vázán v kůži! - toto nesnáším Nejlépe aby byli desky z přírodního materiálu - dřevo, karton, apod.... Nějak nemůžu na nic natrefit Nemáte někdo nějaký typ? díky Upraveno 7. července 2009 uživatelem tomsoyer Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tomsoyer Odesláno 8. července 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. července 2009 Super děkuji to jsem potřeboval myslel sem si že moleskine dělá jen diáře Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JohnDoeX Odesláno 8. července 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. července 2009 Zkus se podivat po "Jotty blok". Zapisnik reporterskyho stylu. Kvalitni papir. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tomsoyer Odesláno 9. července 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. července 2009 (upraveno) Tak jsem se rozhodl, že půjdu do Moleskine A5, bohužel tady v prdelákově v ČB není k sehnání. Tak objednám na penshopu přes net, no a všiml jsem si tam nabídky inkoustů Diamine. Chci nějaký pěkný inkoust do pera XEZO, které budu mít od jakubiska. Myslíte že Diamine je do XEZA dobrá volba? Koukal jsem že mají opravdu velký výběr barev a na penshopu tam na něj pějou chválu. Kdo se s těmito inkousty setkal napište prosím jaké jsou, nebo doporučte nějaký jiný vhodný kvalitní inkoust. díky ps: Jinak díky tomu, že budu mít XEZO půjde Parker Frontier SS GT včetně kalamáře Parker Quink - černomodrý do světa. Takže kdo by jste měl případně zájem o zánovní (minimálně použité) pero + inkoust, vhodné do začátku, nebo na takovéto obyč. psaní. Je k dispozici. Případní zájemci SZ, jinak příští týden půjde na aukro. Upraveno 9. července 2009 uživatelem tomsoyer Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
carpaccio Odesláno 9. července 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. července 2009 Kdo se s těmito inkousty setkal napište prosím jaké jsou, nebo doporučte nějaký jiný vhodný kvalitní inkoust. Za mne rozhodne - Diamine "Sepia" pouzivam ve Watermanech s Mkovym hrotem a je to jeden z nejhezcich inkoustu, co jsem kdy videl. Mozna bych zkusil i nejaky o ton tmavsi. Pero se nezanasi, nedela zadne neplechy, takze bych se Diamine rozhodne nebal - a jejich vyber barev je uzasny. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kejklik Odesláno 9. července 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. července 2009 (upraveno) Používám Diamine Saddle Brown a Umber - hezky se doplňují na stránce a mám přehled, co je co. Upraveno 9. července 2009 uživatelem kejklik Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Donuts Odesláno 9. července 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. července 2009 Produkty Moleskin rozhodne muzu doporucit. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pavča Odesláno 9. července 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. července 2009 Tak jsem právě uvedl do provozu své v pořadí třetí plnicí pero. Po Sailor Pro Gear a Waterman Expert Matt Black jsem zakoupil přes eBay zánovní pero Mont Blanc Meisterstuck 149. Je to užasný macek, do mé nemalé ruky sedne jako pověstná prdelka na nočníček. Koupil jsem ho od prodejce z Argentiny a dost jsem se bál, že by to mohl být fejk (i když prodejce má přes 1000 prodejů a hodnocení 100%). Probral jsem ho podle všech znaků pro posouzení fejku Mont Blanc a myslím, že to fejk skutečně není, tak se mi ulevilo. Pero bylo inzerováno s tím, že je NOS, no nevím přesně co to je NOS, ale bylo trochu špinavé (v nápisu na prstenci byla dost špína), bylo vidět, že bylo plněno modrým inkoustem a v závitu plnicího konce byl zaschlý inkoust (jak se tam mohl dostat nevím). Po řádné několikastupňové očistné lázni, vysušení a vyleštění je to krásný kousek. Dal jsem do něj modrý inkoust Sailor (jiný zatím nemám), má hrot M, ale kupodivu píše tenčeji než M u Sailoru. Tak si mám zase s čím hrát. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Andreas.ks Odesláno 9. července 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. července 2009 Tak to tedy gratuluji!! Myslím že bych tě měl někdy pozvat na kafe... Ale to až mi dorazí nejnovější kousek - sice z úplně jiného soudku ale moc zajímavý! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pavča Odesláno 9. července 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. července 2009 Tak to tedy gratuluji!! Myslím že bych tě měl někdy pozvat na kafe... Ale to až mi dorazí nejnovější kousek - sice z úplně jiného soudku ale moc zajímavý! Jasně, do naší oblíbené kavárničky stejně musím dojít koupit další zásobu kávy, nějak nám rychle doma ubývá. Ahoj. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
carpaccio Odesláno 9. července 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. července 2009 Tak jsem právě uvedl do provozu své v pořadí třetí plnicí pero. Po Sailor Pro Gear a Waterman Expert Matt Black jsem zakoupil přes eBay zánovní pero Mont Blanc Meisterstuck 149. Nezbyva, nez pogratulovat. Osobne na MB nedam dopustit a preji, at slouzi k plne spokojenosti. (A at ma bratricky - jiste brzy zjistis, ze je potreba prikoupit druhe do sady zlato-platina a do kapsy jeste dvojici kompaktnejsich rozmeru... ) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pavča Odesláno 9. července 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. července 2009 Nezbyva, nez pogratulovat. Osobne na MB nedam dopustit a preji, at slouzi k plne spokojenosti. (A at ma bratricky - jiste brzy zjistis, ze je potreba prikoupit druhe do sady zlato-platina a do kapsy jeste dvojici kompaktnejsich rozmeru... ) No Ty mi děláš chutě! Uvidíme, čas ukáže co to se mnou udělá. Přiznám se, že koupě 149 byla spíše příjemný omyl. Po návštěvě v prodejně Mont Blanc v Pařížské a po vyzkoušení několika per jsem byl rozhodnut pro 146, ale ta mi v aukci na eBay utekla, neboť jsem si dal limit, že půjdu do třetiny tuzemské ceny, to je cca do 4.600,- Kč (to byla chyba, bylo to zřejmě úplně nové pero). Pak jsem v aukci uviděl 149 a byl jen jeden zájemce, tak jsem si řekl, že zkusím štěstí a že stejně nemám šanci a dal jsem limit opět třetinu tuzemské ceny, to je asi 6.000,- Kč, no a ono to vyšlo s konečnou cenou 5.305,- Kč včetně poslání. Tak jsem byl v šoku, ale zpětně jsem rád, i když doma jsem za cvoka, který má už tři pera. Před chvílí jsem udělil prodejci hodnocení a to neutrální (zatím má cca 1000 kladných), protože pero nebylo NOS, jak inzeroval, bylo, jak jsem již psal výše, používáno, bylo nevyčištěné, pozlacení na horní hraně klipu, výrobní číslo a nápis GERMANY jsou trochu ojeté. Ale po vyčištění je celkově krásné, hrot je nádherný (kombinace platina/zlato 18 karátů), takže nakonec pohoda. Konstatuji, že velikost 149 je pro mě naprosto ideální, Sailor Pro Gear je proti němu střízlík a není to ono. Tak uvidíme. Přeji dobou noc a ahoj, pavča. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Red Dwarf Odesláno 10. července 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. července 2009 Tak jsem se rozhodl.... Používám Diamine New Century Kelly Green a Old English Royal Blue. S prvně jmenovaným píšu zrovna do Moleskin diáře. S oběma produkty maximální spokojenost. Nevím, na jaký inkoust jsi byl zvyklý doposud, ale ve srovnání s Parker Quink je Diamine jakoby řidší, což mě jedině vyhovuje. Jinak je barevně stálý a v Moleskinu rychle zasychá. Jo a kdybys měl výhledově cestu do Prahy, doporučuju návštěvu Penshopu. Jak už tu mnohokrát zaznělo - obsluha vzorná, nevtíravá, pozorná - tak se dělá obchod ;o) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ricous Odesláno 10. července 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. července 2009 Tak jsem se rozhodl, že půjdu do Moleskine A5, bohužel tady v prdelákově v ČB není k sehnání... Já jsem se dnes rozhodl navštívit jedno ze dvou papírnictví v našem krajském městě UL. A dopadl jsem prachbídně. Ač měli výběr ze tří plnících a cca deseti propisek Parker, s inkoustem to bylo těžké. Nejdříve mi prodavačka přinesla tuš, potom razítkovou barvu a ve finále inkoust "Koh-i-noor" za 12,- Kč. Na můj dotaz, zda nemají jiný inkoust mi řekla že jo - červený, zelený, černý.... Takže budu muset na net a nebo vyrazí vesničan do Práglu... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tomsoyer Odesláno 10. července 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. července 2009 Já jsem se dnes rozhodl navštívit jedno ze dvou papírnictví v našem krajském městě UL. A dopadl jsem prachbídně. Ač měli výběr ze tří plnících a cca deseti propisek Parker, s inkoustem to bylo těžké. Nejdříve mi prodavačka přinesla tuš, potom razítkovou barvu a ve finále inkoust "Koh-i-noor" za 12,- Kč. Na můj dotaz, zda nemají jiný inkoust mi řekla že jo - červený, zelený, černý.... Takže budu muset na net a nebo vyrazí vesničan do Práglu... No jsem tu na tom v Č. Budějovicích podobně, jsou tu 2 lepší papírnictví v tom jednom mají pár per a obsluha neví, která bije. Druhé oldskool na lannovce na proti prioru malé papírnictví snad od jakživa, zde mají celkem dost per na tak málo místa, parker, waterman, pelikán a myslím že i cross a nějaky mont blanc, inkousty jen od parkera modry, černý, černomodrý, obsluha má trochu přehled, majitel se vyzná. Ten znal i Moleskine, ale cituji "zápisníky za 200 až 300 stovky zde v prdelákově nikomu neprodám, musíte do prahy" Tak je to v Jihočeské metropoly - prostě vesnice Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
KFL Odesláno 10. července 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. července 2009 Já včera navštívil penshop.cz a musím říct, že to byl moc fajn zážitek. Koupil jsem tam jen konvertor do nového Watermana Crystal Demonstrator (0.99 liber na eBayi, ale píše výborně) a zelený inkoust Diamine (myslím). S chlapíkem jsme prokecali asi půl hodiny. Fakt skvělý .. Teď už jen čekám na Sailora Sapporo, abych teda zkusil, o čem ty japonský kousky jsou . Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Quasar007 Odesláno 10. července 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. července 2009 S "papírnictvími" v mém okolí je zkušenost podobná, ještě tak Parker Frontier, občas nějaká dárková sada do 1500,- a to je vše. Když jsem poptával nějaký zápisník s lepším papírem, tak to byla tragedie a to ani nemluvím o papíru krémového odstínu s bílými linkami.... Pouze v jedné prodejně jsem narazil na člověka který měl evidentně přehled i zájem, ale prý dokáže většinu věcí pouze na objednávku. Na to aby mu to leželo na pultě, jsou to nezajímavé položky a tak se těším na návštěvu Prahy a Penshopu Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se