Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Zdravím všechny nadšence!

Jakmile jsem zjistil, že existují tyto stránky, tak jsem se od nich dva dny neodrthnul. Nejsem žádný znalec, mám jen dvoje hodinky - Citizen Promaster a Festiny 6566, ale chtěl bych svou sbírku rozšířit tak o dva kousky.

Mám na Vás tři dotazy:

1)myslíte, že u EcoDrive hodinek se dobíjecí baterie časem spotřebuje a pokud ano lze vyměnit?

2)jak je možné, že se ceny hodinek např. na amerických či asijských int. stránkách tak výrazně liší od evropských?

3)najde se na těchto stránkách nějaký zprostředkovatel, který ví, jak to tam chodí a který by za provizi tyto hodinky obstaral?

4)jak je to se zárukou, záručním servisem popř. nezáručními opravami.

Děkuji za odpovědi, jdu si dál číst v diskuzích.

• Odpovědi 51
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno
Děkuji za odpovědi, jdu si dál číst v diskuzích.

Tím jsi měl možná začít, dva dny je sakra málo. Až na tu baterii tu najdeš všechno :)

Odesláno

1. časem se musí vyměnit

2. brutální marže zdejších prodejců

3. napište mail domluvíme se :)

4. záleží od hodinek, některé mají celosvětovou záruku, některé ne..

Odesláno

Když jsem byl v nejmenované prodejně v nejmenovaném městě, tak slečně upadly papíry. Samozřejmě, že jsem ji je pomáhal sbírat. No a tak jsem uviděl: Nákupní cena 6000,- a něco (dejme tomu 6999) prodejní cena 15000,- a něco (dejme tomu rovných 15000).

K tomu není co dodat.................

Odesláno

Asi tuším o kterou prodejnu se jedná, ale s ohledem na cenovou úroveň v rámci republiky to bude všude stejné. Předesílám, nejsem hodinář ani obchodník s hodinkama, ale trochu se jich (majitelů prodejen) musím zastat.

Myslím si, že prodávat hodinky v ČR, hlavně mimo Prahu, nebude zas až tak BIG BUSINESS. Držet personál, který aspoň trochu ví o čem je řeč, či dokonce živého hodináře, nebude v součtu nákladů úplně levné, nájmy prostor v přízemí na v obchodních zónách taky nepatří k nejlevnějším a když do hodinářství zajdu, tak stejně většina lidí chce baterku za desetikoruny a hodinky v řádech stokorun.

Solidní prodejce 10% "výkladové" ceny u "středostavovských" hodinek sundá a pak mu zbývá těch 40%. Maloobchodní marže bývají u všeho zboží kolem 30%, tak si myslím, že ty marže nejsou tak nemravné. Uznávám, mohli by slevnit, ale úplně odsouzeníhodný jejich přístup není.

Kam bychom si chodili v reálu prohlédnou hodinky, které chceme koupit, když by nebyly ty kamenné obchody ?

Odesláno

Pokud je maloobchodní marže kolem 30%, což většinou bývá, tak by měla být při velkoobchodním nákupu 6.000,- (předpokládám cenu bez DPH) konečná cena někde kolem 9300,- Kč (6.000 x 1,3 x 1,19). 15.000,- Kč je už dost mimo, i při 10% slevě a odpočtu DPH je pak marže 90% - taková marže ja za předpokladu otevřeného trhu dlouhodobě těžko udržitelná. Nakonec, stačí udělat si menší průzkum, kolik ze zde diskutujících kupuje hodinky v českých kamenných obchodech. Tipoval bych výrazně pod 10% a to je patrně ještě optimistické číslo.

Odesláno

Baker : No to by se asi rozkřiklo a oni by pak měli větší prodeje, peněz třeba stejně nebo i víc, ostatní by se museli nad cenami zamyslet a přizpůsobit je.

Odesláno

Je to otázka obchodní politiky - my jsme také výhradní dovozci, i když jiného zboží, a žádné doporučené ceny nedáváme. Každý obchodník od nás dostane stejnou velkoobchodní cenu a jak s ní dál naloží, je jeho věc. Připadá mi nesmyslné předepisovat stejnou marži obchodníkovi v Praze a třeba v Brumově-Bylnici. Buď by byla taková, aby odpovídala Praze a pak je zboží v Brumově neprodejné, nebo by byla přizpůsobená Brumovu a pak je pro pražského obchodníka nezajímavá. Takže laissez-faire a je klid, každý si to udělá podle svého.

Odesláno

Dovolte mi vyjádřit se k cenám. Již kdysi jsem zde uvedl, že v miínulosti pan Kúhnl než se stal ministrem, spočítal, a ono to sedí,

že z každé stokoruny hrubého zisku prodejce - podnikatel odevzdá státu 60,-Kč na součtu všech druhu daní, které odvede. /plátce DP/

A zde je rozdíl. Když někdo za čistou práci dostane 100,-Kč, zůstane mu 40,-Kč, pracuje-li sám. Pokud někdo prodává, z výpočtu po

odečtení nákladových-nákupních položek a odvodech pak vychází ony nebetyčné ceny. Kdyby alespoň stát za daně, které vybere, poskytl svým

občanům patřičný servis, ale podívejte se kolem sebe, jak situace vypadá. Škoda blít. Takže nemíním se některé ze stran zastávat,

ale promítněte si, kolik vzhledem k vašemu příjmu musí činit cena vaše hodiny práce či sumu obratu, který vám tento příjem zajistí.

Odesláno

Mikino, po odečtu DPH se vskutku marže v obchodě pohybují kolem 30% - kupodivu to platí pro všechny běžné komodity, u kterých funguje naprosto volný neomezovaný trh a platí to u nás, v Německu, v Rakousku a asi i jinde. Když občas objedu naše obchody, až se sám divím, že rozdíl v marži v Uherském Hradišti a v Praze jsou nějaká 3-4%. A to bez jakéhokoli našeho zásahu a aniž by se tito obchodníci vůbec znali.

Odesláno

Fungoval jsem ve firmě, která prodávala luxusní zboží a marže prodejců byla 30-40%. Doporučené ceny byly hlavně proto, aby prodejci věděli jak se ceny zhruba pohybují v jiných obchodech. Pokud někdo ceny nasadil nižší(nikdy to nebylo o moc) a prodával víc, rozhodně mu nehrozilo odebrání obchodního zastoupení a byli jsme rádi, že si snížil marži a prodává víc.

Odesláno
Dovolte mi vyjádřit se k cenám. Již kdysi jsem zde uvedl, že v miínulosti pan Kúhnl než se stal ministrem, spočítal, a ono to sedí,

že z každé stokoruny hrubého zisku prodejce - podnikatel odevzdá státu 60,-Kč na součtu všech druhu daní, které odvede. /plátce DP/

A zde je rozdíl. Když někdo za čistou práci dostane 100,-Kč, zůstane mu 40,-Kč, pracuje-li sám. Pokud někdo prodává, z výpočtu po

odečtení nákladových-nákupních položek a odvodech pak vychází ony nebetyčné ceny. Kdyby alespoň stát za daně, které vybere, poskytl svým

občanům patřičný servis, ale podívejte se kolem sebe, jak situace vypadá. Škoda blít. Takže nemíním se některé ze stran zastávat,

ale promítněte si, kolik vzhledem k vašemu příjmu musí činit cena vaše  hodiny práce či sumu obratu, který vám tento příjem zajistí.

Mikino, nejseš ty náhodou ten, kdo chtěl od Popshopa koupit IWC za 3900 Kč?

Odesláno

Já nechápu jak můžou nový stejný hodinky Citizen v USA stát 250 USD= cca. 5.750Kč a u nás 19.000,-Kč. Můžu pochopit, že tam jsou levnější, ale o tolik!!

Odesláno

Já už si říkal že plnouparoubeck odtáhne i se svým převlečeným Ottem, ale zase to vypadá, že se chytne za křeslo předsedy poslanecké sněmovny, to je prostě nezmar. Jinak ten Kúhnl to spočítal celkem přesně.

Odesláno

Pánové, na srandičky vás užije. IWC nechci, nedávno jsem jedno opravoval. Mi stačí můj ZODIAC a PRIMKY.

Chtěl jsem jen píchnout do diskuze, neboť obráceně např kafe v normál kavárně ve Španělsku příjde na 5 euro.

A Paroubek? Máte jedno kdo příjde. Víte, stále platí jedno krásné přísloví ze 14.stol. z Německa. To říká, že hlavně když je koryto,

svině se už najdou. A to je zřejmě problém celého světa snad vyjma Tibetu a Kuvajtu. Tibet má krásné čisté lidi a Kuvajt

krásnou čistou ropu. Je třeba brát vše s humorem.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...