Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Mám radost že tady jsou lidi, co uznávají kvality ruských hodinek jako já. Včera jsem si vzal Aviatory do hospody a furt jsem se na ně musel koukat. Čím délel je mám, tím víc se mi líbí..:-)) S tím svícením to nechápu, když přijdu zvenku do tmy, svítí tak, že bych si s nima mohl posvítit na klíčovou dírku, fakt super. Jako skoro všechny ostatní postupně blednou, ale je fakt že jsou "čitelné" celou noc.

• Odpovědi 159
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno
Mám ty rozmazané, jen na hnědém, bíle prošívaném řemínku, nosím je občas do práce a vždy na létání, jsou naprosto bez chyby, jsou snad mé nejoblíbenější. Přesnost, odolnost, safír, mám je se zelenými číslicemi a ručičkami, svítí jaké šílené, nemám k nim připomínek. Navíc jsem hledal jejich historii a kdo je nosí a má je např. ruská akrobatická skupina Strižni s MiG-29.. Je možné, že ruské hodinky mají velký rozptyl kvality ale já mám patery a všechny fungují skvěle, je fakt, že zpracováním vedou Aviatory a Šturmanskie, vypadají velmi kvalitně. Nedám na tyhle značky dopustit a 14.000,- za ty hodinky mi nepřišlo moc, navíc to je limitka (tuším 300ks).

presne tak, 300 ks limitka :)

cize, objedname POLJOT AVIATOR :thumbsup_anim:

• po 3 týdnech...
Odesláno

Zdravím všechny a chci se zeptat jak je to s tou vodotěsnosti u hodinek AViatorY IV, které mám objednané. Lze hodinky s těsnosti do 5ATM použit ve sprše, případně vaně? Jsem totiž zvykly nosit hodinky celý den.

Děkuji za odpověď.

Odesláno
sprcha, vana - z hlediska vodotesnosti (tlaku) lze, z hlediska namahani tesneni horkou vodou bych to jeste zvazil... :)

5 ATM staci na plavani a snorchlovani :)

Děkuji

• po 5 týdnech...
Odesláno

Ahojky, rád bych se zeptal majitelů Aviatory IV. na funkčnost velké sekundové ručičky a budíků na pozicích 3, 6 a 9. Nějak se v tom nevyznám co vlastně mají zobrazovat a jak se nastavují. Dle dosud nastudovaných materiálů mi připadá, že velká rafička sekundová je sekundový timmer - spouští se a zastavuje tlačítkem nahoře a spodním se resetuje do pozice 12. Děkuji za radu či odkaz (raději čeština). JM

Odesláno

Nemám Aviatory před očima, nicméně, pokud se dobře pamatuju, velká vteřinovka je vteřinovka stopek, malé budíky jsou pak sčítač minut ke stopkám, indikátor 24 hodin a klasická běžící vteřinovka.

Odesláno
Díky za info, ale to se tedy velká vteřinovka pouští pouze při stopování času a nebo může frčet souběžně s malou sekundovkou na pozici 9. JM

Primárně je určena pro stopky. Pustit ji na furt samozřejmě můžeš, ale zmenší se rezerva chodu. Nevím, co by to udělalo s celkovou přesností.

Odesláno
Zdravím všechny a chci se zeptat jak je to s tou vodotěsnosti u hodinek AViatorY IV, které mám objednané. Lze hodinky s těsnosti do 5ATM použit ve sprše, případně vaně? Jsem totiž zvykly nosit hodinky celý den.

Děkuji za odpověď.

Obecně slušní prodejci ruských hodinek oznamují, že vodotěsnost je údajem ruského výrobce a pro záruku berou 3 atm. - to je zpocený rukáv u košile. Levenberg z Mnichova dodává origo testlisty z Ruska s razítkem, že vodotěsnost je informativní údaj. Já sám jsem si nechal dvoje Aviatory testnout, jedny byly funkčně na 5 bar, druhý dejchaly už na 2 bar.

Odesláno

U obyc hodiniek s korunkou by som sa vodotesnosti nebal... aspon teda pokial by slo o sprchovanie/umyvanie ruk. Zaujimave to zacina byt u chronografov tam je treba si davat pozor ze ci vyrobca aspn aspiroval na nejaku vodotesnost pokial nie (3atm) tak sa vode vyhybat jak cert krizu.

Pokial ano (5 a viac atm) tak by hodinky trochu vody zniest mohli ale myslim ze rusi celkovo okrem nejakeho ohyzdneho "Red october" chrona od Poljot international ziadne chrono priamo urcene do vody nerobia. Dalej su tu este hodinky rady Moscow classic ci tak nejak inspirovane povodnymi ruskymi potapkami a aj tam som uz videl verziu s chronom tieto by tiez s vodou nemali mat problem nic menej vyzeraju tiez skaredo.

Mam rad ruske hodinky mam ich viacero a rozhodne nie su take zle ako o nich mnohi tvrdia ale pravdou je ze za svajciarkymi maju este hodne co dohanat .

Hodne zavisi na konkretnej rade a vyrobcovi pricom najosemetnejsi je samotny Poljot ktory robi vsetko mozne od naozaj paradnych exportnych kusov po vysloveny low end casto len v chrome.

Napriklad fatalny rozdiel je v remaku Sturmanskych kde rada OKEAN je vymazlenejsia a neOKEAN vacsinou s Latinkou pisanym napislm POLJOT je minimalne o triedu horsi ale aj lacnejsi a za tu cenu tiez hanbu neurobi (poznavacim znakom horsieho puzdra je vybranie pri nozickach)

• po 3 týdnech...
Odesláno

Padly mi do oka.

Pouzdro je na Poljot nevšední. Nemá tak hranaté nožky jako běžná produkce.

Našel jsem je pouze tady a vyprodané. Asi musely existovat, když je nabízí!

http://poljot24.de/en/pd1053668335.htm?categoryId=2

Přicházím tedy s prosíkem ...

Nevíte prosím pod jakým výrobním číslem je hledat? Uvedené "2677" mi moc nepomáhá.

Pokud by si jich někdo někde všiml, dejte mi prosím vědět.

Díky.

post-1394-1224108200.jpg

Odesláno (upraveno)
Padly mi do oka.

Pouzdro je na Poljot nevšední. Nemá tak hranaté nožky jako běžná produkce.

Našel jsem je pouze tady a vyprodané. Asi musely existovat, když je nabízí!

http://poljot24.de/en/pd1053668335.htm?categoryId=2

Přicházím tedy s prosíkem ...

Nevíte prosím pod jakým výrobním číslem je hledat? Uvedené "2677" mi moc nepomáhá.

Pokud by si jich někdo někde všiml, dejte mi prosím vědět.

Díky.

post-1394-1224108200.jpg

:toot:

Tak jsem zjistil co v tom vězí

Odpověď , proč se přestaly prodávat, je zajímavá.

volný překlad:

Z důvodu toho, že se po několika týdnech používání nedala zašroubovat korunka, což byla konstrukční vada. Přestali jsme typ 2627 prodávat. Ostatní ruské hodinky tento problém nemají...

Julian Kampmann, www.poljot24.de

I am sorry, the 2677 is sold out,but I stopped the selling of this watch

long before.

The reason is, that the crown was not correct with this type - after some

weeks of use it was not possible to screw the crown anymore - this was a

construction error and happend to nearly every 2677 - therefore I stopped

selling it. All the other russian watches don´t have this problem...

Best wihses and nice greetings, Julian Kampmann

.. a mě se tak líbí... :crying_anim:

Jako alternativu mi nabídl tyto:

post-1394-1224175645.jpg

Takže mám vybráno!

Pokud by zde byl někdo, kdo by se jich chtěl za přívětivou cenu v předvánočním hromadění financí na konečně pořádné hodinky zbavit, rád jeho nabídku zvážím. :sleeping_03anim:

Upraveno uživatelem horal
  • po 3 týdnech...
Odesláno

Zdravím Vás všechny.

Po několika návštěvách na Chronomagu jsem rozšířil vaše řady a stal se majitelem těchto ruských krasavců.

K hodinkám jsem měl "vždycky vztah" a dlouho jsem vybíral, které si pořídím.Nakonec padla volba na AviatorIV.

Tak snad byla štastná.

Před měsícem jsem si je objednal ke svým kulatým narozeninám na poljot.at a už 14 dní zdobí moji ruku.

Pro zajímavost přikládám foto mých předešlých quartzek, které se mi podařilo vydražit na aukro za 1000Kč.

Jaké bylo mé překvapení, když jsem viděl stejné hodinky na ruce /dnes už bohužel zesnulého/ klávesisty skupiny Pink Floyd Richarda Wrighta / na DVD koncertu z roku 2006 z Londýna /.Hold stejný vkus :-)

Aviator_IV.doc

N_ramkov__hodinky_SEIKO_GLX_MASTERPIECE_ROMAN_TANKER_ref.doc

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...