dadasmid Odesláno 5. prosince 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. prosince 2018 Předpokládám, že jdou znovu do úvěru od Fingood hlavně kvůli reklamě. Určitě nemají problém ty 3mil. přihodit ke stávajícímu úvěru.Nicméně jsme ve vlákně "kam investovat" takže sice mě 5,5% taky nevytrhne, ale lepší jak státní dluhopisy. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Vjace Odesláno 5. prosince 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. prosince 2018 Taky to vnímám, že ty 3M pro Elton jsou promo celého portálu, aby přitáhli lidi i k jiným projektům. Jinak těch 5.5% p.a. u takovéto společnosti je pro mě osobně celkem lákadlo. Musím si propočítat poplatky portálu, abych viděl čistý výnos...ale to zase skončím u toho, že je lepší koupit ocelové rolády :-))) Sent from my iPhone using Tapatalk Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
dadasmid Odesláno 5. prosince 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. prosince 2018 Poplatky tam jsou pro investory, 1% z investované částky a 10% z výnosu.Škoda, že jsi nestihl Excalibur Trade, 8%p.a. a taky Strnadovo ...Rolády vyjdou líp, jak už tady bylo několikrát propočteno, ale já bych neměl koule je prodat, tady se to vrací tak nějak samo Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
FraK Odesláno 5. prosince 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. prosince 2018 (upraveno) Předpokládám, že jdou znovu do úvěru od Fingood hlavně kvůli reklamě. Určitě nemají problém ty 3mil. přihodit ke stávajícímu úvěru.Nicméně jsme ve vlákně "kam investovat" takže sice mě 5,5% taky nevytrhne, ale lepší jak státní dluhopisy. No nevím - na Fingood se registrovat nechci a tak nevidím finanční analýzu, ale když jsem se v rychlosti podíval do obchodního rejstříku, tak poslední účetní závěrku tam mají za rok 2016 a to tedy není žádná sláva. Hospodářsky výsledek je necelých 2,5 mil. Kč. Závazky přesahují 81 mil. Kč. Produkt prodávají na vysoce konkurenčním trhu. Navíc je to produkt vysoce zbytný, který si lidi prostě koupit nemusí když jde s tlustých do tenkých. Ani nemají žádnou zásadní inovaci, kterou by se vymezili vůči konkurenci. Jméno mají jen na miniaturním trhu v ČR a SR. Jinde je buď nikdo nezná nebo nepovažuje za nějakou světovou špičku. Za mě je tedy 5,5% dost málo, ale třeba to někomu stačí. To je každého věc. Při zohlednění poměru výnosu a rizika bych už snad raději bral ty státní dluhopisy a že to taky není žádný šlágr... Jak píše Bert. Pokud by tu směnku avaloval Strnad, tak by to asi šlo :-)) Upraveno 5. prosince 2018 uživatelem FraK Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
FraK Odesláno 5. prosince 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. prosince 2018 Update předchozího postu. Teaser mi nakonec šel stáhnout i bez registrace a koukám, že za rok 2017 už měli ztrátu 8 mil. Kč. Letos do srpna další ztrátu 5,5 mil. Kč. Stavu té firmy odpovídá i Rating BBB, který je poslední investiční. Pak už je jen odpad. Bohužel tomu nějak neodpovídá úroková sazba. Do toho bych tedy za 5,5% fakt nešel. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Vjace Odesláno 5. prosince 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. prosince 2018 Souhlasím s tím co píšeš, až na to o státním dluhopisu. To co teď vydala Schillerová, to mi přijde jako totální úlet. Pokud to prodají, tak gratuluji MF (dobře pro občany ČR) a lituji kupujících... Sent from my iPhone using Tapatalk Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
FraK Odesláno 5. prosince 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. prosince 2018 Tak ty statni dluhopisy jsou bezrizikove. Ja bych si je treba nekoupil, ale pro lidi, co maji zasadni averzi k riziku, to muze byt lepsi volba, nez penize drzet na sporicim ucte. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
noviisek Odesláno 5. prosince 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. prosince 2018 Pokud už maj stavebko a top depozita, tak pak ten dluhopis dává možná smysl, ale opravdu pro ultrakonzervy. Podle mě je dobře že se prodává, lidi aspoň ví, že stát nemá prachy a nebude vše tak skvělé, jak si nekteri mysli. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
sibirnaya Odesláno 23. ledna 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. ledna 2019 nejak nevim, kam to dat, kazdopadne dobry statistika nuda je... Mezi jedno procento světově nejbohatších lidí se řadí čtvrt milionu Čechů Zajímavé informace přinesla statistika britské organizace Care International. Podle ní se mezi jedno procento nejbohatších lidí světa řadí čistě na základě své mzdy také čtvrt milionu Čechů. Informoval o tom známý český ekonom Lukáš Kovanda. K jednomu procentu nejbohatších lidí světa se čistě na základě výše své mzdy může směle počítat zhruba čtvrt milionu českých zaměstnanců. Na to, aby se Čech kvalifikoval mezi jedno procento světově nejbohatších dle příjmu, totiž ?postačí?, aby jeho čistý měsíční příjem mírně přesahoval úroveň 40 tisíc korun. Taková částka, pokud je daný Čech bezdětný, odpovídá měsíční hrubé mzdě 55 200 korun. Zaměstnanců, kteří v ČR takovou sumu nebo vyšší pobírají, je přitom zhruba 245 tisíc, plyne z údajů Českého statistického úřadu. Suma, která českého zaměstnance na základě jeho mzdy kvalifikuje mezi procento nejbohatších dle příjmu, vychází ze statistiky Global Rich List britské humanitární charitativní organizace Care International. ?Ta svá data opírá o údaje Světové banky a banky Credit Suisse. Pro měnovou konverzi jsou použity dolary v paritě kupní síly tak, aby byly úrovně příjmů v jednotlivých zemích mezinárodně srovnatelné právě s ohledem na jejich reálnou kupní sílu,? poznamenal Kovanda. Do statistiky se podle Kovandy započítávají i další příjmy. ?Takže například pokud daný Čech pobírá mzdu nižší než oněch 55 200 korun, ale má vedlejší příjmy, například z pronájmu nemovitosti, stále se mezi procento světově nejbohatších dle příjmu může počítat,? dodal Kovanda. https://zpravy.denikplus.cz/domaci/980-mezi-jedno-procento-svetove-nejbohatsich-lidi-se-radi-ctvrt-milionu-cechu.html?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
azeppelin Odesláno 23. ledna 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. ledna 2019 Zajímala by mě data optikou euro-atlantického prostoru. Srovnávání globálně je trochu agitka, jak se máme v ČR bezvadně. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Odesláno 23. ledna 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. ledna 2019 Pokud ji bude avalovat Strnad ......, proč ne :-)Protože je předlužený jako prase Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
wawrik Odesláno 23. ledna 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. ledna 2019 Zajímala by mě data optikou euro-atlantického prostoru. Srovnávání globálně je trochu agitka, jak se máme v ČR bezvadně.Prečo agitka? Osobne si myslím, že my v ČR+SR sa vo svetovom meradle naozaj máme bezvadne. Ako hovorí klasik, v krajine, kde sa splachuje pitnou vodou, nemôže byť zle Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Vjace Odesláno 23. ledna 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. ledna 2019 Klasická práce s čísly a PR (tím ten pohled nehaním, ale je potřeba to pochopit v kontextu). 40tisíc Kč čistého měsíčně znamená úplně jinou úroveň života v ČR, ve Vietnamu, v Anglii nebo ve Rwandě. Souhlasím s tím, že se máme nadstandardně dobře. A spousta lidí si to neuvědomuje. Snad to ještě nějakou chvíli vydrží. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
straspol Odesláno 25. ledna 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. ledna 2019 (upraveno) Souhlasím s tím, že se máme nadstandardně dobře. A spousta lidí si to neuvědomuje. Snad to ještě nějakou chvíli vydrží. Cestoval jsem a viděl toho dost na to, abych Ti v tomhle mohl dát za pravdu. Navzdory tomu, jak neuvěřitelně nás stát narozdíl od zbytku světa oškubává, máme se pořád dobře...zatim.... Ale koukám, že už na tom pracujou... Upraveno 25. ledna 2019 uživatelem straspol Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Odesláno 26. ledna 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. ledna 2019 Klasická práce s čísly a PR (tím ten pohled nehaním, ale je potřeba to pochopit v kontextu). 40tisíc Kč čistého měsíčně znamená úplně jinou úroveň života v ČR, ve Vietnamu, v Anglii nebo ve Rwandě. Souhlasím s tím, že se máme nadstandardně dobře. A spousta lidí si to neuvědomuje. Snad to ještě nějakou chvíli vydrží.To Ti nevím. 1% je 1%. Když se podíváš na % rozdělení populace, tak by Ti dle studie vyšlo velmi dobré srovnání i v rámci severní ameriky, zapadni evropy. Při příjmu 40k. Ale nezdá se mi to číslo, protože credit suisse které dělá to srovnání, tak v roce 2016 to vychazelo na nejakych 17 mil czk majetek. Ted to bude dle stavu ekomomiky o neco vic. Skoro bych si troufal tvrdit, ze na to pouzili nejaky koeficient, ze pri 40k cisteho na to "teoreticky" za 40 let nasetris. To teoreticky tam je nejake divne. Krom toho je to nesmysl, ktery ignoruje hodnotu penez v case atd.. Nekdy na to mrknu Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
FraK Odesláno 4. března 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. března 2019 Teď mi přišla notifikace od Fingood na toto: https://fingood.cz/cs/aukce/mkk-lightservis-25.html Mě to přijde jako rozumný poměr rizika a výnosu. Asi do toho něco málo dám. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Odesláno 4. března 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. března 2019 Teď mi přišla notifikace od Fingood na toto: https://fingood.cz/cs/aukce/mkk-lightservis-25.html Mě to přijde jako rozumný poměr rizika a výnosu. Asi do toho něco málo dám.Nejde mi dokončit rezervace (už jsem tam byl a teď mi to píše nějakou chybu, bez toho nestáhnu ten teaser a analýzu) Nějak se mi nezdá úroková míra + poplatky fingood. Je to firma co vznikla 2016, na justice bez historie. Obecně tam dělají spíše tyhle vysokorizikové čučky. Pokud chceš, tak mi pošli ten teaser a analýzu do sz a mrknu na to Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Odesláno 4. března 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. března 2019 Obecně fingood je taková platforma.... ti zakladatelé jsou bývalí finanční poradci a švihnou tam kdejakou sračku, nic neriskují. Když už tak bych koukal na konkurenci třeba fundlift, tam zatím stojí alespoň opravdu svéprávní lidé. Nevím úplně jak moc to filtrují, ale snad ano. Dělá tam bývalá kolegyně. Obecně dluhopisy umí být velmi ale velmi rizikové, strašně záleží na firmě atd... u téhle velikosti bych očekával výnos na úrovni mezzaninového kapitálu tedy kolem 20%, ale neviděl jsem podrobnější info.. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Cyber Odesláno 4. března 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. března 2019 Teď mi přišla notifikace od Fingood na toto: https://fingood.cz/cs/aukce/mkk-lightservis-25.html Mě to přijde jako rozumný poměr rizika a výnosu. Asi do toho něco málo dám.Podíval jsem se na jejich amatérský webovky, a držím palce aby jsi ty svoje peníze někdy ještě viděl Investice do sročka se základním kapitálem 100k ( tuším jedny Prim Tycho de Brahe v oceli na koženým řemínku ) vyžaduje ocelový nervy a hromadu naprosto nepotřebných peněz. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Odesláno 4. března 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. března 2019 A když už tady píšu. Pokud někdo držíte akcie, tak teď je čas držet cash. Proč?Všichni kamarádi co znám z inv. banking teď exitují. Prenastavuji portfolium konzervativně.Co sleduji a vím tak několik automobilek pozastavuje výrobu v 1q 2019. OEM dtto. Samozřejmě německá ekonomika brzdí. Dach nevypadá dobře. Firmy dodávající ve velkém součástky do elektroniky nemají zakázky už od 3q 2018. Několik velkých společností ze segmentu spotřebního zboží v podstatě dtto.. Italské banky jsou v katastrofálním stavu, několikrát si v posledních letech "falsovaly" zátěžové testy. Mám silné podezření, že ECB primárně kvůli nim nezvyšuje ur. sazby. Dost bych se vyhybal bankovnimu sektoru. Táta mě třeba v tomhle neposlouchal a před Vánoci v erste upsal za 24h cca 20 procent portfolia. Ale on je magor, jede jednu malou banku. Vždy na tom takhle zahučí, pak 1/2 neinvestuje a pak znova.. furt dokola. Já na to nemám sílu, on vlastně vnitřně ví, že je to blbost, ale... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se