Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Návštěvník qoyi
Odesláno

Do 5k ..... hmmm .... V60 dripper + encore mlýnek + teploměr do trouby (který strčíš do konvice, aby voda měla cca 200 st. F ... Za 5k vše co potřebuješ ... (4k dáš za mlýnek).

• Odpovědi 756
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Populární příspěvky

Bert

Cena /výkon=Nivona.

Odesláno

Můžu potvrdit prakticky vše výše zmíněné. Domácí espresso je cesta relativně drahá a hlavně to chce aspoň trochu zájmu o tu problematiku a ne jen chtít rychle a jednoduše dobré espresso.

S budgetem 5k to jasně směřuje k nějaké alternativě. Takže většinu těch peněz dát za mlýnek (třeba ten Encore) a k tomu něco vybrat. Asi nejjednodušší je french-press, nejblíž espressu je mokka (ale děláš vždy stejné množství kávy a když chceš víc nebo míň, tak se to komplikuje), já mám nejradši aeropress, ale zas je problém, když přijde třeba návštěva, chuťově nejzajímavější je asi drip (V60, Kallita,...), ale je náročnější na přípravu. Zajímavá metoda je Clever-dripper - něco mezi dripem a french-pressem. Teplotu vody zatím vůbec neřeš - uvař a zalévej.

Odesláno

...já mám nejradši aeropress, ale zas je problém, když přijde třeba návštěva...

...Teplotu vody zatím vůbec neřeš - uvař a zalévej.

mam to presne takhle. pro dva lidi (pripadne 2 x 2 lidi) sahnu po aeropressu, pokud delam vetsi mnozstvi kafe najednou, tak frenchpress.

priprava kafe v aeropressu je v kuchyni super pohodlna a rychla, teda pro ty dve kafe (vic v nem nedelam).

teplotu vody nemerim, po vypnuti konvice chvilku pockam, nejdrive namocim filtr a pak teprve zalevam kafe.

mlynek mam tento http://www.gourmetkava.cz/mlynek-na-kavu-rhinowares-ceramill-445p - ciste kvuli designu, vic se mi libi...

zbytek penez jsem vrazim do kavy :)

Odesláno

Nikdo tu kapsle nezavrhoval, tak netuším s čím souhlasíte. Naopak s automaty tu nemá většina lidí dobré zkušenosti. Vaše doporučení spíš zavání něčím naprosto nevyžádaným - zkuste to jinde.

Odesláno

Souhlasím, kapsle nebrat. Doporučila bych JURA micro 90 http://www.topkavovary.cz/e-shop/kavovar-jura-ena-micro-90 . Je sice dražší, ale je to automat, rychlý, jednoduchý, má funkci úspory energie, když už jsme u té ekologie. A káva je skvělá. Mnohem lepší než nějaké Segafredo v kavárně.

Ten urcite nekupovat, stoji za ho.no, sere sa, kava hnusna, este dolce gusto robi lepsiu kavu. A nonstop sa to kazi, treba to kazdu chvilu cistit atd. Nie moc dobra rada. A ake hodinky odporucas?

Odesláno

Ten urcite nekupovat, stoji za ho.no, sere sa, kava hnusna, este dolce gusto robi lepsiu kavu. A nonstop sa to kazi, treba to kazdu chvilu cistit atd. Nie moc dobra rada. A ake hodinky odporucas?

Já mám jeden v práci, dělá cca 10 káv deně a druhý doma (2 - 4 kávy denně) a nemám s nimi žádný problém. Ano, čistímě si je sami jednou ročně (tím myslím demontáž a kompletní vyčistění, ne program s čistící tabletou), takže kdybychom zvali servis, nebo kávovar odváželi do servisu, tak by se to zřejmě prodražilo. Pořizovací cena taky není malá, ale oproti kapslím šetříme v práci cca 15 000 ročně, takže do dvou let je firemní Jura zaplacený.

Nespresso jsem zkoušel, káva je z něj +- srovnatelná s Jurou a Lavazzou ale provoz je podstatně dražší.

No a co se týká poruchovosti, tak musím zaklepat, ale za 4 roky jsme neměli žádný problém.

Nejsem degustátor, ale podle mne je kvalita uvařeného espresa lepší než ve většině českých kaváren, na italské nebo chorvatské espreso to sice nemá, ale je to cesta jak rychle a pohodlně mít pitelnou kávu.

Odesláno

Prave som si uvedomil ze povodny spam zmizol a ja som svojim citovanim tomuto foru spravil medvediu sluzbu. Ospravedlnujem sa a prosim modov aby so spamom vymazali aj moj prispevok.

Odesláno

mam to presne takhle. pro dva lidi (pripadne 2 x 2 lidi) sahnu po aeropressu, pokud delam vetsi mnozstvi kafe najednou, tak frenchpress.

priprava kafe v aeropressu je v kuchyni super pohodlna a rychla, teda pro ty dve kafe (vic v nem nedelam).

teplotu vody nemerim, po vypnuti konvice chvilku pockam, nejdrive namocim filtr a pak teprve zalevam kafe.

mlynek mam tento http://www.gourmetkava.cz/mlynek-na-kavu-rhinowares-ceramill-445p - ciste kvuli designu, vic se mi libi...

zbytek penez jsem vrazim do kavy :)

jen to nechutna jako kafe, ale jako caj ;) Sorry, ale ja ty filtr veci proste pit nedokazu.

rychle a ciste reseni je nepresso, oldschool reseni je treba moka konvicka.

solidni espresso s investici pod 10k se delat neda (stroj + mlynek)

Návštěvník qoyi
Odesláno

jen to nechutna jako kafe, ale jako caj ;) Sorry, ale ja ty filtr veci proste pit nedokazu.

rychle a ciste reseni je nepresso, oldschool reseni je treba moka konvicka.

solidni espresso s investici pod 10k se delat neda (stroj + mlynek)

Filtr. káva chutná jako čaj? Doporučuji strávit nějaký čas v čajovně.

Návštěvník km.kmk
Odesláno

Má někdo zkušenost s deLonghi esam3000?

Nechci páku a nemam rad moc různých funkcí a displeju.

post-959-0-17348300-1478945310.jpg

Odesláno

Jestli chceš full automat, můžu ti dát referenci na Krups. Máme ho doma 5 let a šlape naprosto bez problémů. My jen střídáme zrnkovou kávu ;) Vyroben je ve Francii.

Je to něco jako tenhle model, jen ho máme s displejem.

Návštěvník km.kmk
Odesláno

Právě že jsem četl dost testu a deLonghi nad krupsem jasně vede ve spolehlivosti. Tak nevím. Ale může to být jak se vším.

Odesláno

Těžko říct... Já jsem ho znal z tehdejší práce, kde byl v kanclu, dělal dobrý kafe a žádné problémy s ním nebyly. A jak říkám, doma ho máme 5 let, denně v provozu a zatím také nic.

Odesláno

Tak na Pixině vyzkoušená Indriya (7/10) a Arpeggio (8/10), uvidíme, jak si povede Kazaar, Dharkan a Ristretto. Šikovná potvůrka. Pravda, tlakování trochu hlučný, ale příklepová vrtačka je horší.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...