sodik Odesláno 12. března 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. března 2012 Mel jsem zasek na lunete "dot over ninety" z 60. let pobliz te devatesatky. Tak jsem si rikal, ze se pokusim sehnat nahradni na ebayi. Za 3 mesice se tam objevila jedna takova luneta s fontem, kde je puntik nad 90, a to ve znacne horsim stavu, nez ta moje. Ale byla bez zaseku. Byl jsem odhodlany za ni dat 10 tisic korun. Sla za 1200 dolaru 1200US ty lidi nemaj soudnost.... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Tada Odesláno 12. března 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. března 2012 Mě teda přijde že plast na Speedmasterech se mi škrábe mnohem rychleji než třeba na Sinnech a to Sinny nosím na sport a Omegy jen ke košili. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
organic Odesláno 12. března 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. března 2012 1200US ty lidi nemaj soudnost.... Holt to je svět veteránů a k nim nedostupných dílů, kde cenu dělá poptávka a nabídka. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ZdenekS Odesláno 13. března 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. března 2012 Pánové, jeden dotaz k Speedmaster Moonwatches.Rozdíly, mezi typy 3570.50.00 a 3573.50.00, co vím, jsou ve sklíčku a zadním dynku.Ale jaký je rozdíl mezi kalibrem 1861 a 1863?Dík za info. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Peta-Biker Odesláno 13. března 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. března 2012 rozdíly mezi 1861 vs. 1863 1 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ZdenekS Odesláno 13. března 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. března 2012 rozdíly mezi 1861 vs. 1863 Dík za kontakt. Co se člověk nedoví o Omegách v Seiko klubu . Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
blackhead Odesláno 13. března 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. března 2012 Dík za kontakt. Co se člověk nedoví o Omegách v Seiko klubu . Vsak to byses dozvedel i tady kdybys trochu pohledal ... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ZdenekS Odesláno 13. března 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. března 2012 Vsak to byses dozvedel i tady kdybys trochu pohledal ... Jo jo, máš určitě pravdu (jsem lenivý). Jen mě to při té diskusi ťuklo, ta otázka, kterou nosím déle v hlavě. Jak jsem už psal, chystám se získat více informací o Moonwatches, takže projedu určitě celé vlákno Omegy. Rád si to tady pročítám, jsou tu zajímavě věci, které se jen tak nedozvíš. A ten seiko klub byl nějaký anglojaponský, žádná konkurence Chronomagu . Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
klobadysek Odesláno 13. března 2012 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 13. března 2012 Mel jsem zasek na lunete "dot over ninety" z 60. let pobliz te devatesatky. Tak jsem si rikal, ze se pokusim sehnat nahradni na ebayi. Za 3 mesice se tam objevila jedna takova luneta s fontem, kde je puntik nad 90, a to ve znacne horsim stavu, nez ta moje. Ale byla bez zaseku. Byl jsem odhodlany za ni dat 10 tisic korun. Sla za 1200 dolaru To snad není možný, tak to jsem rád že jsem nešel do vintage, tohle by neylo nic pro mne. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
organic Odesláno 13. března 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. března 2012 To snad není možný, tak to jsem rád že jsem nešel do vintage, tohle by neylo nic pro mne. No ony ty vinážní kousky mají velikou auru. Můj model 105.012 byl z dob před přistáním na měsíci. Datum výroby těch hodinek se shodovalo s tragédií Apollo 1. Na to, že měly 45 let za sebou byly snad v lepším stavu než já. Navíc si drží cenu. Teď je nosí nějaký lederhoseman v říši... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
dakarcz Odesláno 15. března 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. března 2012 jak jste na tom s presnoti speedu ? jak jsem psal, 14 dni mam nove 3570.50 a delaji cca +15 za 24h, je sance ze se to casem zlepsi a dostanu se na alespon +5s ? jinak dobre stroje... dik h Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
RomanP Odesláno 15. března 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. března 2012 To je sice hodně, ale nepanikařil bych. Dej jim nějaký čas, než je zbrkle nechat otvírat, ale asi bych je nervozně sledoval.Ty mé jsou ze sedmdesátých let a dělají mi +1s denně. Protože ale vím, jak je pokládat. Pokud je položím jinak, tak třeba i +6.Takže si s nimi tak trochu hraju. Nemají datum a tak je nemusím mimo změnu času vůbec seřizovat. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
klobadysek Odesláno 14. června 2012 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 14. června 2012 Tak po pár měsících denního nošení si stále na sebe zvykáme, takže moje zkušenosti pro připadné další zájemce o tenhle typ hodinek jsou omezené. Překvapení se žádná nekonají, ale jak jsem řekl tohle nebyla láska na první pohled, nýbrž hodně promýšlená dlouhodobá akvizice. Moje původní obavy: Ruční nátah je fakt anachronismus, ostatně jako celý slavný mechanický hodinky, ale k hodinkám tohohle původu rozhodně patří, kdo volil automat, výměnou za komfort se ochudil o značnou dávku autentičnosti. Jistou výhodou ručního nátahu je nutnost nosit tyto hodinky ( a nepokukovat po dalších, alespoň u mne to tak funguje) - automatů na vrtiči může mít člověk půl tuctu, ale pokud chci mít jdoucí manuály, tak je prostě musím nosit. Tuhost otáčení korunky je asi dost individuální, měl jsem v ruce fungl nové hodinky, kde to šlo až protivně ztuha, ale na mých to je tak akorát. Plastové sklíčko nějaký mini škrábaneček tam už mám, ale nějak se to samo rozleštuje o rukavy či co zkrátka to skutěčně není problém, který bych řešil. Podstatné je, že ten hesalit je tak krásně vypouklý, že verze se safírem pusobí "placatě". Nízka vodotěsnost na běžné nošení zatím nevadila. Hodinky jsem i umyl pod tekoucí vodou, když bylo potřeba, ale do moře je neberu - slaná voda a částečky písku v ní i přes to že Speedy nijak extra nešetřím mi už připadají na nepotápky drsné. Chybějící datum tady jsem si ještě nezvykl, po téměř třiceti letech nošení hodinek s datumem to bude ještě pár let trvat si na to zvyknout. Nové poznatky: - stojící stopková ručička nepřidává na přehlednosti. - hrana lunety je vitrínou ťukanců. + Hodinky jsou krásně nenápadné, jsou na dnešní dobu "malé", bez výrazných barev. a fičur, nečekám že se mě někdo někdy zeptá co to mám za hodinky. Nejsou to hodinky s MI. + Dobrá svítivost, ale to jsem čekal (jsou to přece Omegy) ale nikde se o ní nikdo nezmiňoval. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
M916 Odesláno 14. června 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. června 2012 Z tvých poznámek a poznatků je poznat, že to od tebe opravdu nebylo náhlé vzplanutí, ale výsledek dlouhodobé cesty hodinkářovi Tyhle máš už na dlouho, když už nechci používat slovo napořád. P.S. Na MI hodinek moc nevěřim. Moje Defy nepatří zrovna mezi malé, nenápadné, bez fičur - přesto se mě ještě nikdo, opravdu nikdo, za ty dva a půl roku, co je nosím, nezeptal, co to mám za hodinky Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
klobadysek Odesláno 14. června 2012 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 14. června 2012 P.S. Na MI hodinek moc nevěřim. Moje Defy nepatří zrovna mezi malé, nenápadné, bez fičur - přesto se mě ještě nikdo, opravdu nikdo, za ty dva a půl roku, co je nosím, nezeptal, co to mám za hodinky Co by se ptali - to je přece na první pohled jasně poznat - sovětský. A nebo to bude tím, že byli ohromeni osobností. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
M916 Odesláno 14. června 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. června 2012 Co by se ptali - to je přece na první pohled jasně poznat - sovětský. Jo - a montujou je tam v Leningradě amatérští fotbalisté jednoho místního nejmenovaného klubu; večer čutaj do meruny a přes den "izgotovljájut časy" Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Peta-Biker Odesláno 15. června 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. června 2012 (upraveno) Ještě k Moonům detail, kdo je už má, buďte rádi, ceny zase půjdou o něco nahoru. V současné době je cena za klasiku s hesalitem (3570.50) - 85 600,-. Verze se safírem a průhledem na strojek (3573.50), je za 103 600Kč. Upraveno 15. června 2012 uživatelem Peta-Biker 1 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
welis Odesláno 15. června 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. června 2012 Ruční nátah je fakt anachronismus, ostatně jako celý slavný mechanický hodinky, ale k hodinkám tohohle původu rozhodně patří, kdo volil automat, výměnou za komfort se ochudil o značnou dávku autentičnosti. Jistou výhodou ručního nátahu je nutnost nosit tyto hodinky ( a nepokukovat po dalších, alespoň u mne to tak funguje) - automatů na vrtiči může mít člověk půl tuctu, ale pokud chci mít jdoucí manuály, tak je prostě musím nosit. Tuhost otáčení korunky je asi dost individuální, měl jsem v ruce fungl nové hodinky, kde to šlo až protivně ztuha, ale na mých to je tak akorát. + Hodinky jsou krásně nenápadné, jsou na dnešní dobu "malé", bez výrazných barev. a fičur, nečekám že se mě někdo někdy zeptá co to mám za hodinky. Nejsou to hodinky s MI. Je zajímavý jak vesměs každý řiká, že ruční nátah je mínus a opruz. Pro mě je to naopak jeden z největších kladů Moonwatchů. Když je nosím tak je natahuji pokaždý když se nudím a nemám si s čím hrát. V čase co je nenosím naprosto miluju ten pocit, jen tak si je natáhnout a zase je nechat odpočívat. Ta nenápadnost je v dnešní době společná všem hodinkách vycházejícím ze starých modelů. Moda velkých hodinek odsunula ty menší do anonymity. Mých Moonwatch ani GMT-Masterů si nikdo nevšimne. Jediní kdo si všimnou jsou kamarádi a známí co vědí o mojí hodinkové posedlosti. Naprosto mi to tak vyhovuje... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
dakarcz Odesláno 25. června 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. června 2012 tak jsem zpet, rekapitulace: - 1.3. 2012 koupe novych 3570.50. (rozhodoval jsem se mezi PO, PO Chrono, Speedmaster Co-Axial,) - od prvniho dne +12s, kazdy den, presne 12s, den za dnem, - nalezl jsem stejny pripad na http://forums.watchuseek.com vestinou se tam nad tim nikdo nepozastavoval, prej je to porad v "norme", me to ale stvalo, tak jsem je dal k AD - za necely mesic jsou zpet s vymenenim perovnikem (+ raficky, zkouska vodotesnosti, cisteni, protokol o mereni presnosti) - po 20h od natezeni delali +6s - po 28h od natazeni delaji +2-3s takze zatim dobry celkove dojmy po 3 mesicich: - hesalit: miniskrabance viditelne jen zblizka pod urictym uhlem - svitivost: bezvadna - rozmery: akorat, decentnost sama - rucni natah: staci natahnout kazdy druhy den, me to nevadi - vodotesnost: Omega mi potvrdila sprchu + plavani, jen se nesmim potapet nebo skakat do vody. Zkusil sem jednou sprchu ale uz to nedelam, nejak mi to prijde zbytecny. zatim bych nemenil h Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Flogger Odesláno 20. července 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. července 2012 Mám moony od roku 2009 a naprostá spokojenost, nosím pravidelně. Dýchá z nich historie, použitelné snad pro všechny příležitosti. Ač s Armstrongem nechodily po Měsíci, není co více dodat: ?That's one small step for man, one giant leap for mankind." Z domu nikdy nepůjdou :-) Ruční nátah nevadí, alespoň si ráno můžu pěkně v klidu s něčím pohrát. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se