Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

• Odpovědi 4,9tis.
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno

tak to se fakt těším,

když jsem rozbaloval ty svoje, tak jsem na první pohled viděl, že jsem udělal dobře.
a i mi ten sváteční pocit vydržel, šetřím si je z více dobrých důvodů (manželka o nich ještě neví ;oD a to je hlavní důvod)

Odesláno
před 2 hodinami, tombas napsal:

Balíček dorazil, ale jsem v práci a rozbalovačka bude až doma odpoledne. :crying_anim02:

😅 tak držím palce ať jsou nakonec good! A pochlub se pak ;) 

Odesláno

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Odesláno

tak buď ta hnědá kůže, nebo nato strap ale jinej... ten jim ale podle mě bude slušt nejvíc....pořídil bych jinej a nějakej kvalitní. Třeba tento:

https://www.uncleseiko.com/collections/velcro/products/all-purpose-velcro-straps-in-20mm-and-22mm

Ale přiznám se tyhle hodiny nejsou můj styl, což je samozřejmě nedůležité.

Odesláno

Já bych řekl, že žádný NATO strap se k nim nehodí, ty hodinky nejsou sportovní ani omylem. Jedině tmavě hnědý řemen vypadá dobře, ale pak už je té hnědé docela moc. Ale pokud je někdo zvyklý nosit zlaté hodinky, tak je to zase OK, té zlaté je tam méně, než na klasických zlatých hodinkách.

Vlastně nejvíc mi vadí ta lesklá zlatá luneta a uvažuji, kam bych je vůbec nosil. V porovnání se vším, co už mám jsou tyhle nejsvátečnější, k hnědému (nebo prostě tmavému) obleku, ke košili... ale nejsou to oblekovky, na to jsou moc vysoké... je těžké je někam zařadit.

Navíc vypadají poměrně malé. Ani náhodou nevypadají jako 44mm. Vzhled korunky ale evokují docela dobře. Jen ten ciferník měl být červený s nápisem CocaCola, pak by to nemělo chybu. :D

Odesláno

Ta kůže, navíc s tím prošitím, vede o dvě kola vůči tomu zbytku. Ten jemný mesh nic moc, já jsem je chvilu na shark meshi a taky žádná velká výhra. Nejvíc jim to sluší naostro, tedy bez pásku, ale to je docela nepraktické, že....

Odesláno
před 1 hodinou, tombas napsal:

Napadla mě ještě hnědá potápková guma. Nebo hrubší kůže, aby to ten uhlazený look trochu hodilo do volnočasové kategorie, rifle, tričko. Nevzdávej to! 😉

Odesláno
před 53 minutami, tombas napsal:

Bez pásku a naražené na pivní lahvi! :thumbsup_anim: :lol2:

jo, jako přívěšek k otvíráku na pivo a luneta sloužící počítání vypitých kousků ;o)

Odesláno

Dík za podporu i návrhy. Já to vidím tak, že na ně budu dva dny koukat a jestli to nezajiskří, tak pošupajdí zpátky.

S tím koženým řemenem je to nositelné. Jsou prostě jiné. Hodně jiné než cokoli, na co jsem zvyklý. Co je zajímavé, tak jsou celkem pohodlné a dost lehké. Baví mě ta dvoubarevná datumovka, to je snad úplná rarita i napříč značkami.

Na druhou stranu si nemyslím, že by jiné barevné provedení u mě mělo větší šanci, ale to nedokážu zodpovědně posoudit, když jsem je neměl na ruce.

Na sluníčku se pěkně blyší a ta hnědá na ciferníku není taková prvoplánová, co vypadá jak rozšlápnuté 💩, ale je pěkně hluboká, sametová.

Odesláno
před 3 hodinami, Spongebob napsal:

Za mě pokud se musiš pomalu přemáhat...škoda 7000! A šupajdily by zpět. Ty si musíš udělat radost a ne být na vážkách 😉

V tom máš naprostou pravdu.

Odesláno

Na druhou stranu by se mi jako prodejci moc nelíbilo, kdyby mi někdo poslal hodinky zpět s tvrzením, že např. vůbec nebyly na ruce a přitom prodělaly několikerou výměnu řemenů. 

Odesláno

Tomu rozumím, ale tyhle hodinky mají provrtané nožky, takže výměna byla maximálně šetrná, mesh má rychlostěžejky, takže opět maximální opatrnost.

Na druhou stranu hodinky přišly bez originální fólie na sklíčku, mají pouze na dýnku. Možná byly někde vystavené, nevím.

Samozřejmě bych ani neuváděl, že nebyly na ruce, ale že jsem je normálně vyzkoušel, popravdě. Nepotřebuji někoho tahat za nos, jestli mi strhne pár stovek za použití, OK.

Odesláno

Kdyz to neni laska na prvni pohled, muze bejt treba na druhej, ackoli tady to asi neklapne, tech pochybnosti si vyslovil uz dost. Za mne jsou to teda sportovni hodinky jak vino, bez ohledu na povrchovku-zlaceni(?). 

Ja jsem v tomhle zpatecnik, kdybych vybiral pětky, podival bych se do minulosti. Tam bylo mraky modelu s paradnima kalibrama, ktery te pri trose pece pomalu prezijou. Byly staveny uplne jinak, nebo lepe receno, jeste tak, aby neco vydrzely. A  vetsinou to tak bylo. Vsechny tyhle 6r, 4r jsou, jak uz tu pred par lety psal lucid, staveny de facto na stejnym zakladu. Jo, nekde je delsi rezerva, nekde zase  jiny pero, nekde neco jinyho, ale podle me se to (at me nejakej hodinar opravi, pokud kecam) vubec neda srovnavat se strojkama typu 6119, 6309 atp. Troufam si tvrdit, ze mi proslo rukama kolem 80 kusu s vyse zminenejma kalibrama, v horsim, nebo lepsim stavu, ale ve valny vetsine pripadu na tom ty strojky byly  lip, jak zbytek hodinek. Proste to byly drzaky, coz se o soucasny produkci rict neda. Seiko je obri firma, ktera vzdycky produkovala mraky modelu. Rozhodne vic, nez treba evropsky firmy. Katalogu je vsude ke stahnuti dost. Spousta lidi tady breci, jak vykradaj (coze?) vlastni modely z minulosti a nic jinyho neumej. Takze radsi svuj zapal pro hodinarstvi podporej tim, ze si koupej levnou kopii tunaku/zelv/Willardu s keramickou lunetou za 100€, pac tam ta pridana hodnota je uplne videt...

To, ze reinkarnujou nejuspesnejsi modely, ktery jsou 40-50 let stary, mi neprijde jako vykradani, ale jenom snaha maximalizovat svuj zisk. To je u takhle velky firmy opravdu divny. Si rikam, proc to delaj🤔 . Clovek by si rekl, ze tohle je misto, kde se schazej fanousci hodinariny. A vono hovno😁. Omlouvam se vsem, koho se to dotklo, ale bulet nad tim, ze udelali 321 variaci zelv, je mimo, pac pokud to prodaj a je vo to zajem, neni vo cem. A evropskej trh je malej. 

Zaverem bych jen chtel rict, ze ja opravdu nejsem ten, kterej by si mohl koupit, co se mu zlibi. To fakt ne. Ale diky bohu za to, ze si muzu vybrat. 

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...