Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

• po měsících...
  • Odpovědi 280
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno
  rur napsal:
Tahle varianta tady ještě nebyla myslím !!!!!!

Ahoj, nechci Ti kazit radost, ale tohle je novodoba skládačka bez historie. Takové hodinky nikdy nebyly ve výrobě PRIM.

K oranžovému ciferníku jsou u II.gen.Sportů bílé ručky s oranžovým vnitřkem, a taky tam chybí typická vteřinovka SPORT s oranžovým čtverečkem na konci. Ale pokud je nechceš do sbírky, ale na nošení, tak to nevadí.

Odesláno
  X-Bob napsal:
A neměla by tam být ještě bílá vnitřní luneta s minutovými indexy?

V originale tam je černá vnitřní s bílými indexy. Ale viděl jsem i neotevřené bez lunety.

Odesláno
  X-Bob napsal:

Souhlas. Ale na druhé straně předpokládám, že těch verzí je opět několik a neberu to jako dogma.

Odesláno
  31682 napsal:
  X-Bob napsal:

Souhlas. Ale na druhé straně předpokládám, že těch verzí je opět několik a neberu to jako dogma.

Jo, já vím že rozptyl variant byl značný, ale ručky byly bílé a vteřinovka měla čtverec, ale to je detail.

Odesláno
  Cyber napsal:
  rur napsal:
Tahle varianta tady ještě nebyla myslím !!!!!!

Ahoj, nechci Ti kazit radost, ale tohle je novodoba skládačka bez historie. Takové hodinky nikdy nebyly ve výrobě PRIM.

K oranžovému ciferníku jsou u II.gen.Sportů bílé ručky s oranžovým vnitřkem, a taky tam chybí typická vteřinovka SPORT s oranžovým čtverečkem na konci. Ale pokud je nechceš do sbírky, ale na nošení, tak to nevadí.

Tak tak na nošení.

Odesláno
  Cyber napsal:
Jo, já vím že rozptyl variant byl značný, ale ručky byly bílé a vteřinovka měla čtverec, ale to je detail.

Ano, ručičky určitě, to máš pravdu. Jenom nevím jak s vteřinovkou. Tedy jestli opět nebyly obě varianty, klasika i s obdélníčkem.

Vede mě k tomu to, že tyhle sporty jsem viděl párkrát ve stavu, kdy se jim bývalý majitel očividně nevěnoval a nešetřil je. Dorasované. Proč by jim tedy měnil jen vteřinovku? Tady si fakt nejsem jistý a opět sázím na víc provedení.

Odesláno
  31682 napsal:
  Cyber napsal:

Ano, ručičky určitě, to máš pravdu. Jenom nevím jak s vteřinovkou. Tedy jestli opět nebyly obě varianty, klasika i s obdélníčkem.

Vede mě k tomu to, že tyhle sporty jsem viděl párkrát ve stavu, kdy se jim bývalý majitel očividně nevěnoval a nešetřil je. Dorasované. Proč by jim tedy měnil jen vteřinovku? Tady si fakt nejsem jistý a opět sázím na víc provedení.

Už mě to začíná trápit. Jak to tedy je? Co člověk to názor. Prosím PRIME vyjádři se? Nemáte takové v muzeu?

Odesláno

To podle mě nikdo neví - vše nasvědčuje tomu, že i přímo v Eltonu vznikaly varianty a nuance modelů z toho, co dům zrovna dal, plán bylo třeba splnit a soustavně a nemilosrdně o to bojovat nepamatujete? Nehledě na lidovou tvořivost zaměstnanců z dílů, které se tak nějak zatoulaly do montérek....:D. Ale je jasné, že katalogový model to není.

Odesláno
  rur napsal:
  31682 napsal:
  Cyber napsal:

Už mě to začíná trápit. Jak to tedy je? Co člověk to názor. Prosím PRIME vyjádři se? Nemáte takové v muzeu?

V Muzeu jsou myslím se čtverečkem. Co já vím, tak bez čtverečku byly jen dětské, letecké, Humberta, a poslední generace soudků.

Ale třeba to je jinak. Každopádně neoriginální minutové a hodinové ručky, a stav téměř nového ciferníku ukazuje na skládačku.

Odesláno

Já mám Sporty II, zelený ciferník, oranžové ručky sekundovku bez čtverečku. Dostal jem je od pána, který je rozbil cca 3 měsíce od koupi. Hodil je do šluplíku a když viděl, že sbírám Primky, tak mi je dal. Nebyly nikdy v opravě, dával jsem je tam až já. Takže vznikaly všelijaké potvorsva. :(

• Po roku...
Odesláno
  PRIM napsal:
To Petr_S: Historii zpracovanou máme, ale chystáme s jejich materiály velkou výpravnou knihu a CD-ROM, takže prozatím neuvažujeme o nějakém plošném zveřejnění fotek z historie. Několik vybraných zajímavostí však na web dáme.

...

zalovil som v historii, a otazka na PRIMa je jasna ... :thumbsup_anim:

• po měsících...
Odesláno (upraveno)
  CzechJoker napsal:
Co říkáte na tyhle, není to skládačka? Nějak mi tam nesedí barva ruček...

je to skladacka - v tomto typu pouzdra je blby cifernik. Pokud by hodinky mely byt podle toho cerveneho ciferniku s fosforovymi indexy, tak musi byt v brousenem pouzdre, vnitrni armovaci krouzek (vnitrni luneta) bila s cervenymi indexy, rucicky niklovane s fosforem, vterinova rucicka s okynkem. otazkou zustava, proc to franta nesklada poradne - odpoved je jednoducha - sklada uz jen z toho, co mu zbylo...

Upraveno uživatelem docent_tecka

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...