Přejít na obsah

Pro zasmani - Aukro a pod.

dakasport

Doporučené příspěvky

Já to ovšem neprodávám jako originál. Nabízím to s ostatními spíše na díly.

Financ k Vám se raději vyjadřovat nebudu...

a to ze prodavas zjevne padelky, ikdyz jako soucast srotu, je ok? netusil jsem, ze se v teto republice tak zasadne zmenil pravni rad a tak silne uvolnila ochrana dusevniho vlastnictvi...

mozna by sis - pro sve vlastni dobro - mel zazadat mistni radu moudrych o BAN...

Upraveno uživatelem IzTaPa
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

a to ze prodavas zjevne padelky, ikdyz jako soucast srotu, je ok? netusil jsem, ze se v teto republice tak zasadne zmenil pravni rad a tak silne uvolnila ochrana dusevniho vlastnictvi...

mozna by sis - pro sve vlastni dobro - mel zazadat mistni radu moudrych o BAN...

:eek: to je kto? Dúfam, že tam nie som a neušli mi nejaké povinnosti.

Odkaz ke komentáři

No, zrovna nedávno jsem si koupil konvolut hodinek s pár kousky co jsem chtěl. Nechal jsem si raritní Primky a pěkné Junghans, pár primek na díly a nějaké čínské fejky na díly do hodinek z doby, kdy Elton montoval čínské stroje. JINAK UŽ TOTIŽ SEHNAT DÍLY NA KALIBR ZJS SKORO NELZE!!!   Zbytek jsem přidal k hromadě jiných zbylých hodinek a šoupnul to zpět na AUKRO na díly. Včetně nějakých napodobenin- co s nima, když to nesbírám, žejo. Ty hodinky beru prostě jako noname- některé díly se hodí a co zbyde, jednou za čas vezmou holky na šperky...Koupil to jiný zdejší vážený člen....a to jsem teď jako taky fejkař jako ti pánové co prodávají fejky Brajtlí za origoše?    Vy v tom necítíte rozdíl??

Odkaz ke komentáři

Tak přemýšlím, jak na tohle odpovědět - chci si pomoct, podpořím zloděje, neboli výrobce fejků, je to v pořádku. Mě ten tvůj příspěvek přijde jako když malé dítě něco provede ve škole a křičí, paní učitelko, ale támhle ten udělal daleko něco horšího!

Odkaz ke komentáři

Tak přemýšlím, jak na tohle odpovědět - chci si pomoct, podpořím zloděje, neboli výrobce fejků, je to v pořádku. Mě ten tvůj příspěvek přijde jako když malé dítě něco provede ve škole a křičí, paní učitelko, ale támhle ten udělal daleko něco horšího!

Mám doma hromádku hodinek, jsou v ní třeba troje zajímavé vzácnější Primky, několik obyčejných modelů různých značek v různých stavech, několik různých tahů, pásků, pouzder, pár dalších strojů a asi deset ks hodinek ve stavu vysloveně šrotovém, které bych zrovna tak mohl vyhodit. Jak tím podporuju zloděje, když to prodám jako konvolut téměř za cenu šrotu?

Upraveno uživatelem straspol
Odkaz ke komentáři

Nákupem fejků, nikoliv prodejem. Dokud budou lidi v tomto státě kupovat fejky (tržnice), kradené zboží (bazary) a stahovat filmy a SW zdarma z internetu, pořád budeme ve světě bráni jako země zlodějů. Přiznám se, že už se stydím říkat na svých cestách odkud jsem.

Upraveno uživatelem Josef01
Odkaz ke komentáři

Nákupem fejků, nikoliv prodejem. Dokud budou lidi v tomto státě kupovat fejky (tržnice), kradené zboží (bazary) a stahovat filmy a SW zdarma z internetu, pořád budeme ve světě bráni jako země zlodějů. Přiznám se, že už se stydím říkat na svých cestách odkud jsem.

Nakže nakupovat nesmím, prodat jo...no...Tak to jsem stál před rozhodnutím přímo mučivým- buď koupím ten konvolut s těma raritníma Primkama a k tomu hromadu šrotu co nepotřebuju a dva tři rozsypaný pseudofejky, nebo prostě ty Primky co ve sbírce potřebuju nezískám... No, rozhodl jsem se a mám je...  Tak soráč...

Nestydím se na svých cestách říkat odkud jsem. Jsem muzikant ze země, která má v tomto směru být na co hrdá.

Odkaz ke komentáři

Návštěvník Kamil

... že už se stydím říkat na svých cestách odkud jsem.

Tak se odstěhuj jinam, když se stydíš za svou vlast. Já byl na svých cestách naopak vždy hrdý na to, odkud jsem. A nemáme jen skvělé skladatele...:)

Odkaz ke komentáři

Taky mám na cestě konvolut šesti kusů hodinek ze kterého mne zajímají jen jedny. A jsou v něm jedny ale výstavní rolexy. Jak píše Stráša - otevřu je a jestli tam bude ZJS strojek, tak poslouží jako zdroj dílů a jestli ne, tak je buď popravím ála Sibiř nebo je každopádně neprodám dál - mně za to těch pár korun fakt nestojí, ale už tím nákupem vlastně páchám přestupek. Mám doma už vraky tří fejkových kusů, které jsem nějak podobně získal a použil na náhradní díly na jiné normální hodinky - vždy se ke mně dostaly v rámci nějakého konvolutu vraků a polovraků a necítím se nijak jako porušovatel zákona. Mně dotahování věcí ad abstrakta přijde už zase přehnané.

Jo a taky všude hrdě říkám odkud jsem a rozhodně se za to nestydím.

Odkaz ke komentáři

Každopádně na Aukru není dovolen prodej fejku ani jako šrot na díly v rámci nějakého konvolutu. Pokud na to narazíme nebo na to zde někdo poukáže, nabídka bude zrušena i kdyby byla od někoho z vás.

No- to chápu a je to konzistentní názor. Taky na tom nezchudnu- ok, vezmu to jako pravidlo které napříště budu respektovat :notworthy:  nebudu prodávat ani šrot fejku- ale pokud ten čínskej stroj někde uvidím, i na AUKRu, půjdu po něm jak slepice po flusu, ty díly fakt potřebuju...

Odkaz ke komentáři

No- to chápu a je to konzistentní názor. Taky na tom nezchudnu- ok, vezmu to jako pravidlo které napříště budu respektovat :notworthy:  nebudu prodávat ani šrot fejku- ale pokud ten čínskej stroj někde uvidím, i na AUKRu, půjdu po něm jak slepice po flusu, ty díly fakt potřebuju...

Tomu rozumím, respektive čím více času trávím tady na fóru, tak tomu rozumím. Je to návykové.

Odkaz ke komentáři

...... ale už tím nákupem vlastně páchám přestupek......

nákupem vůbec nic neporušuješ a nepácháš. v čr je zakázán prodej, ne koupě.

josef to nějak zamotal i s warezem a rozhodně koupě je morálně stejně blbá jako prodej ale není to trestný. a to je docela škoda

Odkaz ke komentáři

Problém u konvolutu spatřuji v tom, že já vlastně kupují maximálně dvoje hodinky z toho balíku a zbytek je jen balast navíc a nezajímá mne. V jádru tomu podřizuji i kupní cenu - takže ten zbytek vlastně neplatím a tím ani nekupuji. Navíc funguji vlastně jako filtr - u mně to končí a je tomu konec. Nicméně od teď na to budu dávat bacha a když uvidím, tak na to pouze upozorním. Za sebe jsem řekl asi vše.

Odkaz ke komentáři

Problém u konvolutu spatřuji v tom, že já vlastně kupují maximálně dvoje hodinky z toho balíku a zbytek je jen balast navíc a nezajímá mne. V jádru tomu podřizuji i kupní cenu - takže ten zbytek vlastně neplatím a tím ani nekupuji. Navíc funguji vlastně jako filtr - u mně to končí a je tomu konec. Nicméně od teď na to budu dávat bacha a když uvidím, tak na to pouze upozorním. Za sebe jsem řekl asi vše.

Neblázni- pak to zrušej i s těma jedněma hodinkama, co třeba nutně potřebuješ... Už Tě vidím, jak hlásíš falešný Rolády v konvolutu se sedmadevadesátkama...

Odkaz ke komentáři

Taky bych nezacházel do absurdit, pravě já jsem od Straspola koupil tu kupu "šrotu", jak říkáte :-) A ani mě nenapadlo, že by to někdo mohl chtít právě kvůli těm fejkům Rolád. Navíc jsem si tenkrát při přehrabování získaných kousků říkal, že třeba se mi z nich bude hodit sklíčko z průhledu na dýnku, až budu bastlit průhled na nějaké primky...

Ono jako Aukro prapůvodně vzniklo pro prodej nepotřebných věcí (někdy i úplných blbostí či rozbitých krámů), které lidé nechtěli mít doma a zároveň jim bylo líto je jen tak vyhodit, protože třeba mohou někomu ještě pomoci nebo alespoň udělat radost. To až později se stalo místem čilého obchodu, kde se někteří vykukové snaží vydělat za každou cenu (prodávání padělků, zkreslování stavu věci, umělé přihazování...).

Osobně už na aukru nakupuju jen velmi omezeně a myslím si, že zase lidé nemohou být tak naivní, že jim někdo prodá originál za cenu padělku. Timto zamozřejmě neschvaluji takovéto aukce...

Přeji dobrou noc...

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...