Přejít na obsah

Kdo JAK jezdí ?

Návštěvník YPO

109 hlasů

1. 1. V kterém kraji jsou nejhorší řidiči ? (z vašeho pohledu a zkušeností)

• A
      31
    • B
      8
    • C
      2
    • E
      3
    • H
      2
    • J
      1
    • K
      1
    • L
      2
    • M
      1
    • P
      1
    • S
      23
    • T
      8
    • U
      17
    • Z
      9

• Prosím přihlaste se nebo zaregistrujte, abyste mohl hlasovat v této anketě .

Doporučené příspěvky

Já mám hrozně rád tyhle moralistický debaty, tak jen do mě :).

Jenom říkám, že pokud je vidět a nikoho tím neohrožuju (nejede tam cyklista, nejede nikdo z vedlejší, nikdo v protisměru), tak předjíždím i na plný, pokud mám před sebou traktor nebo člověka, kterej jede pomalu. Tečka. Je to přestupek, není to vražda, ani genocida.

Na červenou a stopku stojím, přednost dávám, chodce pouštím, blikám na lidi, co nesvítí, cyklisty a chodce objíždím širokým obloukem a tak dále a tak dále. Ale to je zbytečný asi říkat :).

Ještě že je dle vyjádření MDČR legální předjíždět zprava na dálnici, protože to je další věc, kterou využívám poměrně často.

edit: doplním sem výstřižek, kde jsem to četl, abych předešel otázkám :)

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Upraveno uživatelem KFL
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

• Odpovědi 84
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Předjíždění na plný bych nenazýval prasáckou jízdou - pokud je v daným úseku vidět dopředu, nevidím v tom problém.

Možná budu kritizován, ale v tomhle Ti dávám za pravdu. Obzvlášť u nás je spousta silnic nalajnovaná tak, že za zatáčkou či horizontem je 100m a víc plná čára (prostě jenom jedna), protože lajnovat na výjezdu ze zetáčky pro vyjíždějícího přerušovanou a pro přijíždějícího plnou by zřejmě bylo příliš obtížné. Takže se tam práskne plná a před další zatáčkou opět a prostor pro předjetí se Ti na 300m dlouhém přehledném úseku pěkně zkrátí na nějakých 50 až 100m. V tom případě předjíždím ihned, když mám výhled a v protisměru volno a o idiotovi, který to lajnování vymýšlel si myslím svoje. Horší by bylo, kdyby mne při tom načapali policajti, ovšem to při jejich "aktivním" přístupu, s radarem u cedule začátek obce, naštěstí prozatím nehrozí.

Já měl na mysli, když mne někdo předjíždí právě před tou nepřehlednou zatáčkou přes plnou čáru a do zatáčky vjede v protisměru. Takhle tady u Kožušic jeden slovenský boreček zařval před dvěma měsíci, když trefil kamion v protisměru a do nich ještě narazil tuším německý autobus (pět těžce zraněných, viník na místě mrtvý, silnice půl dne zavřená), před dvěma týdny jsem se tam (asi o kilometr jinde) opět točil a jel jinudy, když opět slovák se napakoval pod kamion - opět předjíždění v zatáčce, dva mrtví na místě jeden těžce zraněný, silnice 4 hodiny zavřená. Tohle prostě auta s českou značkou dělají vyjímečně, kdežto ti slováci prostě nemají pud sebezáchovy a tohle mi při každé jízdě po této trase, dlouhé cca 100 km, udělají minimálně dvě auta se slovenskou značkou.

Další specialitou tohoto úseku je předjíždění přímo v Buchlovských kopcích, kde jsou do kopce 2 pruhy nahoru a jeden dolů, takže když jedu dolů za pomalejším autem nebo kamionem, tak nás (zpravidla 3 - 4 auta najednou) nejaký v.l předjede tím pruhem pro auta v protisměru přes dvě plné čáry, i když nic nevidí, protože tam prakticky navazuje jedna zatáčka na druhou.

V takovýchto případech bych velice rád předával záznam z kamery, kterou mám za zrcátkem, policii.

Odkaz ke komentáři

Ještě že je dle vyjádření MDČR legální předjíždět zprava na dálnici, protože to je další věc, kterou využívám poměrně často.

No tvl, až Ti to tam někdo v 10x těžší mašině vpálí, budeš poučen, že ani výstřižek z časopisu nepomáhá...

Předjíždění zprava na dálnici mě dokáže pěkně rozpálit a trestal bych to nejen smrtí. Jsou chvíle, kdy uvažuji (naprosto blbě..) o tom, že totální kontrola pomocí implantovaných čipů není až tak špatný nápad..

Odkaz ke komentáři

Dneska me mezi drazdany a lipskem nakrknul nejakej Ossie ve Fabii ... Ani nevim co ho vytocilo.

Dojizdel jsem kamion levym pruhem rychlosti 160 - 170 (usek bez omezeni), i kdyz mohl v klidu pokracovat svoji rychlosti a po mojem prujezdu kamion predjet - vjel mi tam, tak jsem dobrzdil na jeho 120 km/h (porad jsem mel odstup nejakych 5m. minimalne - nelepil jsem se na nej). V tu chvili bliknul vsema ctyrma vystraznyma , pochopil jsem to tak , ze se omlouva protoze me zbytecne zbrzdil. Tak jsem mu bliknul dalkovyma jako ze v pohode a jeste jsem pratelsky mavnul. Na to odpovedel vystrcenou pesti z okynka a zacal me vybrzdovat... Tak jsem ho nechal, kdyz jsem ho predjizdel tak si me fotil - tak jsem mu do kamery pratelsky zamaval a usmal se - aby mel hezkou vzpominku. Pak me jeste deset minut honil ale ja si ho nevsimal. Dlouho jsem pak po ceste premyslel co bylo spatne - co ho nastvalo....

Odkaz ke komentáři

Návštěvník ?po

No tvl, až Ti to tam někdo v 10x těžší mašině vpálí, budeš poučen, že ani výstřižek z časopisu nepomáhá...

Předjíždění zprava na dálnici mě dokáže pěkně rozpálit a trestal bych to nejen smrtí. Jsou chvíle, kdy uvažuji (naprosto blbě..) o tom, že totální kontrola pomocí implantovaných čipů není až tak špatný nápad..

úplně si to představuju - nedělní dopoledne - prázdná dálnice - v levém pruhu škoda 105 (ta úzká) si to šine 85km rychlostí už 5kilometr a né a né uhnout do pravého pruhu ......................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................... a za ní .................................................... už 5 kilometr jede gougy :gora:

Odkaz ke komentáři

............................................................................................................................................................................................................... a za ní .................................................... už 5 kilometr jede gougy :gora:

on to asi tak doslovně nemyslel :smile_anim:

Odkaz ke komentáři

Návštěvník ?po

on to asi tak doslovně nemyslel :smile_anim:

Předjíždění zprava na dálnici mě dokáže pěkně rozpálit a trestal bych to nejen smrtí.

aha, tak to asi neumím číst, nebo nechápu psaný text - ještě je možné, že chtěl napsat něco mezi řádky a já blb to nepochopil :clap:

Upraveno uživatelem ?po
Odkaz ke komentáři

Mam za to, ze se timhle mini, ze kdyz dojedes v pravym pruhu nekoho, kdo jede pomaleji levym, tak nemusis prejizdet doleva, pak cekat, esli uhne, predjet ho a zase se radit zpet doprava. Nejde tedy o klasicky predjizdeni zprava, to taky nemam rad.
Odkaz ke komentáři

Dneska me mezi drazdany a lipskem nakrknul nejakej Ossie ve Fabii ... Ani nevim co ho vytocilo.

Dojizdel jsem kamion levym pruhem rychlosti 160 - 170 (usek bez omezeni), i kdyz mohl v klidu pokracovat svoji rychlosti a po mojem prujezdu kamion predjet - vjel mi tam, tak jsem dobrzdil na jeho 120 km/h (porad jsem mel odstup nejakych 5m. minimalne - nelepil jsem se na nej). V tu chvili bliknul vsema ctyrma vystraznyma , pochopil jsem to tak , ze se omlouva protoze me zbytecne zbrzdil. Tak jsem mu bliknul dalkovyma jako ze v pohode a jeste jsem pratelsky mavnul. Na to odpovedel vystrcenou pesti z okynka a zacal me vybrzdovat... Tak jsem ho nechal, kdyz jsem ho predjizdel tak si me fotil - tak jsem mu do kamery pratelsky zamaval a usmal se - aby mel hezkou vzpominku. Pak me jeste deset minut honil ale ja si ho nevsimal. Dlouho jsem pak po ceste premyslel co bylo spatne - co ho nastvalo....

V DE je blikani zakazany a brany jako projev agresivni jizdy.

Tvoje podekovani tedy bylo pochopeno jako "uhni, kretene" :)

Odkaz ke komentáři

V DE je blikani zakazany a brany jako projev agresivni jizdy.

Tvoje podekovani tedy bylo pochopeno jako "uhni, kretene" :)

Za dobrotu na zebrotu.. :D Ale stejne nechapu proc si me fotil. Asi na pamatku...

EDIT: A stejne to byl nejakej vocas protoze me pak honil .. asi ho nastvalo , ze me nemuze predjet.

Upraveno uživatelem Dantechno
Odkaz ke komentáři

Já mám hrozně rád tyhle moralistický debaty, tak jen do mě :).

Ale jdi ty. Tady se přeci nikdo nesnaží někoho "moralizovat".

Pro mě je třeba jednodušší, si počkat na konec té plné čáry (vždy je to nejvýše pár set metrů) a pak předjet, než vědomě porušovat nějaké pravidlo - to je celé. Ale zase pochopím, že každý to máme jinak...

Odkaz ke komentáři

úplně si to představuju - nedělní dopoledne - prázdná dálnice - v levém pruhu škoda 105 (ta úzká) si to šine 85km rychlostí už 5kilometr a né a né uhnout do pravého pruhu ......................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................... a za ní .................................................... už 5 kilometr jede gougy

Neuvěříš, ale jak debil dodržuju pravidla a očekávám totéž od ostatních. Obvykle to chlapům dochází ve chvíli, kdy už nějakou dobu jezdí s dětskýma sedačkama, někomu ovšem nikdy...

Sorry, ale zprava nepředjedu nikdy, to, co je ve scanu článku od Kofoly je ale něco jiného

Odkaz ke komentáři

Návštěvník ?po

Neuvěříš, ale jak debil dodržuju pravidla a očekávám totéž od ostatních. Obvykle to chlapům dochází ve chvíli, kdy už nějakou dobu jezdí s dětskýma sedačkama, někomu ovšem nikdy...

Sorry, ale zprava nepředjedu nikdy, to, co je ve scanu článku od Kofoly je ale něco jiného

gougy je v pořádku, že dodržuješ pravidla, já je s ohledem na mozkovou příhodu a trpělivost dodržuji také a čím víc vás x nás bude dodržovat pravidla, tím lépe, aspoň bude stále volný pravý pruh na jižní spojce což vede k mé plynulé jízdě směrem na západ :smile_anim:

Upraveno uživatelem ?po
Odkaz ke komentáři

To by ale musel někdo dodržovat předpisy a jezdit v levo jen když předjíždí, ale to neděla skoro nikdo, Na D1 za Brnem směr Vyškov běžně jedu v pravo a jsem nejrychlejší, prostě je v levo ix jedinců co jedou svích 120 a pohoda, a ano musím vyhnout kamionum takže vlastně kličkuju a porušuju vyhlášku, ale když to dělam ja nebo i auta předemnou a často i zamnou tak jako jediní jedeme na te dalnici plynule a nikoho neohrožujeme, tedy jen do doby kdy se nějaky expert často v Dacii ci jinem low-endu snaží ty piráty vychovat.

Samozřejmě bavím se o tom když někdo jede v levo stále a nehodlá uhnout, ne o tom že jede kolona aut kdy to vepředu brzdí dodávka a někdo se rve mezi auta z prava a po jednom tam myškuje.

a abych nebyl úplně OT tak si myslím že jednoznačně "B" čka, to jak se jezdí tady jinde nezažiju

Upraveno uživatelem Speedster
Odkaz ke komentáři

Pro všechny, dle mého názoru trouby, co chtějí prožít zimu na letňácích :)

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Odkaz ke komentáři

Jsem z Prahy, takže jsem asi zaujatej, ale nejhorší h.o.v.a.d.a. za volantem jsou lidi s RZ kde je písmeno S ( najezdím ročně cca 60 tis. km ) a ve většině případů , když se potkám z prasárnou při řízení nebo parkování je auto , kde je písmeno S ( věk řidiče cca do 35- ti let ).

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...