JR_2010 Odesláno 6. března 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. března 2014 Jak jsem to dostal pod ruku, tak to tu je, je možné že ciferník se s datumovkou nikdy nedostal do výroby, tak si ho nějaký zaměstnanec upravil většími lumi body a nechal pro sebe, v každém případě je vyvrácena teorie, že neexistoval ciferník s datumovkou u tohoto modeluTo si právě nemyslím, a nijak tím nechci snižovat zajímavost tohoto kousku, ale právě proto, že se to do výroby nedostalo, je téměř jistě možné mluvit právě o neexistenci. To, že si to někdo (pravděpodobně) pokoutně vyrobil žádné teorie IMHO nebourá. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
straspol Odesláno 6. března 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. března 2014 Jak jsem to dostal pod ruku, tak to tu je, je možné že ciferník se s datumovkou nikdy nedostal do výroby, tak si ho nějaký zaměstnanec upravil většími lumi body a nechal pro sebe, v každém případě je vyvrácena teorie, že neexistoval ciferník s datumovkou u tohoto modeluNeznám ciferník z Eltonu který by neměl linkou ohraničené datové okénko. Podle mého mínění je to tedy bastlík zaměstnance fabriky, natištěný originální matricí bez datumovky(chybí obvyklé lemování okénka) tak, aby se nemusely používat matrice dvě. Lumi nekomentuji, protože není nanesena obvyklým způsobem. Je to ruční práce kterou by si asi v Eltonu nikdo na ruku nevzal a myslím že vznikla někde doma na koleni. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
skodna Odesláno 6. března 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. března 2014 Taky bych se připojil k tvrzení, že je to bastl. Prošel jsem si všechny primky a datumovka je vždy ohraničena. No a ty indexy bych přirovnal ke kupkám hnoje z rukou amaterského natěrače. Jinak taky souhlasím, že můžou dělat radost, neboť jsou, troufám si říct , z jednokusové limitované edice. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Honza.manta Odesláno 6. března 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. března 2014 Jak jsem slíbil zde to máte, prim myslivecké s datumovkou, origo z výroby eltonu. Co to je za zrůdnost? To je bastl jako prasce! To je nějaký dotisk na PS2 ciferník - nemá to orámování datového okénka a ty lumi body - to je druhé peklo. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
straspol Odesláno 6. března 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. března 2014 No a co parohy s třicítkou? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
anthony.rex Odesláno 6. března 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. března 2014 Tak jsem se rozjel za člověkem, od kterého jsem hodinky zakoupil. Sám jsem chtěl mít jasno. Mimochodem od tohoto člověka jsem koupil několik prototypů které jsou již mezi místními a za bastl je nikdo nepovažuje. Tento pán dělal v eltonu ptal jsem se ho na ty myslivecké primky. Takže bylo vyrobeno celkem 5 typů těchto lesnických primek, se stromečkem, bez stromečku, pak ty co má straspol bez nápisu prim a tyto s datumovkou, byl to pouze vývojový pokus, kdy ty s datumovkou elton do oběhu nikdy nepustil a to z důvodu, že datumovka kazila celkový ciferník a moc se to nelíbilo, proto se od tohoto typu upustilo a nikdy nešel do výroby. Dále jsem se ptal na ty lumi body, ty si prý dodělal sám jen tak rukou a štětcem, proto jsou nepravidelné, no a pak mu to leželo v šuplíku do té doby než to skončilo u mě. K tomu pátému typu se nevyjádřil, že už si to nepamatuje. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JR_2010 Odesláno 6. března 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. března 2014 To dává celkem smysl, jen ať počítám, jak počítám, vychází mi to na 4 verze. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
anthony.rex Odesláno 6. března 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. března 2014 To dává celkem smysl, jen ať počítám, jak počítám, vychází mi to na 4 verze.Mluvil o 5 verzích, ale na to si nevzpomíná, ukazoval jsem mu fotky co sem hodil straspol a manta a s tím souhlasil, prý se v eltonu dělalo spoustu vývojových pokusů, které elton nikdy nedal do oběhu, on si toho dost nanosil domů a občas mi něco pustí, proto pár lidí zde má fakt super prototypy co jsem jim pustil. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
odjinud Odesláno 11. března 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. března 2014 Ty voe, tady: http://aukro.cz/ultra-rare-prim-myslivecke-s-datumovkou-c-195-i4035833511.html někdo nabízí Myslivecké za 12.000,- Kč Sice je tam taky datumovka, ale i tak... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JZED Odesláno 11. března 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. března 2014 (upraveno) odjinud: Představ si že je to anthony.rex, opět......... a ony, výše diskutované ULTRA RARE ..... Upraveno 11. března 2014 uživatelem JZED Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
anthony.rex Odesláno 11. března 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. března 2014 Víš, že se nemá upozorňovat na probíhající aukce:-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
odjinud Odesláno 11. března 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. března 2014 Ah, tak sorry... :-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
anthony.rex Odesláno 11. března 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. března 2014 Detektiv Martin Tomsa zasahuje:-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vašek12 Odesláno 21. října 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. října 2014 Tak jsem přeleštil sklíčko a dávám je do samostatného vlákna Dokonce ještě slabě světelkují! Jsou tak ošklivý až jsou krásný Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kovatko Odesláno 28. prosince 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. prosince 2014 (upraveno) Zdravím, hledám hodinky co nosil můj děda, který dělal hajného u státních lesů. Tak pátrám a pátrám aź jsem narazil na PRIM-ky. Vím že jsou to určitě oni, paroží z jelena na zeleným podkladu a větvičkou. Jediné co mi tam nesedí je ten bílý věnec kolem. Přikládám foto co jsem našel na netu. Dělali se i bez toho? Děda měl takové origo. Upraveno 28. prosince 2014 uživatelem kovatko Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
malda Odesláno 28. prosince 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. prosince 2014 Zkušenější primkaři ti jistě řeknou víc, ale na první pohled bych řekl, že hodinky z fotky jsou skládačka a ciferník patří do jiného pouzdra. Co myslíš tím bílým věncem? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kovatko Odesláno 28. prosince 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. prosince 2014 že tam nebyly ty minuty... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bohus76 Odesláno 28. prosince 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. prosince 2014 (upraveno) Ano pouzdro je jiné.patří do soudkového.Ale armovací kroužek mají mít opravdu bílý./minutová stupnice/.Ty pěti minutové indexy jsou v pořádku.Foto originálu. Upraveno 28. prosince 2014 uživatelem bohus76 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Honza.manta Odesláno 28. prosince 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. prosince 2014 Bohušem předložené foto je stopro jediné originální. Jen se vedou spory, jestli vteřinovka má být niklovaná nebo bílá. Ještě u posledních kusů už nebyly lumi indexy a lumi ručky, ale pouzdro zůstávalo stejné.Tohle jsou myslivci, které jsem za svůj život potkal. Vlevo originál, uprostřed dle mého dovýroba a v pravo dle mého bastl, ale hezký. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
malda Odesláno 28. prosince 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. prosince 2014 (upraveno) Takže je to tak, jak napsal Bohuš. Ten bílý kroužek tam má být (a jsou v této podobě vyfocené i v nedávno vydané knížce "Prim 1954-1994"). Nelze ale vyloučit, že Tvůj děda měl hodinky nějak poskládané, a tedy bez kroužku... Pokud bys je chtěl sehnat, na aukru nebo jinde se občas objevují. EDIT: Honza.Manta byl rychlejší. K jeho příspěvku asi není, co dodat. Upraveno 28. prosince 2014 uživatelem malda Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se