Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno
  V 19. 11. 2010 v 16:52, 'Mike-72' napsal:

Když už tu byla řeč o tom v čom se nosí pera a o zavinovačkách, tak jsem teĎ narazil na tohle. Pánové, takhle nosí své pera fajnšmekři :gunsmilie:

Alebo podomový predajca pier :lol2:
Odesláno
  V 19. 11. 2010 v 17:03, 'Mike-72' napsal:

Asi to je určené spíše pro prezentace, ale byla by to frajeřina tohle otevřít na jednání a dlouze vybrat vhodný model :D

A ešte keby k tomu videli ako si ráno vyberám hodinky, tak by ma rovno poslali do blázninca :)
Odesláno
  V 19. 11. 2010 v 17:23, 'Don2008' napsal:

A ešte keby k tomu videli ako si ráno vyberám hodinky, tak by ma rovno poslali do blázninca :)

Z druhý strany stejný "pořadač" na hodinky. Ale to už by to muselo mít kolečka :-) Jestli pak se dá s tímhle cestovat letadlem :smoke:
Odesláno
  V 19. 11. 2010 v 17:39, 'Mike-72' napsal:

Z druhý strany stejný "pořadač" na hodinky. Ale to už by to muselo mít kolečka :-) Jestli pak se dá s tímhle cestovat letadlem :smoke:

Dobrý nápad :).
Odesláno
  V 21. 11. 2010 v 16:20, 'safi' napsal:

Pera i hodinky nejsou ve finále o ničem jiném, než o sociálním statusu. Navenek si to ale obhajujeme různě:D

Myslim, ze to nemusi byt nutne pravda. Rozumne plnici pero poridis za castku od par stokorun, takze to neni nic, co by si nemohl dovolit kazdy. Je to spis zpusob, jak se rozumnym a decentnim zpusobem odlisit od vetsiny a mozna i to je prehnane. Vetsina lidi pise tragickyma reklamnima propiskama, coz je naprosto sileny. Koupi obycejnyho nejlevnejsiho Parkera spis da clovek najevo skutecnost, ze mu neni uplne jedno, cim pise, a ze si radeji dopreje rozumnou kvalitu. Neboli, ja bych reklamni propisku nevzal do ruky, ale plnici pero nemam kvuli nejakemu odliseni, ale proto, ze se mi s nim dobre pise. I kdyz priznavam, ze je to prijemne odliseni a potesi me, kdyz si toho nekdo vsimne :). A zaroven je fakt, ze jich mam nekolik.
Odesláno
  V 21. 11. 2010 v 16:47, 'skalis' napsal:

... Koupi obycejnyho nejlevnejsiho Parkera spis da clovek najevo skutecnost, ze mu neni uplne jedno, cim pise, a ze si radeji dopreje rozumnou kvalitu....

Jenže levný Parker je téměř k nerozeznání od čínské propisky. Nekvalitní materiál i zpracování. Podstatný rozdíl je jen v ceně. 10 Kč versus 400 Kč a více.

Safi: Ano, souhlas (ikdyž samozřejmě s výhradou, kterou píše Skalis a ještě bych dodal, že určitá skupina lidí ocení kvalitu, to že výrobek měl někdo v ruce a piplal se s ním, protože k němu má vztah, umí řemeslo a má hodnoty). Jenže i sociální status se dá dokazovat různě a né tím, že se stádo ofajfkuje a ohvězdičkuje.

Odesláno
  V 21. 11. 2010 v 17:02, 'Mike-72' napsal:

Jenže levný Parker je téměř k nerozeznání od čínské propisky. Nekvalitní materiál i zpracování. Podstatný rozdíl je jen v ceně. 10 Kč versus 400 Kč a více.

Psal jsem uplne nejobycejnejsim Parkerem, jehoz kvalita nebyla nejvyssi, ale od cinske propisky i od levneho pera, ktery jsem mel do te doby melo slusny odstup. Pak mam o neco lepsi LAMY, ty jsou perfektni a posledni dobou pisu hlavne Frontierem od Parkera, coz je taky obycejne pero. Pouzivam ho, protoze je to F a ma nejtensi stopu a kvalita mi naprosto vyhovuje. To ale neznamena, ze si v budoucnu koupim nejaky fajnovejsi kousek. Par znamych pise Vektorama a taky si nikdy na nic nestezovali.
Odesláno
  V 21. 11. 2010 v 17:18, 'skalis' napsal:

Psal jsem uplne nejobycejnejsim Parkerem, jehoz kvalita nebyla nejvyssi, ale od cinske propisky i od levneho pera, ktery jsem mel do te doby melo slusny odstup. Pak mam o neco lepsi LAMY, ty jsou perfektni a posledni dobou pisu hlavne Frontierem od Parkera, coz je taky obycejne pero. Pouzivam ho, protoze je to F a ma nejtensi stopu a kvalita mi naprosto vyhovuje. To ale neznamena, ze si v budoucnu koupim nejaky fajnovejsi kousek. Par znamych pise Vektorama a taky si nikdy na nic nestezovali.

vím, jsem na Parkera vysazenej, takže asi nejsem objektivní, ale .... nabídli nám, jako reklamní propisky Parkery Vectory, cena tuším, někde okolo 360,- Kč bez DPH. Byl to takový děs, že jsme je vyhnal. Nakonce jsme koupili klasické reklamní propisky. Né čínské, ale švýcarské. Čína mi nesmí přes práh. Nicméně švýcarská reklamní propiska vypadá desetkrát lépe než Parker a je za sdesetinovou cenu.

...

• Dát hlas 1
Odesláno

Přátelé, poraďte. Chci koupit přítelkyni pero, určitě Waterman a ještě nevím jestli veselý Audace (líbí se mi ten design, je to mladá holka), anebo serióznější, asi kvalitnější a o dost dražší Perspective. To si rozhodnu asi sám, ale otázka je, jestli roller, nebo klasicky plnící? Kupovat ho pro sebe, zkusim plnící (od základky jsem ho neměl), ale co pro tu ženskou? Nikdy plnící pero nepoužívala. Jak se na to koukaj vaše manželky, přítelkyně? Pro roller mluví jednodušší péče a "bezpečnost", ale plnící pero mi přijde jako něco víc.. Asi jako quartz/mechanika :D . K tomu patří i tak trochu můj blok dát tři litry za "propisku", upřímně řečeno. Já fakt nevim, jak to máte vy? Používaj vaše partnerky plnící pera, nosej je v kabelce nebo maj radši ten roller?

Jo a musim to koupit zejtra :D

Díky za rady.

Odesláno

ja mam Audace roller..doniesol jezisko minuly rok..som spokojna dobre vyzera, dobre sa s nim pise..ale postupujem na vyssi level a idem si kupit plniace pero

ja som vahala medzi rollerom a plniacim perom a potom rozhodlo prakticke hladisko

ja by som ti radila zacat rolleroma neskor uvidis...plniace pera Audace su tiez pekne..sak kocka moze mat casom aj dva pera :whistle:

jo a kebyze si chcel kupit nieco od Watermana mne tak chcem Serenite modre plniace samozrejme :smile_anim:

Odesláno

To musíš vědět Ty, jaká je:-) Buď jí něčím novým zaskočíš a ona to odmítne, nebo se do toho vrhne. Pokud je přístupná změnám a zvýdavá, tak plnicí, je to přeci jen víc dárek.

No a samozřejmě, taky kde s tím má psát.:-)

Odesláno

Já bych přítulku nejdřív osondoval něčím lepším, než reklamní propiskou, ale v ceně tak do 500 - 1000,-. Pokud by se chytala, šel bych výš s kvalitou. Např. by mě deptalo, kdyby roler od Viscontiho ležel na okně a sloužil jen pro podpis pošťačce. Plničku v prvním kole rozhodně nedoporučuji.

Ještě poslední úlovek z USA: Delta Dolce Vita ZEN - ručně opracovávaná černá a oranžovo-perleťová pryskyřice, doplňky ryté stříbro, hrot bílé zlato 14K medium. Jsem zvědavý na sílu hrotu, Delta bude mít u mě premiéru.

post-3826-092389500 1291113107.jpg

post-3826-042621600 1291113165.jpg

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...