African Odesláno 31. srpna 2016 Nahlásit Odesláno 31. srpna 2016 (upraveno) Sorry za double, no nic, ještě si to nechám projít hlavou. Upraveno 31. srpna 2016 uživatelem African
Trojan Odesláno 31. srpna 2016 Nahlásit Odesláno 31. srpna 2016 V 31. 8. 2016 v 10:28, African napsal: Když já aspoň dvacet zoom mít musím :-(A co s tim prosimte fotis? Ja koupil Ricoh GR, foti fakt dobre a zvlada i slozitejsi ukoly. Jedna z dovolene.
TLD Odesláno 31. srpna 2016 Nahlásit Odesláno 31. srpna 2016 Mam GRko neco pres rok a diky cipu a objektivu je to nej kompakt. Plus kvalitni telo a diky snapu super foceni na ,,zonu´´. Jsem z nej porad nadsenej. Akorat je potreba si hlidat ISO, protoze nad cca 1000 to sumi jako prase. Dobre si vybral Dost lidi ho odepise, protoze ma pevnej objektiv.
Trojan Odesláno 31. srpna 2016 Nahlásit Odesláno 31. srpna 2016 Ja jsem koupil jeden z druhe ruky, prislo mi zbytecne kupovat GRII kdyz je to de facto stejne a bohuzel mam bordel na cipu, je to videt skoro na vsech fotkach, premyslim ze ho zkusim dat na reklamaci kdyz je v zaruce...Jinak mam nastavene auto ISO do 800 a fotim na nej, v techto mezich nemam vubec problem. A i ten sum je celkem "ucesany" a nerusi. Pevneho objektivu jsem se nebal, jsem na to zvykly fotit, ale potrebuju k tomu jeste stredoformat analog a porad nevim, co koupit...
TLD Odesláno 31. srpna 2016 Nahlásit Odesláno 31. srpna 2016 Ta dvojka ma snad jen wifi a gps ? navic, pro me nepotrebna vec co zere baterku.S tim iso to mam stejne.Me taky nevadi, ze nema zoom, druhej fotak mam x100s a pro me ideal kombo. I kdyz xpro2 bych celkem zkusil:)
Návštěvník YPO Odesláno 31. srpna 2016 Nahlásit Odesláno 31. srpna 2016 ......sem se zas po dvou letech díval na ceny když sem před dvěma lety kupoval XE2 tak jsem měl v merku i RX10 ..... tenkrát to stálo kolem 30 ...... což stojí i dnes ..... verze RX10 třetí generace už stojí padesát !!! .... se asi někdo zbláznil takže si tu fuji ještě chvilku nechám obzvlášť když nový fw posunul aparát na úroveň nového XE2s
Trojan Odesláno 31. srpna 2016 Nahlásit Odesláno 31. srpna 2016 V 31. 8. 2016 v 11:36, TLD napsal: Ta dvojka ma snad jen wifi a gps ? navic, pro me nepotrebna vec co zere baterku.S tim iso to mam stejne.Me taky nevadi, ze nema zoom, druhej fotak mam x100s a pro me ideal kombo. I kdyz xpro2 bych celkem zkusil:)Jojo, jen wifi a GPS... Wifi se někdy hodí, když chceš třeba poslat fotky z dovolené a nemáš tam s sebou ntb, GPS ve foťáku ale nechápu. Takže kdyby někdo uvažoval - Ricoh GR je použitý za 9-11k, GR2 je nový za 15-16... Odesláno z telefonu.
African Odesláno 31. srpna 2016 Nahlásit Odesláno 31. srpna 2016 V 31. 8. 2016 v 10:38, Trojan napsal: A co s tim prosimte fotis? Tak nějak všechno co mě napadne :-) Ale zoom prostě používám i když je to asi určitě na úkor kvality, ale zase takový profesionál nejsem.
kloubik Odesláno 1. září 2016 Nahlásit Odesláno 1. září 2016 (upraveno) Mozny kompromis mezi 3x zoom u Sony RX100 a 20x u nejake kompaktu s mini-sensorem by mohl byt Panasonic TZ100. 1" sensor jako ma RX100 a 10x zoom. Svetelnost objektivu zadny zazrak, ale 1"sensor snad snese lepe vyssi ISO a v nejhorsim muzes jeste udelat vyrez. http://img.photographyblog.com/resize/1920/1280/0/100/reviews/panasonic_lumix_dmc_tz100/photos/panasonic_lumix_dmc_tz100_28.jpg http://img.photographyblog.com/resize/1920/1280/0/100/reviews/panasonic_lumix_dmc_tz100/photos/panasonic_lumix_dmc_tz100_08.jpg Plne rozliseni:http://img.photographyblog.com/reviews/panasonic_lumix_dmc_tz100/photos/panasonic_lumix_dmc_tz100_08.jpg Upraveno 1. září 2016 uživatelem kloubik
Trojan Odesláno 1. září 2016 Nahlásit Odesláno 1. září 2016 V 31. 8. 2016 v 15:33, African napsal: Tak nějak všechno co mě napadne :-) Ale zoom prostě používám i když je to asi určitě na úkor kvality, ale zase takový profesionál nejsem.Hele, pokud bys chtel ekvivalent ohniskove vzdalenosti kterou mas na kompaktu na 20x zoom, tak bys par let zpet musel platit stovky tisic za profi objektivy k zrcadlovce, to je proste nova "zhyckanost".Podle me je vhodnejsi spis cesta snazit se to svoje foceni nejak ucesat a proste se naucit fotit s tim, co mas - jit do mensiho zoomu, svetelnejsiho objektivu a vetsiho cipu - to je vec ktera dela "dobry fotky". Nebo se zpetne podivej na fotky, ktere jsi fotil na tyhle extremni ohniska - kolik jich je a jestli jsi s nimi spokojeny.Mel jsem 150-500mm objektiv a jedine na co to bylo dobre, bylo foceni zvere 2-3x za rok. Jen se snazim pomoct, udelej to jak chces V 1. 9. 2016 v 3:36, kloubik napsal: Mozny kompromis mezi 3x zoom u Sony RX100 a 20x u nejake kompaktu s mini-sensorem by mohl byt Panasonic TZ100. 1" sensor jako ma RX100 a 10x zoom. Svetelnost objektivu zadny zazrak, ale 1"sensor snad snese lepe vyssi ISO a v nejhorsim muzes jeste udelat vyrez. http://img.photographyblog.com/resize/1920/1280/0/100/reviews/panasonic_lumix_dmc_tz100/photos/panasonic_lumix_dmc_tz100_28.jpg http://img.photographyblog.com/resize/1920/1280/0/100/reviews/panasonic_lumix_dmc_tz100/photos/panasonic_lumix_dmc_tz100_08.jpg Plne rozliseni:http://img.photographyblog.com/reviews/panasonic_lumix_dmc_tz100/photos/panasonic_lumix_dmc_tz100_08.jpgNa vsechny tri linky: 403 Forbidden
Roland Sands Odesláno 1. září 2016 Nahlásit Odesláno 1. září 2016 Nemá někdo zkusenosti s fotoaparátem Panasonic Lumix DMC-LX 100? Diky za každý postřeh.https://www.megapixel.cz/panasonic-lumix-dmc-lx100?v=2995&gclid=CNLQhYPL7c4CFW4o0wodH0cGlA
jacob Odesláno 7. září 2016 Nahlásit Odesláno 7. září 2016 Jaký tady panuje názor na Nikon 1, máte ho někdo déle :-)? Vzal jsem Nikon 1 V3 a na světle nefotí o nic hůř než D7100, pomocí adaptéru dělá s DX 35MM F1.8 parádní portréty. Sériové snímání 20 fps s průběžným ostředním nebo 60 fps bez, je brutální. Výklopný display a skvělě funkční wi-fi je také fajn. Trochu se mi nelíbí, že je to vrcholný model řady 1 a nemá hledáček, také čip je "pouze" CX, nikoliv DX. Je potřeba zkousnout, že je to docela drahá sranda. Tělo 19.5, 10-100 objektiv 13.5, hledáček 6, grip 3.5 a adaptér na DSLR objektivy je za 7.5. Nejhorší je, že bez všech těch krámů je foťák poloviční. Jinak nedávno jsem přemýšlel nad předchodem z Nikonu 7100 na full frame a prozatím do toho nejdu. Půjčil jsem si na pár dní D810 se Sigmou Art 24-105mm a rozdíl byl v tom, že mě z té váhy bolelo za krkem :-). Musel bych se v tom oboru ještě hodně vzdělávat, abych ho využil :-).
Americkej Odesláno 7. září 2016 Nahlásit Odesláno 7. září 2016 Nejpodstatnější výhoda kompaktů je nositelnost, že je strčíš do kapsy. Pokud se kombinují s výměnnými objektivy, bere smysl za své. Nedávno tu Motor pouštěl parádnho Soňáka a tohle jediný mě zastavilo, i když jsem sváděl kruté vnitřní boje. Prostě tenhle segment foťáků nechápu.
jacob Odesláno 7. září 2016 Nahlásit Odesláno 7. září 2016 Je pravda, že do kapsy se nevejde :-). Jasně, že si mohu koupit nějakou generaci RX100, ale ten foťák se fakt blbě drží. Vím, že ten poslední má i hledáček, ale cenovka kolem 30 tisíc mi připadá brutální. Ten Nikon 1 jsem měl o víkendu na krku celé odpoledne, nedostal jsem se do situace, kdy by mě nějak naštval a váha oproti mé zrcadlovce je ani ne poloviční. Dlouho se mi zdál kompakt s výměnými objektivy jako nesmysl, ale po letech odporu musím napsat, že ten směr chápu.
Americkej Odesláno 7. září 2016 Nahlásit Odesláno 7. září 2016 (upraveno) RX 100 III Je už za dvaadvacet, ještě spadne. Edit: Asi né pro každýho je velikost jeden ze zásadních parametrů. Já jsem celkově zmutovanej motorkařením, takže nemám jinou možnost. I šrajtofli a telefon do kombinézy musím mít jiné. Zrcadlo se válí doma zapadaný prachem, ultrazoom dost podobně a já cvakám mobilem jak teenager. Upraveno 7. září 2016 uživatelem Americkej
TLD Odesláno 7. září 2016 Nahlásit Odesláno 7. září 2016 (upraveno) Americkej, muj nazor na ,,bezrcadlovky´´ vs Tvuj, .... mam ricoh gr a x100s, takze jsem nezaujatej Rad jezdim na kole, motorce a chodim po kopcich a rad fotim... kdyz jsem mel zrcadlo, tahal jsem se s tezkou kravou a vetsinou tahal dve skla. Kolikrat jsem si radsi ani fotak nevzal, protoze se me to nechtelo tahat a mel jen malinkej ixus. Problem nastal, ze kdyz jsem chtel vyfotit neco, dejme tomu v seru lesa, tak ten kompakt byl nahranej. Poridil jsem nex5 hned jak to prislo na trh, a uz si nepamatuju co za sklo, ale tusim nejakou pevnou dvacu asi. A najednou jsem mel masinu skoro velikosti kompaktu, ktera delala fotky skoro jako zrcadlo. V baglu jsem o ni ani nevedel, do kapsy se taky vesla. Pak jsem prikoupil jeste jedno sklo, tusim 18-105 a pro me to bylo dokonale kombo. Takze si myslim, ze to smysl dava.Je spousta profiku, ktere to vyborne ziv, a pouzivaj tenhle system. Kdyz fotis treba hory, nebo kola v divocine, delas report z moto vyletu tak je fakt rozdil ve vaze a objemu pokud tahas micro 4/3 vybavu a nebo dslr/ff vybavu. A moznost pouzivat blesky, hledacky, lepsi drzeni a ovladani, manualni ostreni atd je asi jasna... Upraveno 7. září 2016 uživatelem TLD
jhonzatko Odesláno 7. září 2016 Nahlásit Odesláno 7. září 2016 (upraveno) Mel jsem RX100 III a byla to idealni kombinace rozmeru, svetelnosti a kvality vystupu.Ja vul jsem ho pak bohuzel prodal, mezitim nejak povylezly ceny a kdyz jsem usoudil, ze prodej byla chyba, uz se mi za nej nechtelo davat takovou dardu.Jeho nastupce RX100 IV je cenove uz bohuzel uplne mimo misu.Skoncil jsem tak nakonec u Canon G7X a musim rict, ze za ty penize je to taky velmi zajimava varianta. Snad az na tu vydrz baterie, nahradni baterka je opravdu nutnost. Ale to je asi problem vetsiny techto modelu. @TLD - Souhlas s tim, ze je dost profiku, kteri pouzivaji nonFF systemy a nemaji s tim nejmensi problem. Naopak vyuzivaji v plne mire vyhod, ktere tyhle systemy prinasi. Prikladem budiz treb Rob Trnka (www.robtrnka.com), ktery foti na 4/3 Olympus. Upraveno 7. září 2016 uživatelem jhonzatko
jacob Odesláno 7. září 2016 Nahlásit Odesláno 7. září 2016 Jo, nad G7X jsem chvíli uvažoval. to je podle mě skvělý stroj :-). U mě rozhodlo, že na Nikon mohu nacpat své DX objektivy a celková variabilita. Když ten 10-100mm vyměním za pevné sklo, sundám hledáček a grip, tak mám foťák, který do kapsy u mikiny/bundy dám.
TLD Odesláno 7. září 2016 Nahlásit Odesláno 7. září 2016 jhonzatko, presne treba Roba jsem myslel a dela profi prace pro takove klienty jako je treba Lopes. A takovejch je spousta.
Trojan Odesláno 7. září 2016 Nahlásit Odesláno 7. září 2016 V 7. 9. 2016 v 7:24, TLD napsal: Poridil jsem nex5 hned jak to prislo na trh, a uz si nepamatuju co za sklo, ale tusim nejakou pevnou dvacu asi. A najednou jsem mel masinu skoro velikosti kompaktu, ktera delala fotky skoro jako zrcadlo.S jakou zrcadlovkou to srovnavas?
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se