georg Odesláno 28. května 2006 Nahlásit Odesláno 28. května 2006 X-Bob: vůbec bych to nepovažoval za skromný začátek - tvou sbírku sportů bych směle označil za pokročilou! Máš tam pěkné kousky.
rur Odesláno 6. listopadu 2006 Nahlásit Odesláno 6. listopadu 2006 Tahle varianta tady ještě nebyla myslím !!!!!!
Cyber Odesláno 6. listopadu 2006 Nahlásit Odesláno 6. listopadu 2006 rur napsal: Tahle varianta tady ještě nebyla myslím !!!!!! Ahoj, nechci Ti kazit radost, ale tohle je novodoba skládačka bez historie. Takové hodinky nikdy nebyly ve výrobě PRIM. K oranžovému ciferníku jsou u II.gen.Sportů bílé ručky s oranžovým vnitřkem, a taky tam chybí typická vteřinovka SPORT s oranžovým čtverečkem na konci. Ale pokud je nechceš do sbírky, ale na nošení, tak to nevadí.
X-Bob Odesláno 6. listopadu 2006 Nahlásit Odesláno 6. listopadu 2006 A neměla by tam být ještě bílá vnitřní luneta s minutovými indexy?
Cyber Odesláno 6. listopadu 2006 Nahlásit Odesláno 6. listopadu 2006 X-Bob napsal: A neměla by tam být ještě bílá vnitřní luneta s minutovými indexy? V originale tam je černá vnitřní s bílými indexy. Ale viděl jsem i neotevřené bez lunety.
31682 Odesláno 6. listopadu 2006 Nahlásit Odesláno 6. listopadu 2006 X-Bob napsal: A neměla by tam být ještě bílá vnitřní luneta s minutovými indexy? Souhlas. Ale na druhé straně předpokládám, že těch verzí je opět několik a neberu to jako dogma.
Cyber Odesláno 6. listopadu 2006 Nahlásit Odesláno 6. listopadu 2006 31682 napsal: X-Bob napsal: A neměla by tam být ještě bílá vnitřní luneta s minutovými indexy? Souhlas. Ale na druhé straně předpokládám, že těch verzí je opět několik a neberu to jako dogma. Jo, já vím že rozptyl variant byl značný, ale ručky byly bílé a vteřinovka měla čtverec, ale to je detail.
rur Odesláno 6. listopadu 2006 Nahlásit Odesláno 6. listopadu 2006 Cyber napsal: rur napsal: Tahle varianta tady ještě nebyla myslím !!!!!! Ahoj, nechci Ti kazit radost, ale tohle je novodoba skládačka bez historie. Takové hodinky nikdy nebyly ve výrobě PRIM. K oranžovému ciferníku jsou u II.gen.Sportů bílé ručky s oranžovým vnitřkem, a taky tam chybí typická vteřinovka SPORT s oranžovým čtverečkem na konci. Ale pokud je nechceš do sbírky, ale na nošení, tak to nevadí. Tak tak na nošení.
31682 Odesláno 6. listopadu 2006 Nahlásit Odesláno 6. listopadu 2006 Cyber napsal: Jo, já vím že rozptyl variant byl značný, ale ručky byly bílé a vteřinovka měla čtverec, ale to je detail. Ano, ručičky určitě, to máš pravdu. Jenom nevím jak s vteřinovkou. Tedy jestli opět nebyly obě varianty, klasika i s obdélníčkem. Vede mě k tomu to, že tyhle sporty jsem viděl párkrát ve stavu, kdy se jim bývalý majitel očividně nevěnoval a nešetřil je. Dorasované. Proč by jim tedy měnil jen vteřinovku? Tady si fakt nejsem jistý a opět sázím na víc provedení.
rur Odesláno 7. listopadu 2006 Nahlásit Odesláno 7. listopadu 2006 31682 napsal: Cyber napsal: Jo, já vím že rozptyl variant byl značný, ale ručky byly bílé a vteřinovka měla čtverec, ale to je detail. Ano, ručičky určitě, to máš pravdu. Jenom nevím jak s vteřinovkou. Tedy jestli opět nebyly obě varianty, klasika i s obdélníčkem. Vede mě k tomu to, že tyhle sporty jsem viděl párkrát ve stavu, kdy se jim bývalý majitel očividně nevěnoval a nešetřil je. Dorasované. Proč by jim tedy měnil jen vteřinovku? Tady si fakt nejsem jistý a opět sázím na víc provedení. Už mě to začíná trápit. Jak to tedy je? Co člověk to názor. Prosím PRIME vyjádři se? Nemáte takové v muzeu?
cigi Odesláno 7. listopadu 2006 Nahlásit Odesláno 7. listopadu 2006 To podle mě nikdo neví - vše nasvědčuje tomu, že i přímo v Eltonu vznikaly varianty a nuance modelů z toho, co dům zrovna dal, plán bylo třeba splnit a soustavně a nemilosrdně o to bojovat nepamatujete? Nehledě na lidovou tvořivost zaměstnanců z dílů, které se tak nějak zatoulaly do montérek..... Ale je jasné, že katalogový model to není.
Cyber Odesláno 7. listopadu 2006 Nahlásit Odesláno 7. listopadu 2006 rur napsal: 31682 napsal: Cyber napsal: Jo, já vím že rozptyl variant byl značný, ale ručky byly bílé a vteřinovka měla čtverec, ale to je detail. Ano, ručičky určitě, to máš pravdu. Jenom nevím jak s vteřinovkou. Tedy jestli opět nebyly obě varianty, klasika i s obdélníčkem. Vede mě k tomu to, že tyhle sporty jsem viděl párkrát ve stavu, kdy se jim bývalý majitel očividně nevěnoval a nešetřil je. Dorasované. Proč by jim tedy měnil jen vteřinovku? Tady si fakt nejsem jistý a opět sázím na víc provedení. Už mě to začíná trápit. Jak to tedy je? Co člověk to názor. Prosím PRIME vyjádři se? Nemáte takové v muzeu? V Muzeu jsou myslím se čtverečkem. Co já vím, tak bez čtverečku byly jen dětské, letecké, Humberta, a poslední generace soudků. Ale třeba to je jinak. Každopádně neoriginální minutové a hodinové ručky, a stav téměř nového ciferníku ukazuje na skládačku.
Honza49 Odesláno 7. listopadu 2006 Nahlásit Odesláno 7. listopadu 2006 Já mám Sporty II, zelený ciferník, oranžové ručky sekundovku bez čtverečku. Dostal jem je od pána, který je rozbil cca 3 měsíce od koupi. Hodil je do šluplíku a když viděl, že sbírám Primky, tak mi je dal. Nebyly nikdy v opravě, dával jsem je tam až já. Takže vznikaly všelijaké potvorsva.
jovani Odesláno 25. února 2008 Nahlásit Odesláno 25. února 2008 PRIM napsal: To Petr_S: Historii zpracovanou máme, ale chystáme s jejich materiály velkou výpravnou knihu a CD-ROM, takže prozatím neuvažujeme o nějakém plošném zveřejnění fotek z historie. Několik vybraných zajímavostí však na web dáme. ... zalovil som v historii, a otazka na PRIMa je jasna ...
popshop2007 Odesláno 26. února 2008 Nahlásit Odesláno 26. února 2008 jovani napsal: zalovil som v historii, a otazka na PRIMa je jasna ... fialove Sport II
jacob Odesláno 27. února 2008 Nahlásit Odesláno 27. února 2008 Tak ty jsou velice pěkné, ani se nemusím dívat do svých hodinkových krabiček, abych věděl, že je nemám
Gilius Odesláno 14. června 2008 Nahlásit Odesláno 14. června 2008 ....jak to nakonec dopadlo s tím nápadem vyrobit remaky leteckých Primek v sérii s "původními"???Bude se ten nápad realizovat,či je to passé?????
CzechJoker Odesláno 14. června 2008 Nahlásit Odesláno 14. června 2008 Co říkáte na tyhle, není to skládačka? Nějak mi tam nesedí barva ruček...
New X-Bob Odesláno 14. června 2008 Nahlásit Odesláno 14. června 2008 je to skládačka. Aspoň podle mě...
docent_tecka Odesláno 14. června 2008 Nahlásit Odesláno 14. června 2008 (upraveno) CzechJoker napsal: Co říkáte na tyhle, není to skládačka? Nějak mi tam nesedí barva ruček... je to skladacka - v tomto typu pouzdra je blby cifernik. Pokud by hodinky mely byt podle toho cerveneho ciferniku s fosforovymi indexy, tak musi byt v brousenem pouzdre, vnitrni armovaci krouzek (vnitrni luneta) bila s cervenymi indexy, rucicky niklovane s fosforem, vterinova rucicka s okynkem. otazkou zustava, proc to franta nesklada poradne - odpoved je jednoducha - sklada uz jen z toho, co mu zbylo... Upraveno 14. června 2008 uživatelem docent_tecka
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se