Návštěvník Kamil Odesláno 3. prosince 2006 Nahlásit Odesláno 3. prosince 2006 to Otto: mám velmi podobný názor :cool: A v obou případech sběratelská hodnota neklesne.
JJ Odesláno 3. prosince 2006 Nahlásit Odesláno 3. prosince 2006 noname: Nevím, Fortis je běžná švýcarská konfekce, s výjimkou toho jejich vlastního strojku s budíkem asi opravdu nestojí za nějakou obzvláštní diskusi, ale já osobně i všichni mí známí majitelé těchto hodinek jsme s nimi spokojeni a je pro mne celkem překvapení, že by měly mít pověst problémové značky. Orlík je drahý, ale dokud se za tu cenu prodává... Ostatně to je celé problém akcionářů Eltonu :-)
Foundryman Odesláno 3. prosince 2006 Autor Nahlásit Odesláno 3. prosince 2006 Kamile, já proboha neradím, ani se radit nepokouším, o Eltonu vím jen to, co se dozvím tady. Snažím se prostě na základě dostupných informací objektivně posoudit postup firmy, o které je řeč, a nějak se dopátrat důvodů, které vedou Elton ke stávající obchodní politice. Z čistě profesionálního hlediska se totiž jedná o skutečně neotřelý přístup - firma, v porovnání s těmi, jimž se snaží konkurovat, bez značky a tradice, přesvědčuje zákazníky ne o tom, že její produkty jsou skvělé a proto i drahé, ale o tom, že její produkty jsou skvělé, PROTOŽE jsou drahé. S Glashuette bych moc nesrovnával - jednak je tam staletá hodinářská tradice, za komunisrtů pouze přerušená, jednak je Německo trhem zvíci 80 milionů lidí a v neposlední řadě má označení "Made in Germany" ve světě punc solidnosti a skvělé kvality, při čemž rozdíl mezi Ossis a Wessis je v současné době vnímán už pouze v našich končinách. Pro zbytek světa je to prostě "Germany" se vším, co k tomu patří. Prim jako značka vznikl za komunistů a obávám se, že ve světě je vnímán na úrovni jen o malinký kousíček vyšší, než Čína.
Otto Odesláno 3. prosince 2006 Nahlásit Odesláno 3. prosince 2006 S Glashuette bych moc nesrovnával - jednak je tam staletá hodinářská tradice, za komunisrtů pouze přerušená, jednak je Německo trhem zvíci 80 milionů lidí a v neposlední řadě má označení "Made in Germany" ve světě punc solidnosti a skvělé kvality, při čemž rozdíl mezi Ossis a Wessis je v současné době vnímán už pouze v našich končinách. Pro zbytek světa je to prostě "Germany" se vším, co k tomu patří. Prim jako značka vznikl za komunistů a obávám se, že ve světě je vnímán na úrovni jen o malinký kousíček vyšší, než Čína. Tady se nesrovnává, ale spíš vyslovuje domněnka kam se PRIM chce zařadit. Jestli se jim to povede je věc druhá.
Cyber Odesláno 3. prosince 2006 Nahlásit Odesláno 3. prosince 2006 batty - chyba - oni to udělali přešně tak, jak říkáš, řekli si , my budeme exkluzívní, protože v tomhle segmentu trhu cítíme šanci - a uspěli do dneška, jenže už před nějakou dobou, prim až teď. Nebo znáš nějaký lidový médi šafky, na kterejch si vybudovali pověst? odpovědi na tvé otázky najdeš zde na foru mnohokrát rozvedené. Exkluzivni kvalitou nebo cenou? "Nase auta jsou nejlepsi, protoze jsou nejdrazsi"? ) BTW, az po prusvihu v roce 1955 u Mercedesu zmenili smer k bezpecnosti a kvalite. A prodavaj se vsude, ne jen v Nemecku z nostalgie... Připádá mě úplné zjednodušení přirovnávat stále hodinky k autům. O tom to přece vůbec není? Kolik stojí povinná pojistka na Vaše hodinky? A jaká je jejich spotřeba za měsíc? Kolik stojí garanční prohlídky, a jak rychle s nimi projedete zatáčku? Kolik toho ty hodinky uvezou, a mají náhon na všechna kola, nebo jen na předek? A co ztráta ceny po třech letech, a po deseti? A jak Vám pomůžou v oblasti bezpečnosti? A budete je parkovat na ulici, nebo máte vlastní garáž, a kecá Vám do jejich výběru Vaše drahá polovička???? Hodinky jsou především radost ( všude jinde, jako v mobilech, v MP3 přehrávačích, v autě, na nádražích, v PC, v televizi, v radiu atd, jsou nutnost ). Hodinky jsou o emocích, radosti, a taky o společenském statutu ( občas ). Prim má politiku takovou, jakou si sám vytvořil. Tím, že roste, a prodává rok od roku více, jen potvrzuje, že ji má správnou. Jsou značky které rostou, jsou značky které stagnují, a jsou značky které již zanikly. Prim stále roste. A bude růst i bez těch pár mudrlantů, kteří tady dokola omílají, že Prim je předražená (pro ně) značka. A ještě ke sbírání PRIMEk, o kterém trochu něco vím.... Diplomaty se před třemi léty daly sehnat v bazaru za tři stovky, dnes za desetinásobek, originální Orlíky a letecké Primky hnily v armádních skladech po desítkách. Teď už je spekulanti ze skladů vykoupili, a prodávají za stonásobné ceny. Sporty I gen. se ještě před dvěmi léty daly sehnat za pár stovek, a dneska??? Hezké NOS 66, 68 se běžně obchodují za ceny kolem dvou a půl až tří tisíc. A když se objeví, tak mizí raketovou rychlostí. Nedávno zde prodané Spartaky už prolomily desetitisícovou hranici. Mám dávat ještě další důkazy, že i o staré Primky zájem je, a bude?
Cyber Odesláno 3. prosince 2006 Nahlásit Odesláno 3. prosince 2006 to foundryman: Souhlas. Takto muze uspet maximalne na nasem pisecku. Napada me jedna legracni az zvrhla vec. IMHO je totiz trochu odlisna vec utratit desetitice za Rolex, Omegy nebo za Prim. Ani bych to nenazyval prestiz. "Jsem tak bohaty, ze si klidne koupim primky za desetitice":) Ja bych rad nosil cesky hodinky, kdyby jen nestaveli na minulorezimni nostalgii, delali se take v panske velikosti, meli rozumnou cenu a hlavne nevydavali strojky ETA za svoje. A proboha, co to pro Tebe ta rozumná cena je? A jaká je pánská velikost, když 40mm je podle Tebe dámská?
Onisan Odesláno 4. prosince 2006 Nahlásit Odesláno 4. prosince 2006 Na jiném vlákně se řeší kdo má jaké auto a jaké hodinky. (ať už rád, nebo je vlastní či vlastnit chce) ... z tam uvedeného je jasně patrna jediná věc: Vše je otázkou osobního vkusu který byl a je u každého jedince utvářen nekonečným množstvím zkušeností, reminiscencí, interakcí... prostě rozumného a alespoň trochu jednoznačného výsledku se nedobereme
Skeleton Odesláno 4. prosince 2006 Nahlásit Odesláno 4. prosince 2006 ... prostě rozumného a alespoň trochu jednoznačného výsledku se nedobereme Proto at zije Prim i Fortis!
centrumMartin Odesláno 4. prosince 2006 Nahlásit Odesláno 4. prosince 2006 Nedá mi to se nepřipojit k mlácení prázdné slámy. Minulý týden jsme se setkal s p. Primem v Ostravě, měl jsem zájem o Prim Numera v černé barvě - líbí se mi jejich jednoduchý design. Musím říct, že jsem byl nadšen ochotou a přístupem p. Prima, ale bohužel zcela zklamán hodinkami, resp. vzhledem číselníku. Pouzdro je pěkné, ale číselník i rafičky na mě působily velmi "levným" dojmem, jakoby plastově nebo papírově. Stejně na mě působily i další, mnohem dražší modely Primek. Nejsem žádný znalec hodinek, dám hodně na dojem, ale když srovnám čistě vzhledově hodinky např. Tissot nebo Hamilton (o kterých uvažuji), tak na mě působí MNOHEM "dražším" dojmem a cenu jim uvěřím. Vím, že je to všechno jen o dojmu a proto nahoře ta poznámka o mlácení prázdné slámy (každý si nakonec může koupit co se líbí jemu, naštěstí..), ale řekl bych, že tam je zakopaný pes - hodinky PRIM působí laciněji než je jejich cena. centrumMartin ---------------------------------------------- All those moments will be lost in time. Like tears in the rain.
VS Odesláno 4. prosince 2006 Nahlásit Odesláno 4. prosince 2006 Nedá mi to se nepřipojit k mlácení prázdné slámy. Minulý týden jsme se setkal s p. Primem v Ostravě, měl jsem zájem o Prim Numera v černé barvě - líbí se mi jejich jednoduchý design. Musím říct, že jsem byl nadšen ochotou a přístupem p. Prima, ale bohužel zcela zklamán hodinkami, resp. vzhledem číselníku. Pouzdro je pěkné, ale číselník i rafičky na mě působily velmi "levným" dojmem, jakoby plastově nebo papírově. Stejně na mě působily i další, mnohem dražší modely Primek. Nejsem žádný znalec hodinek, dám hodně na dojem, ale když srovnám čistě vzhledově hodinky např. Tissot nebo Hamilton (o kterých uvažuji), tak na mě působí MNOHEM "dražším" dojmem a cenu jim uvěřím. Vím, že je to všechno jen o dojmu a proto nahoře ta poznámka o mlácení prázdné slámy (každý si nakonec může koupit co se líbí jemu, naštěstí..), ale řekl bych, že tam je zakopaný pes - hodinky PRIM působí laciněji než je jejich cena. centrumMartin ---------------------------------------------- All those moments will be lost in time. Like tears in the rain. Na ciferníku Prim chybí třetí rozměr a proto vypadají lacině. Když se kouknu třeba na ciferník Seiko, ty plastické indexy jsou něco úplně jiného. Vypadá to líp a taky dražší, než jen potištěný kus plechu. A Prim takové ciferníky kdysi uměl. Měl by to zkusit aspoň formou subdodávek, pokud na to zatím nemá technologii.
cigi Odesláno 4. prosince 2006 Nahlásit Odesláno 4. prosince 2006 centrummartine a VS - tady je ta otázka, proč působí primky laciněji? To nás zajímá, ne jenom to prohlášení. Jsou to jen ty potištěné ciferníky? - pro mě je třeba linea i numera krásná právě proto, že má plochý potištěný ciferní, není to úspora, ale záměr. U orlíku je ten ciferník takový papírový, ale nevím proč, to u liney papírový nepůsobí. Cyber - sběratelské ceny mají nejčastěji úplně jiná kriteria, než aktuální byznys, to bych sem nepletl. Srovnávat auta a hodinky v naší diskuzi s batty myslím jde, neboť nesrovnáváme výrobky, ale značky. S cenovou politikou prim máš pravdu - jde jim k duhu, můžeme-li věřit primovi, ale má to pro nás jeden háček - prim, pokud si to pamatuji, zvyšuje prodej drahých renovací (pro staromilce a sběratele), solitérů ( pro národně uvědomělé nešosácké boháče) a subdodavatelskou výrobu pouzder (pro švýcary a němce). Běžní spotřebitelé se o tom ani nedovědí ( je to určitě součástí smluvní mlčenlivosti), dokonce ani na webu primu, nebo tady, to není zveřejněno, jen pár kousků - at ty bohužel nepatří ke špičkám primácké produkce - mnohdy jsou to bohužel jen zlaté repliky, nebo ještě horší..... Výsledkem je, že běžná produkce primu trpí zanedbáním, prostě na ni nemají čas a energii - ani ten model kupka není na webu. Nemůžeš se tedy divit běžným zákazníkům běžné produkce, že nejsou nadšeni - nejsou prostě primova cílová skupina, alspoň ne dnes. Tissot, fortis, oris nebo hamilton i omega naopak pro tuhle cílovou skupinu, co kupujou hodinky na webu a v obchodech žijou a trefujou se do ní, nedivím se, že mají v tohle segmentu větší úspěch. Prim jde jinou cestou, odtud pramení to nedorozumění. Krejčí nemůže být srovnáván ani s drahou konfekcí, architekt ani s přepychovými typovými domky, fotograf s...
centrumMartin Odesláno 4. prosince 2006 Nahlásit Odesláno 4. prosince 2006 To cigi: jak říkám, jde jen o můj dojem - oslovují mě kovově působící lesklé číselníky, stejně jako výrazné ručičky. Numera vypadají krásně na fotce na webu, ale ve skutečnosti na mě kontrast lesklého pouzdra a "šedého" jakoby matného ciferníku působil až nekvalitně. Moje staré primky po dědovi jsou už doškrábané a leze z nich podklad, ale pořád vypadají více společensky. Ale nikomu to nevnucuju, spíš mě to trochu mrzí, protože jsem si je opravdu chtěl koupit. Mějte se M ---------------------------------------------- All those moments will be lost in time. Like tears in the rain.
watch Odesláno 4. prosince 2006 Nahlásit Odesláno 4. prosince 2006 Ja osobne nemam dojem, ze napriklad Orliky delaji levny dojem. Ale neni to jednoduche. Ktere hodinky vypadaji opravdu uz prvni pohled na 30000 nebo 50000? Mimo to se kvalita ukaze az po dlouhe dobe. Drivejsi reklama Primu "hodinky proverene casem" nebyla vubec spatne. A samozrejme jsou unikatni maloseriove hodinky drazsi nez napriklad Seika stejne kvality. Tolik o technicke kvalite. Dalsi je ale design, a o tom se spatne diskutuje, kazdemu se totiz libi neco jineho.
safi Odesláno 4. prosince 2006 Nahlásit Odesláno 4. prosince 2006 No vžyť to je tak jednoduché. Cena hodinek = přímé výrobní náklady (strojek, pouzdro, sklo, tah atd..) + správní náklady (marketing, účtárna, management) + cena značky. Asi je nám všem jasné že u hodinek Rolex, nebo Omega platíme hoooooodně za značku. A určitě výroba hodinek Patek Philipe není až tak nákladově drahá, odhadl bych, že minimálně polovinu ceny (ne-li více) platíte za značku. U Primu to je stejné. Cena se počítá stejným způsobem. Je zde pouze otázka, zda-li je kupující ochoten zaplatit určitou cenu za značku. Pokud ano tak si Primky koupí, pokud ne, tak si koupí hodinky s lepším poměrem cena/výkon.
X-Bob Odesláno 4. prosince 2006 Nahlásit Odesláno 4. prosince 2006 ¨Safi - jednoduše a podle mě správně řečeno, co je cena hodinek
bunny Odesláno 4. prosince 2006 Nahlásit Odesláno 4. prosince 2006 No vžyť to je tak jednoduché. Cena hodinek = přímé výrobní náklady (strojek, pouzdro, sklo, tah atd..) + správní náklady (marketing, účtárna, management) + cena značky. Asi je nám všem jasné že u hodinek Rolex, nebo Omega platíme hoooooodně za značku. A určitě výroba hodinek Patek Philipe není až tak nákladově drahá, odhadl bych, že minimálně polovinu ceny (ne-li více) platíte za značku. U Primu to je stejné. Cena se počítá stejným způsobem. Je zde pouze otázka, zda-li je kupující ochoten zaplatit určitou cenu za značku. Pokud ano tak si Primky koupí, pokud ne, tak si koupí hodinky s lepším poměrem cena/výkon. cenu za znacku za Rolex chapem, lebo tu znacku pozna na celom svete kazdy a je jedno ci kope kanal alebo je poloboh... ale do ceny hodiniek zahrnut cenu za znacku, ked tu danu znacku poznaju akurat v jednom state a nikde inde je trochu silne kafe... keby bol v hodinkch Prim vlastny strojcek, tak ani nemuknem, lebo by to uz bolo o niecom inom, ale dat tam ETA, ktora sa rozoberie a potom naspat zlozi a napisat, ze je to Prim je silne kafe... kupim si motor VW a rozoberiem ho, potom opat zlozim a napisem, ze som vytvoril motor Macko Uško, ktory je len odvodeny od Audi (resp. koncernu VW)
Návštěvník Kamil Odesláno 4. prosince 2006 Nahlásit Odesláno 4. prosince 2006 to bunny: kdyz to nechapes, tak uz o tom prestan psat a uvadet nesmyslne priklady pri srovnani s automobily, precti si, co psal Cyber ...
watch Odesláno 4. prosince 2006 Nahlásit Odesláno 4. prosince 2006 cenu za znacku za Rolex chapem, lebo tu znacku pozna na celom svete kazdy a je jedno ci kope kanal alebo je poloboh... ale do ceny hodiniek zahrnut cenu za znacku, ked tu danu znacku poznaju akurat v jednom state a nikde inde je trochu silne kafe... keby bol v hodinkch Prim vlastny strojcek, tak ani nemuknem, lebo by to uz bolo o niecom inom, ale dat tam ETA, ktora sa rozoberie a potom naspat zlozi a napisat, ze je to Prim je silne kafe... kupim si motor VW a rozoberiem ho, potom opat zlozim a napisem, ze som vytvoril motor Macko Uško, ktory je len odvodeny od Audi (resp. koncernu VW) Neni pochyb o tom, ze by byl Orlik s vlastnim Prim-strojkem lepsi. Dokazuje to mimochodem i uspech Chle. Ale kolik znacek pouziva pouze vlastni strojky. Eta je bezna i u drazsich hodinek nez Prim Orlik. Nikdo si Primky s Etou kupovat nemusi a Prim nabizi i solitery s moznosti vyberu strojku. Cenu hodinek jiste nedela jejich uzitkova hodnota. Znacka je dulezita a ruzne znacky jsou v ruznych zemich ruzne zname. Napriklad GO se asi prodava vic v SRN a mene v Italii. Prim se asi prodava skoro jenom v CR a mezinarodni ohlas opravdu chybi. Pokud bude mit Prim uspech, tak mozna i to prijde. Hodinky potrebuji pribeh a ten vetsina znacek pri jeho propagaci prehani. Jen malo hodinek ma podobne jasny pribeh jako Omega moonwatch. Orliky na tom nejsou ani tak spatne. Dnesni Panerai maji k puvodnimu originalu take daleko, ale pres to ma novy majitel teto znacky neuveritelny uspech. Urcite take proto, za ma hodne penez a muze pribeh hodinek patricne propagovat. Prim se nemusi kazdemi libit a malokdo si je za tu cenu koupi. Ale nektere tady uvedene argumenty proti Primkam se daji pouzit proti velke casti vyrobcu hodinek a nejsou prilis objektivni.
bunny Odesláno 4. prosince 2006 Nahlásit Odesláno 4. prosince 2006 moj posledny prispevok na tuto temu, slubujem... Stowa Marine Original - 770 eur Prim Linea40 - 540 eur Prim Orlik - 980 eur cca. +- nejake euro na kavu no myslim, ze tu musia emocie, pocity, historia, vasen a este neviem co sa dat dokopy, aby si niekto vybral Orlik a nekupil si Stowa... v CR, kde ma Prim obrovsku historiu by si radsej vybrali Stowa a zvyok sveta ani nehovorim...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se