Bert Odesláno 18. května 2011 Nahlásit Odesláno 18. května 2011 Už jsem to tu někde psal. Mám sigmy a jsou v poho. Cena/výkon bezkonkurenční.
Pavel K. Odesláno 18. května 2011 Nahlásit Odesláno 18. května 2011 Já teda na kole používám 6 měsíců v roce denně Sigma PC 3, a info z tohoto mi vyhovuje. Docela by mne, Pavle K., zajímalo , kde sis ověřil , že ty levnější mají problém s přesností? Ty máš k dispozici nějaký kalibrační pulsmetr, podle kterého můžeš poznat odchylku měření jednotlivých modelů? Jinak souhlas s příspěvkem člena bohush, Kup levnější a potom uvidíš, jestli má cenu investovat do něčeho drahšího. Tady bych se na image vykašlal. Flákneš sebou a pulsmetr nemusí přežít. Svého času se to řešilo i na fóru behej.com. Kalibrační pulsmetr nikdo z nás neměl, ale časem poznáš, že např. ukazuje méně než by měl apod. Zvlášť, když pak máš srovnání i jiným výrobkem. Já jsem měl dříve také levnější pulsmetr z Tchiba. Šlo hlavně o to, že citlivost nebyla až tak dobrá a kolikrát hodnoty neodpovídaly skutečnosti. Navíc u Suunta byl i přenos kódovaný tzn. nebyl rušený jinými sportestry, pokud nás bylo víc pospolu. Sigma by mohla být taky o.k. ale modely blíže neznám. Vím že se zaměřovaly více na cyklistiku než na běh. Já používal jen na běhání. Podle pulsmetru jsem se "naučil" běhat. Teď už ho nepoužívám. Rozhodně bych se teď vyhnul výrobkům z Tesca,Tchiba,Lidla, XFactu z Hervisu apod. Jinak i od Suunta se dají sehnat zákl. modely (jen s měřením tepu) poměrně levně.
vraby Odesláno 18. května 2011 Autor Nahlásit Odesláno 18. května 2011 Vypadá to na Suunta(t1 nebo t3) nebo Sigmy PC 25.10 co jsem postnul v 5 příspěvku.Nikdo zatím nereagoval na dotaz ohledně displeje ohledně hodinek Suunto.Normál nebo inverzní který je lépe viditelný.
Návštěvník admira Odesláno 19. května 2011 Nahlásit Odesláno 19. května 2011 Garmin SPORTline POLAR TIMEX SUUNTO Sigma New Balance Casio MIO PUMA OREGON Scientific
pavel67 Odesláno 19. května 2011 Nahlásit Odesláno 19. května 2011 Rozhodně bych se teď vyhnul výrobkům z Tesca,Tchiba,Lidla, XFactu z Hervisu apod. Jinak i od Suunta se dají sehnat zákl. modely (jen s měřením tepu) poměrně levně. Svatá pravda rozumná řeč. Můj první byl ten XFact z Hervisu a za tři měsíce - ani obraz , ani zvuk . Umřel.
Pavel K. Odesláno 19. května 2011 Nahlásit Odesláno 19. května 2011 Vypadá to na Suunta(t1 nebo t3) nebo Sigmy PC 25.10 co jsem postnul v 5 příspěvku.Nikdo zatím nereagoval na dotaz ohledně displeje ohledně hodinek Suunto.Normál nebo inverzní který je lépe viditelný. Pro mě byl jednoznačně lépe čitelný normal.
Dr.Watson Odesláno 19. května 2011 Nahlásit Odesláno 19. května 2011 To: Dr.Watson - jak píšeš nejsem žádnej uber-fanda,dají se tedy použít i bez toho pásu,rozumím tomu dobře. . Tak jsem to myslel. Ještě jedna varianta tu je. Mslím, že v digitálkách mi to zde bude odpuštěno. Pro zkoušku koukněte na čínské servery, je to tam za pár šupů. Asi bych tedy nevěřil na přenos do PC. Mají tam i ty bez pásu. O těch dost uvažuji protože tady se moc neobjevují. Hodinky s měřením TF bez pásu jsou kravina. To si rovnou můžeš koupit géčka, jakožto stopky.. Pokud chceš aspoň trochu smysluplnej nástroj k tréninku/hubnutí/nabrání nějaký tý kondičky, ber něco s pohodlnym hrudnim pásem. Já vždy nosíval Polary a maximální spokojenost, ikdyž velký stylovky to teda nejsou.. Suunta jsou údajně fajn. Kravina to není. Někdo běhá a při přestávkách si měří pulz klasicky-prstem, ostatně se to tak dělávalo dokud hodinky s pásem nebyly. Jenže jak je člověk uhnanej, cítí tep všude, to se přiložením prstu na senzor odbourá. Tvrdí se, že toto měření není tak přesné. Otázkou je, jak přesné měření je potřeba? Nakolik bude uživatel zpracovávat data v PC? Potažmo, zda je pro něj důležité online měření a signalizace výše pulzu. Navíc, kdo je zvyklý běhat s hudbou do sluchátek, signalizaci neuslyší. Jak říkám, pro mne jako amatéra-zvědavce to bylo zajímavé velmi krátkou dobu. Navíc ten pás fakt obtěžoval. Musí být dostatečně utažený aby byl kontakt. Zpočátku je dobré kontakty navlhčit (později to vetšinou obstará pot), další věc jsou chlupy. No, nesmějte se. Dělá to dost velkou neplechu. Podle mne je hlavní důvod tendence "mít už to pořádný" a pak se ty fičury většinou po čase nevyužijí...
Micey Odesláno 19. května 2011 Nahlásit Odesláno 19. května 2011 Dr.Watson: Kravina to je, protože to úplně popírá funkci toho tepáku. TF potřebuješ vědět okamžitou, během toho výkonu, abys věděl v jakejch pásmech (kompenzační/aerobní/anaerobní atakdále) se pohybuješ a mohl se tomu přizpůsobit. Zastavit a dávat prst na senzor může bejt sice napínavý, ale z pohledu tréninku úplně zbytečný. O vyhodnocování zpětně nemluvim, to může bejt pro normální nezávodní využití celkem zbytečný.. Pás si to chce osahat no, ty poslední textilní na Polarech (Suunto má myslim podobný) už mi přijdou úplně v pohodě.
wave ceptor Odesláno 19. května 2011 Nahlásit Odesláno 19. května 2011 Za mě: display klasický, každopádně hrudní pás, a značku už dle uvážení budoucího majitele. Já mám asi dva roky Sigmu pc 15. Dnes už asi žádný výkřik mody, ale funguje naprosto spolehlivě, a troufám si říct , že i velmi přesně.Srovnával jsem přesnost z Polarem, a bylo to naprosto shodné . (myslím tepy .)
josuk Odesláno 20. května 2011 Nahlásit Odesláno 20. května 2011 o casio CHR-200 nemůžu napsat nic špatnýho, vyrobeno sice v číně, vodotěsnost jen 50m, ale vcelku odolný plast (zásah paintballovou kuličkou sklíčko vydrželo).Kdybych dneska kupoval hodinky s měřením heart rate, tak u casia mi chybí možnost exportu dat do PC. Nevíte náhodou někdo, které hodinky mají možnost exportu do PC?
eskimak Odesláno 20. května 2011 Nahlásit Odesláno 20. května 2011 (upraveno) o casio CHR-200 nemůžu napsat nic špatnýho, vyrobeno sice v číně, vodotěsnost jen 50m, ale vcelku odolný plast (zásah paintballovou kuličkou sklíčko vydrželo). Kdybych dneska kupoval hodinky s měřením heart rate, tak u casia mi chybí možnost exportu dat do PC. Nevíte náhodou někdo, které hodinky mají možnost exportu do PC? Vsetky vyssie rady od Suunto/Garmin/Polar. U niektorych je nutne dokupit nejaky USB kluc na bezdrotovy prenos. Vraby: Ako tu uz bolo zmienovane - ak by si trochu popozeral bezecke fora (behej.com) tak dojdes k vyberu Suunto/Garmin/Polar. Je to ako ked sem na Chronomag pride novacik a chce aby sme mu odporucili kupu hodiniek Armani alebo ineho skvostu... . Proste mu to nikto neodporuci. Mna osobne sporttester naucil behat, ked som zacinal tak som ako vacsina zaciatocnikov behal v nevhodnom pasme TF (omnoho vyssom), az hodinky s hrudnym pasom ma naucili kde je sever... . Rozdielov medzi Suunto T1 a T3 bude viac nez len inverzny display, mam pocit ze T3 ma nejaky Virtual Coach alebo take nieco, co moze byt pre zaciatok fajn. Myslim ze vo vseobecnosti je inverzny display horsie citatelny na slnku, co by som ale ako nevyhodu nevidel (na slnku moc nebeham). Okrem toho zvaz ci Ti netreba aj info o rychlosti/trase, myslim ze jedine Garmin to ma vyriesene zabudovanym GPS v tele hodiniek. Ostatni na to potrebuju nejaku dalsiu otravnu blbost, napr. FootPod na nohu alebo GPSPod na hrb (mne by to dost prekazalo). Dokupovat take prislusenstvo je nezmysel vzhladom k cene. Ak Ti mozem poradit, vykasli sa na pouzitelnost v civile a chod napr. do vypredajoveho Garmin Forerunner 305HR. Za dane prachy najlepsi sporttester aky mozes mat, vstavane GPS, hrudny pas, prenos do PC, velky display, vyborna konfigurovatelnost, moznost prenosu vlastnych treningov z/do PC, zdarma slusny software. Ale vzhladovo to je samozrejme nic nez sportovy nastroj, absolutne nenositelne v civile. EDIT: na meranie pulzu akokolvek inak nez hrudnym pasom mam krajne negativny nazor, podla toho co som cital si myslim ze sa to funkcnostou ani nepriblizuje strojom s hrudnym pasom. Okrem toho na slusnom pristroji si nastavis limity pre alarm v pripade prekrocenia TF, co moze byt pre zaciatok velka pomoc. Upraveno 20. května 2011 uživatelem eskimak
vraby Odesláno 23. května 2011 Autor Nahlásit Odesláno 23. května 2011 Díky všem za rady.Především by byla jízda na kole(práce cca. 6-7km) a víkendové(20-30km).Využiji takové hodinky vůbec? Běhání mě moc nebere.Měl jsem to napsat hned na záčátku,třeba by jste mě rovnou poslali do p..... že to je zbytečnost.Stále ale vybírám.
StanoBare Odesláno 23. května 2011 Nahlásit Odesláno 23. května 2011 vraby: - eskimak písal o Garmin 305HR - je to dobrá voľba a lacnejšia ako následovník 310XT, ktorú používam, ale tá už je podľa mňa pre teba príliš na plné využitie. GPS, veľký a prehladný display je super, to plne súhlasím a hlavne je variabilný - môžeš ho hodiť na ruku, alebo na riadidlá bicykla(tam sa dokupuje taky malý držiak, do ktorého zacvakneš len puzdro sportestera. josuk: - PC analýza napr. u Garminu ide cez USB ANT stick - vyzerá to ako klasické usbečko, ktorý pichneš do compu a bezdrôtovo ti to dáta stiahne. U Garminu sa mi ešte páči graf profilu trate a zobrazenie pozície Ty vs. Sparingpartner, ním môžeš byť aj sám v minulom behu, jazde. Hneď počas nej, aj na biku, vidíš ako si na tom. Je to už také dobré súťaživé...tým, že sa budeš sám seba predbiehať, budeš v práci jednoznačne prvý!
vraby Odesláno 23. května 2011 Autor Nahlásit Odesláno 23. května 2011 Garmin bude asi very good,ale pro mě asi moc profi.Něco jednodušího.Nastavit TF vyrazit a podle té se řídit a možná i při tom zhubnout
pavel67 Odesláno 23. května 2011 Nahlásit Odesláno 23. května 2011 Díky všem za rady. Především by byla jízda na kole(práce cca. 6-7km) a víkendové(20-30km).Využiji takové hodinky vůbec? Běhání mě moc nebere.Měl jsem to napsat hned na záčátku,třeba by jste mě rovnou poslali do p..... že to je zbytečnost.Stále ale vybírám. Po přečtení tohoto příspěvku jsem tě nejdřív chtěl poslat tam, jak uvádíš, ale nakoukl jsem - věk neznámý, neznám profil tvé trasy do zaměstnání a začal uvažovat : - i cestou do práce se to může přehnat s tempem (tepem), kde nejmenším zlem jsou zakyselené nohy a nejhorším infarkt - i na této krátké trase můžeš pozorovat svůj výkonostní růst (jedeš rychleji při stejném tepu,než když jsi začal dojíždět na kole) - i já to mám do práce jen 10,5 km, ale ono se přece dá jezdit do i z práce oklikou (já většinou aspoň 30km), jen si člověk musí přivstat, a to už se ti ten sporttester fakt hodí
vraby Odesláno 24. května 2011 Autor Nahlásit Odesláno 24. května 2011 Ještě jednou všem dík,rozhodnuto pro Sigmu 25.10V případě že mě to chytne určitě poskočím o level výš s výběrem sportesteru.
Gustaf Odesláno 3. června 2011 Nahlásit Odesláno 3. června 2011 (upraveno) Ještě jednou všem dík,rozhodnuto pro Sigmu 25.10 V případě že mě to chytne určitě poskočím o level výš s výběrem sportesteru. vraby, uvažuju o tom samém nebo o suuntech, tak jsem hoď poté nějaké dojmy a postřehy. Cenově vycházejí ty Sigmy výborně, ale zatím inklinuji k T3kám. Použití by bylo stejné jako u tebe...především kolo. K běhání jsem se zatím nepřinutil Upraveno 3. června 2011 uživatelem Gustaf
Gustaf Odesláno 9. června 2011 Nahlásit Odesláno 9. června 2011 (upraveno) tak jsem zvolil tyhle Suunta..máte někdo s nima zkušenosti? http://suuntoshop.es...=product&id=703 a pro přítulkyni tyhle http://suuntoshop.es...=product&id=470 . Prosím o vaše názory. Já je budu preferovat spíš na kole, než běh. Předem děkuju za názory.... ještě prosím jestli mi někdo zkušený sdělí rozdíl mezi typem co jsem si vybral (tj Suunto t3d) a tímhle http://suuntoshop.eshop-zdarma.cz/index.php?s=product&id=470 (Suunto t3c) Upraveno 9. června 2011 uživatelem Gustaf
ravo Odesláno 9. června 2011 Nahlásit Odesláno 9. června 2011 tak v nasej domacnosti tento tyzden pribudli suunta t3c ako nahrada za sigmy PC9, ktore sa az tak neosvedcili. priatelka ich pouzivala cca 8 mesiacov a zial netolerovatelne casto sa tep "zasekaval" na urcitej hodnote. par krat signal dokonca vypadol, co pri tomto testery znamenalo ukoncenie merania a stopnutie casu (znacne nedoriesene). ale boli kupovane ako ekonomicky model (28,99 ?) a odtepali viac menej uspesne mnozstvo hodin. povodne som sa skor bal nekodovaneho prenosu signalu, co bolo zo spatneho pohladu neopodstatnene. (sice na 4x krat ale uspesne sa sparovali v obkluceni dalsich stoviek testerov na starte preteku. inak v pritomnosti mojich polarov zakazdym bez problemov). moje polary s710 slapu bez problemov kopec rokov. maju odzite skutocne dost, no kedze som sa od cyklistiky odklonil k behaniu do buducna planujem garmin 410 (teda najnovsiu modelovu radu s gps). ale to je hudba buducnosti. inak nieje dovod na vymenu. a teraz suunta t3c. v podstate este nieje velmi co hodnotit, maju za sebou jeden trening a par skusobnych startov v domacnosti. ale chytaju tep neskutocne rychlo, ovladanie celkom logicke. zatial im nieje co vytknut. a teraz k otazke, funkcny rozdiel medzi t3c a t3d nieje nieje podla vsetkeho ziadny. jedna sa o totozne pristroje. skusmo som si to overoval na viacerych strankach: t3d vs. t3c resp. t3d vs. t3c a teda rozdiel je podla predposledneho odkazu v "Rozdíl oproti Suunto t3c je v hrudním pásu Suunto Comfort Dual Belt, který komunikuje s hodinkami a současně umí vysílat signál do fitness strojů vybavených funkcí měření tepu."
ravo Odesláno 9. června 2011 Nahlásit Odesláno 9. června 2011 a este podla tohoto odkazu je t3d novsi model. ale inak detto. "Rozdíl oproti staršímu modelu Suunto t3c spočívá v novém hrudním pásu Suunto Comfort Dual Belt, který komunikuje s hodinkami a současně umí vysílat signál do fitness strojů vybavených funkcí měření tepu."
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se