bedan Odesláno 12. září 2016 Nahlásit Odesláno 12. září 2016 V této ceně si myslím, že se dá koupit použitá zrcadlovka se snímačem APS-C s nějakým rozumným univerzálním sklem. Rozhodně z ní i v režimu plné automatiky budou lepší fotky.Z těch dvou asi Panasonic.Nahlédl sem na stránky Megapixelu a v těch kompaktech ve Tvojí cenové relaci opravdu nic není. Jenom samé podobné ultrasuperzoomy.
Návštěvník YPO Odesláno 12. září 2016 Nahlásit Odesláno 12. září 2016 V 12. 9. 2016 v 12:15, vraby napsal: Co by jsi doporucil v te cene?koupit telefon s pořádným foťákem .... teď jsem nechával dělat papírové fotky z telefonu (poprvé) a nemám k tomu výhrady ..... pokud jak sám píšeš nechceš vyrábět nic excelentního, tak je telefon (+ nějaká foto aplikace) naprosto dokonalá věc pro každodenní fotografování
African Odesláno 15. října 2016 Nahlásit Odesláno 15. října 2016 (upraveno) Tak jsem na Vás profíky zase sakra nedal a objednal cestovatelský zápisník Hx90V, snad nebudu litovat. Ještě jsem si půjčil od kamaráda na Vaše doporučení nějaký Canon Gx něco do skal se zoomem 3x a mě to prostě nestačí. Já už sebou poslední dobou nevláčím dalekohled a ten zoom minimálně 20x potřebuji. Recenze v pohodě, tak myslím že na mé blbnutí ideál :-) Upraveno 15. října 2016 uživatelem African
TomCZ Odesláno 16. října 2016 Nahlásit Odesláno 16. října 2016 Nechci zakládat nové téma, takže s omlouvám a vlezu tady. Něco v ceně 5-8 tis. na momentky z dovolené, oslavy atd.Víc se mi za foták dávat nechce...díky
African Odesláno 17. října 2016 Nahlásit Odesláno 17. října 2016 Jsem ho objednal tady, je tam nějaký sympatický bonus, ale ta cena je trochu jinde než chce Tom....https://www.megapixel.cz/sony-cybershot-dsc-hx90v-16gb-class-10-pouzdro-chicago-7-cistici-uterka
Ivan Lelák Odesláno 17. října 2016 Nahlásit Odesláno 17. října 2016 African - tak na ten Sony jsem zvědavý. Mám jak zrcadlovku Sony, tak malý RX100III, který jako by z oka vypadl tomu Tvému, i když jsou to zcela rozdílné přístroje. U Sony asi vzali obal z RX100III, komplet i s ovládáním, elektronickým hledáčkem, dokonce i kroužek na objektivu to má, přidali grip (ten se dá pro RX dokoupit) a udělali malinký ultrazoom. Zřejmě i menu a nastavení bude podobné. Snímač je menší a světelnost horší než u RX, ale sklo je Zeiss a když už u Sony použili stejný design jako u RX, předpokládám, že se snažili, aby z toho vymáčkli maximum. Jsem fakt zvědavý na zkušenosti a fotky.
TomCZ Odesláno 17. října 2016 Nahlásit Odesláno 17. října 2016 V 17. 10. 2016 v 0:37, Lunochod napsal: Si kup to co Afrika. Ale jo, o něm jsem taky uvažoval, i když asi bych koupil spíš Canona G9X...jen je to mimo limit...
African Odesláno 17. října 2016 Nahlásit Odesláno 17. října 2016 V 17. 10. 2016 v 7:10, Ivan Lelák napsal: African - tak na ten Sony jsem zvědavý. Mám jak zrcadlovku Sony, tak malý RX100III, který jako by z oka vypadl tomu Tvému, i když jsou to zcela rozdílné přístroje. U Sony asi vzali obal z RX100III, komplet i s ovládáním, elektronickým hledáčkem, dokonce i kroužek na objektivu to má, přidali grip (ten se dá pro RX dokoupit) a udělali malinký ultrazoom. Zřejmě i menu a nastavení bude podobné. Snímač je menší a světelnost horší než u RX, ale sklo je Zeiss a když už u Sony použili stejný design jako u RX, předpokládám, že se snažili, aby z toho vymáčkli maximum. Jsem fakt zvědavý na zkušenosti a fotky. Za týden se mnou letí na NZ, takže bude dost příležitostí ho poznat podrobněji. Pak dám report, i když je tedy pravda že jsem fotograf z leknutí, po většinu času jedu automatiku. Dostanu k němu jako bonus fotokurz, tak přemýšlím jestli toho nevyužiji, určitě by se hodil, ale bojím se že časově už to letos nedám.....https://www.megapixel.cz/seznameni-s-digitalnim-fotoaparatem-elektronicky-poukaz
Ivan Lelák Odesláno 17. října 2016 Nahlásit Odesláno 17. října 2016 African - automatika udělá univerzálně ostrou fotku, ale opravdu pěknou, jak ji chceš Ty, většinou neumí, hlavně co se týká právě ostření na určité místo či hloubky ostrosti. Na to je dobrá poloautomatika, resp. priorita clony na víceméně statické objekty, nebo priorita času na pohybující se objekty. Není tak těžké do toho proniknout, stačí něco nastudovat (nebo absolvovat kurs), fotit a fotit, později už to děláš automaticky. Já mám obvykle nastaveno ostření na střed (automatika má vícebodové a netuší, co chceš mít ostré Ty), nastavím např. clonu jak bych si ji představoval (od toho se odvíjí třeba hloubka ostrosti) a podle světelných podmínek, většinou v horších, doladím ISO, protože pokud je nastaveno ISO Auto, RX se snaží i ve stínu fotit s nízkým ISO 100-125 a čas je tak dlouhý, že to roztřesu rukama nebo mají lidé rozmazané části těl, kterými pohybují. Tak nastavím třeba ISO 500, zkrátí a ostrost je OK (je dobré si ověřit zkušebními fotkami, jak vysoko můžeš s ISO jít, aniž by byl snímek zrnitý, u RX klidně 2000, což je skvělé). Zbytek se doladí v počítači, kde upravíš expozici, světla, stíny kontrast atd, ale z rozmazané fotky už ostrou neuděláš a to samé, když bude ostrý strom v dáli, ale obličej v popředí ne, to je pak na vyhození. A u Tebe to bude s hloubkou ostrosti a velkým zoomem platit dvojnásob. V tomhle je RX (asi i Tvůj foťák) dobrý v tom, že přestože nemá např. na ISO extra tlačítko, dá se naprogramovat, které funkce chceš rychle nastavit tlačítkem Fn a nemusíš lézt před focením do menu. Myslím, že i tyhle věci jsou u výběru kvalitního kompaktu důležité.
African Odesláno 17. října 2016 Nahlásit Odesláno 17. října 2016 Děkuji za tipy :-) Zkusím si s tím trochu hrát tedy a uvidíme...zase aby mě to moc nechytlo, další nákladný koníček je to poslední co teď potřebuji, chi chi
Tomas_2002 Odesláno 17. října 2016 Nahlásit Odesláno 17. října 2016 Je na to dobrá knížka - mistrovství s DSLR. Je tam celkem logicky a na příkladech vysvětleno, co tu říkal Ivan. Určitě to stojí za přečtení. Teda ono je to primárně pro DSLR, ale pro kompakt co má manuální režim to platí taky ..
African Odesláno 18. října 2016 Nahlásit Odesláno 18. října 2016 Tak slavný megapixel mě poslal použitý fotoaparát, ať jdou někam.... Zítra tam budu volat, to je k nasrání :-(
Frostie Odesláno 18. října 2016 Nahlásit Odesláno 18. října 2016 V 18. 10. 2016 v 18:01, African napsal: Tak slavný megapixel mě poslal použitý fotoaparát, ať jdou někam.... Zítra tam budu volat, to je k nasrání :-(a nepřehlédl jsi třeba nějakou poznámku dole malým písmem v e-shopu? Třeba něco jako rozbalené, vrácené, použité zboží? Oni to teď dávají do jedné lajny vedle sebe, pokud si to nějak nevyfiltruješ
Návštěvník YPO Odesláno 18. října 2016 Nahlásit Odesláno 18. října 2016 V 18. 10. 2016 v 18:01, African napsal: Tak slavný megapixel mě poslal použitý fotoaparát, ať jdou někam.... Zítra tam budu volat, to je k nasrání :-(to je dobrej signál, že bude dobrej
African Odesláno 18. října 2016 Nahlásit Odesláno 18. října 2016 Kdepak, plná rána za nové zboží. Samolepka Sony přes krabici přeřízlá, říkám ajajaj, jsem na tohle docela pinglich, no a uvnitř mazec, rozbalené kabely, baterka na volno, otisky prstů na displeji, já tohle prostě nemám rád. Na obchodě když mi řekne, sorry je to poslední kus z regálu, beru čáru. Prostě tam zavolám, v sobotu jedu nach Prague na koncert Cure, kde jsem chtěl fotit, no nic to oželím, stavím se na prodejně a chci novej nerozbalený kus jinak prašule zpátky ve 14denní lhůtě nebo co to je. Serou mě abych pravdu řekl, na stránkách hogofogo, v reálu hajzl na chodbě, ale je to všechno o lidech, takže jim dáme ještě šanci :-)
nickolas Odesláno 18. října 2016 Nahlásit Odesláno 18. října 2016 No snad to byla jen chyba pri vyrizovani objednavky a postavi se k tomu celem. Treba z toho jeste neco vytriskas Kazdopadne to nasere.
African Odesláno 18. října 2016 Nahlásit Odesláno 18. října 2016 Nechci z toho nic stříkat, chci jen nový fotoaparát v hodnotě čtrnácti tisíc kč :-) Manželka mi tady říká klid taťko, klid, nejsi nejmladší, klid .... No co to kurva jako je, já jenom chci si rozbalit to co jsem si objednal, krásně voňavé nové zboží....
Frostie Odesláno 18. října 2016 Nahlásit Odesláno 18. října 2016 V 18. 10. 2016 v 19:13, African napsal: Nechci z toho nic stříkat, chci jen nový fotoaparát v hodnotě čtrnácti tisíc kč :-) Manželka mi tady říká klid taťko, klid, nejsi nejmladší, klid .... No co to kurva jako je, já jenom chci si rozbalit to co jsem si objednal, krásně voňavé nové zboží....Omlať jim to v Praze o držku, já bych ještě žádal slevu/vrácení části peněz
nickolas Odesláno 18. října 2016 Nahlásit Odesláno 18. října 2016 Moudra to zena, ta tva manzelka! Nervy si nech na az se zacnou cukat Jezis me by jeblo
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se