Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno
  V 11. 4. 2013 v 15:06, kuncák7 napsal:

Ty lidi, kteří to píšou, jsou znalci, hodináři? Nebo jen uživatelé modních hodinek typu QaQ, Bentime,....? Do této kategorie totiž De Tomaso šrot řadím.Za tu cenu je to zkrátka šrot a šmejd, nablýskanej, ale šmejd. Strojek jako takovej, je natuty montáž alá Čína a sám o sobě má cenu možná 8-10 USD. Pročti to tu a pak vznášej otázky ( dobrá rada, která je zdarma :-)))))).

Q-Q patri Citizenu a su v nich japan made miyoty "s primesou kovu" :) http://qq-watch.jp/eng/about/movement.html

aby som bol presny - tie prave Q-Q - nie tie cinske padelky z trznice..

Odesláno
  V 15. 4. 2013 v 10:25, instant napsal:

Q-Q patri Citizenu a su v nich japan made miyoty "s primesou kovu" :) http://qq-watch.jp/eng/about/movement.html

aby som bol presny - tie prave Q-Q - nie tie cinske padelky z trznice..

Ahoj, děkuji za poučení ( zcela vážně myšleno ), to jsem nevěděl a rád se přiučím. Ovšem ani strojek miyota mě nepřesvědčila o tom, posunout  značku Q a Q někam výše v mém pomyslném žebříčku hodinařiny. 

Odesláno

Q-Q su fashion znacka, ziadna hodinarina, pochopitelne. Ja len ze od fashion znacky k cinskemu smejdu je tiez este schodik-dva :) 

Fashion znacky ma Citizen aj Seiko, aby si nemrsili svoje "hodinkove" znacky. Citizen ma Q-Q, z hodinkovych Bulova, Accutron /ten je dokonca aj swiss made/ + La Jaux-Perret a Arnold&Son.

Seiko ma Seiko, GS, Credor atd, potom Wired /tu by som oznacil za taku fashion uchylnost/, Alba, Lorus, Pulsar.. a ktovie co este.

Odesláno (upraveno)

...pričom napríklad Pulsar, či Bulova nemá origo korene v Citizen. Bulova od nejakého +/- 2006 roku bola presadená do Citizenu.

edit: Ale že Arnold & Son im takisto patrí som nepostrehol. Nebude to čerstvá záležitosť?

Upraveno uživatelem StanoBare
Odesláno

Jasné, čo to píšem, Pulsar patrí Seiku. Len mi šlo o pôvod. Dík za odkazy k Citizen + Arnold & Son. V podstate ide o posilnenie pozície a dodávky vlastných súčastí do Swiss Made hodiniek vyššej kategórie.

Odesláno (upraveno)

....alebo ciastocne aj o ich legalizaciu :)

edit: k tomu povodu - Pulsar je dnes iny zivocich ako za cias ked patril Hamiltonu. Vtedy to boli tusim prve LED hodinky na svete..?, resp. pulsar robil digi. dnes je to tradicny "rucickovy" brand niekde medzi Lorus a Seiko. Co je imho skoda, potencial tej znacky vo svete digi je podla mna stale velky. Seiko ziskalo Pulsar niekedy koncom 70tych rokov

Upraveno uživatelem instant
Odesláno

Na Bulova mně nešahejte a do echt PRC věcí netahejte, i když některé kousky jsou hodně kolotočářské. Je to značka, která za svoji historii sice nikdy HH nepáchala, ale taky nikdy se nesnížila k absolutnímu low-endu, ať už byla doba jakkoliv zlá.

• po 3 týdnech...
  • po měsících...
Odesláno

v davnej minulosti sa mi podarilo jedny kupit na fashiondays, kvalita spracovania strasne zla, celkovy dojem z hodiniek cina za 15 dolarov....  cena na fashiondays 220 eur, samozrejme som im ich vratil naspat hned nasledujuci den...

• po 4 týdnech...
Odesláno

Zrovna ty Detomaso hodinky (jakékoliv) mi přijdou dost děsný, narážím na ně všude na českých inzertních serverech. Nejvíc mě na nich štve, jak si hrajou na něco, co nejsou.

V zásadě nemám nic proti čínským hodinkám, za nízkou cenu, ale toto jsou hodinky, které si hrají na jakýsi rádoby luxus, kterým rozhodně nejsou. A čeští (pře)prodejci jim ještě nasadili velmi "pěknou" cenu.

Odesláno

Včera jsem projížděl Aukro,toho masa je tam záplava,některý kusy mě přivedly k otázce jestli ještě dobře vidim.Nejhorší je,že lidi to pořád kupujou.Kolega přitáhl klasiku,echtový zlato,bílej cifr,hrůzná velikost.Zpracování na úrovni žáka prvního ročníku zámečničiny a cena pouhých 8 tisíc.Dostal je darem od manželky.A tomu řikám průšvih.Jak z toho elegantně vybruslit?

Odesláno
  V 16. 4. 2014 v 5:33, Daemonultimate napsal:

Včera jsem projížděl Aukro,toho masa je tam záplava,některý kusy mě přivedly k otázce jestli ještě dobře vidim.Nejhorší je,že lidi to pořád kupujou.Kolega přitáhl klasiku,echtový zlato,bílej cifr,hrůzná velikost.Zpracování na úrovni žáka prvního ročníku zámečničiny a cena pouhých 8 tisíc.Dostal je darem od manželky.A tomu řikám průšvih.Jak z toho elegantně vybruslit?

Nechat je v krabičce a kdyby se ptala, říct, že je máš vystavený a pro jejich vzácnost se je bojíš vzít na ruku ( nebo, že došla baterie a zatím nemáš čas ji dojít vyměnit ) :clap: . Z tohohle jen tak nevybruslíš.

Odesláno

Je to složitá situace.Vyklopit pravdu,pokusit se o vrácení peněz,což z různých důvodů nevyjde,potom je mít doma jako věčnou vzpomínku na tuhle situaci,nebo prostě ty prachy oželet a vyřešit to jak píšeš třeba baterkou,nebo ještě lépe alergií na materiál.Osobně jsem to jednou uhrál s alergií,ale zároveň se povedla výměna za něco jiného.Eventuelně to překousnout a nějakou dobu je jako nosit.

Odesláno
  V 16. 4. 2014 v 6:39, Daemonultimate napsal:

Je to složitá situace.Vyklopit pravdu,pokusit se o vrácení peněz,což z různých důvodů nevyjde,potom je mít doma jako věčnou vzpomínku na tuhle situaci,nebo prostě ty prachy oželet a vyřešit to jak píšeš třeba baterkou,nebo ještě lépe alergií na materiál.Osobně jsem to jednou uhrál s alergií,ale zároveň se povedla výměna za něco jiného.Eventuelně to překousnout a nějakou dobu je jako nosit.

Budou se ti nosit stejne spatne, nekde s nima omylem riznes a bude zla krev. Kapl bych bozskou, nic jineho ti stejne nezbude, vymena je dle meho nerealna, vraceni penez taky.

Odesláno
  V 15. 4. 2013 v 18:59, instant napsal:

Q-Q su fashion znacka, ziadna hodinarina, pochopitelne. Ja len ze od fashion znacky k cinskemu smejdu je tiez este schodik-dva :)

Ale kterým směrem? Moje jediná zkušenost s Q-Q před cca 15 lety (tenkrát jsem si je koupil z vlastní blbosti za vlastní peníze) byla hůř než otřesná :shit: 

• po 3 týdnech...
Odesláno

Zdravím. Ani přes veškerou snahu mi strejda gugl nedokázal najít odpověď na otázku: Jaká je do nich baterie? Odkazů pár sice je, ale nikdo to neřeší, ani Detomasowatch.de.

Je to snad nějaká tajná informace? Pomůže někdo z vás?

Detomaso Firenze, chronograph, rok a půl, fungují, plavu s nima, i když mlátím kladivem (mám je na ruce) nemají problém. Dárek darujícímu o hlavu neotřískám.

Všechny zblitky na dané téma jsem přečetl, tak prosím jen odpověď na otázku, pokud to je možné.

Děkuji.

Odesláno (upraveno)

Jestli je to tohle,máš tam nejpravděpodobněji tenhle calibr  Chronograph Series - SII VD53 a tuhle baterii  SR920SW,jestli to tohle neni,pátrej nejdřív po calibru a potom po baterce.Nebo to odnes hodináři,nebo to rozpul a mrkni na baterii.

http://www.hktdc.com/suppliers-products/Time-Module-SII-Products-Sales-Division-Chronograph-Series-VD53/en/1X0037NS/207402/

http://www.aku-shop.cz/knoflikove-clanky/duracell-knoflikove-clanky-sr920sw-1ks-baleni-original/d3.30.SR920.1.1

9077127-panske-hodinky-detomaso-firenze-      

Nedá mi to a musim se sem vrátit   :D  došla baterka,nejvyšší čas je vyhodit   :lol2: 

Upraveno uživatelem Daemonultimate
Odesláno
  V 8. 5. 2014 v 10:14, Daemonultimate napsal:

Jestli je to tohle...

9077127-panske-hodinky-detomaso-firenze-      

Nedá mi to a musim se sem vrátit   :D  došla baterka,nejvyšší čas je vyhodit   :lol2:

Vypadá to tak, jen to má jiný řemínek. Kdyby to nebyl dárek, tak jsem realizoval poslední větu :-).

Pravda je, že jsem čekal poněkud větší baterku. Takové prcky si představuju do dámských hodinek. Ale jinak dík za info. Třeba mi spadnou pod autobus ;-)

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...