Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

zdravim dnes som rozobral svoje g-shock mudman a bojim ci este budu vodotesne...dal som dole tu gumovu ochranu a aj to kovove dynko zo spodu proste vsade bola hrozna spina...poskladal som to naspat ael neviem ci sa mozem spolahnut este na tu vodotesnost..co si myslite budu este vodotesne??

Odesláno

zdravim dnes som rozobral svoje g-shock mudman a bojim ci este budu vodotesne...dal som dole tu gumovu ochranu a aj to kovove dynko zo spodu proste vsade bola hrozna spina...poskladal som to naspat ael neviem ci sa mozem spolahnut este na tu vodotesnost..co si myslite budu este vodotesne??

To záleží jaké máš nároky na vodotěsnost. Já měl jedny ze svejch géček taky otevřený když jsem si dával novou baterku. A na šnorchlování jsou ok. Pokud se s nimi plánuješ potápět třeba v moři tak si skoč nechat vodotěsnost změřit.

Odesláno

okej tak strieknem tam ten olej....naroky minimalne max. 10m hlbka a to by este mali zvladnut..:)..ale nato ze to su mudmany tak boli riadne spinave a to vsade, necakal som ze ta spina sa dostane az tak hlboko...

Odesláno

to je právě trochu naprd, géčka maj spoustu spar a záhybů (pod bezelem, spodní plastovej kryt, kolem tlačítek..), kam se dostane sajrajt a vyčistit se to dá jen když to rozebereš. kolikrát je to fakt humus.

jinak vodotěsnosti bych se nebál, pokud těsnění vrátíš přesně tam, kde bylo.

Odesláno

Ještě bych dodal, hledej na místech, kde dáváš těsnění i na těsnění samotném prach,vlasy a jiné věci. Ty vedou vodu,takže napřed pořádně ofouknout a mělo by to být ok.

Odesláno

ano nato som daval pozor ked som ich daval dokopy aby na tesneni nebol prach a necistoty...tak pouzival som ich pri buracich pracach a to bol riadny prach, piesok a vsetko mozne...ale som rad ze aj nadalej ostanu vodotesne

Odesláno

ano nato som daval pozor ked som ich daval dokopy aby na tesneni nebol prach a necistoty...tak pouzival som ich pri buracich pracach a to bol riadny prach, piesok a vsetko mozne...ale som rad ze aj nadalej ostanu vodotesne

No, to by géčka měly :D

Odesláno

Já bych radši zašel k hodináři ( jestli si to používal u bouracích prací, podle mě to nedokážeš dokonale vyčistit ), hodinář možná taky ne, ale budeš to mít se zárukou, kdyby něco.

Odesláno

tak to hej poriadne som to ani nevycistil strasne vela zahybov a špar...ale tak zhruba je to ciste a zvonku vyzeraju ako nove..:))...kym sa neobjavi nejaky problem s vodotesnosotu tak ich necham tak...a ked nahodou najde do nich voda tak je uz po nich??alebo rozoberem vysusim a pojdu dalej??

Odesláno

Je v tom elektrika. Tedy může být i kraťas.

To máte jako s mobilem nebo jinou elektronikou. Rychle vyndat baterku a sušit a sušit. Záruku pak za to stejně žádný nedá. Určitě je tam něco háklé na korozi, plošné spoje jsou jemné a velmi blízko a nemusí být kryté lakem/izolační vrstvou, je tam cívka, kontakty u baterky jsou také nepříliš vzdálené. Na druhou stranu jsem měl digitálky levné kategorie na kolo, ty se potily při každé příležitosti, v podstatě i když viděly rybník 1km daleko a fungovaly pár let než jsem je ztratil. Nehledě na to, že opotit zevnitř se mohou i rozdílem teplot kdy se vysráží atmosfériká vlhkost. Ale ono to tak háklé nebude, kdy dáte trošku pozor na sesazení.

Odesláno

Taky myslím, že to nebude žádná tragédie, pokud se tam přes ne zcela těsné těsnění dostane nějaká ta vlhkost. Já měl kdysi digitální primky a ty se taky "zasekly" pokaždé, když se mi trochu zpotila ruka. A vždycky se rozešly :-) Problém je pak spíš v tom, že hodinky sice jdou, ale nemůžeš se na ně plně spolehnout, protože nevíš, kdy se zase seknou. Ale pokud vím, casia tak náchylná nejsou. Měl jsem w-780. Dost často sjem se v nich vrtal, otevíral je a zase zavíral. Těsnění jsem tehdy nemazal a nikdy žádný problém.

Odesláno

Myslím, že trocha voda je neodrovná úplně, ale dobře jim rozhodně neudělá ( jako u telefonu, utop Nokii 5110, vysušíš jí a jede dál, zkus to u novějšího kusu a ten telefon skončil ). Casia to vydržej

Odesláno

moja cerstva skusenost hovori,ze aj na jadrane zarosene hodinky po :snorkle: snorchlovani sa daju zachranit

Jo, to je dost důležitá poznámka :-)

• po měsících...
Návštěvník Chilliluk
Odesláno

Tak jsem dělal experiment, troje vodotěsný hodinky jsem nahřál fénem (nijak extrémně) a pak je strčil pod tekoucí studenou vodu a každé se zevnitř orosily, přičemž vlhkost pak zmizela do minuty. I když jsem přesvědčoval sám sebe, že o nic nejde, že to je jen vnitřní vzdušná vlhkost, stejně jsem si nebyl jistý, jestli se náhodou jen tak neopíjím rohlíkem a není něco špatně, ale pak jsem narazil tady na Chronomagu na další téma o vodotěsnosti, který mě dost uklidnilo:

http://forum.chronomag.cz/index.php?/topic/1642-vodotesnost-a-roseni-sklicka/

Takže až vás vyděsí podobná věc, orosení je prý opravdu normální věcPosted Image

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...