Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Po stole, radši po zavinovačce, pro přesun zavinout a do aktovky.

Já bych se zeptal, kde jsi sehnal tuto pěknou dečku - zavinovačku? Přesně něco takového hledám a nemohu najít.

Odesláno

Zdravim všechny přítomné a poprosím o radu.

Pokukuju po nějakém novém peru pro každodenní použití. Stále se při návštěvách Písaře a Penshopu vracím k Pelikan Souverän m800. I když vezmu do ruky VISCONTI, AURORU a pod, srdce mne stále táhne k té zeleno černé kombinaci od Pelikana. Máte s těmito pery nějaké (nejlépe kladné) zkušenosti?

Mám černé M 805 zhruba přes rok a nebyl nejmenší problém. Moc hezké pero, spolehlivé. Hrot M je asi trochu silnější, ale nevadí mi to zvyknul jsem si. Píšu s ním pořád, nic jiného nepoužívám.
Odesláno

da se nekde takovy pekny bandalir koupit...? :)

Já komunikoval vždy s Nan AKA rainyday2306 z toho odkazu, nakonec už mi důvěrně říkala Kryso :D (to by bylo na delší vysvětlování).

PM přes FPN. Kdyby to byl problém, můžu na ni najít mailovou adresu.

• Dát hlas 1
Odesláno

Prosím poraďte mi. Líbí se mi klasický design jako Conway stewart- Winston, nebo Sailor- king of pens. Větší pero, barva černá/ stříbrná, případně zlatá. Napadá vás něco?

Odesláno

Máš SZ, bylo to snazší než jsem čekal - mám teprve chvíli povoleno okamžité vyhkedávání, pořád jsem si nezvykl :)

• Dát hlas 1
Odesláno

moc ti dekuju! :)

Hele kibi, jestli mu budeš psát, připojil bych se k tobě. Není to problém? Kdyžtak napiš PM a nějak se dohodneme. Díky moc.

Odesláno

Není téměř zač děkovat, omlouvám se za stručnost mé SZ, měl jsem fofr.

Začněte tady http://picasaweb.google.com/rainyday2306.nan

Komunikace s NAN je skvělá, ona i Ling se mohou přetrhnout, aby člověku vyhověly. Je to takový byznys bez byznysu.

Wrap je opravdu ideální způsob přepravy, pokud člověk nosí přes tři psací nástroje. Lze vybrat i decentní vzor, který pak vůbec nepůsobí hadrově či "hipísácky" a funguje důstojně i s trojdílným oblekem.

• Dát hlas 1
Odesláno

...

Wrap je opravdu ideální způsob přepravy, pokud člověk nosí přes tři psací nástroje. Lze vybrat i decentní vzor, který pak vůbec nepůsobí hadrově či "hipísácky" a funguje důstojně i s trojdílným oblekem.

Už tam koukám asi hodinu!:) Díky moc TeaTime, tohle jsem přesně sháněl na své krasavce! :)

Odesláno

Není téměř zač děkovat, omlouvám se za stručnost mé SZ, měl jsem fofr.

Začněte tady http://picasaweb.google.com/rainyday2306.nan

Komunikace s NAN je skvělá, ona i Ling se mohou přetrhnout, aby člověku vyhověly. Je to takový byznys bez byznysu.

Díky za odkaz! Zatím tahám "jen" jedno pero, ale možná si taky nějaké pouzdro vyberu. Moc hezké kousky tam má. Zaujaly mne tyto dvě fotky... asi hodně cestuje...

post-617-034952900 1289906912.jpg

post-617-071030900 1289906929.jpg

Odesláno

Který tip Viscontiho

Ten, co by mi seděl. Sorry, líp fakt poradit nejde.

Byl by to jeden z těch, do kterých jde paladiový hrot - není to jen frajeřina, má příjemný flex, to se u moderních pen nehledá tak snadno (ale pozor, tuším, že jen v některých tloušťkách).

Tak by to bylo, kdybych si kupoval Visconti - já se o to i snažil, kvůli tomu hrotu, ale nic mi nesedlo, zejména vahou. Poslední dobou preferuju rychlejší nářadí (nože, pera, obušky...).

Svůj post o preferenci moderního V. před moderním MB jsem myslel přesně, jak jsem ho napsal:

pokud dnešní pero, pak rozhodně radši V. než MB.

Za V. pořád něco je - nápad, materiál, technologie, inovace... nevím vlastně co - ale znáte to z hodinek. Dnešní MB je "plast a PR". Nechci se dotknout uživatelů MB, ale takhle drahá věc s přivaděčem (feed) z ropy, hrotem 18K aby to vypadalo hógo fógo a těžištěm moc nahoře prostě nedává smysl.

Takže vybírej, mazli se s nima, zkoušej psát, otravuj s hrotem na objednávku, prostě dobře vyber A PAK SE VY..R NA EBAY & Co A NECH PENÍZE V PENSHOPU ;)

Odesláno

Takže vybírej, mazli se s nima, zkoušej psát, otravuj s hrotem na objednávku, prostě dobře vyber A PAK SE VY..R NA EBAY & Co A NECH PENÍZE V PENSHOPU ;)

drahé pero nemá smysl kupovat přes internet, prostě klasická kamená prodejna a je to.

Odesláno

"plast a PR". Nechci se dotknout uživatelů MB, ale takhle drahá věc s přivaděčem (feed) z ropy, hrotem 18K aby to vypadalo hógo fógo a těžištěm moc nahoře prostě nedává smysl.

Sorry, ale tohle je plácnutí. MB jsou sice židovští vydřiduši (a můžete mi tu tvrdit něco o vrcholku hory) ale ten plast je na tom stejně jako u Visconti. Bych moh říct, že v rámci pseudo inovací má V trapnej klip napranej snad do všech modelů. Navíc ani jedna značka nepatří k závratným inovátorům.

Odesláno

pro zavinovacky (wrap) jsem udelal samostatne vlakno, at se tu nepleteme - co kdybychom udelali nejakou spolecnou objednavku, kdyz budou ty Vanoce...? :)

Mno nám se konečně pochlapil s pouzdry Simon, tak to sem pak blejsknu :)

Odesláno (upraveno)

Sorry, ale tohle je plácnutí. MB jsou sice židovští vydřiduši (a můžete mi tu tvrdit něco o vrcholku hory) ale ten plast je na tom stejně jako u Visconti. Bych moh říct, že v rámci pseudo inovací má V trapnej klip napranej snad do všech modelů. Navíc ani jedna značka nepatří k závratným inovátorům.

Plácnutí je to potud, že se pořádně nevyznám v produkci V a z MB mne zajímá jen Meisterstuck, LE, SE, WE moc nesleduju, naposled mě zaujal Hemingway.

Nechci dělat advokáta V, žádné jejich pero nemám a ani se nechystám pořizovat. Naopak mne asi čeká třetí Diplomat, v uživatelském komfortu se mu blíží (AFAIK) jen KOP a Sheaffer Balace OS (a nejspíš tlupa starejch Parkerů, kterejm taky nerozumim) .

Nicméně: V dělá těla z celuloidu, ze zmíněné "lávy", zajímavé bajonetové uzávěry, uzávěr na magnet (bomba - jednoduché, funkční, praktické, návykové), paladiové hroty, dál nevím.

Když vezmu do ruky nový Diplomat, nevidím jiný důvod pro cenovku 18kKč, než snobismus - ne, to zní agresivně, tak to nemyslím, je to skvělý pero, ale bez sněhu/hvězdy by bylo za 4k. Příznivci MB říkají, že co ta firma dělá do módy, zapomněla dělat dobrý pera. Prostě jim chybí to "něco". Sorry, líp to nenapíšu, ale slyšel sem, že sou magoři, co nosej na zápěstí artefakty za deset tisíc a prý i za víc, to taky nemá rozumnej důvod...

Je pravda, že mám teď vintage období, nechci se podílet nákupem nových věcí kalkulovaných na rychlou spotřebu na devastaci planety a myslí spotřebitelů, design mých hodinek má těžiště 40-50 let zpátky, moje nejlepší pera sou 1930-1985, právě se chystám vysypat šestimístnousumu za dvacet let starý auto (do toho třiatřicet let starýho sypu kontinuálně)... sem asi rozbitej, nebo začínam bejt sám vintage a tohle je obranná reakce :) Ale skoro dvacet papouchů za pero, který bylo lepší před třiceti čtyřiceti lety :sad01_anim:

A děkuji všem bratrům náčelníkům, co se nebohého V a ještě nebožejšího mě zastali :)

A vlastně mám V, teď si to uvědomuju. Mám jejich traveling inkpot - ženial!

Upraveno uživatelem Teatime
Odesláno

Plácnutí je to potud, že se pořádně nevyznám v produkci V a z MB mne zajímá jen Meisterstuck, LE, SE, WE moc nesleduju, naposled mě zaujal Hemingway.

Nechci dělat advokáta V, žádné jejich pero nemám a ani se nechystám pořizovat. Naopak mne asi čeká třetí Diplomat, v uživatelském komfortu se mu blíží (AFAIK) jen KOP a Sheaffer Balace OS (a nejspíš tlupa starejch Parkerů, kterejm taky nerozumim) .

Nicméně: V dělá těla z celuloidu, ze zmíněné "lávy", zajímavé bajonetové uzávěry, uzávěr na magnet (bomba - jednoduché, funkční, praktické, návykové), paladiové hroty, dál nevím.

Když vezmu do ruky nový Diplomat, nevidím jiný důvod pro cenovku 18kKč, než snobismus - ne, to zní agresivně, tak to nemyslím, je to skvělý pero, ale bez sněhu/hvězdy by bylo za 4k. Příznivci MB říkají, že co ta firma dělá do módy, zapomněla dělat dobrý pera. Prostě jim chybí to "něco". Sorry, líp to nenapíšu, ale slyšel sem, že sou magoři, co nosej na zápěstí artefakty za deset tisíc a prý i za víc, to taky nemá rozumnej důvod...

Je pravda, že mám teď vintage období, nechci se podílet nákupem nových věcí kalkulovaných na rychlou spotřebu na devastaci planety a myslí spotřebitelů, design mých hodinek má těžiště 40-50 let zpátky, moje nejlepší pera sou 1930-1985, právě se chystám vysypat šestimístnousumu za dvacet let starý auto (do toho třiatřicet let starýho sypu kontinuálně)... sem asi rozbitej, nebo začínam bejt sám vintage a tohle je obranná reakce :) Ale skoro dvacet papouchů za pero, který bylo lepší před třiceti čtyřiceti lety :sad01_anim:

A děkuji všem bratrům náčelníkům, co se nebohého V a ještě nebožejšího mě zastali :)

A vlastně mám V, teď si to uvědomuju. Mám jejich traveling inkpot - ženial!

Ok, máš to hezky napsané (upřímně) a souhlasím. Já jen, kvůli tomu "odsouzení" ohledně plastu, což není úplně košer, abych šel na ruku hvězdičce:-)

Bez toho loga, by všechny značky byly jinde a bezcenné. Platí se jen za ně, co si budemem povídat náklady na výrobu pera jsou zlomkem výsledné ceny. Ale o tom to je, každá značka musí obhájit své modely a jejich cenu a MB se to možná daří lépe. Možná jen u nás, protože jsme burani, kteří se po revoluci rádi ofajfkovávali a teď rádi ohvězdičkovávají? Nevím jestli tahle dominance je i v zahraničí.

Mercedes také není lepší o milion, než stejně vybavená Toyota a přesto. Je to snobismus? Tím nechci obhajovat MB, sám bych si jej dnes nekoupil a to zrovna právě kvůli těm lidem co ho stejně jako je to u kabelek LV, nosí jen pro tu hvězdu.

Když si přečtu rozhovory s majitelem Visconti, je to identický marketing jako má MB. Vlastně je jiný, je o kousek méně úspěšný. A kde je pak rozdíl? Je to dnes jen marketing? Možná měly na začátku všechny firmy dobré úmysly a nebo všechny špatné. Ostatně bude existovat spousta firem, které nejsou známé a dělají stejně dobrou a možná i lepší práci. MB ale třeba i z jiné branže LV se stali symbolem jistého sociálního statusu a ekonomického úspěchu. A já mám pocit, že jsou to hlavně honiči ega (samozřejmě né všichni) a ti si je kupují kvůli symbolům (s křížkem na krku, s hvězdou v kapse:-)

Hele, víš co mě na Visconti vadí? Ten klip. Vnitřně ho nedokážu přijmout a bytostně mě irituje:-). A na MB, to že se z něj u nás stala značka, která má dokladovat velikost peněženky. A proto vzhůru pro Marlens:-))

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...