ragu Odesláno 15. června Nahlásit Sdílet Odesláno 15. června KB jsem zrovna prodal s cca 40% zhodnocením za rok a půl. Když půjde dolů tak bych možná nakoupil, ale trochu se obávám zásahů že státu - sektorový daně, neočekávaný zisk a podobně. Kromě ČEZ už z CZ akcií nic nemám. A i tam počítám spíš s odkupem ze strany státu. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Prochy68 Odesláno 15. června Nahlásit Sdílet Odesláno 15. června U KB už jsem u části prošel časovým testem, takže asi počkám i se zbytkem. Jinak mám taky už jen cez. Jo vlastně ještě hardwario co jsem bral při ipo, ale tam to myslím nějak neklaplo, ani nevím jakou to má vůbec cenu. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Humanzero Odesláno 15. června Nahlásit Sdílet Odesláno 15. června Jsem u KB na 30% a pod 700 budu přikupovat. Jejich diví pokládám za jednu z nejstabilnějších… sektorovou daň neočekavám. Vše se odvíjí od UA RUS války. Čekám cca ještě rok a po konci bude celkový uvolnění nálady a globální růst Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Humanzero Odesláno 15. června Nahlásit Sdílet Odesláno 15. června před 1 hodinou, ragu napsal: KB jsem zrovna prodal s cca 40% zhodnocením za rok a půl. Když půjde dolů tak bych možná nakoupil, ale trochu se obávám zásahů že státu - sektorový daně, neočekávaný zisk a podobně. Kromě ČEZ už z CZ akcií nic nemám. A i tam počítám spíš s odkupem ze strany státu. Na Čez do buhužel vidím stejně. Tady podle mě vláda dělá vše jen špatně a docela lituju že jsem do čezu šel i když tam jsem v plusu Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Dez123 Odesláno 15. června Nahlásit Sdílet Odesláno 15. června V 11. 6. 2024 v 14:22, Jehlan napsal: Právě teď 53 200 kč/Oz .V pásmu 47 600kč - 48 600kč / 1 Oz +3% (marže) by jsem asi zvažoval nákup (zde Cena Argor Heraeus SA 1 Oz - Investiční zlatý slitek: 53984 Kč (zlatovna.cz)) Koukal jsem na výkupní ceny a zarazilo mě, jaký je rozdíl mezi výkupní a nákupní cenou stříbrných slitků, čím to? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jehlan Odesláno 15. června Nahlásit Sdílet Odesláno 15. června před 1 minutou, Dez123 napsal: Koukal jsem na výkupní ceny a zarazilo mě, jaký je rozdíl mezi výkupní a nákupní cenou stříbrných slitků, čím to? dph Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
midloch Odesláno 17. června Nahlásit Sdílet Odesláno 17. června V 9. 6. 2024 v 15:38, Jehlan napsal: Ano, pokud by měla být investice čistě do kovu, tak asi nejlepší je Argor Heraeus 1oz slitek . Pokud chceš navíc investici zajímavou i pro sběratele, pak určitě upřednostnit světového před lokálním producentem. ( mám rád lodě Exkluzivní sada 4 zlatých mincí Tall Ships Legacy 2016 Proof | Zlaťáky ® (zlataky.cz) ) Úloha zlata v investování a teorie permanentního portfolia jako hlavní témata Vyšehradského fóra. Letos on-line! – Investiční web (investicniweb.cz) S tím bych si dovolil nespouhlasit. Mám jak světový limitky tak domácí ČNB mimořádné ražby a jednoznačně mnohem vyšší zhodnocení a likviditu mají ražby ČNB. Koneckonců kupoval jsem Husa v BK v roce 2015 za necelých 40 tis dnes na aukru se běžně vydraží za 160tis a v proofu za 120tis. To stejné třeba příchod věrozvěstů nebo zavedení měny které jsem bral za 39 dnes na Aukru 70-75tis. a likvidita v podstatě okamžitá. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kotlick Odesláno 17. června Nahlásit Sdílet Odesláno 17. června Pánové, dneska mě u Alza boxu napadla taková myšlenka. Byly tam i boxy od Zásilkovny a PPL. V Polsku je toho taky mraky a teď se prý dost rozjíždí tento koncept i v Hollandsku apod. Nemáte někdo tip na výrobce těchto technologií+krabic, který je na burze a stál by za prozkoumání? Přijde mi to jako fajn nápad na investici. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
janstuclik Odesláno 17. června Nahlásit Sdílet Odesláno 17. června před 26 minutami, Kotlick napsal: Pánové, dneska mě u Alza boxu napadla taková myšlenka. Byly tam i boxy od Zásilkovny a PPL. V Polsku je toho taky mraky a teď se prý dost rozjíždí tento koncept i v Hollandsku apod. Nemáte někdo tip na výrobce těchto technologií+krabic, který je na burze a stál by za prozkoumání? Přijde mi to jako fajn nápad na investici. Taky jsem tohle před nedávnem probíral s kamarádem a pokud znáte někdo výrobce, tak sem s tím. Prodejců jsem našel celou řadu, ale otázka je, jestli je nějaký výrobce na burze. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Paw Odesláno 17. června Nahlásit Sdílet Odesláno 17. června O jednom výrobci vím - https://www.parcelpending.com/ - není ale na burze samostatně, je to součást větší firmy. 1 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Humanzero Odesláno 17. června Nahlásit Sdílet Odesláno 17. června Má někdo taky nakoupeno ARM a predikce kdy prodat? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ajaj Odesláno 17. června Nahlásit Sdílet Odesláno 17. června @Humanzero - ja tam byl nalozenej skoro za 10k a minuly tyden jsem vse prodal (cista nula diky dividendam, takze jejich prehodnoceni portfolio tak nebolelo). Ale chci pockat az trochu spadnou(8-10%) a nastoupit znovu. I kdyz REIT je dost o hubu. Myslel jsem, ze jsme z nejhorsiho venku, ale asi jsem/byl moc velkej optimista Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ragu Odesláno 17. června Nahlásit Sdílet Odesláno 17. června REITY jsou na dlouhý držení no )) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ajaj Odesláno 17. června Nahlásit Sdílet Odesláno 17. června obavam se, ze dlouhy drzeni se v tomto pripade muze lehce zmenit na trvalou sekeru zatatou pekne hluboko do futer Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Humanzero Odesláno 17. června Nahlásit Sdílet Odesláno 17. června Před hodinou, Ajaj napsal: @Humanzero - ja tam byl nalozenej skoro za 10k a minuly tyden jsem vse prodal (cista nula diky dividendam, takze jejich prehodnoceni portfolio tak nebolelo). Ale chci pockat az trochu spadnou(8-10%) a nastoupit znovu. I kdyz REIT je dost o hubu. Myslel jsem, ze jsme z nejhorsiho venku, ale asi jsem/byl moc velkej optimista Nevím jestli myslíme to samý. Akcie Arm holding z Ipo 15.9. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Humanzero Odesláno 17. června Nahlásit Sdílet Odesláno 17. června Před hodinou, Ajaj napsal: @Humanzero - ja tam byl nalozenej skoro za 10k a minuly tyden jsem vse prodal (cista nula diky dividendam, takze jejich prehodnoceni portfolio tak nebolelo). Ale chci pockat az trochu spadnou(8-10%) a nastoupit znovu. I kdyz REIT je dost o hubu. Myslel jsem, ze jsme z nejhorsiho venku, ale asi jsem/byl moc velkej optimista REIT mám jen malou část na divi. Ale po us volbách myslím půjde nahoru i s blížícím koncem ua války Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ajaj Odesláno 17. června Nahlásit Sdílet Odesláno 17. června tak to jsme oba jinde. Ja se bavim o Armour Residential Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ragu Odesláno 17. června Nahlásit Sdílet Odesláno 17. června před 2 hodinami, Ajaj napsal: obavam se, ze dlouhy drzeni se v tomto pripade muze lehce zmenit na trvalou sekeru zatatou pekne hluboko do futer Záleží. Nepočítám že by WP Carey nebo Realty Income časem nešlo nahoru. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jehlan Odesláno 25. června Nahlásit Sdílet Odesláno 25. června NVDA dneska pěkně :-), a zajímavé tvrzení BOA Podle Bank of America by zlato mohlo v příštích 12-18 měsících vzrůst na 3000 dolarů - Patria.cz = máme se bát další (vyšší) inflace ? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ajaj Odesláno 26. června Nahlásit Sdílet Odesláno 26. června NVDA - ja minuly ctvrtek z vlaku vystoupil. Vcera rano si rikam, jeste den pockam a pak naskocim zpatky….no tak asi ne Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se