Přejít na obsah

kam investovať???

Doporučené příspěvky

Jinak mohl bys rozvest tu investici do hodinek? V inzerci se sem tam objevi nejake stare rolexy a neprijde mi, ze by to byla investice roku. O investici bych se bavil u hodinek za miliony, ale to je pro nas tady scifi. Mels pravdu, tahle diskuze zacina byt opravdu terno :D

já jsem tady někde četl že rolexky nejsou špatný hodinky, tak kdo ví jestli to nebude jinak :-)
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No, souhlasim, ze investice se znalosti se vyplati nejvic. K tomu je ale taky potreba nejaky cash, abys ho ucinne takto zainvestoval. Pokud je ale clovek investicne neznaly dle tvych meritek a nema velky cash, nevidim problem do nejakeho produktu odkladat. Vzdycky na nas ostatnich blbcich nekdo neco vydela, to tak bohuzel je, jde to ale minimalizovat.

Jinak mohl bys rozvest tu investici do hodinek? V inzerci se sem tam objevi nejake stare rolexy a neprijde mi, ze by to byla investice roku. O investici bych se bavil u hodinek za miliony, ale to je pro nas tady scifi. Mels pravdu, tahle diskuze zacina byt opravdu terno :D

Ano, tak to v životě je. Potřebuješ hlavu a cash. Jenom přání ještě zisk nevyrobí. Pokud Ti chybí znalosti ( v hodinách evidentně ano ),  tak zůstaň u své "diverzifikace investic" v podobě nudných, státem lehce podporovaných finančních produktů, které krom toho že se tváří "výhodně", ještě umožňují živobytí celé armádě poradců, účetních, auditorů, daňových poradců a reklamních pracovníků.  Investici do hodinek jsem Ti rozvedl jak nejlépe to šlo, s ohledem na to, že na rozdíl ode mě asi nemáš v knihovně aukční katalogy ani téměř kompletní knihovnu od Mondaniho. Myslím že jsem to napsal víc jak srozumitelně. Drž se ocelových sportovních  modelů od Rolexu, kde se dá kroutit tím, čemu my říkáme luneta. Máš tam zisk hned dvakrát, jednak Tě budou těšit na ruce ( na rozdíl od nějakého papíru s čísly strčeného v šuplíku ) a za druhé Ti umožní stabilní růst ceny ( tedy minimálně pokrývající inflaci s malým bonusem k tomu ). Pokud máš pocit že ocelové sportovní Rolexky jsou pro Tebe zhodnocením, které nedosahuje Tvých očekávaných hodnot, tak na mou radu zapoměň.  

Odkaz ke komentáři

spoření dětem vidím jako jednu velkou píčovinu ..... spořím...spořím ...spořím.... myslím na ty svoje nebohý děti ....spořím spořím spořím ....dvacet let furt spořím ...... pak má ten harant věk na naspořenou částku a já mu jí hrdě předám se slovy "štvrt života sem spořil" .... von mi řekne "dík táto" .... koupí si vojetý BMW a za tejden ho rozstřelí s kundou na klíně vo strom

tomu se říká zhodnocení :D

Dekuju za rozesmani po ranu, vidim to podobne :)

Spořit dvacet let dva litry měsíčně, má význam jen proto, že inflaci Ti doposud pokývá vratka v podobě státního příspěvku, o kterou Tě předtím stát připravil na daních a poplatcích. Pokud už šetříš tři litry, tak Ti inflace sežere víc, než kolik naspoříš. Při dvacetiletém spoření dvou tisícovek ročně, máš na účtu cca 500.000,- To je dneska na pražský "mikro byt" o velikosti 4m2 nebo na garážové stání, případně za dvacet let na byt o velikosti 2M2. Ano 2 metry čtvereční. Takže jako stavební spoření to smysl nemá, možná je smysluplné zaplatit naspořenou částkou dítěti část studia na škole ( dokud to půjde ), nebo to použít jako malou pomoc k hypotéce. Je to tedy lepší jak nic, pokud nechceš spořit na bydlení, nehodláš to dát dítěti cash a neznáš lepší způsob zhodnocení peněz.

Naprosto souhlasim, pokud detem na neco prispet, tak na kvalitni vzdelani.. pak se o sebe postaraji sami a kdo vi, kde budou chtit zit a jak. To se za ne ted rozhodne vymyslet nesnazim a na byt v praze jim nesporim..

Odkaz ke komentáři

No znalosti v hodinkach tak obsahly opravdu nemam, proto mi zbyvaji tyto nudne produkty, ale diky za tip. Jen jsem uvadel priklad, nikomu ho necpu a neprezentuju jako dokonaly nastroj investovani a nikoho nezesmesnuju s jinym nazorem, narozdil od tebe.

Rad jsem te pobavil, dekuju aspon za moznost nasbirani prispevku na foru :D

Odkaz ke komentáři

No znalosti v hodinkach tak obsahly opravdu nemam, proto mi zbyvaji tyto nudne produkty, ale diky za tip. Jen jsem uvadel priklad, nikomu ho necpu a neprezentuju jako dokonaly nastroj investovani a nikoho nezesmesnuju s jinym nazorem, narozdil od tebe.

Rad jsem te pobavil, dekuju aspon za moznost nasbirani prispevku na foru :D

Přesně tak to vypadalo. Jako sbírání příspěvku. Na konci podobných snažení se obvykle objeví jedny jetý Invicty v prodejním vláknu. Pokud jsem se dotknul jemnocitu nudných produktů, nebo Tvé znalosti britských investičních fondů, tak se hluboce omlouvám.  :cheers:

Odkaz ke komentáři

No, puvodni zamer to nebyl :). Moc brzo skatulkujes lidi, s invictama te zklamu. Na foru jsem par let, jen jsem byl spis pozorovatel a takove klenoty nesbiram. Stejne tak bych te zklamal mou podporou fin.poradcu, jelikoz k tem taky nemam potrebu chodit (jen v situacich kdy to nejde jinak).

Na druhou stranu se ti asi nedivim a s tvyma nazorama souhlasim, s par drobnyma "ale". Spis me se.re Tvuj pristup, je uplne zbytecny a nikam nevede. Rad si vyslechnu jiny nazor, nebo si necham vyvratit svuj, ale ne tim utocnym zpusobem. To pak je opravdu diskuze o ho.vne, ale ja to preziju. Peace :)

Odkaz ke komentáři

Jeste bych navrhoval konstruktivnejsi diskuzi: mate nekdo zkusenost se zahranicnima sporicima/investicnima produktama? Znamy z UK mi naznacoval, ze ty byvaji o dost kvalitnejsi oproti ceskym..necekane.

Když dokážeš srovnat fondy zaměřené na reality, tak depozitářů v jiné měně jsou pro tebe jistě hračka ;)

Odkaz ke komentáři

Co se týká investování do nemovitostí, tak nějaké malé peníze jsem kdysi dal do iShares U.S. Real Estate ETF (IYR:NYSE Arca). Oproti českým spekulantům jsou diverzifikovaní, extrémně likvidní a za správu chtějí jen fragment českých cen. Na druhou stranu je denominované v USD, takže je tam zase kurzové riziko. Stejně to ale oproti jiným investicím přináší jen menší výnosy.

Co se týká stavebního spoření, tak bych to úplně neodsuzoval. Sám ho tedy nepoužívám, ale pokud někdo chce měsíčně ušetřit 2 litry, má averzi k riziku, nechce se nějak zvlášť zajímat o trh investic a peníze nebude 6 let potřebovat, tak je to možná lepší investice, než sednout na lep nějakým podvodníkům, kterými se tuzemské vody jen hemží.

Chtěl bych se ale zeptat. Máte někdo zkušenosti s Platební institucí Roger a.s.? Ty aukce faktur vypadají zajímavě. Nebál bych se, že Alza, Globus nebo Ahold se v horizontu 2 měsíců dostanou do platební neschopnosti Akorát je otázka, jak jsou nastavené sankce a úroky z prodlení při pozdním zaplacení.

Odkaz ke komentáři

Tak co myslite, Boeing 440->363$, bude este padat, nebo se trochu zveti?

Trefit dno, to je to umění :-) Taky hrozně váhám zda tam něco poslat nebo ještě vyčkat. Myslím, že až se budou řešit náhrady škody, tak je to ještě trochu pošle dolů. Ale to je jen má neodborná spekulace. Každopádně bych si tipnul, že do roka a do dne, budou zpátky nad 400. Pokud jim nespadne další stroj :-)))

Váhám váhám, ale asi tam teď v týdnu něco šoupnu.

Upraveno uživatelem Vjace
Odkaz ke komentáři

Těžko říct. Záleží na tom:

- kolik % zisku Boeingu představuje B 737 MAX. To se dá asi dohledat ve výročních zprávách, neb je to hlavní produkt jejich civilní lajny.

- jak dlouho bude trvat, než ten technický problém vyřeší (což bude mít dopad jak na náhradu škod, tak na zisk z odbytu B737 MAX).

Pokud někdo dokáže odpovědět nebo odhadnout odpovědi na tyto otázky, tak ti odpoví, zda je 363 USD dobrá cena nebo ne.

Podle mě je Boeing pokrývaný mnoha analytiky, kteří se snaží najít odpověď na výše uvedené otázky (tedy odpověď tu jedničku oni znají, takže spíš na tu dvojku) a pokud bude jejich odpověď pozitivní, tak bych řekl, že zaznamenáš třeba týdenní kontinuální růst ceny Boeingu. Pak bych možná zvažoval se připojit. Jinak je to na úrovni sázeni na červenou v kasínu. Popř. sleduj zprávy k Boeingu třeba na CNBC nebo seeking Alpha. Průlomové info je tam většinu v řádu minut až hodin a je to zadara na rozdíl od profi platforem.      

Odkaz ke komentáři

Jen na upřesnění, akcie beru jako sázení v kasínu. Sice se okolo toho točí statisíce odborných analytiků, ale je to jen hra. Nikdy nevíš, kdy Airbusu začnou padat letadla, zda v Toshibě roky nefalšujou účetnictví, jestli Roundup není rakovinotvornej a ještě o tom Monsanto (výrobce Roundup, kterého loni Bayer koupil) věděl, zda VW a další úmyslně nepodváděli s emisemi, atd.

Majoritu peněz sázím na vlastní podnikání, které umím ovlivnit a vím, v jaké je kondici. Část peněz rozpouštím do hodinek a dalších sběratelských koníčků, ale nedělám to kvůli zbohatnutí, ale protože mě to baví, mám z toho dobrý pocit a radost. A když něco i vydělám, tak super. A akcie beru fakt jen jako hru. Snažím se neprohrát, ale když prohrávám, tak nechci, abych se hroutil nebo mě to nějak ničilo. Prostě investuji s úsměvem na tváři :-)

Sent from my iPhone using Tapatalk

Upraveno uživatelem Vjace
Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...