kloubik Odesláno 4. listopadu 2011 Nahlásit Odesláno 4. listopadu 2011 Tak si tu tak pročítám vlákna o ruských hodinkách a narazil jsem na tuhle fotku tady na foru (snad se nebude majitel zlobit, že na ní dám odkaz): Okamžitě jsem si vzpomněl, že můj otec měl přesně takovéhle hodinky, dostal je k vánocům od rodinného známého k vánocům někdy v roce 86-87. Matně si pamatuju, že po 3-4 letech vypověděly z neznámého důvodu službu a otec je dal do šuplíku a přestal je nosit. Mě v té době mohlo být 10-12 a pamatuju si, jak jsem je chodil vyndavat ze šuplíku a pořád si je dával na ruku, snažil se je natahovat (vydržely jít tak 2 hodiny a zastavily se) a chodil s nima doma po bytě, v té době to byly pěkné kovadliny na mojí ruce. Nechápu, jak jsem na ně mohl pak dočista zapomenout. Každopádně ale při pročítání chronomagu jsem zmerčil výše uvedenou fotku a hned si vzpomněl. Okamžitě jsem si začal plánovat, jak je doma najdu, dám opravit a budu mít zánovní perfektní hodinky, navíc ještě po otci. Co si pamatuju, byly v perfektním stavu, protože otec je nosil sporadicky snad jen 3 roky a mimo nutné opravy strojku byly z venku ve skvělém stavu, bez škrábanců, rzi, atd.... Dneska jsem mluvil se svojí matkou, tak jsem jí poprosil, jestli by je nezkusila najít a ona mi oznámila, že loni při výměně nábytku v obýváku je našla v šuplíku a přišly jí k ničemu, že tam ležely možná 20 let, tak je vyhodila do koše, protože nešly a prej stejně byly velký a těžký Mám naprosto zkaženej den, těšil jsem se jak malej kluk a nakonec tohle....
kuncák7 Odesláno 4. listopadu 2011 Nahlásit Odesláno 4. listopadu 2011 Tak to tě lituju, mám je doma, v černém provedení a nemůžu si je vynachválit.
legacy Odesláno 4. listopadu 2011 Nahlásit Odesláno 4. listopadu 2011 Mrzuté,blbá zkušenost,měl jsem stříbrné,přišly mi ne tolik přehledné,tak jsem pořídil černé.Každopádně jsou oboje skvělé!Opravdu působí těžkým dojmem,chápu,že to může být pro někoho jako negativum!Smutná ztráta památky,pokud je našel nějaký kontejnerový hrabal a slouží mu,aspoň tak,pokud je neprodal za 50 nějakýmu šmelinářovi,kterej je poslal dál na aukro,jestli skončily na skládce nebo v peci,ať se jim dobře tiká v hodinkovém ráji!!!
Waya03 Odesláno 4. listopadu 2011 Nahlásit Odesláno 4. listopadu 2011 Tak si tu tak pročítám vlákna o ruských hodinkách a narazil jsem na tuhle fotku tady na foru (snad se nebude majitel zlobit, že na ní dám odkaz): Okamžitě jsem si vzpomněl, že můj otec měl přesně takovéhle hodinky, dostal je k vánocům od rodinného známého k vánocům někdy v roce 86-87. Matně si pamatuju, že po 3-4 letech vypověděly z neznámého důvodu službu a otec je dal do šuplíku a přestal je nosit. Mě v té době mohlo být 10-12 a pamatuju si, jak jsem je chodil vyndavat ze šuplíku a pořád si je dával na ruku, snažil se je natahovat (vydržely jít tak 2 hodiny a zastavily se) a chodil s nima doma po bytě, v té době to byly pěkné kovadliny na mojí ruce. Nechápu, jak jsem na ně mohl pak dočista zapomenout. Každopádně ale při pročítání chronomagu jsem zmerčil výše uvedenou fotku a hned si vzpomněl. Okamžitě jsem si začal plánovat, jak je doma najdu, dám opravit a budu mít zánovní perfektní hodinky, navíc ještě po otci. Co si pamatuju, byly v perfektním stavu, protože otec je nosil sporadicky snad jen 3 roky a mimo nutné opravy strojku byly z venku ve skvělém stavu, bez škrábanců, rzi, atd.... Dneska jsem mluvil se svojí matkou, tak jsem jí poprosil, jestli by je nezkusila najít a ona mi oznámila, že loni při výměně nábytku v obýváku je našla v šuplíku a přišly jí k ničemu, že tam ležely možná 20 let, tak je vyhodila do koše, protože nešly a prej stejně byly velký a těžký Mám naprosto zkaženej den, těšil jsem se jak malej kluk a nakonec tohle.... Tak to je smutné, podobně mi bylo když mi Máma vyhodila moji sbírku svázaných Čtyřlístků :-(
kdojinej Odesláno 4. listopadu 2011 Nahlásit Odesláno 4. listopadu 2011 Nic si z toho nedělej, jsou i horší věci...třeba ta co se stala mě...přijdu takhle do kuchyně akorát včas abych viděl jak mi mateř vylejvá do dřezu slivovicu, kterou jsem si nechal před nedávnem poslat z Moravy...skladoval jsem jí v pet flaších..a mateř prej: "No já vylejvám tu starou minerálku..ale ta nějak divně sm.dí co!?"
perlufanda Odesláno 7. listopadu 2011 Nahlásit Odesláno 7. listopadu 2011 Nevíte, čím jsou tyhle poljoty tak speciální? Posledních pár měsíců sleduji Poljoty na aukru, kde jsou převážně jen staré hodinky a po tomhle modelu je vždycky velká tahanice, zpravidla se cena vyšplhá přes 1000 a víc kaček a zájemců je vždy povícero...???
kuncák7 Odesláno 7. listopadu 2011 Nahlásit Odesláno 7. listopadu 2011 Nevíte, čím jsou tyhle poljoty tak speciální? Posledních pár měsíců sleduji Poljoty na aukru, kde jsou převážně jen staré hodinky a po tomhle modelu je vždycky velká tahanice, zpravidla se cena vyšplhá přes 1000 a víc kaček a zájemců je vždy povícero...??? Zkusím pár slov - klasika, nostalgie a poměrně kvalita ( to je třeba můj případ ).
224477 Odesláno 7. listopadu 2011 Nahlásit Odesláno 7. listopadu 2011 Ja som mal stastia viac, ja som ich v tej skatuly nasiel, kamarat hodinar ich paradne zrestauroval nato v akom boli naleznom stave a hoci nevyzeraju tak zachovalo ako na tomto obrazku, s hrdostou ich nosim. a tesim sa z nich.
prizak Odesláno 9. listopadu 2011 Nahlásit Odesláno 9. listopadu 2011 Jeeeeeeeeee, ty jsem mel po vojne, rok 1986 nebo rok na to. Na tu dobu byly moc pekne, ale vypadavalo mi z nich sklicko a vterinovka pri zapnuti stopek byla casem uplne mimo. Pak jsm je ,,utopil?.Ostatne, co by kdo chtel od ,,sdelano v CCCP? v tu dobu.
Petr Svetr Odesláno 9. listopadu 2011 Nahlásit Odesláno 9. listopadu 2011 Tak to je smutný příběh, ale nic si z toho nedělej. Koupit se dají a za docela dobrý peníz. http://www.antik-hodinky.cz/letecke-hodinky-se-stopkami-sovetskych-pilotu Dělají je stále: http://www.aviator-buran.com/ Ale už mají trošku jiná tlačítka. Tyhle hodinky přece nosívali ruští kosmonauti a piloti. Vladimír Remek je taky měl, jistě se najde i nějaká ta fotka. Někdy je najdeš pod názvem Šturmanskie (nevím přesně proč, možná oddělení Poljotu). Taky mám doma jedny poljotky 3133- fajn hodinky .
Outlander Odesláno 10. listopadu 2011 Nahlásit Odesláno 10. listopadu 2011 Tak to je smutný příběh, ale nic si z toho nedělej. Koupit se dají a za docela dobrý peníz. http://www.antik-hodinky.cz/letecke-hodinky-se-stopkami-sovetskych-pilotu Dělají je stále: http://www.aviator-buran.com/ Ale už mají trošku jiná tlačítka. Tyhle hodinky přece nosívali ruští kosmonauti a piloti. Vladimír Remek je taky měl, jistě se najde i nějaká ta fotka. Někdy je najdeš pod názvem Šturmanskie (nevím přesně proč, možná oddělení Poljotu). Taky mám doma jedny poljotky 3133- fajn hodinky . u těch na antikhodinkách opatrně!!! ty mají z leteckých tak maximálně ciferník, pravé sturmanskie mají černou hodinovou a minutovou ručičku, vteřinová ručička má být také černá a ne ve tvaru rakety jako u chronografu, zadní dýnko má mít logo letectva, a navíc jsou celé v nerezu, tohle je očividně pochromované pouzdro civilní, prostě stavebnice, 5000 to rozhodně cenu nemá ani omylem!!!
jankoxxx Odesláno 10. listopadu 2011 Nahlásit Odesláno 10. listopadu 2011 to je naozaj smutny pribeh.. ja zase ako dieta znivocil kopec hodiniek ktore mal stary otec.. pamatam sa ze medzi nimi boli asi aj Prim Igen a to by dnes bola moc pekna spomienka..
Argon Odesláno 19. ledna 2012 Nahlásit Odesláno 19. ledna 2012 Tak to je škoda, já se nedávno chlubil dědovi svým novým úlovkem vintage Doxa a dědy si vzpoměl jak dostal od svého strejdy (který byl za války pilotem v anglii) letecké švýcarské hodinky... že je prý léta nosil a pak začali zlobit, tak s nimi musel vždy lehce klepnout o stůl, aby šli a jednou že to trochu přehnal a něco se v nich rozbilo..... na otázku kam přišli mi řekl, že je dal rok zpět známému starému hodináři na díly, spolu s hromadou různých primek..... myslel jsem, že se zvencnu.....
Fajkus Odesláno 20. ledna 2012 Nahlásit Odesláno 20. ledna 2012 Samé smutné příběhy. Přidám jeden veselejší. 20 let posmrti jednoho dědy a rok po smrti babičky vyprázdnila moje matka šuplíky a Tam???? 2x prim Traktor, prim Igen, Pyžamovky, kapesní Omegy a Roskopfy, 2x Glasütte (jedny spezimatic)+ jedny dámské, ruské Uraly, Rakety, Zarie,Poljoty a spoustu dalších typů Prim a nějaké dámské k tomu. Všechny hodinky po malé údržbě jdoucí. Celkem přes 20 kusů, Ta méně veselá stránka je, že z toho stala sbírka a později vášeň. Jenže já potřebuji také dostavět barák:suicide_anim:
Argon Odesláno 20. ledna 2012 Nahlásit Odesláno 20. ledna 2012 Tak tomu se říká pekelné štěstí . Také bych chtěl otevřít takový nějaký šuplík. Ovšem s tou vášní tomu rozumím...... já našel v truhle po druhém dědovi zlaté dámské kapesky předělané na náramkové, ovšem jdoucí. Tak jsem jee předělal zpět na kapesky. Po pohledu na ten úžasný mechanický strojek získal nechuť ke quarzkám a teď nosím na ruce cca 70 let staré Doxy a čekám než mi dorazí z israele vojenské potápky, též od zančky Doxa.... maželku už začínám lehce deptat, ale stále mi to prochází Mohl bys nahodit nějaké fotky
1KeNnY1 Odesláno 20. ledna 2012 Nahlásit Odesláno 20. ledna 2012 Pana to je taka skoda !!! ( Krasne Poljoty, planujem si take kupit.. Ja som uz sa popytal vsetkych stary rodicov, ci nemaju daake stare hodinky, ale nasiel som len Primky a jeden poklad Prim Diplomat, inac nic take super ake si mal ty. Tajne som dufam, ez by som nasiel Strely alebo Poljoty, nakoniec nic take moji rodia isli s "erou" a mali len digitalky..
Fajkus Odesláno 20. ledna 2012 Nahlásit Odesláno 20. ledna 2012 Tak tomu se říká pekelné štěstí . Také bych chtěl otevřít takový nějaký šuplík. Ovšem s tou vášní tomu rozumím...... já našel v truhle po druhém dědovi zlaté dámské kapesky předělané na náramkové, ovšem jdoucí. Tak jsem jee předělal zpět na kapesky. Po pohledu na ten úžasný mechanický strojek získal nechuť ke quarzkám a teď nosím na ruce cca 70 let staré Doxy a čekám než mi dorazí z israele vojenské potápky, též od zančky Doxa.... maželku už začínám lehce deptat, ale stále mi to prochází Mohl bys nahodit nějaké fotky Udělal jsem narychlo malé zátiší. Rakety a Poljoty chybí, protože je mám v práci a používám je. Primky zase budu dávat do vlákna Prim. Nechci se pak opakovat. Tak alespoň něco málo ze štědrého šuplíčku. To zlato bylo součásti krabičky. Náušnice z roku 1928 a prstýnky z roku 1936. Přemýšlím o oživení těch Uralek, nicméně jsou dva tábory. Jeden tvrdí nechat, druhý renovovat. Jsem na vážkách, ale stav ciferníku mne tlačí spíš do renovace.
Argon Odesláno 21. ledna 2012 Nahlásit Odesláno 21. ledna 2012 Tak zátiší je naprosto dokonalé . Opět musím říct, že šuplík byl opravdu velmi štědrý, protože i to zlato je perfektní a naprosto mě odbourala ta krabička . Renovace je fain a určo doporučuji, ale.... s ciferníkem budeš mít asi problém. Teď jsem ho chtěl renovovat u mým Dox a zjistil jsem, že to není možné. Problém je, že ciferník je "barvený" ale není lakovaný, takže by mohlo dojít k jeho "vysypání" nebo poškození. Jak koukám na tvůj ciferník, budeš na tom stejně. Takže maximálně vytisknout nebo udělat jiný....
Fajkus Odesláno 22. ledna 2012 Nahlásit Odesláno 22. ledna 2012 Díky, když jsem otvíral u krabičku, jako by rodila paterčata. Tak vše zůstalo jak bylo, pěkně u maminky. Podařilo se mi získat i fotku, jak má babička ty naušnice na uších, ještě jako mladé děvče. Zemřela v 90.Co se týče Uralek, potvrzuješ mou doměnku. Na sníku, který jsem si vypůjčil tady na foru je ta struktura hezky vidět. Provedu nějaké testy barev a pak se uvidí. Ta struktura je důležitá.
Fajkus Odesláno 22. ledna 2012 Nahlásit Odesláno 22. ledna 2012 A ještě posílám stejný typ hodinek, zachycený ve filmu Borisek, malý setžant z roku 1975 ve 13:00 - 13:15 minutě filmu.Uralky ve filmu doc.doc
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se