Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Ahoj kluci,.....

.....tak zase přidávám jeden příspěvek s fotografiemi brutálně "przněných" Rolexek, a to ve stylu, jak je mým dobrým zvykem a gustem :-))))))).........pozn. chronomagorům do 18 let nepřístupno. David

P.S. Po předešlých reakcích na obrázky mých bývalých Submariner LV na zeleném kaučuku a jeho napojení na Rolex sponu,jsem nyní záběry těchto partií záměrně nezveřejnil,abych nezpůsobil traumata některým členům fóra :-)

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Odesláno

Je to silicon,..má také 22,..... a značka je Morellato (Sience 1930) :-)

Co to je za kaučuk? Vypadá to jak od Breitlí, ale ten má 22, to je nějaký noname?

Odesláno

Mně se to moc líbí. Zelená ručička padne perfektně k tomu kvalitnímu gumovýmu řemenu, navíc to napasování 22mm na 20mm rozteč vypadá taky velmi dobře. Řemen je navíc parádně tlustej, takže bezvadně navazuje na pouzdro. Možná bych se už příště nebál jít do úpravy samotnejch hodinek.

Odesláno

No konečně pěkný a výstižný komentář. Tak se mi to líbí. Děkuji za námět,budu o tom vážně uvažovat,........vlastně již dlouho o něčem podobném uvažuji,a sice o PVD nebo jiné technologii úpravy pouzdra a lunety :-) Neboj,na kalibr sahat nebudu :-),slibuju.

Mně se to moc líbí. Zelená ručička padne perfektně k tomu kvalitnímu gumovýmu řemenu, navíc to napasování 22mm na 20mm rozteč vypadá taky velmi dobře. Řemen je navíc parádně tlustej, takže bezvadně navazuje na pouzdro. Možná bych se už příště nebál jít do úpravy samotnejch hodinek.

Odesláno (upraveno)

Obecně (narozdíl od některých kolegů) nejsem vůbec proti kaučuku na Roládách, ale modrý racing k těmto GMT, to musí být daltonismus nebo bažení po cirkusu ;)

Každopádně každému co jeho jest a když Ti to takhle vyhovuje, proč ne? :)

Upraveno uživatelem gougy
Odesláno

No, jsem konzerva, jak auta, tak hodinky nechávám v tovární úpravě (dobře, kola na auto jsem si koupil jiná), výjmkou mi byly jen Panerai, kde mě bavilo hrát si s řemenma, ale i tam je to vlastně už normální. Tohle mi k těm GMT moc nesedí, ale proti gustu...

Odesláno

Není modrý,nýbrž černý.

Sice některé věci moc neřeším,ale barevné sladění tedy rozhodně nepodceňuji.

Navíc je toto řešení tahu v tomto konkrétním případě z nouze ctnost,neb skvostná,krásná a vymakaná nová spona se mi po třech letech bez vyzvání "ROZPADLA" a trvalo to něco přes měsíc než to v Rolex SA uznali a poslali i rok po záruce novou sponu. Nejsem jediný případ,takže to dříve nebo později stejně potká někoho dalšího :-(

Obecně (narozdíl od některých kolegů) nejsem vůbec proti kaučuku na Roládách, ale modrý racing k těmto GMT, to musí být daltonismus nebo bažení po cirkusu ;)

Každopádně každému co jeho jest a když Ti to takhle vyhovuje, proč ne? :)

Odesláno

Takhle to vypadá,když to vopadá :-) :-(............takže jsem si musel nějak poradit.

Odesláno (upraveno)

Takhle to vypadá,když to vopadá :-) :-(............takže jsem si musel nějak poradit.

Jojo, o tomhle problému jsem už psal mnohokrát v souvislosti s báječnou a funkční plechovou sponou. Tohle praskání je známo už od dob nových spon na Daytonách. Apropo, na GMT IIC je tuším 22mm, ale trochu zmáčknutý, ne? Podle fotek to tak vypadá. 20mm by seděla jinak. Upraveno uživatelem Cyber
Odesláno

No jo,pravda,.....tam je ta spona tuším už někdy od roku 2000,ale nenapadlo mne že jsou vlasně asi stejně provedené. A na Sub a Deep S je to také tak? Jestli ano tak to je malér :-) Jak říkáš "zlatá spona plechová krásně ohýbaná" :-)

Jasně je tam 22,ale nic lepšího jsem doma neměl a ani ho ve 20 nevyrábí,....a když stačilo v Carollinu nechat jen pásek a nechtěli celé hodinky,tak jsem to tam napral a mohl jsem je nosit dál.

Jojo, o tomhle problému jsem už psal mnohokrát v souvislosti s báječnou a funkční plechovou sponou. Tohle praskání je známo už od dob nových spon na Daytonách. Apropo, na GMT IIC je tuším 22mm, ale trochu zmáčknutý, ne? Podle fotek to tak vypadá. 20mm by seděla jinak.

Odesláno (upraveno)

Jojo, o tomhle problému jsem už psal mnohokrát v souvislosti s báječnou a funkční plechovou sponou. Tohle praskání je známo už od dob nových spon na Daytonách. Apropo, na GMT IIC je tuším 22mm, ale trochu zmáčknutý, ne? Podle fotek to tak vypadá. 20mm by seděla jinak.

Presne tak! Stary dobry chrastici naramky s plechovyma sponama fungujou bez problemu desitky let.

EDIT: K puvodnimu tematu bych dodal, ze se mi to moc nelibi a hlavne je to problem vsech remenu/kaucuku na rolady, ktery nemaji zakriveny konce. Rolex nedela povrchovku v miste mezi nozkama, takze ta obrobena a jen zacistena plocha dost kontrastuje se zbytkem pouzdra.

Upraveno uživatelem skalis
Odesláno (upraveno)

K těm sponám a tahům obecně...

...jak tak čtu cizí rlx fóra, tak stará plechová spona i tah s dutými prostředními články jsou považovány za celkově vyváženější, nositelnější, pohodlnější, ergonomičtější a tak podobně...

A pořád platí, že když to má vydržet, nesmí to být složitý. Ze subů do dobrodružství se staly suby do kanclu. Samý fíčury jako keramika, oversize, glidelock, antireflex apod. ale vše jen na pokuk k funkci není ani jedna...

Edit: názor je samozřejmě zabarven mým staromilstvím...

Upraveno uživatelem bandicoot
Odesláno

Bandi, ono taky drtiva vetsina lidi se extremne nepotapi, neleze po osmitisicovkach, nejezdi zbesilej downhill atp, ale spis drepi na cestach u notasu, popiji kavu a kdyz uz se chce vysportovat tak si jde zahrat golf, zabehat si, pripadne se projet na kole po meste ci okoli - mozna ze z tohohle uhlu pohledu ta keramika atp i docela sedi.. Suby, Moonwatche atp jsou hodinky na bezne pouziti, ktere jako extremni sporty, boj o preziti a podobne u 95% populace neprevladaji a tak se neni moc cemu divit, ze vyvoj miri trosku jinym smerem, verim, ze kdyby drtiva vetsina lidi mela uplne jiny zivotni styl, tak ty hodinky maji inovace zase v uplne jinych oblastech..

Odesláno

spajdy: Ale jo. Jenže takhle to pomalu přestanou být TY suby, které známe od těch dávných borců s chlupatýma hrudníkama a které pro ten odkaz kupujeme.

Ale je jasné, že velká část cílovky to chce a cítí jak píšeš.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...