Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Manufaktura pre kustomizovany model je uz spustena, bude to trvat takmer 2 mesiace (zrejme Enzo robi naraz niekolko roznych kusov, etapovo).

Bude vyzerat ako model na fotkach s ciernym remenom, ale namiesto akryloveho skla bude osadene 7.9mm zaobleny safir. Rucicky budu viac vintage, nie mercedes, ktore su na fotkach.

Kaliber eta, remen ako na fotkach (hruba cierna koza, 24/22), rozmery si este netrufam odhadnut, ale vyska tela bude okolo 30mm, diameter 45mm alebo 48mm.

Ked hodinky budu fyzicky, nafotim a poustnem (konecnce opodstatneny dovod pre vlakno tu, na rozdiel od beznych, aj ked peknych modelov, ktore mam)

WR neriesim, koli kozenemu remenu moc tej vody zrejme neuvidia :)

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Odesláno

Rolex ručky zatím kazí dojem, ale mě se to líbí. Na hrubým řemenu to bude pěkný bago.

WR sice neřešíš, ale je známá?

Pokud totiž nebude aspoň 1000m, tak to celý strašně spadne a bude to jen imidžovka.

Odesláno

Ty jsi šílenec, jak to budeš nosit?

Vzpoměl jsem si na kamaráda, který sháněl oblekovky do výšky pouzdra cca 6mm.

Odesláno

Trochu mi uniká smysl toho hlubokého dna.. To je fakt konzerva.

Safír z vrchu - OK, tam je ta výška opodstatněná, ale co bude v tom spodním deklu, když stroj se v pohodě vleze do těla pouzdra..

Jinak počin OK

Odesláno

WR pre vsetky Enzo mechana hodinky je 1000m, pri tomto modely ale Enzo na fore odpovedal na otazku ohladom WR protiotazkou "kolko vody mate k dispozicii?" :)

Vzhladom na skutocne naddimenzovane dynko (caseback) a sklo (7,9mm) predpokladam realnu vodotesnost cez 3000m, otazne je, ci bude aj testovana... skor asi nie, naco aj.... 1000m ale bude stacit bohate :)

Ale inak ano bandi, suhlasim, ide skor o imidzovku.... aj vdaka absencii rotacnej indexovej lunete a kozenemu remenu ide o idealneho kandidata v sekcii "kancl diver" :) Rozhodne nie funkcne potapky.

Btw, ide o rucnu pracu, ref500 sa na rozdiel od EM001 a inych enzo modelov vyraba len na objednavku vo VELMI malych "seriach", predpokladam ze nie je vyrobenych a ani nebude viac ako 5ks. A kazdy kus je iny, ine nozicky, sklo, kaliber, cifernik, luneta... podla preferencii zakaznika. V poslednej dobe Enzo preferuje vintage Rolex a Omega kalibre, co mnohych asi potesi... mne ale stacila ETA.

...a kto by mal zaujem si nechat na mieru vyrobit u Enza nieco podobne radim jedno - obrnte sa obrovskou davkou trpezlivosti (najma pri dohadovani s Enzom, je rozcestovany stale) a zmierte sa s cakanim par mesiacov.

Odesláno

Trochu mi uniká smysl toho hlubokého dna.. To je fakt konzerva.

Safír z vrchu - OK, tam je ta výška opodstatněná, ale co bude v tom spodním deklu, když stroj se v pohodě vleze do těla pouzdra..

Jinak počin OK

Radime, mal som presne rovnaky postreh ako ty, co sa tyka dynka. Od zaciatku sa mi zdalo zbytocne hrube. Kedze som ale doladoval s Enzom vela detailov (sklo, rucicky, apod) netrufal som si ho ziadat este aj o ine dynko... mam s nim uz take skusenosti, ze cim viac modifikacii ziadam, tym viac casu stratim, priemerne odpisuje na maily za cca 1 tyzden :)

Na druhej strane, hodinky su vysoke smerom nahor poriadne a hrube dynko opticky vyvazuje rozmernost v tom hornom smere... aj smerom nadol.

Vite, samozrejme, budem nosit, onehda som spekuloval a skoro kupil doteraz asi neprekonany model co sa tyka vysky tela - CX swiss militaru 20000ft s vyskou 28,5mm a 1cm safirom... Kedze ide ale o chrono s 7750, nekupil som.

Tiez som zvedavy, ci hmotnost bude cez 250g, zrejme ale nie... uvidime...

Odesláno (upraveno)

Nositelnost - ozaj si to neviem predstavit... doteraz som sa pohyboval do 19mm s vyskou hodiniek. Kedze som ale vysoky az az, vysoke hodinky na mne mozno aj zaniknu, uvidim :) ...ale kazdopadne sa toho vobec nebojim. Vdaka kozenemu remenu budu snad dobre drzat na ruke a aj hmotnost neprekroci 300g, dufam :)

Vyska hodiniek - myslim ze mnohe modely cez diameter 48mm a najma cez 50mm posobia opticky vacsie. Celkovo najma diameter ludia vnimaju, nie ani tak vysku.

Cena... kupodivu ludova! Na to, ze je to hand made. Upodozrievam Enza, ze nacenuje ad hoc podla modelu a podla toho, ako mu je zakaznik sympaticky :) a preto presne nemozem prezradit. Je to "nieco" okolo 1000 EUR... co ozaj nie je moc. Na druhej strane, kaliber je tam ten z lacnejsich. Za modely s vintage rolex alebo omega si myslim pyta o 500 EUR viac. Problem nie je ani tak v peniazoch v pripade Enza, skor v tom, ho zastihnut a presvedcit. Ma vraj velke poradovniky a najma vacsinou sa venuje inym veciam. Jednochlapova firma :) ale ma to svoje caro...

Alda... ta vyska tela aj celkova stavba skutocne nie je o dosiahnuti funkcnej vodotesnosti. Je to cisto o image a dizajne. Je ale fakt, ze taketo robustne hodinky ta preziju.

Upraveno uživatelem vrcan
Odesláno

no tak ta cena je opravdu relativně v poho :smile_anim:

jen ta výška...jsem zvědavej jak to bude v reálu,sem si načel ty CX swiss military 20000 ft a to už je fakt k smíchu jak to nesedí a hezký to není

Posted Image

Odesláno

no ked to nebude ma 5-6000m WR tak skoda matrosa, mohli z toho byt dvoje pekne MM :D

inak tento rozmer hodiniek je prudko nenositelny. ja rad velke hodinky, ale toto uz ani nie je o tom, ci ma na to macko dost velku labku..

Odesláno

mne vsetko pod 2cm pride moc placate :) Mam resp. mal som 3 modely tesne pod 2cm a je to proste placate :)

Odesláno

Ano, na fotky na ruke sa tesim aj ja, az na ruke to ukaze....

Heh, Lukin, tiez ma to napadlo, ze co este mozem ocakavat, a presne aj to letisko ma napadlo... a uvedomil som si ze pre istotu ich nebudem brat nikde lietadlom, asi by ma mrzelo, keby som ich musel nechat na letisku :) V dobe dvojiciek by som tipoval na 50% ze by ma do statov nepustili s nimi...

• Po letech...

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...