AndyAaron Odesláno 21. října 2015 Nahlásit Odesláno 21. října 2015 Ja se priznam, ze mne ten mesh na ty maka nesedi. Ale je to vec kazdeho. Abych nebyl out, tak tyhle orienty nemam na ruce a ani je nenosim. Dorazily vcera a nejsou moje, tak jsem je ani na ruku nedaval a budu je posilat dal majiteli. Ale aspon fotku sem hodim. Rekl bych, ze to je klasika orient - za pak babek moc dobra kvalita zpracovani a pusobi fakt hodnotne. Az jsem to necekal a mozna to ani z fotek tak nevyzni. Sent from my iPhone using Tapatalk
tano Odesláno 21. října 2015 Nahlásit Odesláno 21. října 2015 Maxel: mesh je tam dobrej, osobne se mi na nich libi. AndyAaron: pekny, vypadaji hodnotne, jen ten pasek nevypada az tak uplne kozene, nebo se mylim?
AndyAaron Odesláno 21. října 2015 Nahlásit Odesláno 21. října 2015 Tano, pasek je nahodou moc peknej, kozenej a prijemnej na dotek. Mohly by tam byt je obligatni pilotni cvocky ;-) Za sebe hodnotim vys tento remen, nez remen na bambinu. ale jak rikam, na ruku jsem to ani nedaval, nejsou moje...
tano Odesláno 21. října 2015 Nahlásit Odesláno 21. října 2015 Tano, pasek je nahodou moc peknej, kozenej a prijemnej na dotek. Mohly by tam byt je obligatni pilotni cvocky ;-) Za sebe hodnotim vys tento remen, nez remen na bambinu. ale jak rikam, na ruku jsem to ani nedaval, nejsou moje...Tak to je super, ze davaji dobry matros na remeny, ale cvocky nee! Prosim:)).
AndyAaron Odesláno 21. října 2015 Nahlásit Odesláno 21. října 2015 Pilotky bez cvocku jsou jak hodinky bez sekundovky ale je fakt, ze u tech orientu me to nejak neurazi... Sent from my iPhone using Tapatalk
Marcus Odesláno 21. října 2015 Nahlásit Odesláno 21. října 2015 (upraveno) Mě ty pilotky od Orientu přijdou takové nějaké... no prostě bez "gulí" a nezachránily by to ani ty cvočky. Navíc to dělají ve všech možných barevných provedeních a tím ten dojem, že to mají být pilotky, ještě víc shazují. Ale pokud někdo chce přehledné a levné hodinky v pilotním stylu, tak proč ne. Ale bude to fungovat jen do té doby, než jejich majitel uvidí nějaké lepší a povedenější pilotky. A mesh na Mako rozhodně ano. I když mi k nim o trošku víc sedí "shark" bez koncovek. Proto ho taky mám a na Mako nosím, že jo . Upraveno 21. října 2015 uživatelem Marcus
tano Odesláno 21. října 2015 Nahlásit Odesláno 21. října 2015 Pilotky bez cvocku jsou jak hodinky bez sekundovky ale je fakt, ze u tech orientu me to nejak neurazi... Sent from my iPhone using TapatalkJa vim, ze tam ty cvoky spravne patri, ale nejak to nemuzu, moje chyba ale...
tano Odesláno 21. října 2015 Nahlásit Odesláno 21. října 2015 Mě ty pilotky od Orientu přijdou takové nějaké... no prostě bez "gulí" a nezachránily by to ani ty cvočky. Navíc to dělají ve všech možných barevných provedeních a tím ten dojem, že to mají být pilotky, ještě víc shazují. Ale pokud někdo chce přehledné a levné hodinky v pilotním stylu, tak proč ne. Ale bude to fungovat jen do té doby, než jejich majitel uvidí nějaké lepší a povedenější pilotky. A mesh na Mako rozhodně ano. I když mi k nim o trošku víc sedí "shark" bez koncovek. Proto ho taky mám a na Mako nosím, že jo .A proc nefotis Marcus? Je to skoda.
Hardslimer Odesláno 22. října 2015 Nahlásit Odesláno 22. října 2015 Tak za mne palec nahoru pro toto provedeni.Uz na prvni pohled je jasne, ze se netvari jako presna kopie pilotek a ani se o to moc nesnazi.Vidavam u lidi v autobuse nebo ve spolecnosti spoustu pilot watch u kterych si letmym pohledem nejsem jist jestli jsou to Stein nebo ... nebo .... . Nechci ty lidi zblizka ocumovat at si nereknou ze jsem pako.Ale pokud letmo uvidis tyto hodinky, hned ti trkne v hlave Orient.Myslim si, ze jdou na to dobre kuci sikmooky. :-)
AndyAaron Odesláno 22. října 2015 Nahlásit Odesláno 22. října 2015 Mě ty pilotky od Orientu přijdou takové nějaké... no prostě bez "gulí" a nezachránily by to ani ty cvočky. Navíc to dělají ve všech možných barevných provedeních a tím ten dojem, že to mají být pilotky, ještě víc shazují. Ale pokud někdo chce přehledné a levné hodinky v pilotním stylu, tak proč ne. Ale bude to fungovat jen do té doby, než jejich majitel uvidí nějaké lepší a povedenější pilotky. A mesh na Mako rozhodně ano. I když mi k nim o trošku víc sedí "shark" bez koncovek. Proto ho taky mám a na Mako nosím, že jo .Ono kazda mince ma dve strany... Vic barevnych variaci je na skodu, ale zase mas na vyber. Pilotky s modrym cifrem jen tak nekdo nenabizi, se zelenym snad nikdo. Castecne vychazejiz Buhr, ale neni to vylozene kopirka, maji svuj styl. To vsechno clovek musi zvazit. Na me pusobi pekne, nic jsem od nich necekal... Sroubovaci korunka a 100m WR jen zvysuji pouzitelnost. Za ty prachy fajn, clovek zkusi a bud sedne a kdyz ne, tak posle dal a nic moc ho extra netrapi... Setrit na IWC, ktere by pak nesplnily predstavu je asi horsi Sent from my iPhone using Tapatalk
Beet Odesláno 22. října 2015 Nahlásit Odesláno 22. října 2015 Po delší době na ruce Maka. Taky jsem podlehl riflové vlně, i když trochu neplánovaně. Neměli totiž můj oblíbený PORTO řemen, tak jsem vzal tento riflový. Mám ale pocit, že to není ono, takže PORTO už je na cestě a tento riflák půjde z domu. Kdyby měl někdo zájem, tak mi klidně napište.
Marcus Odesláno 22. října 2015 Nahlásit Odesláno 22. října 2015 A proc nefotis Marcus? Je to skoda.Na to je jednoduchá odpověď: nenosím, nefotím. Ale nosím a fotím jiné.Dokonce jsem začal uvažovat, že bych Mako prodal, ale asi je to nesmysl. V létě by mi chyběly, protože do vody zatím nic dražšího nosit nechci a těch pár korun, co bych za ně dostal, nestojí za řeč.Jedině snad, že bych je nahradil jinýma low-cost potápkama, jako jsou třeba Monstra, SKX nebo Suby Ono kazda mince ma dve strany... Vic barevnych variaci je na skodu, ale zase mas na vyber. Pilotky s modrym cifrem jen tak nekdo nenabizi, se zelenym snad nikdo. Castecne vychazejiz Buhr, ale neni to vylozene kopirka, maji svuj styl. To vsechno clovek musi zvazit. Na me pusobi pekne, nic jsem od nich necekal... Sroubovaci korunka a 100m WR jen zvysuji pouzitelnost. Za ty prachy fajn, clovek zkusi a bud sedne a kdyz ne, tak posle dal a nic moc ho extra netrapi... Setrit na IWC, ktere by pak nesplnily predstavu je asi horsi Sent from my iPhone using TapatalkJe to tak jak píšeš, jenom jsem chtěl prostě sdělit, že kdybych neznal chronomag a byl bych normální člověk z ulice, který si chce koupit hodinky, které vypadají jako pilotky a nejsou moc drahé, tak ano, neměl bych s tím problém a určitě by mi dělaly radost. Ale dnes už není cesta zpět a pilotky si prostě představuju trochu jinak. Dnes bych za takových okolností asi raději šáhl po Laco, které nejsou o moc dražší (myslím ty s Myotou - s tou mám taky trochu problém, stejně jako s tím průhledem místo pevného dýnka, např. Augsburg), ale jsou to prostě vzhledově echt pilotky, navíc od výrobce, který v tom má dlouhodobou tradici. Orient jen vyrobil pilotky, protože po nich asi byla větší poptávka a nasekal to ve všech barvách, co je zrovna napadly. Konec hlášení.
Marcus Odesláno 22. října 2015 Nahlásit Odesláno 22. října 2015 Po delší době na ruce Maka.Taky jsem podlehl riflové vlně, i když trochu neplánovaně. Neměli totiž můj oblíbený PORTO řemen, tak jsem vzal tento riflový.Mám ale pocit, že to není ono, takže PORTO už je na cestě a tento riflák půjde z domu. Kdyby měl někdo zájem, tak mi klidně napište. DSC_0557.JPGRiflové vlně jsem nepodlehl, i když taky jsem na pár kusů na ebay narazil, ale odolal jsem. K něčemu se to může docela dobře hodit, ale jak sám tušíš, rifle a dájvry nějak nejdou dohromady.
Beet Odesláno 22. října 2015 Nahlásit Odesláno 22. října 2015 Marcus, on 22 Říj 2015 - 11:33, said:rifle a dájvry nějak nejdou dohromady.To si úplně nemyslím. To bys taky mohl říct o kůži a jak krásně vypadají potápky na kůži.Asi záleží na vkusu každého soudruha, že. K Makům mi prostě rifle nejdou. I když třeba si zvyknu než dorazí PORTO.
Marcus Odesláno 22. října 2015 Nahlásit Odesláno 22. října 2015 To si úplně nemyslím. To bys taky mohl říct o kůži a jak krásně vypadají potápky na kůži.Asi záleží na vkusu každého soudruha, že. K Makům mi prostě rifle nejdou. I když třeba si zvyknu než dorazí PORTO. S kůží problém nemám. Možná, že kdyby to byla ošoupaná riflovina, vypadalo by to líp. Tady ta je nějaká divná. Takovou vyráběli ještě za komárů v Oděvných závodoch kapitána Nálepku v Prešove. Nikdo ty jejich "moderní džíny" nechtěl nosit. Když už jsi teda zmínil vkus každého soudruha.
bambusPS Odesláno 22. října 2015 Nahlásit Odesláno 22. října 2015 Já jsem ten, komu Ondra ty pilotky od Orientu sehnal. Proč jsem si je vybral?Roli hrál samozřejmě i rozpočet. Ten byl nastaven na 10kJasně, jako první jsem uvažoval nad pilotkama od Laca. Ale doma už mám Laco Marine Valencia. Ty mají s pilotkama pod 10k jako je např. Laco Augsburg zcela totožné pouzdro. Měl bych tedy dvoje hodinky lišící se víceméně jen ciferníkem. A navíc, průhled u pilotek bych nechtěl. PVD úprava pouzdra se mi nelíbí, tím se případný další výběr z katalogu Laco snížil.Pak přišly na řadu Steiny. Klidně bych trochu rozpočet navýšil pro model Steinhart Nav B-Uhr 44 vintage Titan B-Muster. Ty mě opravdu nadchly. Ale 44mm je na mé malé zápěstí moc.Poté jsem se podíval, co nabízí Orient. Je to několik měsíců, co mi dorazily Bambina, které mi obstaral také Ondra. S těmi jsem moc spokojený: vzhled, kvalita zpracování a přesnost. Nejprve se mi líbily pilotky s modrým ciferníkem, ale to bylo na produktových fotkách od orientu. Naživo vypadaly jinak, zvolil jsem tedy klasickou černou. Pilotky ve stylu B-Uhr, 100 WR, šroubovací korunka, velikost 42mm a za velmi dobrou cenu, nebylo co řešit.
ivo8177 Odesláno 27. října 2015 Nahlásit Odesláno 27. října 2015 Zdravim vsetkych chronomaniakov, obzvlast Orientalnych.Oddnes patrim k majitelom automatickych hodiniek. Po par tyzdnoch hladania som sa rozhodol, ze chcem Orient. Vyber bol tazky. Bol som uz 3x rozhodnuty ktore chcem, ale nakoniec som zobral FM03004B. Ked som ich rozbalil, boli takmer na nule, ale uz po 2 hodinach boli plne "nabite". Nechapem to odporucanie nosit ich 8 hodin aby sa uplne natiahli, ked sa to da uz za 2h pri kancelarskej praci . V skutocnosti su este krajsie ako na fotke, ale to asi plati o vacsine hodiniek. Zrejme nebude vela ludi co preslo od smart hodiniek k mechanickym, ale mne sa to podarilo . Mrzi ma len ich kozeny remienok. Je nadherny, prijemny na dotyk, ale je moc velky na moj tenky kyptik. Musel ist hned prec. Esteze mali LG rovnaku sirku. Premyslam aj nad nejakym perlonom. Po prvom dni som s mojimi prvymi skutocnymi hodinkami spokojny, ale uz teraz viem, ze nebudu posledne. Mozno uz o par tyzdnov by som chcel aj daco z vyssej triedy Orient Star. Dufam, ze mi budu sluzit dlhe roky.
AndyAaron Odesláno 28. října 2015 Nahlásit Odesláno 28. října 2015 Gratuluju k Orientu, doufam, ze budou dobre slouzit. Ja dnes alespon home office kdyz uz ne volno... Sent from my iPhone using Tapatalk
AndyAaron Odesláno 29. října 2015 Nahlásit Odesláno 29. října 2015 Orient vlakno trosku stagnuje, takze hop hop hop! Sent from my iPhone using Tapatalk
Hardslimer Odesláno 29. října 2015 Nahlásit Odesláno 29. října 2015 Kuci. Potřeboval bych poradit, jaký řemen nebo strap na podzim k těmto mým nedávno zakoupeným Multi-year calendar.Koupil jsem je zde před nedávnem a ten kovový tah je na mne takový strohý. Viz foto. ( Sice jsem psal Zrnovi jestli nemá nějaký nápad, ale neozval se.Kupoval jsem od něj rifláky k Makům, ale fotku dávat nebudu. To bych jen přidával to co tu v nedávné minulosti bylo postnuto.Zřejmě nemá čas a taky ho chápu.Při tom všem co vyrábí se není čemu divit. ) Rozteč je 19 mm a to se mi s tím kov tahem zdá na tyto 43 mm cifrové opticky málo. Takže pokud někdo vlastníte tyto kalendáry a máte je v kombinaci s něčím jiným, tak prosím o fotky k inspiraci.Všem díky za případné rady nebo kritiku.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se