Přejít na obsah

Jaké Hodinky Orient nosite

t48mirek

Doporučené příspěvky

Lucide, paráda.. jsem akorát zmaten tou třetí korunkou (jestli je to korunka), na co je?

1) Nastavování data

2) Nastavování času

3) Vnitřní luneta

Aspoň tak bych to chápal já. U Rayů se datum nastavovalo korunkou zvlášť. :)

horní je tlačítko na posun dne v týdnu, prostřední standardní korunka(1.pozice měni datum, druhá seřizuje ručičky) a spodní bych odhadoval na otáčení vnitřní lunety

Ano, je to tak. Horní tlačítko je s korunkou - na rozdíl od klasických King Diverů jsou všechny tři korunky šroubovací, což u té spodní znamená i aretaci lunety. Horním tlačítkem se překlikává den v týdnu, který má (jako upomínku na King Diver a World Diver) rovněž dvě pozice (a to buď např. SAT nebo SAT6), prostřední pak klasicky datum a nastavení času.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

já mám ty Multicalendary s jiným cifrem, jsou fajn

už vím, mám starší, mám kalendář 1971-2015, ty tam máš koukám vyšší roky

No to ano,ale ty hodinky mají pohnutou Historii :

Patřily králi Libereckého podsvětí " Královi " .

Mám je od jednoho "Bachaře" z Valdic,co je s ním vyměnil.

Jsou OK,jen ve stavu jakém jsou.

U těchto jde i natahovat klasicky přes korunku.

Odkaz ke komentáři

... no a já mám radost :-)

attachicon.gifIMG_0524.JPG

attachicon.gifIMG_0525.JPG

Ani se ti nedivím. I mně dělají tyhle Orienty velikou radost. Jsou to pěkné hodinky, u kterých mě navíc neustále překvapuje jejich spolehlivost a přesnost. Ať dobře slouží  :cheers:

Odkaz ke komentáři

Dovolte, abych se i já pochlubil... nový přírůstek, konkrétně od včerejška, zatím pryž, tah je objednaný... no a já mám radost :-)

Dovolte, abych se i já pochlubil... nový přírůstek, konkrétně od včerejška, zatím pryž, tah je objednaný... no a já mám radost :-)

Pěkný, ale určitě jiný tah, ta guma jim moc nesluší - každopádně dobrá volba :clap:

Odkaz ke komentáři

Gratuluju, vybral jsi dobře.

Mám stejné a nosím je na tahu, na gumě, na NATO strapu a poslední dobou nejraději na meshi. Všechny varianty mě baví, takže střídám podle nálady.

A jenom ze zvědavosti se zeptám, to jsi objednal originál orient tah? a doplňující otázka, kolik za něj chtějí?

Odkaz ke komentáři

Ani se ti nedivím. I mně dělají tyhle Orienty velikou radost. Jsou to pěkné hodinky, u kterých mě navíc neustále překvapuje jejich spolehlivost a přesnost. Ať dobře slouží  :cheers:

dík, vlastně jsem nikdy na Orient nemyslel a najednou je mám a jsem přesvědčen, že to byla dobrá volba. Nemám moc velkou ruku, takže průměr je úplně ideální...

Odkaz ke komentáři

Gratuluju, vybral jsi dobře.

Mám stejné a nosím je na tahu, na gumě, na NATO strapu a poslední dobou nejraději na meshi. Všechny varianty mě baví, takže střídám podle nálady.

A jenom ze zvědavosti se zeptám, to jsi objednal originál orient tah? a doplňující otázka, kolik za něj chtějí?

Jo, po NATO strapu pošilhávám... tak jsem objednal originální a podle včerejšího telefonátu by jeho cena měla být cca 800-850 korun...

Odkaz ke komentáři

dík, vlastně jsem nikdy na Orient nemyslel a najednou je mám a jsem přesvědčen, že to byla dobrá volba. Nemám moc velkou ruku, takže průměr je úplně ideální...

Takhle přesně jsem to s Orienty měl taky. Nikdy jsem o nich neuvažoval. Pořádně jsem je poznal vlastně až tady. Pak jsem jednou viděl za výkladem pepsi variantu a už jsem ji nedostal z hlavy. Chvíli jsem sám se sebou zápasil a pak najednou BUM a už jsem je měl na ruce  :D Vůbec toho nelituju, právě naopak. Jsem rád, že jsem se pro jejich koupi rozhodl. Taky mám úzké zápěstí a sedly mi hned. Nosím je výhradně na tahu, který je k těm hodinkám perfektní. 

Odkaz ke komentáři

OMLUVA A OPRAVA

Všem se moc omlouvám, že jsem znesvětil vlákno fotkou s jinýma hodinkama. Jsem se tak zabral do hledání nějaké fotky s nato strapem Tudor Ducati, že jsem si pak nějak nevšimnul drobného detailu, že ho nemám na Orientech, ale na Seiku. Snad mi bude polehčující okolností, že jsem alespoň zůstal na území Japonska. Děkuju. 

post-32939-0-01657700-1414875808_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři

Já jsem na nich zkusil dát taky nato ale tah je tah, měl jsem nato jen pár hodin a musel jsem tam vrátit tah.

Přesně. Já ten tah pro jistotu ani nesundal. Stejně by se mi na nich nic jiného víc nelíbilo. Snad jen nějaká mohutná guma nebo silikon, co by na koncích kopírovaly pouzdro. To si představit umím. Dokonce to tady takhle už někdo měl. 

Odkaz ke komentáři

Několik prvních měsíců je tah v pohodě a nic proti němu v zásadě nemám, ale pak jsem začal být zvědavý na nějakou změnu. Na dovolenou a k vodě je guma naprosto bezkonkurenční. Zbytek léta jsem je pak měl, a ještě pořád mám, na meshi. Návrat k tahu plánuju na zimní měsíce. (se mi do toho nebude zase moc chtít, celkem blbě se nasazuje kvůli těm koncovým plechům u pouzdra)

Dnes jsem je asi po měsíci vytáhnul z hodinkovnice a pořád velká spokojenost.

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...