Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Díky za ohlasy. origo tah jsem nosil nejdyl ale před zimou jsem začal střídat strap s kuží, podle nálady, oblečení. Na léto ale stejnak dám tah, jen musím pořídit origo stěžejky.

• Odpovědi 4,8tis.
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Návštěvník swanieck
Odesláno

Že by nová vlna ......  Seiko SARG009 a Seiko SARG 011 jako náhrada za okoukané SZNG13J1....

Proč ne. Univerzální rozměr pouzdra 42/12 mm,  lepší ručičky, citr už nevypadá jako nástěnka. Pokud se cena sesune na přijatelných 4000 - 5000,--Kč,  tak to jsou zajímavé automaty pro začátečníky a na běžné nošení.

post-27804-0-30678200-1399842485_thumb.jpg

post-27804-0-99135800-1399842578_thumb.jpg

Odesláno

Že by nová vlna ......  Seiko SARG009 a Seiko SARG 011 jako náhrada za okoukané SZNG13J1....

Proč ne. Univerzální rozměr pouzdra 42/12 mm,  lepší ručičky, citr už nevypadá jako nástěnka. Pokud se cena sesune na přijatelných 4000 - 5000,--Kč,  tak to jsou zajímavé automaty pro začátečníky a na běžné nošení.

Puzdro mi pripomina viac Spirity, paci sa mi. Cifernik az na tie divne cisla tiez fajn. No ako kolega dobre poznamenal, nie su to 5ky a cena nepojde pod desinu, ani omylom...

Odesláno

Puzdro mi pripomina viac Spirity, paci sa mi. Cifernik az na tie divne cisla tiez fajn. No ako kolega dobre poznamenal, nie su to 5ky a cena nepojde pod desinu, ani omylom...

tak ona ta cena je pod desinou už teď. Vezmu-li verzi s kovovým tahem za 50.000 yenů, tak to je momentálně 9.800 Kč v přepočtu.... :) Ale změní se kurz a je to v...

Odesláno

tak ona ta cena je pod desinou už teď. Vezmu-li verzi s kovovým tahem za 50.000 yenů, tak to je momentálně 9.800 Kč v přepočtu.... :) Ale změní se kurz a je to v...

ano, pravdu mas. ja som si to preratal este na stare slovenske, v CZK je to samozrejme menej...

Odesláno (upraveno)

fuu tie SARG011 vyzeraju fakt vyborne! pekne pilotkoidne univerzalky. akurat velka rucicka by mohla byt kusok dlhsia...

sarg011-b.jpg

Upraveno uživatelem misoo
Odesláno

Seiko SARG011...konečně po dlouhé době pěkné Seika. Přesně podle mého vkusu. Připadá mi, že na nich je všechno naprosto správně - mj. červená vteřinovka, černý datový věnec.

Odesláno

Seiko SARG011...konečně po dlouhé době pěkné Seika. Přesně podle mého vkusu. Připadá mi, že na nich je všechno naprosto správně - mj. červená vteřinovka, černý datový věnec.

moje 5-ky sa mi veľmi páčia ale ak by som mal na nich niečo zmeniť tak by to bola tá červená sekundovka (no, povedzme že aj nápis sports a tá nedeľa by tiež nemuseli byť červené, trochu to kričí).

OK, vec vkusu, ale prečo to tak robia?

Odesláno (upraveno)

lub: jasne, tak som to myslel, proste aby ju realne bolo vidno v celej svojej krase :) idealne by mohli uplne vynechat ten cierny kov a nechat rucicky ciste biele ako sa na pilotky patri ;)

yuro: dle vkusu kazdeho soudruha... mne osobne sa na hodinkach cervene "doplnky" velmi pacia. samozrejme to musi byt decentne a s rozumom (sekundovka...) ;)

Upraveno uživatelem misoo
Odesláno (upraveno)

lub: jasne, tak som to myslel, proste aby ju realne bolo vidno v celej svojej krase :) idealne by mohli uplne vynechat ten cierny kov a nechat rucicky ciste biele ako sa na pilotky patri ;)

jasně. to by neměly chybu.

no, ještě by to chtělo šroubovací korunku a sponu s přezkou a bral bych je jako upgrade mých srp025.

SARBy jsou pro mě příliš leštěnky, tenhle styl mě oslovuje daleko víc.

edit: tady je pár živých fotek: http://www.shoppinginjapan.net/sarg009

Upraveno uživatelem lub
Návštěvník swanieck
Odesláno

jasně. to by neměly chybu.

no, ještě by to chtělo šroubovací korunku a sponu s přezkou a bral bych je jako upgrade mých srp025.

SARBy jsou pro mě příliš leštěnky, tenhle styl mě oslovuje daleko víc.

edit: tady je pár živých fotek: http://www.shoppinginjapan.net/sarg009

post-27804-0-05162100-1399922992_thumb.jpg

post-27804-0-53330700-1399923098_thumb.jpg

post-27804-0-40545600-1399923780_thumb.jpg

post-27804-0-29712600-1399923917_thumb.jpg

Návštěvník swanieck
Odesláno (upraveno)

Opravdu zdařilé.....

Tak trošku inspirace u klonů pětek Harolda z Yobokies (SNK809 resp SZNG15), design podobný pilotkám Sinn 857 či Sinn 656....v jednoduchosti a přehlednosti je síla. 

Dokonce i USAF piloti kdesi vysoko nad Afganistánem rádi modifikované japonské pilotky.....viz  foto.

post-27804-0-98533600-1399924182_thumb.jpg

Upraveno uživatelem swanieck
Odesláno

Pár slov k řadě SARG. Rozhodně se nejedná o nástupce za "okoukané" SNZG 13 J1, ty svého již mají a jak to tak vypadá, tak se i přes obyčejnější kalibr budou s úspěchem ještě prodávat dále. Na SARG mi vadí v prvé řadě vteřinovka, která je pocitově hází mezi pětky. Zrovna tak ty obrovské číslice mi nějak nepasují k řadě Mechanical, ke které se hodinky hlásí jak použitým kalibrem, tak fontem Automatic..

Myslím, že není nutné za každou cenu chrlit novinky. SARBy budou určitě žít déle.

Odesláno

Žít nebo prodávat déle? O tom druhém pochybuji, jelikož Seiko ukončuje produkci v řadě Sarb bez výčitek a s železnou pravidelností. Komu se hodky líbí, tak by neměl váhat příliš dlouhou, protože za rok dva už by nemusely byt k dostání. Apropo živé fotky mě přesvědčily že černé orámování ručiček je v pořádku. Rozhodně na nich nevidím nic co by je házelo do kategorie seiko 5

Odesláno

Dokonce i USAF piloti kdesi vysoko nad Afganistánem rádi modifikované japonské pilotky.....viz  foto.

to čumím :eek:

faktem je, že je to asi nejhezčí modifikace malých pětek, nějaké takové měl tady ggrand.

Odesláno

Jak jsem teď tak kouknul k Seiye, ale vývoj řady SARG mně víc a víc přijde jako mix Alpinistu a pětek - zatímco začátek (modely 001 - 007) byly skoro jako Alpinisty (viz dvě korunky), tak nové modely (009 - 012) mně už přijdou jako pětky bez toho obřího loga. Schválně jak se to vyvine dál.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...